KLIMAATCRISIS: NIEUWE ANGST – 10/08/2021

Gisteren kwam dan eindelijk het lang verwachte rapport over de staat van het klimaat op tafel. Het mag duidelijk zijn dat het klimaat aan het veranderen is.
De mens krijgt daarvan de schuld. Ik ben er zelf niet zo héél zeker van maar dat het klimaat verandert is zeker een feit.
Echter dat is al miljarden jaren zo. En toen bestond de mens nog niet eens. De natuur gaat zijn eigen gang en dat is altijd zo geweest. CO2 is altijd de bron van leven en de bron van opwarming geweest.
natuurlijk wordt de nieuwe klimaat crisis weer grotendeels weer gevoed door theoretische modellen. Vanuit deze modellen worden de meest extreme situaties gekozen zodat de klimaatangst bij het volk gaat pieken en ze dus weer klakkeloos als schapen achter de regimes zullen lopen. En weer een nieuwe crisis is er geboren om nog zwaardere regels en maatregelen af te gaan kondigen. En dat terwijl we nog steeds niet naar het oude normaal zijn teruggekeerd. En dat gaat zonder revolte ook niet gebeuren.

Ben ik dan een klimaatverandering ontkenner? Nee, zeker niet! Ik denk dat onze wereld overbevolkt aan het raken is en ik ben echt ongerust over de massale bomenkap in de Amazone. Door deze 2 oorzaken neemt het CO2 gehalte meer toe dan we zouden willen.
Er zijn ook klimaatwetenschappers die de ernst van de klimaatverandering gelukkig wat nuanceren.
Feit is wel dat wij als mensheid eens moeten gaan nadenken over onze energievoorziening. Zon- en windenergie zijn relatief schoon maar niet geschikt voor een stabiele en schone stroomvoorziening. Dat blijft uiteindelijk toch kernenergie. Maar het gevaar van deze energie spreekt voor zich. Straling en afval. Maar ik heb het dan over kernsplitsing. Dat is waar onze kerncentrales mee werken. En dat is helaas het enige dat onze huidige technologie op dit moment kan brengen. Echter er is een 99,9% schone vorm van kernenergie, namelijk: kernfusie. Dat is een proces dat vergelijkbaar is met het proces in onze zon. Bij kernfusie smelten zware waterstofatomen (isotopen van waterstof) samen waarbij een enorme hoeveelheid warmte en straling vrijkomt. Het afvalproduct is een vorm van Helium. Een inert en onschuldig gas. Dus géén gevaarlijke afvalstoffen.
De straling kun je binnen de muren van zo’n fusiecentrale houden. En als we het dan hebben over veiligheid dan is het zo dat als het fusieproces stopt, de gehele centrale stopt en is er géén gevaar voor de omgeving. De reststraling blijft binnen de muren. Natuurlijk is er wel gevaar op ontploffing van de waterketel (stoomdruk) dus snel afblazen is wel nodig.

Maar een productie kernfusiecentrale bestaat nog niet. De grote uitdaging is om hele hete plasmagassen vast te kunnen houden met magnetische velden. We spreken hier over plasma van miljoenen graden Celsius.
Er worden proeven gedaan in Frankrijk met de ITER centrale. Die zijn in volle gang maar staan nog in de kinderschoenen. Pas als we commerciële fusiecentrales hebben kunnen we de klimaatproblemen op aarde echt aanpakken met een overschot aan elektrische energie. En ik denk dat het nog vele tientallen jaren gaat duren voordat we de eerste werkende fusiecentrale hebben. Tot die tijd zullen we het moeten doen met (vervuilende) schone energie van de kernsplitsing centrales aangevuld met wind- en zonne-energie.

Gas zal naar mijn mening ook nog een (grote) rol blijven spelen. Maar in Nederland hebben we een dom regime die géén verstand hebben van energieopwekking. Lobbygroepen hebben in het verleden het regime zover gekregen dat ze investeerden in biomassacentrales en andere foute groene projecten. Partijen als Groen Links zijn mede de oorzaak van de ellende waarin we nu zitten. De biomassacentrales zullen hun subsidies gaan verliezen, en terecht. gezonde bomen in Zuid Amerika laten kappen om hier als houtsnippers te laten verbranden is echt te absurd voor woorden. Mensen die dit hebben toegestaan moeten naar mijn mening als milieu terrorist worden berecht.

Voor de korte termijn kunnen we de volgende zaken doen om klimaatverandering te verminderen/beïnvloeden:
– Kerncentrales bijbouwen en de opslag van radioactief afval beter organiseren.
– Op gas blijven stoken. Het is de schoonste fossiele brandstof die er is.
– Windmolens alleen op zee. Ver uit de buurt van mensen en vogels houden.
– Wereldwijd investeren in kernfusie en ruimtevaartechniek (hangt samen met elkaar).
– Stoppen met de massale bomenkap in de tropische regenwouden.
– Voor elke gekapte boom er 3 jonge exemplaren voor terug planten.
– Overbevolking stoppen door maatregelen. In het westen bijvoorbeeld de kinderbijslag beperken tot 1 kind.
– Meer materiaal recycling. Onnodige (plastic) verpakkingen reduceren.

De uitdagingen die er zijn:

– De mensheid heeft last van corrupte leiders/regeringen/regimes. Zeker in de Coronatijd.
– Het klimaat wordt aangewend om de mensen nog meer te onderdrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaat lockdowns.
De coronacrisis is een oefening voor wat komen gaat: de onderdrukking van vrijheid.
– Verkeerde regimes die de Amazone bomenkap stimuleren.
– Minder vlees eten. Want kost veel soja om diervoeder te maken. En daarvoor branden de boeren bossen plat.
– Meer scholing in arme landen. Mensen worden dom gehouden en daardoor kunnen ze niet de juiste keuzes maken.
– Vliegtax. Géén subsidies meer voor vervuilende activiteiten. Tenzij deze nodig zijn voor de maatschappij.
– Inzetten op elektrisch rijden. Op den duur is dat goedkoper én vele malen milieuvriendelijker.
– Lokale producten in de supermarkt. Import van producten die in eigen land ook beschikbaar zijn zoveel mogelijk beperken.

Nick

Bronnen: telegraaf.nl, nu.nl en ad.nl

Similar Posts