GEZOND VERSTAND – 26/10/2020

In het AD vond ik een artikel over de ophef omtrent een complotblad. Ik had niet direct in de gaten dat ze het hadden over het blad “Gezond Verstand” opgericht door Karel van Wolferen.
Toevallig ben ik daar vorige week lid van geworden. Ik wist echter niet dat dit blad het predicaat “COMPLOT” toegekend heeft gekregen. Het zal wel.

Op Twitter duidelijke ophef van (bekende) wetenschappers, politici en Nederlanders over het feit dat AKO en Bruna dit blad verkopen. Waar bemoeien die lui zich mee? Zijn ze ergens bang voor? Of zijn ze bang dat het Sheeple Nederlandse volk een eigen mening gaat vormen? Ik denk van wel.

Na veel gelezen te hebben en ervaringen van hoogleraren en dokters (met een andere mening dan de overheid of RIVM) te hebben gezien ben en blijf ik van mening dat de overheid ernaast zit betreffende de Covid19 maatregelen. Ook de PCR testen kloppen naar mijn mening niet (altijd), onder andere omdat er variatie in de duplicatiefactor zit én er (asymptomatische) mensen worden getest die het virus al hebben gehad of die met milde symptomen al een test aanvragen. Daardoor wordt iemand als besmettelijk getypeerd terwijl hij of zij dat helemaal niet (meer) is.

Maar ja, je deugt tegenwoordig niet meer als je een afwijkende mening hebt. En daar schrik ik van.
Sommigen willen zelfs dat het blad verboden wordt. Het is werkelijk ongelofelijk. Het lijkt in mijn ogen wel of de wereld gek is geworden. Ook zou ik er naast zitten met mijn theorieën, het zijn wel MIJN uitspraken. Ben je het er niet mee eens? Prima maar dat is dan wederzijds.

Jullie moeten gewoon je BEK HOUDEN, zou onze minister president hebben gezegd.  🙂

Het is in Nederland (nog) niet verboden om een mening op te schrijven. Tenzij deze mening aanspoort tot haat, discriminatie of geweld. Hoewel… ik herinner mij nog Gregorius Nekschot die door de politie werd gearresteerd omdat hij bepaalde tekeningen in zijn etalage had hangen. Er is veel mogelijk in een politiestaat in wording.

Juist daarom ben ik blij dat ik lid ben van Gezond Verstand. Om mijn geest scherp te houden. En ik zal het vast niet met alles eens zijn wat in dat blad staat. Maar ik denk dat de Nederlanders met opzet bang worden gemaakt en gehouden betreffende Covid19. Daar ben ik nu wel van overtuigd. Maar waarom? Om een financiële reset op de achtergrond te verbergen? Of achter onze rug om, de EUSSR te formeren? Ik durf het niet te zeggen. Misschien is men gewoon alleen maar bang. Bang om besmet te raken en dood te gaan. Tegen hen zeg ik: dood gaan we allemaal. Vroeg of laat. Het gaat zoals het gaat. Dit virus is bij ons en blijft bij ons. DEAL WITH IT!
We gingen ook niet op slot toen er grote griepgolven waren in ons land. Met héél veel doden tot gevolg en overbelaste IC’s.

Het sterftecijfer van Covid19 is laag. Dat heeft Rutte bij een kamervraag van Baudet (FvD) ook moeten toegeven.
Maar Mark Rutte raakt bij doorvragen van Baudet geïrriteerd. Kijk en luister maar eens naar zijn zucht.

Het feit dat bijvoorbeeld de reguliere zorg moet worden afgeschaald komt juist door de VELE bezuinigingen van het kabinet Rutte. En dit komt nu naar de oppervlakte. Dat was een kwestie van tijd. Al in 2016 waarschuwden instanties dat Nederland niet goed voorbereid zou zijn op een pandemie. Als antwoord op die waarschuwing werd er nadien nog meer bezuinigd. Ook was er in 2016 een zware griepgolf die mensen trof die anders nooit ziek waren. Zij hadden ook zware ademhalingsmoeilijkheden en velen belandden zelfs op de IC met kapotte longen. Op dat gebied een gelijkenis met Covid19, toch?  link naar alweer mainstreammedia. Dus is waar 🙂

Ik zoek dit soort informatie héél snel op. Maar daarvoor gebruik ik expres altijd dus reguliere media. De door mij verguisde mainstreammedia! En steeds kom ik meer en meer op feiten die de oorzaak zijn van deze crisis.
Maar: er gaat nog véél meer gebeuren. Want grote en verregaande bezuinigingen liggen in het verschiet. Dat geeft onrust. Vandaar dat de politie al een explosieve situatie rond oud- en nieuw verwacht.

Ik noem een paar zaken die nu al bezig zijn en ik geef er een paar die eraan zitten te komen:

– Lokale belastingen omhoog (ozb, riool, etc.)
– Energiebelasting en prijs gaat (weer) omhoog want klimaatbijdrage en afspraken die in het nauw komen
   door Covid. Zeker als straks blijkt dat ventilatie erg belangrijk is. Dan moeten alle bedrijven en instellingen
   stoppen met recirculatie. Dat geeft vele malen meer energiekosten maar het virus zal dan weinig kans hebben.
   Echter, het klimaatakkoord komt dan ook in gevaar. Want we zullen wereldwijd méér energie nodig hebben.
   Dus van het gas af is zeker niet slim op dit moment. Bomen aanplanten wel. Heel veel. Dan krijg je ook de
   gewilde CO2 reductie.
– Parkeervergunningen worden duurder, plaatsen met vergunning worden uitgebreid.
– Gemeenten moeten keuzes gaan maken. Nieuwe auto’s voor de BOA’s of het theater aanhouden.
– Supermarktprijzen stijgen. Ook al is hun omzet vele malen groter geworden tijdens de coronacrisis.
– BTW omhoog. Want Nederland heeft vele honderden miljarden euro schuld opgebouwd.
– Europese bijdrage omhoog. Misschien wel een Europese belasting voor de burgers/bedrijven?
– Verzekeringen en pensioenen krijgen hogere eigen bijdrage en worden verder gekort.
– Contant geld wordt steeds verder weggedrukt. Is namelijk niet goed te controleren.
– Pinnen in de toekomst wordt verder gelimiteerd. Zodat er géén financiële schokken kunnen ontstaan bij onrust.
– Negatieve spaarrente voor spaargeld van 10.000 euro of meer in de toekomst.
– Meer en meer fusies van grote bedrijven/instellingen om het circus draaiende te houden en het MKB verder
  de nek om te kunnen draaien.
– Klimaatbijdrage in de vorm van belasting én verregaande maatregelen voor burgers en bedrijven.
   Denk aan verplichte energielabels, funderingslabels, isolatieplicht, etc. 
– Grondrechten verder onder druk omdat de financiële crisis steeds verder op de voorgrond komt en natuurlijk
  die gruwelijke Coronawet.
– Nou, eigenlijk alles gaat qua prijs omhoog. En ons salaris een beetje zodat het lijkt of we aan koopkracht winnen
  (voordeur) maar aan de achterdeur gaat het 1,5x zo snel er weer uit. Dus per saldo gaan we erop achteruit.

En er gaat nog véél meer gebeuren. Ik ben dus erg bang voor de vele fusies die nu gaande zijn. Die geven als resultaat dat multinationals bijna géén concurrentie meer hebben. Dat mag ook niet meer, want onze economie is na 2008 de facto gesocialiseerd. Ik zie een groter geheel en ik maak mij daar grote zorgen over. Kijk maar naar QE waar geld uit het niets wordt gecreëerd of het laten oplopen van de staatsschuld door de coronacrisis.
Dit geld moet vroeg of laat worden terugbetaald!

Als je kritische vragen stelt of bedenkingen hebt bij nieuwe wetten of coronamaatregelen zetten mensen je al snel weg als complotter. Maar goed, het is niet anders. Ik heb een mening over zaken en als ik fout zit dan zal ik dat ook toegeven. Maar voor nu blijf ik vinden dat we als mensheid de verkeerde weg zijn ingeslagen. We kunnen nog terug maar dat moet dan wel nu.
 

Update 20/10/2020 – Ik vergeet nog wat zaken: zwarte piet is uit de mode geraakt en vandaag lees ik in de krant dat vuurwerk dit jaar (en daarna natuurlijk voorgoed) geband gaat worden in verband met de oplopende corona opnames in de ziekenhuizen (die zijn er elk jaar maar vallen nu op in verband met de vele bezuinigingen uit het verleden).

Het lijkt godverdomme wel of de mensheid collectief gek is geworden. Er is géén houden meer aan.
Ongelofelijk wat een idioterie. Vooral mee blijven doen aan dit corrupte systeem, makke schapen. Laat je testen, testen en testen. 
Het verpleeghuis van mijn moeder gaat na 2 weken nog niet open. Zoals ik al had verwacht. Maar kunnen ze dit tot eind maart vol blijven houden? Mensen tegen hun wil opsluiten? Ik merk nu al dat mijn moeder geestelijk achteruit gaat omdat ik niet bij haar kan om zaken te regelen zoals het opladen van haar Ipad.
Tot april komt dit niet meer goed. Zolang de aerosolen en ventilatie niet op nummer 1 staan!

Update 07/11/2020 – Uitbreiding betaald parkeren in Schiedam. Ze hebben nog niet genoeg geld opgehaald met de verkoop van Eneco. Betaald parkeren (vergunning) uitgebreid. Precies zoals ik voorspeld heb. De gemeentes zijn een doodlopende weg ingeslagen.

Nick

 

Bronnen:  ad.nl, gezondverstand.eu, Trouw, Joop.nl, Hart van Nederland, Vlaardingen24.nl en twitter.com

Similar Posts