VIERING VAN 5 MEI – 04/05/2021

” NEDERLAND IS FEITELIJK EEN DICTATUUR, TESTMAATSCHAPPIJ EN POLITIESTAAT GEWORDEN “

Morgen is het 5 mei. De dag van de bevrijding en het vieren van de vrijheid. Het Forum voor Democratie heeft een poster mede ondertekend die de coronasituatie, namelijk het inperken van mensenrechten, vergelijkt met de vrije periode na de 2e wereldoorlog. Héél veel mensen en politici vallen over die poster. De situatie is toch niet te vergelijken?
Deels is dat zeker zo. Maar feit blijft dat wij onze veel van onze vrijheden kwijt zijn sinds de (nep) coronacrisis. En daar vind ik toch wel overeenkomsten.

de bewuste poster waar veel ophef over is

Dat vele mensen én politici zich negatief hebben uitgelaten over de poster vind ik raar aangezien zij mede verantwoordelijk zijn voor het huidige coronabeleid en dus ook het intrekken van (grond)rechten van Nederlanders.

Vrijheid gaat ook over een mening kunnen ventileren die indruist tegen de algemeen geldende norm of consensus. Mijn mening wijkt ook erg af van wat anderen vinden. Juist door een andere kant op te kijken of te onderzoeken kun je het verschil maken.
Net als gisteren toen het begrip aerosolen eindelijk eens voorbij kwam in het programma Nieuwsuur. De ogen van de bruikbare idioten gaan langzaam open. Maar in de tussentijd zijn naar mijn mening duizenden mensen onnodig gestorven aan corona wegens wanbeleid. Door een regering én oppositie die weigerden om met een open blik te kijken naar deze corona crisis. Die weigerden om ook eens andere wetenschappers zoals Maurice de Hond mee te laten kijken. Die weigerden om bepaalde bestaande medicijnen vrij te geven voor experimentele behandelingen tegen corona maar wel toestaan dat experimentele vaccines worden ingespoten. Dat riekt naar belangenverstrengeling en er gaan ook vele verhalen over OMT leden die diep in een verdienmodel zitten (testen, vaccines). Die hebben niets met vrijheden want dat zou hun verdienmodel om zeep helpen.

Nog een voorbeeld hoe 5 mei gevierd wordt. Jaren geleden was er op 5 mei commotie ontstaan over dikke mensen die niet in beeld mochten gezien het lelijke beeld op tv. Ik weet dat voorbeeld nog maar al te goed. Een stichting gelieerd aan het Comité 4 & 5 mei die dikke mensen discrimineert op zo’n dag. Dat getuigt niet van vrijheid en tolerantie dunkt mij. Dus laten mensen nu maar gewoon allemaal hun bek houden en zelf invulling geven aan 4 en 5 mei.
Discriminatie was de reden om vele joden om het leven te brengen.
De vergelijking met dikke mensen die geweigerd worden en het vergassen van de Joden loopt compleet mank. Echter het principe daarachter, namelijk uitsluiting en discriminatie, zijn de triggers om tot foute daden te kunnen komen.
Dus tolerantie, ook naar de makers van de poster toe, geeft vrijheid.

De bovenstaande poster vind ik dus een belangrijke uiting van vrijheid. Dat mensen dat niet tolereren en er zelf aanstoot aan nemen, zegt mij genoeg.
Dit zijn voor mij de bruikbare idioten die MIJN vrijheid tijdens het coronatijdperk sterk hebben ingeperkt.

De meeste mensen hebben géén flauw idee welke en hoeveel rechten er zijn ingenomen het afgelopen jaar óf het interesseert ze niet. En dat vind ik echt weerzinwekkend. Pas als het te laat is, gaan ze in verzet.
Gisteren werd er een belangrijke rechtszaak gevoerd door helden zoals Jeroen Pols en Willem Engel van Viruswaarheid. Die vechten voor uw en mijn vrijheid. De vrijheid voor tolerantie en de vrijheid om mensen een hand te kunnen geven of te omhelzen.
Vergeet niet dat er nog steeds een boete van 95 euro gegeven kan worden als u iemand, niet tot uw thuiswonend kind of partner, een hand, knuffel of omhelzing geeft. Natuurlijk zal er niet heel snel een boete volgen, maar Thierry Baudet krijgt er wel één wegens het schudden van handen tijdens een verkiezingscampagne.
Vandaar dat hij ook vecht om de vrijheid terug te krijgen. Waar het tot 1,5 jaar geleden héél normaal was om handen te schudden wordt je nu door sommige mensen vies aangekeken. De jeugd (12+ jaar) moet tot elkaar ook 1,5 meter afstand houden. Dat vind ik niet normaal en dat moeten we ook niet normaal gaan vinden.

De poster draagt voor mij uit dat veel van onze vrijheden gestopt zijn in 2020.
En natuurlijk volgen mensen hun gevoel en knuffelen ze er op los, maar feit is dat het bij wet verboden is. En dat is leven in een totalitaire staat. En daarom ben ik tegen het vieren van 5 mei. Zolang we niets geleerd hebben van het verleden zie ik dus weinig redenen om onze (weggenomen) vrijheid te vieren.

UPDATE 13/05/2021 – FvD scheurt in tweeën
Wéér een (on)verwachte ontwikkeling bij het Forum voor Democratie.
3 leden, waaronder de door mij gerespecteerde Wybren van Haga scheiden zich af van de FvD en gaan zelfstandig verder. Maar, zover ik weet, wel met de visie van het FvD partijprogramma. Dat betekent dus dat samenwerking met Thierry Baudet niet meer gaat. De druppel was de poster uit bovenstaand artikel. Die was op eigen initiatief mede ondertekend, zonder de rest van de fractie daarbij te betrekken.

Persoonlijk blijf ik de afscheiding door zo’n poster vreemd vinden. Ik denk dat veel mensen de kern van de boodschap verkeerd interpreteren. Je kunt de poster smakelijk of onsmakelijk vinden, door deze afscheiding is het doel van dat we onze vrijheden terug moeten krijgen verder weg dan ooit. Ik zou bijna denken aan controlled opposition. Een methode waarbij mensen een andere agenda hanteren dan ze uitstralen. Dat zal in deze kwestie vast niet zo zijn maar er is weer enorme schade aangericht.
Ik ben in ieder geval blij dat ik niet op Thierry Baudet persoonlijk heb gestemd maar op het partijprogramma. Hij is en blijft een eigenheimer die niet echt goed de gevoelens van anderen aan kan voelen en dat heeft hem wéér eens genekt.

Nick

Bronnen: nu.nl, rd.nl, libelle, properganda.nl, viruswaarheid.nl, parool.nl, ad.nl en telegraaf.nl

Similar Posts