BERICHTEN VAN WEEK 43 – 23/10/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Rutte zou ná zijn politieke carrière fulltime gaan lesgeven pochte hij een aantal maanden geleden. Zijn beste competentie is echter glashard liegen en bedriegen. Ik geloofde meteen al niet dat hij het onderwijs in zou gaan. En ik ga weer gelijk krijgen. Rutte wordt in hoge politieke kringen al genoemd voor de functie als hoogste NAVO baas. Met Rutte aan het hoofd kunnen alle illegale acties vanuit de NAVO weer gladgestreken worden. Rutte als hoofd van de NAVO zal ervoor gaan zorgen dat het Westen versneld naar het einde of oorlog toe zal bewegen. En dat moet dan ook maar zo zijn. Rutte heeft in ieder geval veel interesse in de functie.

De staat van het onderwijs baart grote zorgen, kopt de Televaag. In een ander bericht zag ik staan dat het onderwijs op ontploffen staat. Wat is er aan de hand? Het is een premium artikel, dus ik weet niet precies waar het over gaat, maar als het mij als docent wordt gevraagd zal ik het volgende zeggen: ja, het onderwijs is aan revisie toe. Ik heb het niet over lezen, schrijven, rekenen en wiskunde. Dat zijn de dooddoeners in het onderwijs. Daar gaat het nooit goed mee, want iedereen heeft er een mening over. Dat mag natuurlijk, want het onderwijs is van ons allemaal.
We leven in een héél andere tijd dan 20 jaar geleden. De ICT en vooral Internet hebben tussen 2000 tot op heden een enorme revolutie veroorzaakt. Denk aan online informatie, de mobiele devices, Social Media, interactief leren via video’s en content management systemen. Het onderwijs heeft zich slecht aangepast daarop. En nu komt daar ook nog eens A.I. bij. Dat gaat de komende jaren een honderdvoudige impact meer hebben op ons leven en het onderwijs dan het Internet zelf. Ook hier zal het onderwijs, maar vooral de politiek, te laat instappen. Ik ga nu géén lang betoog houden van wat er nodig is om het Nederlandse onderwijs te redden, maar hier een kort lijstje:
– Minder onderwijstijd voor de leerlingen én docenten.
– Bij een volle baan als docent maximaal 4 uur per dag voor de klas, de rest voorbereiding en overige werkzaamheden zoals mentorraat, coaching, stagebezoek, overleg, etc.
– Werkweek van 4 dagen voor docenten (voltijd werken), en één dag voor studie of invulling die te maken hebben met het docentschap.
– Wetenschap wettelijk beschermen tegen de politiek én invloeden van bedrijven op wetenschap beperken. Wetenschappelijk onderzoek hoort totaal onafhankelijk plaats te vinden.
– Kleine klassen van maximaal 10 leerlingen. Kom niet aan met de smoes dat het onbetaalbaar is, want goed onderwijs betaalt zich vroeg of laat terug. In het professionele voetbal is de verhouding vaak 1:5. Er is een trainer, 2 assistent-trainers, 1 keepertrainer, fysiotherapeuten, etc. Dus investeren!
– Leg de focus meer op wat een leerling goed kan en probeer die vaardigheden verder te ontwikkelen. Niet iedereen gaat een universitaire studie taalwetenschappen, wiskunde of natuurkunde doen!
– Schaf de eindexamens voor het VMBO af, maak het (nog) méér praktijkgericht en voer desnoods studiepunten in, zodat leerlingen niet kunnen blijven zitten, maar hun diploma behalen bij een bepaald aantal studiepunten. Hierdoor kan iedere leerling in eigen tempo studeren.
– Zorg ervoor dat leerlingen in verschillende niveaus hun diploma kunnen halen. Waarom moet een leerling alle vakken bijvoorbeeld op MAVO niveau afsluiten? Niet iedereen is bijvoorbeeld even goed in wiskunde. Waarom mag iemand vakken niet op een lager of hoger niveau afsluiten?


BINNENLAND
Nederlanders zijn voor belastingverhoging voor vervuilende zaken, zoals vliegen. Dat beweert nu.nl althans. Ik ben ook voor het principe dat de vervuiler betaalt, maar meer ook niet. In dit artikel wordt naar mijn mening een beetje voorgesorteerd op keuzes maken. Zoals minder vliegen maar dan wel vlees kunnen blijven eten. Ik ben altijd bang voor propaganda of onderzoeken die voorsorteren op zaken en die later dan opeens wetgeving blijken te worden. Dus vandaar mijn korte antwoord dat altijd zou moeten gelden: de vervuiler betaalt. En dan blijft de keuze er altijd, maar betaal je er ook voor.


POLITIEK
Wybren van Haga (BVNL) komt met een tweet en een plaatje over een motie dat er in de Kamer géén plaats is voor Jodenhaat. Natuurlijk verwacht je dan allemaal groene bolletjes, echter FvD (de partij die ik aanhang) heeft daar tegengestemd. Ik dacht eerst dat het plaatje was aangepast, maar dat zou een politieke doodzonde zijn. Nee, de FvD heeft toch echt als enige tegengestemd. Maar dat had te maken met een andere motie die hier te vinden is. En daar stemmen meerdere partijen tegen. Het FvD is van mening dat alles gezegd moet kunnen worden om een mening te kunnen vormen over moeilijke discussies. Ik ben het daar mee eens. Hier legt Thierry Baudet zijn stemverklaring uit. En die vreselijke voorzitter van D666, Vera Bergkamp, zit er weer doorheen te kakelen. Wat een gedrocht is dat zeg.
Toch is er aangifte gedaan tegen Simons (Bij1) en Van Baarle (DENK) wegens hun uitlatingen over Israël. Het ging om de leus “From the River to the Sea, Palestina will be free.” (of zoiets). Fractievoorzitter Eerdmans van JA21 was woedend toen deze uitspraak werd gedaan tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerdmans steekt zijn sympathie voor Israël niet onder stoelen of banken. En dat mag. Maar waarom mogen andere partijen dan hun voorkeur niet laten blijken? En dan zo omschreven als met die leus? Er komt géén woord Jood in voor en ook géén haatdragende boodschap. De aangifte maakt géén enkele kans, want de uitspraak is in de Tweede Kamer gedaan en daar is immuniteit. Dáár moet tenslotte alles gezegd en afgewogen kunnen worden. Ten tweede: deze uitspraak is in ieder geval niet in strijd met onze wet. En dat heeft een rechter al eerder bevestigd, volgens mij.
In de jaren 80 werd Hans Janmaat van de CD ook verguist en veracht, maar enkele decennia later zijn de politieke uitspraken van Janmaat voor een groot deel werkelijkheid geworden.

Nu begrijp ik waarom de PVDA en GL zo snel mogelijk tot één combinatie wilden samensmelten. Dat had natuurlijk te maken met subsidies. Het linkse verbond heeft nu tonnen subsidiegeld veiliggesteld. Het is toch ongekend dat dit zo maar kan en mag. Mensen, weet wat u stemt op 22 november!
Over die verkiezingen: ik heb altijd een rotsvast vertrouwen gehad dat verkiezingsfraude hier in Nederland niet mogelijk is. Echter, nu is Hugo de Jonge er verantwoordelijk voor. Als hij aankomt met meerdere verkiezingsdagen of kiezen per stembiljet dat per post verstuurd kan worden, weet ik hoe laat het is.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die het massaal afluisteren van communicatie van burgers mogelijk maakt. Dit wordt in de volksmond de ‘Sleepwet’ genoemd. We hebben niets te verbergen dus doe maar, denk ik dan. Oh wacht… dit heb ik niet gezegd. We hebben van alles te verbergen, zeker voor foute regimes. Maar het volk zal het allemaal niet interesseren. Pas op het laatste moment, als de politie of veiligheidsdiensten voor uw deur staan, wordt het duidelijk. Maar dan is het te laat. ik heb geen energie meer om een betoog te houden waarom deze wet ons wéér een stukje dichterbij het einde zal brengen. Het is toch al te laat. Wat net zo erg is, is dat deze wet het ook toestaat om de gegevens te delen met het buitenland. Dat kan dus betekenen dat gegevens van een persoon in buitenlandse handen is en deze gegevens onterecht worden gekoppeld aan een mogelijke overtreding. Wat als die persoon vervolgens naar dat land op vakantie wil gaan en een geweigerd visum op zijn pad krijgt, zonder te weten waarom hij of zij is geweigerd door dat land. Een stapje erger: je wordt aangehouden om een uitspraak die je privé hebt gedaan, maar die via een tap in buitenlandse handen terecht is gekomen. Ik moet er niet aan denken. Maar ik kom niet meer in het buitenland, dus ik heb daar toch al géén last van.


BUITENLAND
Een opmerkelijk bericht in de buitenlandse media. Daar staat een teamfoto van het vrouwenvoetbalelftal van Arsenal. Niets bijzonders zou je zeggen. Maar er zijn altijd idioten verontwaardigde mensen die wat opvalt en in dit geval is dat het gehele team blank is. En dat vind men opmerkelijk, want in deze tijd hebben alle teams toch ook gekleurde spelers, toch? Tja, dat komt inderdaad veel voor. Maar waarom kan er géén louter blank of gekleurd team meer zijn? Ik vind dat maar raar. De vrouwen van Arsenal zijn toevallig allemaal blank. Nou en? Als ze allemaal gekleurd waren geweest was er wellicht ook commentaar geweest. Maar men kiest nu eenmaal voor het beste team, en dat zijn toevallig allemaal blanke dames. Ik zie géén problemen, maar ik ben dan ook een anders denker en volgens de krant Trouw ben ik zelfs een complotter en een rechts extremist. I don’t care. Ik sla in ieder geval géén politicus met een paraplu. Dat doen alleen extreem linksen, toch?


KLIMAAT
We zijn weer dicht bij een record. Er is in oktober ontzettend veel regen gevallen. Nog even en een 91 jaar oud record wordt verbroken. Dat is natuurlijk goed voor de zoetwater voorraad en grondwaterpeil, maar er is altijd wat te zeiken, dus verwacht ik gezeur vanuit de landbouw en zullen producten nog duurder worden. Maar de achterliggende reden is natuurlijk de torenhoge inflatie.


CORONA
Het derde OVV rapport is deze week uitgekomen. Daarin staan conclusies die eigenlijk al te verwachten waren, maar één conclusie was dat de overheid meer twijfel had moeten tonen tijdens de crisis. Maar rondom de laatste lockdown, die compleet overbodig was, staat er bijvoorbeeld niets in. Ondanks de toen positieve geluiden uit Zuid Afrika over de variant Omikron, kwam de lockdown er toch, met verregaande gevolgen. Het had maar een klein beetje gescheeld of we hadden uiteindelijk 1G en 2G maatregelen gehad, waarbij ongevaccineerden niet meer aan het werk konden of niet meer hun boodschappen hadden kunnen doen. Maurice de Hond heeft het dan ook over falen voor de lakmoesproef. De Volkskrant heeft volgens hem ook nog eens een verbijsterend commentaar op het OVV rapport. Als de media hun werk hadden gedaan, had die lockdown er nooit geweest. En juist de Volkskrant is fout geweest aan het begin van de crisis. Hoofdredacteur Pieter Klok had toen gezegd dat alle media met één mond moesten spreken omdat het volk zó bang was voor corona én vertrouwde wetenschappelijke instituten wisten wat te doen. Dus zou dat wel waar zijn. De grootste fout die de Volkskrant tot nu toe gemaakt heeft. Met Maarten Keulemans en Pieter Klok in haar kielzog. Ongekend. En de leugens en misplaatste vertrouwen gaat tot de dag van vandaag nog steeds door. Ik zou dagelijks artikelen in de media moeten lezen met vragen waarom de oversterfte er nog steeds is en vragen of de vaccinaties nog wel zin hebben. Echter, de mainstream media doet of er niets aan de hand is.

Na voetballers zijn nu de wielrenners in de picture. De Belgische wielerkrant heeft het over de hartproblemen bij véél wielrenners en in Nederland is een jonge wielrenner overleden aan een hartstilstand ná een wielrenevent in Hongkong.
Dit soort berichten stemt mij steeds somberder over de toekomst. Ik vrees steeds meer dat alle geprikten met het rMNA vaccin een toekomst zullen hebben met medische problemen die als onverklaarbaar zullen worden weggezet. Ook hier is er een sluimerende crisis op komst. En er is géén weg terug.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Israël is de Gaza met tanks binnengevallen en trekt zich na acties niet terug. Langzaam maar zeker zal Israël de Gaza gaan innemen en ontdoen van de mensen die daar leven. Als Israël zo doorgaat, komt het woord genocide steeds dichterbij. De media hebben het over een paar duizend doden. Als ik de beelden bekijk op “X”, dan schat ik in dat er zeker al tien- tot twintigduizend doden zijn gevallen. Wat Israël voor schade aanricht is ongekend. Ik snap dat een reactie na de Hamas aanval nodig was, maar dit lijkt wel of ze met een kanon op een mug schieten. Ongekend, en gevaarlijk voor de gehele regio en daarbuiten. Wat als Iran zich actief gaat bemoeien met deze strijd? De VS is in ieder geval een massaevacuatie uit het Midden Oosten voor haar burgers aan het voorbereiden, en dat is géén goed nieuws. Deze oorlogshitsers zijn wat van plan. Zie hier deze video waarbij de VS plannen maakten om 7 landen aan te vallen ná de aanslag van 11 september 2001. Alle landen op één na zijn gedestabiliseerd of aangevallen, behalve één. En dat is Iran!
UPDATE – Israël is de tweede fase van de oorlog ingegaan. Dat betekent dat er grondtroepen worden ingezet en deze fase zal bloedig en langdurig zijn. De toekomst van Israël lijkt mij inktzwart te gaan worden, want als we terugkijken op Afghanistan, dan is de Taliban nooit verslagen en direct teruggekeerd nadat de Amerikanen het land hadden verlaten. Dat zal tussen Israël en Hamas ook zo gaan, vrees ik. Er zal dus niets bereikt gaan worden.


ECONOMIE
De ECB trapt op de rem betreffende renteverhogingen. Want landen, banken en bedrijven komen in de financiële problemen door de hoge rente die bij kortlopende leningen niet meer betaald kunnen worden.
Ook de consumenten zijn de dupe, want een hypotheek is duur en geeft hoge maandlasten. Een renteverhoging stop geeft natuurlijk weer kans op hogere inflatie en dat bij een krimpende economie geeft nog meer problemen. Het Westerse systeem gaat steeds meer mankementen vertonen.

Elke week stijgt de gasprijs. Ook nu weer is dat gebeurd. Let op mijn woorden: de gasprijs zal richting de winter wéér torenhoog zijn. De energieprijzen zullen weer uit de hand gaan lopen.

De huizenprijzen stijgen weer. Na een dip is er nu al enkele maanden een kentering te zien. Dat is ook wel logisch, want een huizentekort geeft toch vaak een hogere prijs. Maar omdat de hypotheekrente hoog staat, kan dat ook gevolgen hebben. Wellicht zijn er veel mensen die nu een huis kopen maar dat eigenlijk niet kunnen betalen. Met de steeds zwakkere economie in het vooruitzicht, kan dat gevolgen hebben. We gaan het zien. In ieder geval hoeven hogere huizenprijzen géén goed nieuws te betekenen!

De consumentenbond stapt naar de rechter om fabrikanten aan te klagen die stiekem minder inhoud in de verpakking doen en daarbij ook nog hogere prijzen berekenen. Gekscherend wordt dit ook wel ‘krimpflatie’ genoemd. Maar terecht dat dit soort producenten aan de schandpaal wordt genageld. Dit gedrag is onaanvaardbaar en leidt mensen om de tuin. Er is ook de term ‘graaiflatie’. Dat is het geval wanneer bedrijven hun marges verhogen. In dit artikel hebben ze het daarover, maar de andere kant hebben bedrijven ook ingeleverd tijdens het Coronatijdperk en moeten ze die geleden schade nu een beetje inhalen.


KIJK EN LEESTIPS
blckbx today #234: Escalatie Midden-Oosten | Uitgaven Rijksfondsen ondoorzichtig | Wie wint 1e debat?
Weekoverzicht met Jeroen en Willem – Week 43 – 2023

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts