BERICHTEN VAN WEEK 42 – 16/10/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Weer een bericht in de Televaag over vapende jongeren. Ook in een podcast. Het Trimbosinstituut vindt blijkbaar dat er te weinig aandacht voor is. Er komt een accijnsverhoging, maar pas bij een volgend kabinet. Echter, dit probleem staat weer op de agenda! Dat is waar het deze NGO’s om te doen is. Natuurlijk met een grote zak subsidie vanuit het regime. Er komen ook steeds meer berichten (zoals in bovenstaande podcast) dat jongeren letterlijk gaten in hun longen vapen. Waarom hoor je dat soort verhalen nooit bij roken? Wellicht omdat de vapes niet aan de eisen voldoen en dus gevaarlijk kunnen zijn. In ieder geval is roken en vapen niet goed voor de gezondheid, maar de bemoeienis vanuit het regime neemt teveel toe. En dat is waar ik moeite mee heb. Suikerhoudende producten hebben al een suiker taks, nu is het wachten op een verhoging daarvan, want ongezond. Maar juist de gezonde producten zoals fruit en groente zijn verschrikkelijk duur. Een doos frikandellen is vele malen goedkoper dat het maken van een lekkere en gezonde bruchette, bijvoorbeeld.

Ik lees in het AD dat er in de kroegen ondanks het rookverbod aanzienlijk veel gerookt wordt door jongeren. Trimbos, letten jullie op 🙂
Roken vind ik vies en ik ben blij dat er binnen restaurants niet meer gerookt mag worden. Maar kroegen en koffieshops? Waarom niet? Ik kom daar sowieso nooit. De jongeren pikken al die verboden niet meer, en terecht. Natuurlijk ben ik fel tegen roken, alcohol en drugs, maar ik vind vanuit mijn principes dat iedereen lekker moet doen wat hij of zij wil. Het is hún leven. Natuurlijk kan niet iedereen bijvoorbeeld zomaar drugs gaan produceren, want dat is slecht voor het milieu, maar verder ben ik voor vrijheid en blijheid. Het regime heeft genoeg kapotgemaakt, het is tijd dat het volk de regie terugpakt en eens een keer goed nadenkt welke grondrechten ze zouden moeten koesteren. 22 november is naar mijn mening echt de laatste kans om het kartel (VVD, CDA, D666, CU en PVDA/GL) de deur te wijzen met uw stem. En laat vooral die bolle géén minister president worden.

Volgens Nu.nl staan onze pensioenen er goed voor, maar durven de fondsen het niet te verhogen omdat het nieuwe stelsel er aan staat te komen. In de Telegraaf lees ik een tegenstrijdig bericht. De pensioenen lijden volgens de Telegraaf miljardenverliezen. Nou, dan zijn verhogingen zeker uitgesloten. Wel vreemd, want met de renteverhoging zou je toch verwachten dat de pensioenen ook meegroeien. Dus wat is het nu? Ik las vorige week ook dat ons pensioenstelsel weer het beste ter wereld was. Je zou dus denken dat alles goed gaat. Ik ben bang dat het een beetje anders ligt. Ja, de rente is hoger maar de financiële zekerheden van bedrijven zijn allerminst positief. in de toekomst verwachten de bedrijven minder winst. En dus krijgen de aandeelhouders ook minder winst uitgekeerd. Op deze manier gaat het helemaal niet beter met onze pensioenfondsen. Integendeel. Ik denk zelfs dat door het nieuwe stelsel ons pensioen langzaam maar zeker gaat verdampen. Niet alleen door een gigantische overhead maar ook door buitenlandse invloeden. Vandaar dat de politici hún pensioen wel zeker hebben gesteld door daar nog het oude systeem voor te laten gelden. Dat is echt ongekend. Maar het volk vergeet snel en zal 22 november weer massaal voor VVD en PVDA/GL gaan kiezen, ben ik bang. TimmerFrans gaat maar voor één ding en dat is minister president worden. Falen is géén optie. Dat is allang in de achterkamertjes geregeld. Alleen een groot verkiezingsdebacle kan dat nog voorkomen. In ieder geval is de combilijst PVDA/GL al door het stof gegaan na Israël kritiek vanuit de achterban. Ik hoop een eerste knauw in hun virtueel behaalde verkiezingszetels.

Nu.nl heeft het over de herfstvakantie. Of dat niet te snel komt na de zomervakantie. Het antwoord is NEE! Zowel de kinderen als de docenten hebben die week hard nodig om bij te tanken. Als docent heb ik aan één week niet genoeg, want 2 dagen zijn er nodig om de lessen voor ná de herfstvakantie weer voor te bereiden.


BINNENLAND
Een man is bij een verkeerscontrole door de mand gevallen doordat hij een koffer met 20 kilogram goud bij zich had. Toen de man werd aangehouden gedroeg hij zich zenuwachtig en daarop besloot de politie de auto te doorzoeken. Maar de politie mag niet zomaar de inhoud van de auto onderzoeken. Daar moet een heterdaad voor zijn. Daar was hier natuurlijk géén sprake van. Dat betekent dus dat de politie de auto onrechtmatig heeft onderzocht óf de bestuurder heeft daarvoor toestemming gegeven. En dan vervallen zijn rechten. Dus als u ooit wordt aangehouden bij een verkeerscontrole: geef NOOIT toestemming om de kofferbak te openen. Doet de politie dat toch, en ze vinden wat, dan kan er bij een rechtszaak bijvoorbeeld om strafvermindering worden gevraagd. Dat hangt er ook vanaf wat de politie dan vind. Als ik kijk hoe onze wet tegenwoordig wordt geïnterpreteerd, dan zal de politie vaak opportuun besluiten om toch onrechtmatig in uw auto te gaan kijken, de gok nemende dat u van uw rechten afziet door toestemming te geven. Bij mij zal dat dus niet werken en zal ik ze uitleggen dat als zij de randen van de wet opzoeken, ik dat ook zal doen.

Drie journalisten van De Correspondent zijn vorig jaar door het Openbaar Ministerie afgeluisterd tijdens hun gesprek met Sywert van Lienden, die rijk geworden is aan een mondkapjesdeal met het regime. Er is daarbij een verslag van zo’n 181 pagina’s gemaakt dat recentelijk is toegevoegd aan het strafdossier. De Correspondent overweegt juridische stappen tegen de staat. Afluisteren mag alleen maar in extreme gevallen zoals het in gevaar komen van de staatsveiligheid. Maar daar is hier natuurlijk géén sprake van, zegt de advocaat van de afgeluisterde journalisten.
Ik vind het belachelijk dat een regime of OM zo maar journalisten kan en mag afluisteren. Ik weet nog wel dat het Klokkenluidershuis was ingesteld nadat de Klokkenluiderswet was ingegaan. Ook daar bleek opeens een medewerker van de AIVD in dat huis rond te hangen. Dat moet toen geïnitieerd zijn vanuit het regime of wellicht de veiligheidsregio’s. De NCTV bestond toen volgens mij nog niet. Ik weet ook niet of Rutte er toen al zat, maar het zou mij allemaal niets meer verbazen. Nederland is altijd al afluisterkampioen geweest in Europa.

De geldautomaten in Nederland staan vaak in storing. Dat gevoel heb al langer en wellicht heb ik het ook ergens in dit blog opgeschreven. Ze zijn ook steeds vaker dicht, want staan meestal in winkels opgesteld. Contant geld opnemen in Nederland wordt steeds moeilijker. En dat terwijl Kaag beloofd had dat contant geld altijd blijft. Nou, ik heb het gevoel dat er steeds minder automaten komen. Men wil ons van het contant geld afhebben. CBDC staat voor de deur. En dan kunnen uw geldstromen altijd en overal in kaart worden gebracht.

Loterijen hebben met succes gelobbyd om een nieuwe waarschuwingstekst bij hun spellen te voorkomen. Ze hebben daarbij ook gedreigd dat hun goede doelen minder opbrengsten zouden krijgen. Hier is dus met succes gevochten tegen een zinloze campagne vanuit de NGO’s en politiek. In plaats van de tekst “Speel Bewust.” zou de tekst “Wat kost gokken jou? Stop op tijd.” ervoor in de plaats moeten komen. Nou, deze tekst mag van mij ook nog wel. Echter zin heeft het niet. Gokverslaving zal op een andere manier aangepakt moeten worden. Ik ben zelf slechts twee keer in mijn leven naar het Casino geweest. De ene keer won ik 100 gulden, de andere keer verloor ik 150 gulden. De kick is erg leuk en ik voel aan mijzelf dat gokken erg verslavend kan zijn. Echter, ik kwam tot de conclusie dat het slechts voor een enkeling is weggelegd om hiervan rijk te worden en heb daarna eigenlijk nooit meer gegokt. Als ik één keer per jaar meedoe aan een (lokale) loterij is het veel. Maar goed, iedereen is uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn of haar eigen leven. Een gokverslaving hou je niet tegen met tekstuele uitingen. Wil je als regime iets aan (gok)verslaving doen? Zorg dan dat de burgers een fijn leven hebben, dan nemen de verslavingen (op elk gebied) vanzelf af!
In het bericht hierboven schaar ik de loterijen en (online)gokbedrijven onder één kam. We weten natuurlijk allemaal dat daar wel een verschil tussen zit. Echter gokken = gokken, dus de waarschuwing hoort wat mij betreft dan ook thuis bij loterijen. Want er zijn wel degelijk mensen die elke maand voor veel geld een straat loten kopen bij de Staatsloterij en daarop slechts minimaal winnen.

De boeren laten hun aardappelen lekker verder groeien en negeren het oogstbevel van het regime. Deze week hadden veel aardappelen al geoogst moeten zijn, maar de boeren gaven aan dat ze nog minstens 3 weken extra nodig hadden. Het alwetende demissionaire regime blijft maar doorgaan met onnodige regelgeving. Het volk in Nederland moest eens weten wat ze allemaal nog voor kun kiezen gaan krijgen. Gelukkig komen er steeds meer beroepsgroepen in opstand tegen deze waanzinnige regelgeving. Het regime heeft al zijn kruit verschoten. De boeren doen uiteindelijk toch wat nodig is. Ik denk dat de Nederlandse vlag wel weer op zijn kop moet gaan hangen om aan het volk te laten zien dat het klaar is. De boeren zullen nu een strafkorting krijgen, al weet ik niet wie dat controleert en hoe. Het is tijd voor revolutie! Oei, ik ben in een baldadige bui, dat heb ik wel vaker.


POLITIEK
Ik zag bij de internetpagina van de Volkskrant een leuke STEMCHECKER. Hier kunt u uw voorkeur invullen en krijgt u een keurig overzicht welk partijprogramma het meeste met uw keuzes overeenkomt. Een aanrader.
Hier de link naar de stemchecker. Zoals ik al had verwacht komt bij mij op een duidelijke eerste plaats (met 29 overeenkomsten het FvD). Als tweede BVNL en als derde de PVV. precies wat ik had verwacht. Als laatste 5 partijen ook precies wat ik had verwacht: VVD, D666, CU, GL/PVDA en CDA. Ik kan op dit moment nog steeds concluderen dat mijn politieke keuzes stroken met mijn stem op het FvD. Een paar jaar geleden zou ik dat verschrikkelijk hebben gevonden, en had ik het liefste de PvdD op nummer 1 gehad. Maar deze partij heeft mij zó erg in de steek gelaten tijdens het Coronatijdperk, dat ik anders ben gaan stemmen omdat ik meer inzichten aan de rechterkant heb gekregen.

De Europese Commissie wil al onze privéberichten, foto’s/video’s en gesprekken via APPS gaan afluisteren. Daar had ik het vorige week al over. Ze gebruiken daarbij zelfs persoonlijke ‘micro’ reclame technieken om mensen de boodschap in te printen. Op deze Twitter “X” stream kunt u meer informatie lezen over hoe de EU al zijn burgers in de toekomst af te gaan luisteren. Het is niets anders dan het boek 1984. Ook dit kunt u in uw stem verwerken op 22 november. VVD, CDA, CU, D666 en PVDA/GL zijn zeker voor deze EU afluisterwet, al zullen ze dat ontkennen. Ze willen die wet wel degelijk, echter eisen wat aanpassingen. Deze partijen tekenen uiteindelijk gewoon bij het kruisje. De EU slokt ons land en volk langzaam maar zeker, op!

Het regime gaat onorthodoxe noodmaatregelen aankondigen om een nieuwe crisis op het stroomnet te bezweren. Ze willen dat de netbeheerders afspraken gaan maken met bedrijven over hun stroomverbruik. In de nabije toekomst voorzie ik dat de netbeheerders als een Sheriff het stroomverbruik van de bedrijven en burgers gaan controleren en de stroom onderbreken als deze te hoog is. Daar zijn al voorbeelden van. Het staat mij nog bij dat een bakkerij teveel stroom verbruikte en door de netbeheerder werd geboden om dat omlaag te brengen, anders volgde afsluiting.
Er zijn vele miljarden nodig om het stroomnet uit te breiden. Dat is voor een groot deel te danken aan de klimaatregels die gasverbruik terug moeten dringen. En dus gaan bedrijven op zoek naar alternatieven en dat is natuurlijk elektriciteit. Het regime maakt keer op keer verkeerde beslissingen, onder grote druk van de Europese Unie. En dat terwijl China elke week zeker één kolencentrale opstart om aan de stijgende energiebehoefte te voldoen. Daarmee worden de klimaatmaatregelen in Europa vrijwel waardeloos. Zoals u wellicht weet gaat Robot Jetten ook nog eens 28 Miljard Euro weggooien investeren om een temperatuurstijging van 0,0036 graden Celsius te bewerkstelligen. Dat gaat natuurlijk niet lukken omdat China gewoon doorgaat met het bouwen van centrales die fossiele brandstoffen verbruiken. Maar ik denk ook dat de mensheid slechts een kleine invloed heeft op de toename van het CO2 gehalte in de wereld. Dus wij zouden ook weer aan het gas moeten gaan en daarbij investeren in groen (veel bomen planten). Dus ons aardgas weer gebruiken en het probleem van het stroomnet kan weer even op de langere baan geschoven worden.
UPDATE – In dit bericht is er al sprake van een verplichting voor bedrijven om op bepaalde tijden minder stroom af te nemen.
UPDATE – Hier nog meer uitleg en een kaart van Nederland met de stroomknelpunten.


BUITENLAND
De Europese Centrale Bank (ECB) wil door met de digitale Euro en gaat de techniek en het gebruik onderzoeken. Ze zien het zelf ook als de vervanger voor contant geld. Maar dat zal het nooit kunnen zijn, want bij digitale middelen laat je altijd een spoor van data achter. Altijd. Bij contant geld is het achterlaten van een spoor nagenoeg onmogelijk. Maar de ECB wil dus door met een nutteloze Digitale Euro. De EU moet, als het onderzoek klaar is, nog wel instemmen met de komst ervan. Maar ik heb al gezegd dat de CBDC (Digitale Euro) er gewoon gaat komen, evenals een digitaal ID (+ Digitaal rijbewijs).

Omdat er een koude golf is, heeft Duitsland weer een kolencentrale aan moeten zetten. De uitwassen van de groene energietransitie worden steeds duidelijker zichtbaar. Het is een mislukt project. Er zijn mega investeringen nodig om groene energie op te wekken en te distribueren. De EU burgers zullen de komende tien jaar enorme energierekeningen gaan krijgen. En zo groen zijn de zonnepanelen en windmolens niet. Windmolens doden insecten en vogels, terwijl de zonnepanelen en de rotorbladen van de windmolens lastig tot niet recyclebaar zijn. Schone gascentrales stoten nog maar nauwelijks schadelijke stoffen uit. Ja, de CO2 uitstoot is hoog en CO2 is een broeikasgas (net als waterdamp), maar ik blijf erbij dat als we meer bomen planten, er ook meer CO2 opgevangen kan worden.

De Doema (Rusland) heeft toestemming gegeven om het allesomvattende kernverdrag niet te ratificeren. Dat houdt in dat Rusland in de toekomst weer kernproeven kan gaan doen. De VS heeft de ratificatie ook nooit ondertekend, maar houdt zich er, tot op de dag van vandaag, wel aan. Putin heeft aangegeven géén kernproeven te willen doen. Maar waarom dan dit verdrag opzeggen? Om te narren?

In Duitsland wilde een man in de zee wildplassen maar werd toevallig betrapt door surveillerende agenten en vervolgens beboet. De rechter vond dat te ver gaan omdat het donker was en zeehonden ook hun behoeften in de zee doen. Gelukkig is deze man dus vrijgesproken. Maar het moet toch niet gekker worden. In Nederland kan dit ook zomaar gebeuren. Dit soort agenten hebben totaal géén empathisch vermogen en dienen wat mij betreft uit de actieve buitendienst verwijderd te worden.


KLIMAAT
Er is deze week géén noemenswaardig klimaatnieuws te melden.


CORONA
Jan Paternotte (D666) is één van de laatste idioten die ons bijna in een dictatuur hadden geworpen. Ik verwacht dat hij na de verkiezingen in november af zal treden als fractievoorzitter van D666. Dit heerschap bericht nu zelfs via zijn eigen Twitter (“X”) kanaal dat de coronaprik gehaald kan worden. Dat is trouwens verboden. Voor zover ik weet mag er géén reclame gemaakt worden voor medicijnen. Gelukkig bedanken veel Twitteraars voor die prik. In de eerste week van de ‘vaccinatieronde‘ hebben zo’n 113.000 mensen het prikje gehaald. Op 18 oktober 2023 zijn dat er zo’n 320.000. Gemiddeld halen zo’n 100.000 mensen per week een prikje.
Ik zag ook nog een bericht dat BioNTech zware verliezen heeft geleden op het coronaprikje, dus die zijn niet meer zo gewild als dat ze dachten.
Bij Blckbx today #231:Meer kanker door COVID-vaccins?” was er in hun reguliere uitzending ook een onderwerp over (turbo)kankers als gevolg van de Covid vaccinaties. Daarin legt (de echte) viroloog Theo Schetters duidelijk uit hoe dat zou kunnen komen.

Ik heb deze wielrenner blijkbaar gemist, vorige maand. Hij werd door zijn arts geadviseerd om te stoppen met wielrennen ná een hartstilstand als gevolg van een hartspierontsteking (’s nachts, toen hij lag te slapen). Gelukkig leeft hij, dat is het belangrijkste. Maar een hartspierontsteking? Dat komt wel erg veel voor de laatste jaren. Oh wacht, laat het nu ook nog eens een bijwerking kunnen zijn van de prikjes. Disclaimer: maar het kan natuurlijk ook toeval zijn.

Clown Hugo de Jonge schudt elke keer nee als Gideon van Meijeren (FvD) bepaalde uitspraken van hem uit het verleden aanhaalt. Maar in dit Twitterfilmpje ziet u toch echt dat De Jonge deze uitspraken wel degelijk heeft gedaan. Hij maakt zichzelf daarmee volstrekt belachelijk. In mijn ogen is hij niets anders dan een megalomane en liegende narcist. Ik ben helemaal niet haatdragend naar mensen toe die in het Coronatijdperk enorme fouten hebben gemaakt. Echter, van een aantal medici en politici hoop ik dat ze ooit voor een tribunaal (het Internationale Strafhof in Den Haag?) zullen verschijnen wegens misdaden tegen de menselijkheid. De Jonge is er daar één van.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Er zijn in de Gaza honderden doden gevallen bij een bombardement van een ziekenhuis. De Hamas geeft Israël de schuld, Israël zegt dat een raket van de Hamas het ziekenhuis heeft geraakt. Ik heb de beelden niet gezien, maar als er honderden doden zijn gevallen, moet er wel meer dan één zo’n Hamas raket op dat ziekenhuis zijn ingeslagen, zou ik denken. Nee, ik ben voor nu geneigd te geloven dat een bombardement van Israël het leven van honderden mensen heeft gekost. Als dat waar is, zal dit een keerpunt zijn in de oorlog. Ik vrees voor escalatie en welke vorm dan ook. Iran zal niet stilzitten.
Jordanië heeft een top tussen president Biden en andere Arabische leiders geschrapt vanwege het bombardement.
UPDATE – Hier de beelden van de raketinslag. Verschrikkelijk! Was dat een raket van Hamas? Dan hebben ze die van een land gekregen (of gekocht) met goede militaire hardware.
UPDATE – Israël heeft een video vrijgegeven waarin het bewijs geleverd zou worden dat de raket een afgedwaalde Hamas raket was.
UPDATE – Burgeronderzoekers (Bellingcat) hebben bevestigd dat de raket een afzwaaier van Hamas was.
UPDATE – Rijksambtenaren hebben een noodkreet geuit aan het regime: “Laat Israël stoppen met het geweld”. Ze doelen daarbij op de disproportionele maatregelen die Israël over de burgerbevolking in Gaza heeft uitgestrooid. Deze noodkreet is ook ontstaan uit het feit dat Rutte onvoorwaardelijke steun aan Israël had uitgesproken. Joodse organisaties zijn furieus over de gedane uitspraken van de ambtenaren.
Ik ben vóór Israël en vóór Palestina. De staat Israël met foute regeringsleiders gaat al vele tientallen jaren te ver met hun repressie tegen de Palestijnse bevolking. Je mag het echter niet zeggen, want dan ben je al snel een antisemiet. Het klinkt te vaak als: ben je niet voor ons, dan ben je voor de terroristen. En dat is gewoon bullshit.
Het Jodendom staat los van de staat Israël. Als Israël een grondoorlog gaat starten tegen Gaza, dan zijn de riemen los en zal dit een begin kunnen zijn van verschrikkelijke (oorlog)misdaden tegen de menselijkheid.
UPDATE – Bij een demonstratie in Utrecht (vóór de Palestijnen) heeft de politie, na klachten, een Taliban vlag laten verwijderen. Deze vlag droeg géén haat of geweld uit, maar werd toch verwijderd. Een vreemde zaak, want demonstreren is een groot goed en er werden dus géén regels gebroken. Alleen omdat bepaalde personen zich gekwetst voelden, moest de vlag weg. Maar dat is raar: want demonstraties zijn er juist voor dat gekwetsten zich kunnen uitten tegen een bepaald soort beleid. Ja, en daar zijn anderen dan weer over gekwetst. Een tegendemonstrant die de Israëlische vlag bij zich droeg, werd ook gevraagd deze weg te doen. Ook dat vind ik vreemd. Er komt een tijd aan, net als met het voetbal, dat demonstraties verboden gaan worden omdat andere zich gekwetst voelen. En zo wordt onze vrijheid van meningsuiting beetje bij beetje ontmanteld. Ik denk dat dat komt door buitenlandse invloeden. Nederland staat teveel onder controle van externen. Ons land is de facto bezet gebied waar niets meer kan en mag, want er is altijd wel iemand gekwetst. Een vervelende bijwerking van de globalisering zal ik het maar noemen. Vandaar dat ik ook niet meer vóór globalisering ben. Het werkt eenvoudig niet. Vroeger was ik wel voor een wereldregering, een basisinkomen en één economie. Daarvan ben ik teruggekomen. Dat gaat gewoon niet werken. De culturen zijn té verschillend en dat is mooi maar heeft natuurlijk ook nadelen.


ECONOMIE
Steeds meer bedrijven stoppen. Ook dit lees je wekelijks in de krant. Het laatste kwartaal stoppen zelfs 7 procent meer bedrijven dan vorig jaar. En dit gaat nog véél erger worden. De coronamaatregelen hebben hier voor het grootste deel aan bijgedragen. Denk aan de gedwongen sluiting van zaken, helikoptergeld en leningen om het hoofd boven water te houden, maar die nu terugbetaald moeten worden. Al die corona maatregelen bleken wetenschappelijk niet onderbouwd en hebben tot op de dag van vandaag hun negatieve uitwerking op de economie.
UPDATE – Inmiddels zitten al zo’n 60.000 bedrijven in de problemen. BCC heeft deze week een totale leegverkoop met hoge kortingen van de winkels die nog open zijn. Ik ging voor de gein even naar de plaatselijke BCC om te kijken of die ook open was. Nou, bij het aanrijden stond er al een lange rij mensen buiten te wachten. Het zal zo druk zijn geweest dat de winkel moest besluiten om mensen te laten wachten. Ha, ha. Al die aasgieren koopjesjagers. Dat is helaas niet aan mij besteed. Ik ben altijd te laat voor dat soort zaken en ben maar gauw doorgereden. Ik was dan ook meer nieuwsgierig of dat er veel mensen waren dan om nog even goedkope meuk aan te schaffen. Wel erg sneu voor het BCC personeel. Dit is waarschijnlijk hun laatste week bij BCC. Tenzij Coolblue of Mediamarkt wat winkels overnemen. Dan is er kans dat er wat personeel mag blijven werken.
UPDATE – BCC sluit winkels vanwege ongeregeldheden. De koopjesjagers maken ruzie met elkaar en de winkelmedewerkers.

De gasprijs is verder aan het oplopen door de onrust in het Midden-Oosten. Dat was natuurlijk wel te verwachten, maar het geeft te denken. Ik verwacht zeker géén zware winter, anders gaat het goed fout. Maar de energieprijzen zullen de komende jaren de pan uitschieten. De mislukte groene energietransitie, de oorlogen én de klimaathoax zijn dé oorzaken van verstoringen in onze energieopwekking. De situatie zal steeds nijpender gaan worden. Oh, oh. Wat hadden we het nu gemakkelijk gehad als we 40 jaar geleden waren gestart met een wereldwijde zoektocht naar kernfusie. Dan hadden we er nu als wereld héél anders voorgestaan en waren we ook al verder op het gebied van ruimtevaart. Want dat hangt samen.

De hypotheekrentes blijven oplopen door de hardnekkige inflatie. Lenen wordt dus nog duurder en dat zal vooral problemen opleveren voor de knoflooklanden. Echter, wat ik niet begrijp is het volgende: altijd wordt door de ECB ingezet op zo’n 2 procent inflatie. In Nederland is de officiële inflatie deze maand gesteld op 0,2 procent (bron: CBS). Waarom moet de rente dan nog omhoog in Nederland? Dat zou kunnen omdat de inflatie in de landen om ons heen hoger is. Maar het kan ook zijn dat de inflatie van 0,2 procent niet de reële waarde is. En dat is wat ik denk. Ik schat de reële inflatie op zo’n 9 tot 10 procent, en wellicht nog veel hoger. Dus de inflatieproblemen zijn nog lang niet voorbij. Sterker nog: ik weet dat stagflatie al aan de gang is en vrees voor het omvallen van vele bedrijven. Dat is in dit blog ook al gebleken. Dit is naar mijn mening het begin van een langdurige depressie welke altijd wordt ingegeven door ellende en crisissen in de wereld. Oorlogen en economische neergang zijn de oorzaken. Ik zal dit verband al in 2001. De aanslagen in Ney York waren het begin van deze ellende. Het zal zich uiteindelijk gaan uiten in een grote oorlog. De enige onzekere factor is en blijft de inzet van kernwapens. Die kunnen een grote oorlog verhinderen omdat de regimes weten dat de inzet van deze wapens het einde van hun en de mensheid kan betekenen. Dus ‘dankzij‘ deze kernwapens zijn er naar mijn mening nog altijd géén grote wereldoorlogen uitgebroken na 1945. Echter alle financiële tekenen wijzen op een grootschalig conflict. De hegemonie van de VS houdt een keer op en dat zullen ze niet accepteren en dus de oorlogsmachine wéér in gang zetten.
UPDATE – In Engeland is de inflatie gestopt met dalen nadat ook de renteverhoging is gestopt. Dat lijkt goed nieuws, maar dat is het niet. De inflatie zou namelijk verder moeten dalen, maar dat gebeurt dus niet. Sterker nog: ik denk dat de inflatie (langzaam) maar zeker weer gaat stijgen en niet alleen in Engeland. Daarbij is er ook nog eens Stagflatie. Een hoge inflatie met daarbij economische neergang. En het gaat alleen nog maar erger worden.

In Europa en de VS zijn de beurzen vrijdag in mineur gesloten. En de rente op de 10 jarige staatsleningen liep in de VS op tot zo’n 5 procent. Het gaat niet goed met de reële economie in de VS en dat gaat zich nu ook langzaam maar zeker vertalen naar de beurs. Jeremiah Babe heeft het over: “ALL HELL BREAKING LOOSE WHILE YOU LIVE IN A BUBBLE“.


KIJK EN LEESTIPS
Volkskrant Stemchecker – een aanrader!
blckbx today #231: Meer kanker door COVID-vaccins? | Angst op World Health Summit | Einde centrale bank?
blckbx today #232: ‘Luchtaanval’ ziekenhuis Gaza | Wie wordt de verkenner? | Plan Timmermans uitvoerbaar?
blckbx today #233: HCQ wél effectief tegen COVID-19? | Spionagesoftware | Van Haga over EU-surveillance
Videowaarheid.nl – Weekjournaal met Willem Engel en Jeroen Pols – Week 42 – 2023

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts