aluminiumfabriek legt productie stil vanwege dure energie – 02/09/2022

Een fabriek in Delfzijl legt zijn aluminium productie stil vanwege de hoge energieprijzen.
Dat gaat natuurlijk grote gevolgen hebben. Denk maar eens aan de producten die van aluminium worden gemaakt zoals machineonderdelen en bijvoorbeeld blikjes. Dat gaat nu ook allemaal schaarser en dus duurder worden.
We gaan met z’n allen naar de uitgang en dat zal op een pijnlijke manier gaan.
De inflatie was al opgelopen naar 14% en dat zijn dan nog de officiële cijfers (die niet kloppen).
Voor mijn gevoel zijn veel producten al zo’n 20 tot 30 procent duurder geworden. En dat is nog maar het begin.
Het gaat binnenkort goed uit de hand lopen. De variabele stroomprijs schommelt ook al tussen de 67 en 80 eurocent, hoor ik van mensen die een variabel contract hebben. Ik betaal tot januari 2023 nog 22 cent per kilo Watt. Daarna word ik ook omgezet naar een model contract met variabele kosten en ben ik waarschijnlijk kort daarna ook persoonlijk failliet. Ik ga me er niet druk om maken, want ik denk dat er vele mensen met mij persoonlijk failliet zullen gaan.
Ik verwacht begin 2023 enorme demonstraties van mensen die eindelijk eens uit hun winterslaap wakker zijn geworden. Dat zal dan zeker te laat zijn, maar beter laat dan nooit. Zelfs als de energieprijzen zullen dalen verwacht ik in het eerste kwartaal van 2023 (of misschien nog wel vóór 2022) nog een groot event. China failliet? Verenigde Staten failliet? Europese Unie failliet? Ik zou niet weten welk land of als eerste om zal vallen. Maar reken maar dat de sneeuwbal is gaan rollen. Het is einde verhaal voor ons Westerse Systeem. Ik voorspel dit al jaren maar nu is het echt zover.
En dus zijn Agenda 2030 en de sustainable goals zogenaamd onze redding. Nee, deze zaken zijn juist de oorzaak van de ellende! En de elite weet dit. Agenda 2030 wordt dus aangegrepen om het Westerse systeem zogenaamd te redden maar wordt in werkelijkheid gebruikt om een totaal totalitair systeem (gestoeld op dat van China) over ons neer te laten dalen. Dat is niet meer te voorkomen. Echter vrijheid is het grootste goed en zal uiteindelijk ervoor zorgen dat mensen in opstand zullen komen. Er is grote kans dat ik dan al eerder in aanraking met het regime zal komen. Ik zal nooit accepteren dat we in een onderdrukkend systeem moeten leven.

In de weeksamenvatting van Willem Engel en Jeroen Pols is te zien dat zij het hebben over 1 oktober 2022. Dat is de datum waarbij veel zaken gaan gebeuren. Het zou mij niets verbazen.

Vandaag was er ook een grote stroomstoring in de regio van Flevoland. Door de storing rijden er géén treinen en viel Walibi helemaal stil. Ik denk persoonlijk dat dit soort storingen meer voor gaan komen door het dichtslibben van de distributienetten, het niet op voorraad zijn van componenten én misschien ook wel bezuinigingen op onderhoud.
De chaos wordt nu steeds meer zichtbaar. Het is eng en dit bericht staat niet eens op de voorpagina’s van de internetkranten. Doorlopen mensen, er is niets aan de hand lijkt men uit te willen stralen.
Ik weet helaas wel beter.
UPDATE 3 SEPTEMBER 2022 – Stroomstoring heeft grote gevolgen. We gaan langzaam richting een bananenrepubliek.

UPDATE 3 SEPTEMBER 2022 – STEEDS MEER BEDRIJVEN STOPPEN PRODUCTIE
Vandaag bij nu.nl een artikel dat steeds meer bedrijven hun productie stoppen door de hoge energieprijzen.
Als u nu nog niet wakker wordt dan is het te laat. Het kan géén kwaad om een voorraad lang houdbaar voedsel, water, hout, medicijnen, lucifers, huisdiervoer en contant geld aan te leggen want een groot event komt binnenkort weer op ons af. Zonder energie géén onderdelen en op den duur ook géén (vers) voedsel meer. RED ALERT!
Paragnost Jan van der Heide heeft in zijn voorspellingen voor 2022 opgenomen dat er in China een coup wordt gepleegd, in Rusland steeds meer maatschappelijke onrust zal ontstaan en dat er in Nederland een bomaanslag bij het torentje en Hofvijver (Den Haag) wordt verijdeld. Ik ben benieuwd of zijn voorspellingen uit gaan komen.!

UPDATE – In Italië en Tsjechië zijn er al felle protesten tegen de inflatie, het energiebeleid én de hoge prijzen.
Het is een kwestie van tijd voordat daar de vlam in de pan slaat. Alleen moet het daarbij eigenlijk nog een stuk kouder worden én de koopkracht nog verder dalen. Dan slaat de vlam in de pan en gaan zaken hier in Nederland ook extreem de verkeerde kant op. Ik kan niet meer zeggen ‘helaas‘. Ik hoop er eigenlijk gewoon op dat de vlam in de pan gaat slaan. Dit is namelijk met opzet veroorzaakt door de regimes om de EU op een totalitaire manier te kunnen regeren. Maar dat beleid zal falen en zal ook het einde gaan betekenen van deze regimes. Ik voorzie tribunalen in de toekomst.

UPDATE 4 SEPTEMBER 2022 – ENERGIEOORLOG LOSGEBARSTEN
In het AD staat vandaag een artikel over de energieoorlog. Natuurlijk ligt alles aan Putin. Hij heeft immers de gaskraan dichtgedraaid. Wat men vergeet is dat de gasprijzen vér voor de oorlog al waren verdubbeld. Putin geeft slechts de genadeklap op ons failliete Westers systeem. Maar deze energieoorlog zal ons allemaal arm gaan maken.
De tijd van weelde is voorbij. De tijd van depressie is aangekomen. En dat was helemaal niet nodig geweest als diverse landen de druk op elkaar hadden weggenomen. We zitten vlak voor een nieuwe Great Depression zoals in 1929, en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Een gestoorde dictator greep toen de macht omdat het volk sliep.
Achteraf hebben ze niet geweten hoe dit allemaal mogelijk was. Nou, in deze tijd herhaald zich dit gewoon.
Na zoveel oversterfte vraagt bijna niemand zich af of de prikjes misschien een grote rol spelen of vraagt niemand zich af waarom de inflatie zo hoog is. Nee, het ligt allemaal aan Putin. De derde Wereldoorlog is allang bezig. Maar dat is vooral een digitale en economische oorlog. Die gaat nu over naar het interbellum (welke de depressie al vertegenwoordigen), en daarna komt het grote eindspel. De vierde Wereldoorlog zal desastreus voor de gehele aarde uitpakken als die gaat plaatsvinden. Maar daarna zal het rustig worden en zal de natuur en het dierenrijk zich voor een groot deel kunnen herstellen. De mens? Die zal dan in teruggeworpen worden naar het pré industriële tijdperk, denk ik zo maar. Het is onze lotsbestemming. Want geleerd hebben we niet van de geschiedenis.
Natuurlijk ben ik altijd positief en zal de slapende meerderheid op tijd wakker worden. Boos omdat hun energiebehoefte ingeperkt wordt en boos omdat ze opeens in een sociaal krediet systeem opgesloten zitten.
Dit blog zal op den duur een geschiedenisboek worden. Over 20 jaar zal men denken: “Hoe heeft het zover kunnen komen? We hebben het niet geweten.”. Ha, ha. Ik zie met lede ogen aan hoe we onze welvaart ten grabbel gooien door angst en haat. Angst voor alle crisissen. Haat tegen Rusland. We hebben een hele lange, mooie zomer en op de TV zie je niets anders dan dat ons klimaat in de problemen zit. ANGST is een slechte raadgever. In plaats van de handen in één te slaan en met elkaar innovatie op het gebied van vrije energie te bedenken gaan we in de paniekstand, met bijvoorbeeld vrijheid beperkende wetten, lockdowns en avondklokken tot gevolg. De echte criminelen delen op dit moment de lakens uit en beslissen over onze toekomst. Dat doen ze vanuit de politiek, het rechtssysteem, als multinational en zelfs als NGO. Voor dit moment is er nog niet genoeg weerstand en is de sneeuwbal steeds groter aan het worden. De oplossing ligt bij ons zelf. Niet door onderdrukking maar door vrijdenken, natuur, technologie zonder toepassingsdrang (zoals een QR code en digitaal ID) en creatief oplossingsvermogen. Precies zaken die op dit moment de mensheid te weinig heeft omdat regimes dit onderdrukken vanuit hun technocratische en totalitaire gedachten. Het is tijd om ons van deze gestoorde, angstige en duivelse regimes af te keren zodat we onze vrije en creatieve geest weer los kunnen laten.

WE GAAN NIET DE GOEDE KANT OP. ONZE SYSTEMEN VALLEN ÉÉN VOOR ÉÉN UIT.

Nick

Bronnen: nu.nl, videowaarheid.nl, jancvanderheide.com, ad.nl en fd.nl

Similar Posts