SOCIAL MEDIA CENSUUR – 15/08/2020

Gisteren schreef Maurice de Hond op zijn blog dat zijn account van Linked-In was verwijderd. Youtube heeft in het verleden ook al meerdere video’s verwijderd waarin Maurice de Hond uitlegt waarom de kans zeer groot is dat aerosolen dé belangrijkste oorzaak zijn van superverspreiding van Covid-19.

Blijkbaar mag dat niet gezegd worden. Ook niet als het wetenschappelijk wordt onderbouwd. Want wat de WHO zegt is heilig. 

Een huisarts die naar eigen zeggen een werkende medicijnencombinatie heeft toegepast op 10 zieke patiënten mag zijn therapie niet meer gebruiken van de inspectie.
Ook van hem zijn er diverse video’s verwijderd van YouTube.

Alweer lang geleden werd Alex Jones van diverse social media gewipt.
Alex Jones, een complot aanhanger. Maar wie zegt dat hij dat niet mag zijn?
Omdat hij vele controversiële onderwerpen behandelde tijdens zijn shows werd zijn account door meerdere social media tegelijk verwijderd. Dat is vreemd en is dus op afspraak gebeurd.

Het internet is van iedereen. Ik vind dat je dus niemand kan uitsluiten. Dat gebeurt nu wel en ook nog eens op grote schaal. Wie zijn die bedrijven om te bepalen wat wij mogen denken of geloven?

Door deze censuur kunnen de grote bedrijven een grote mensen massa een soort van dwingen om naar één kant op te kijken. Ik noem dat het vormen van DEUGMENSEN.

Deze mensen vertrouwen vaak blindelings op de overheid en zijn snel angstig als zaken niet zo gaan zoals ze moeten gaan.

En inderdaad, sommige onderwerpen zijn voer voor complot gekkies.

Maar gaat dan iemand bepalen dat mensen niet achter een bepaald idee mogen staan?

Dan graag hetzelfde voor religie. Allemaal uitbannen want niet bewezen. Maar nee dat kan dan weer niet. Maar iemand die op internet zegt een medicijn tegen Covid-19 te hebben of iemand die zegt dat aerosolen de belangrijkste oorzaak zijn van verspreiding worden gewoon keihard verwijderd!

Te gek voor woorden.

Ik ben er dan ook een groot voorstander van de absolute vrijheid van meningsuiting.
Alles mág en kán gezegd worden. De grens ligt bij het oproepen tot geweld, haat of racisme.

Maar de meeste deugmensen zullen dat niet met mij eens zijn. Dat is hun goed recht maar ik wil er dan ook géén last van hebben en dat heb ik wel. Mij worden interessante bronnen ontnomen door censuur. Bronnen die het meer dan waard zijn om verder te onderzoeken.

Blijft het probleem dat de social media private bedrijven zijn die hun eigen huisregels kunnen stellen.
Dat blijft een feit en hoort ook bij de vrijheid van meningsuiting.
Maar als zoveel mensen het medium gebruiken waar ligt dan de grens tussen privaat en publiek? 

Maar goed, ik ben héél goed in staat om zelf een mening te vormen en heb daarbij niemand nodig die mij naar een bepaalde kant wil sturen.

Daarvoor heb ik dan ook mijn eigen website waar niemand kan zeggen wat ik wel en niet mag doen. Dat geeft mij een heerlijk gevoel.

Nick

Bronnen:  Maurice.nl.

Similar Posts