DE ALLESOMVATTENDE OORLOG KOMT STEEDS MEER DICHTERBIJ – 07/01/2022

” EEN OORLOG IS BINNEN HANDBEREIK “

Ik heb het in mijn berichtgeving héél vaak over China. Maar dat is dan vaak corona gerelateerd.
De laatste tijd is China echter ook bezig met het provoceren van Taiwan. China is de facto al nummer 1 economische macht op de wereld.
Maar hoe staan ze er militair voor? Ik schatte ze tot nu toe nummer 2 of 3. Echter China is grootmacht op het gebied van Ai en supersonische technieken. Ze hebben ook al vliegdekschepen en supersonische wapens. Dus het zou mij niets verbazen als ze nu al nummer 2 of zelfs gedeeld nummer 1 militaire macht zijn op de aarde met de Verenigde Staten.
Maar Rusland laat de laatste tijd ook van zich horen en is bezig met troepenopbouw langs de grens met de Oekraïne. Tenminste dat is wat ons wordt verteld. En vandaag lees ik een artikel met deze kop: “Laatste kans voor diplomatie bij spanningen rond Oekraïne“.
En dat zegt wel wat. Echter, vaak wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Maar we zitten wel met één probleem: provocatie van zowel de NAVO als Rusland en of China. En dat met een Amerikaanse president die het allemaal niet meer zo scherp op een rijtje heeft.

Nu schijnen er ook DEEP STATES te zijn binnen regeringen. Daar zitten mensen die ons leven op deze wereld bepalen. Die mensen moeten weg, vind ik. Is het de rijke Elite? of is het een derde partij waarvan niemand weet.
Maar deze derde partij (deep state) heeft wel als voordeel dat oorlog waarschijnlijk niet in hun belang is. Zo was er tijdens de Trump periode een generaal die een hotline had met China en Rusland om in te grijpen als zijn president weer eens wat fout deed. Zulke mensen zijn er natuurlijk ook in China en Rusland. Dus een allesomvattende nucleaire oorlog zie ik niet heel snel gebeuren, maar dat wil niet zeggen dat er geen groot gevaar is.
Een korte hevige oorlog kan in het verschiet liggen, of provocaties door China en Rusland tegelijk. Zoals het innemen van Taiwan en/of het innemen van de Oekraïne. Maar de NAVO kan natuurlijk ook raar doen, door te blijven provoceren. Ik wil hier géén positie innemen. Ik vind grote machten altijd gevaarlijk, wie het ook zijn.

Het is een rare tijd. Een tijd waarin tekort is aan grondstoffen, energie bijna onbetaalbaar is en er heel veel crises zijn. Verzonnen of niet. Al deze zaken zijn een opmaat voor conflicten en dat is wat mij ongerust maakt.

UPDATE 9 JANUARI 2022 – Hier nog een link naar een stuk uit de Volkskrant over de dreigende conflictsituatie.


STOP DEZE WAANZIN

IK ZIE HET, EN ER DREIGT WELDEGELIJK GEVAAR

Nick

Bronnen: trouw.nl

Similar Posts