IMF SOMBERDER– 27/07/2022

Het IMF is somber over de wereldeconomie, want die groeit minder hard dan verwacht. Omdat de vraag naar producten veel groter is dan het aanbod, stijgen de prijzen steeds verder. En natuurlijk speelt de inflatie daarbij ook een grote rol. De centrale banken proberen de inflatie te drukken door de rente te verhogen, maar daardoor dreigt de economie nog minder te groeien met een grote kans op stagflatie. Hoe dan ook, de situatie wordt steeds ernstiger. Ik heb wat facturen van 2019 en 2022 vergeleken en ik merk op dat er prijsstijgingen van 20 tot 30% te zien zijn! De energie (gas) is zelfs al meer dan verdubbeld in prijs. Europees is er afgesproken dat ieder land tenminste 15% op het gas gaat besparen. Ik voorzie dat het bedrijfsleven en misschien ook wel de burgers flink zullen moeten afschalen in de winter met als gevolg kou en minder productie met aks gevolg nóg hogere productprijzen. Het is een vicieuze cirkel die niet meer doorbroken kan worden.
Poetin krijgt nu alle schuld toegeworpen, maar die lul is slechts voor een klein deel verantwoordelijk.
De prijsstijgingen en inflatie zijn al vele jaren zichtbaar en komen binnenkort tot een climax.
We zitten over niet al te lange tijd in een sociaal krediet systeem waarbij er een CO2 en energiebudget aan iedere burger en bedrijven wordt toegekend. Komt u daar over heen, dan volgen (financiële) straffen. En ook hier zal Poetin de schuld van krijgen, maar een steeds groter deel van de burgers weet dat de ondemocratische kliek van Klaus Schwab hier voor een deel achter zit. Toch denk ik dat er een nóg grotere en onbekende macht is, dat de lakens uitdeelt en dat zijn niet de leiders van de landen denk ik zo. We zullen het zien. Maar voorlopig gaan we nog steeds de verkeerde kant op. De boodschappen worden nog steeds duurder…

UPDATE 29 juli 2022 – Duitsland gaat licht doven en warm water uitzetten in openbare gebouwen.
Duitsland is bezig zich voor te bereiden op wat komen gaat. In de avond gaat in sommige steden de verlichting langs de openbare wegen uit en in publieke gebouwen is er géén warm water mee. De crisis is zich langzaam aan het uitbreiden.

En ik lees net ook in de Televaag dat buitenlandse experts zich zorgen maken om het Nederlandse stikstofbeleid, want de voedselvoorziening kan daardoor ernstig in gevaar komen. Precies zoals ik er ook over denk.
Ik dacht dat oud minister president Bakellende de kroon spande, maar nee, Pinokkio Rutte brengt ons hele land en welvaart persoonlijk naar de afgrond. Maar ook hier is het al 5 over 12. De schade kunnen we alleen nog maar beperken door deze gehele ministersploeg naar huis de gevangenis te sturen. Wat een bende is het onder Rutte geworden in ons land. En dan zijn er helaas nog kiezers die op hem blijven stemmen. Ik respecteer iedereen zijn keuze, maar ons land is echt helemaal naar de klote geholpen en uitgeleverd aan de EU door het regime Rutte en Kaag.

ONZE GRONDWET BESCHERMT ONS TEGEN DE OVERHEID, MAAR NU EVEN NIET.

Nick

Bronnen: nos.nl, telegraaf.nl en volkskrant.nl

Similar Posts