FEESTENDE JONGEREN – 31/10/2020

FEESTENDE JONGEREN – 31/10/2020

De laatste weken lees je steeds meer in de krant en op het internet dat er illegale feesten worden afgebroken door de politie en BOA’s. Soms zijn er honderden jongeren aanwezig, soms slechts een tiental.
De politie begrijpt dit niet en reageert teleurgesteld.
Maar politie: onze jongeren (tot 18 jaar) mogen op school ook gewoon binnen 1,5 meter bij elkaar zijn. Alleen tot volwassenen moeten ze 1,5 meter afstand houden. Dus het beleid van de overheid is zó krom als wat. En ja, vaak zijn ze ouder dan 18. Maar ook dan is er géén gevaar. Het wordt tijd dat jullie dat gaan inzien en je taken meer richt op de zware criminaliteit. Op deze manier krijg je géén respect van onze jongeren en dat is broodnodig.

Ik voorzie dan ook grote problemen de komende feestmaand. Zeker met oud en nieuw kan het zomaar zijn dat de vlam in de pan slaat. Zeker als er ook nog een vuurwerkverbod komt. Tot vóór de corona maatregelen stond ik onvoorwaardelijk aan de kant van de politie. Nu twijfel ik ernstig aan hun prioriteiten. Dit overheidsbeleid is desastreus voor onze jongeren én economie. We gaan een hele zware en zwarte tijd tegemoet. En dat voor een virus dat niet héél veel gevaarlijker is dan een zware griep.

Politie en vooral ook BOA’s gaan, denk ik, de komende maanden verwikkeld worden in ernstige conflicten met vooral jongeren. Maar ook overspannen MKB’ers kunnen ook zomaar door het lint gaan.
Ook ik heb dit jaar en vorig jaar 3x te maken gehad met BOA’s door middel van een parkeerbon. Maar gelukkig heb ik ze na gegrond bezwaar alle drie geseponeerd zien worden. Niet alleen omdat het onterecht maar óók juridisch niet in de haak was.
BOA’s missen naar mijn mening dan ook het opleidingsniveau én het inzicht om naar redelijkheid te kunnen handelen. Ik vind dan ook dat BOA’s géén handhavingstaken meer mogen uitvoeren en alleen nog hulpverlenend mogen handelen. Dat geeft de maatschappij dan ook méér rust en het respect voor de BOA’s zal dan weer normaal worden. Ze gaan dan BHA’s (in de volksmond: baas) heten. Buitengewone Hulpverlenings Ambtenaren. Dat lijkt mij in deze rare tijd het beste scenario want anders ben ik bang voor incidenten met (zwaar) gewonde BOA’s én burgers tot gevolg.

UPDATE 1/11/2020 – Vannacht heeft de ME een groot illegaal feest beëindigd in een bos. Een bos notabene!
De kans dat je daar besmet kunt worden is nihil. Want buitenlucht (ventilatie). De jongeren weten dat. De overheid en RIVM ontkennen dat. Er zijn boetes uitgedeeld en apparatuur is in beslag genomen. Ik vind het geweldig dat de jongeren zichzelf zo aan het vrijvechten zijn uit de greep van de overheid. Het verzet is begonnen.
Stel dat we deze noodverordeningen hadden ingezet bij de griepgolven. Dan zouden we elk jaar 3 tot 6 maanden in een lockdown moeten zitten. Daar gaan we nu in elk geval naar toe. Ik blijf erbij dat we de komende 3 jaar dit soort maatregelen zullen blijven zien met natuurlijk de verplichte muilkorven. Vrijheid is het belangrijkste goed dat we kunnen verdedigen.

Nick

 

Bronnen:  nu.nl, telegraaf.nl en ad.nl

Similar Posts