AMSTERDAM MEET MET TWEE MATEN – 03/05/2021

” NEDERLAND IS FEITELIJK EEN DICTATUUR, TESTMAATSCHAPPIJ EN POLITIESTAAT GEWORDEN “


Gisteren werd Ajax weer eens landskampioen. Van een feestje mocht het, vanwege de coronacrisis, eigenlijk niet komen. Maar er waren blijkbaar afspraken gemaakt tussen OM-politie en burgemeester om één en ander oogluikend toe te staan want de politie greep niet in.
Logisch natuurlijk want anders hadden vele Ajaxsupporters het verbod om een feestje te vieren toch wel massaal genegeerd.
De Ajax selectie liet zich ook even zien en deelde mee in de feestvreugde. Maar een paar weken geleden werd een demonstratie tegen de coronamaatregelen nog bruut door de ME uit elkaar geslagen. Gisteren deed de ME niets.
Dat is meten met 2 maten. Ik vind het demonstratierecht nog altijd boven het vieren van een feestje staan.
Maar de Amsterdamse burgemeester Halsema dacht hier blijkbaar anders over. En dat vind ik vreemd. Of zou Halsema van bovenaf zijn teruggefloten? Ik sluit dat zeker niet uit. Ik ben laf (draag nog steeds een muilkorf in de winkel), maar het regime is nog vele malen laffer en durfde de confrontatie met de Ajax supporters gewoonweg niet aan. Wetende dat dit een slagveld zou worden met vele (zwaar) gewonden en vandalisme tot gevolg. Ook zou de beer dan zo maar los kunnen gaan en zouden er ook spontaan andere feestjes gaan ontstaan. Of te wel: het einde van de regels en het einde van het regime.

Maar rechtvaardig is het dus niet en dat betekent dat onze rechtsstaat zich, naar mijn mening, in een enorme crisis bevindt. En dat is al langer het geval.
Het is jammer dat we nu nét in één van de koudste aprilmaand sinds jaren zitten, anders was er al véél meer gebeurd. Maar dit regime loopt echt op z’n einde. Er hoeft maar iets te gebeuren en de vlam slaat in de pan. Mensen zijn gespannen en hebben een korter lontje. Ook ik heb er last van. Last van die bruikbare idioten.

RECHTSZAAK VIRUSWAARHEID VS STAAT DER NEDERLANDEN
Vandaag was ook de rechtszaak der rechtszaken, namelijk Viruswaarheid vs. Regime. Het zou over de avondklok gaan maar die was al afgeschaft. Dus besloot Viruswaarheid om dan maar de legitimiteit van alle maatregelen ter discussie te stellen. In het kort komt het erop neer dat het regime mensenrechten inperkt om de corona te bestrijden onder een noodtoestand uit te roepen.
Echter Viruswaarheid stelt dat deze rechten inperken op de huidige grond niet kan. Want feitelijk bevinden we ons dan in een noodtoestand maar de staat ontkent dat. De precieze wetsartikelen weet ik even niet meer. Als u geïnteresseerd bent kijk dan hier de hele rechtszaak.
De rechter doet op 19 mei schriftelijk uitspraak.
In principe is het volgens Jeroen Pols zo dat óf onze rechtsstaat valt óf de maatregelen vallen. Het wordt een spannende uitspraak.

De rechter vroeg zich wel af waarom Viruswaarheid niet eerder met deze zaak kwam. Ik wist het antwoord al, namelijk dat de rechtspraak erg terughoudend is naar mening van de juristen van Viruswaarheid. Dus werd er tot nu toe in hapklare brokken geprocedeerd. Maar dat was vandaag dus anders. Alle maatregelen staan nu op het spel. Ik ben benieuwd.

Eén ding weet ik zeker. Als het regime deze zaak verliest, is er binnen 4 uur een hoger beroep geregeld én wordt dezelfde dag nog de noodtoestand uitgeroepen.
Als dat gebeurd voorzie ik grote demonstraties en dan zal ik er (voor het eerst) ook bij zijn en zaken op camera vastleggen.
Hier nog een link naar de video én wat tekst & uitleg over de gevoerde zaak.

Nick

Bronnen: nu.nl, viruswaarheid.nl, ad.nl en telegraaf.nl

Similar Posts