BERICHTEN VAN WEEK 8 – 19/02/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
De industrie staat op instorten. Ik heb het er al vaak over gehad. Maar nu wordt het menens en verschijnen er steeds meer berichten in de mainstream media. Het magazine dat ik nooit lees, maar wel lid van ben, Gezond Verstand, heeft het over de aankomende CO2 compensatie die over goederen moet worden betaald. Ik had het er kort geleden ook al over in dit blog. In 2026 gaat die wetgeving die onder leiding van TimmerFrans tot stand is gekomen, in werking. Karel van Wolferen legt hier uit wat dat betekent. In het kort: het betekent de facto het einde van onze industrie en economie. We zijn aangekomen op het pad van de staatsgeleide economie. De EUSSR zal ik het maar blijven noemen. Want dat proces is niet meer te stoppen, denk ik. Te veel mensen weten namelijk niet wat er allemaal speelt. Het is mijn hobby om dit soort zaken bij te houden. En ook al snap ik lang niet alles en zie ik het totale plaatje niet gedetailleerd, ik vind het gewoon erg belangrijk dat iedereen weet wat er gaande is. Vandaar dat ik alle relevante zaken probeer te verzamelen in dit Blog. En iedereen kan dus op de hoogte zijn.
Ik zie de toekomst somber in, tenminste tot zo rond 2050. De komende 6 tot 7 jaar zullen voor de EU burgers onaangenaam gaan worden. Maar vooral voor de Nederlanders. Want wij zijn het uitprobeerland van het WEF en de EU.
Oh ja, de EU zal een reddingsboei gooien om ons gedeeltelijk uit de stikstof crisis te halen, staat er in de Televaag. Pardon? Een reddingsboei? Deze klote EU heeft ons zover gebracht. We moeten zaken in eigen hand gaan nemen. Uit de EU, uit de NAVO, alle economische- en klimaatverdragen opzeggen die zijn getekend tussen Nederland en het WEF / WHO en UN. Zijn ze nou helemaal gek geworden?


De in mijn ogen terroristische XR heeft zaterdag weer een snelweg geblokkeerd. Dit keer was de A10 aan de beurt, Ook in Amsterdam. Er ontstonden levensgevaarlijke situaties toen XR met eigen auto’s de snelweg gingen blokkeren. Daarna kwamen de demonstranten de snelweg opwandelen. De politie kon niet veel doen. Terwijl ik dit schrijf is de weg weer vrij en zijn 300 XR gekkies aangehouden. Ik blijf een dubbel gevoel hebben bij deze acties, want ik ben heel erg voor demonstratierecht. Maar een snelweg blokkeren is gewoon bij wet verboden. En op dat artikel zou de politie keihard moeten optreden. Sla ze maar van de weg af, desnoods met zwaar gewonden als gevolg. Want dit kan echt niet meer. En dat domme XR volk, dat zijn gewone mensen zoals u en ik, maar die zijn op een bepaalde manier gehersenspoeld, denk ik. Kijk: wat Greenpeace deed in de jaren 80 was geweldig. Het met bootjes verhinderen dat er vaten met chemicaliën en radioactief afval in de zee werden gedumpt, was geweldig en ethisch goede zet. Toen was er echt een goede reden om actief in te grijpen. Maar demonstreren vanwege het klimaat? NIEMAND weet hoe het klimaat zich gaat ontwikkelen. Jaren gelden werd er gezegd dat de koraalriffen op het punt stonden om ui t te sterven. maar de afgelopen tijd zijn er vele riffen hersteld en zijn er enkele nieuwe ontdekt. Dus die klimaathysterie is bullshit in mijn ogen. Daar hebben wij als mensheid gewoonweg (nog) géén invloed op.

Jongeren blijken toch meer waardering voor contant geld te hebben dan gedacht. Ze vinden het gemakkelijk om er bijvoorbeeld kleine boodschappen mee te doen. Ik ben blij dat de jongeren toch nog om contant geld geven. Want zonder contant geld gaan we versneld naar een digitale munt (Central Bank Digital Currency) toe en dan heeft het regime én de bank totale controle over de burger.

Als leraar ben ik altijd benieuwd hoe we de omstandigheden voor leerlingen op school kunnen optimaliseren. Nu las ik een artikel dat een groene omgeving goed is voor de mentale gezondheid van leerlingen. Dus alle scholen van binnen en van buiten vergroenen. Ik ben voor!

Een automobilist die aan zijn oor krabde, kreeg een boete van 350 Euro. Een AI ‘slimme’ camera meende dat hij in de auto een telefoon aan zijn oor vasthield. Maar op de foto in het artikel is goed te zien dat dit niet het geval was. De automobilist gaat in beroep en rekent op seponering van de boete. Maar ik vind dat niet genoeg. Ik vind het amoreel om AI te laten bepalen of mensen een telefoon vasthebben of niet. AI is gemakkelijk te misleiden en totaal onnauwkeurig. Dus wettelijk verbieden die zooi. Tenminste om te bepalen of iemand een boete krijgt. Want ik ben persoonlijk erg vóór AI.

De handel in ‘illegale’ sigaretten stijgt explosief. Hoe meer het regime repressieve maatregelen neemt, hoe meer mensen andere wegen gaan zoeken om toch aan hun rookwaar te komen. Via Telegram kost een pakje peuken slechts 3,50 Euro, terwijl het via de officiële kanalen zo’n 13 Euro kost. Aks fel anti roker zou ik vroeger boos zijn, maar nu weet ik wel beter. Ik vind het geweldig dat mensen wegen vinden om toch goedkoop aan hun rookwaar te komen, ook al weet ik ook dat illegale handel ook nadelen met zich meebrengt. Maar dat is in dit geval volledig de schuld van het regime, vind ik. De volgende stap van het regime is suiker, vlees/vet en als laatste alcohol. Ik hoop dat mensen zich steeds meer gaan verzetten. Want vroeg of laat gaat het regime achter uw ‘verslaving’ aan, wat dat dan ook is.


BUITENLAND
Het gasverbruik in de Europese Unie is gedaald met zo’n 20 procent. Maar ik denk dat dit niet te maken heeft met extra isolatie of de oorlog. Nee, gas wordt actief aangepakt door diezelfde EU. Burgers betalen de hoofdprijs voor een kuub gas. En daar zit dus de bezuiniging. Mensen zoals ik zitten gewoon in de kou, want gas is veel te duur.


POLITIEK
Ik beweer al vele jaren dat Nederland gidsland is en dat concepten vanuit het WEF en EU eerst in Nederland worden uitgetest. Nou, ik heb natuurlijk wéér gelijk. Peppijn van Houwelingen laat mijn beweringen op “X” weer eens zien door middel van officiële documenten die hij heeft opgevraagd. Daaruit blijkt dat het WEF Nederland en Canada (met die verschrikkelijke idioot en WEF puppet Justin Trudeau) graag bereid zijn om zaken uit te testen. Het WEF vergist zich echter in één ding, denk ik. En dat is dat zaken best wel door het passieve volk in Nederland en Canada worden overgenomen. Maar als dat beleid daarna in de overige EU landen wordt ingevoerd, dan breekt de pleuris uit. Kijk maar naar de boerenprotesten die nu plaatsvinden in veel EU landen. De macht van het WEF is tanende, want mensen krijgen steeds meer door dat we door een kleine elitaire club bestuurd worden. En de weerstand daartegen groeit steeds meer. Het is dan wel weer jammer dat het Nederlandse volk massaal op de verkeerde oppositiepartij stemt. Want Wilders is uiteindelijk ook gewoon een WEF, WHO en EU puppet. Niets meer en niets minder. Vandaar dat ik nog steeds fier achter het FvD sta. De linkse partijen SP en Partij voor de Dieren zijn bij mij uit beeld verdwenen.


DNB heeft een miljardenverlies geleden omdat er extra geld gecreëerd moest worden in de vorm van staatsleningen tijdens de coronacrisis én natuurlijk moesten ook weer Zuid Europese landen ondersteund worden. DNB adviseert het nieuwe kabinet om zo’n 17 miljard Euro te gaan bezuinigen. Omdat de rente gestimuleerd laag moest blijven om de Knoflooklanden overeind te houden, en nu weer hoger is vanwege de inflatie, heeft Nederland dus te weinig rente uitgekeerd gekregen. De Nederlandse staat krijgt tot 2031 géén winstuitkering van de DNB. De commerciële banken hebben daarentegen wél miljardenwinsten gemaakt.
En dit verlies komt natuurlijk ook nog bovenop het verlies van de vele verdwenen miljarden tijdens het Coronatijdperk. Dankzij de EU zal Nederland op termijn een Derde Wereld land gaan worden, vrees ik. We zullen worden meegezogen in het zwarte gat van het failliete Westerse systeem.


WEER & KLIMAAT
Was het vorige maand heel erg koud in Noorwegen en Finland, nu is het extreem koud in West-Chinese regio Xinjiang. Daar werd het zo’n -53 graden Celsius. In 1960 werd het daar -52.5 graden Celsius. Nu dus nog ietsjes kouder. Maar de Aarde warmt toch op? Of hebben we het nu alleen nog maar over klimaatverandering en niet meer over opwarming? Voor mij is het duidelijk: de mens (en dus ook de wetenschappers) kunnen het klimaat op de Aarde niet voorspellen en hebben dit ook niet in eigen hand. Het gaat zoals het gaat. Zestig jaar geleden was het dus ook zo koud in China. Dus het klimaat lijkt mij redelijk stabiel (voor nu). Dat kunnen de Klimaatgekkies in hun broekzak steken.

Er is veel overlast door de hevige regenval van de afgelopen maanden. Het grondwaterniveau staat hoog en daardoor ontstaat overlast. Mijn eigen kelder maakt gelukkig bijna geen water. Ik pomp het elke dag via een timer weg. Maar ik heb wel last van wat schimmel, want de CV staat noodgedwongen uit 🙁
We zouden als Nederland meer moeten doen aan opvang van het overtollige regenwater. Dan kunnen we onze reserves duur doorverkopen aan de Knoflooklanden 🙂

Huiseigenaren weten weinig van klimaatrisico’s betreffende hun woning, dus wordt er nagedacht over een klimaatlabel. Ha! Weer een verdienmodel erbij voor de klimaatterroristen. Ik heb wel even gekeken wat het voor iets is. Voor mijn huis kwam ik in 2050 uit op een matige kans op paalrot. Geenstijl meldt trouwens dat Hoofdeconoom ING = politiek adviseur PvdA. Dus nu weten we ook waar dat klimaatlabel vandaan komt. Vanuit de Linkse politiek, dus. Banken en politiek zijn innig met elkaar verbonden. Ik noem ze niet voor niets de Sheriffs van het regime. Het is gewoon waar. NGO’s en grote multinationals doen zogenaamd een maatschappelijk voorstel, echter dat is ze allang ingefluisterd door het regime of gelieerde partijen. Maar andersom kan natuurlijk ook. En daarmee is onze functionele democratie een farce.


CORONA
Huisarts Rob Elens heeft een belangrijke winst geboekt in zijn beroep tegen de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd). Rob Elens had tijdens het Coronatijdperk het medicijn HCQ off label aan corona patiënten voorgeschreven en dat mocht niet van Clown Hugo de Jonge. Ook had Rob Elens kritiek op het coronabeleid. Tijdens het beroep bleek via WOO documenten dat Hugo de Jonge actief beleid voerde om Rob Elens aan te pakken. Elens had een berisping gehad voor de kritiek op het coronabeleid maar werd ‘vrijgesproken’ voor het off label voorschrijven. Nu is die straf verder verlaagd naar een ‘waarschuwing’. Hugo de Jonge kreeg een tik op de vingers van het tuchtcollege. In deze video zegt hij niet op de stoel van de dokter (inmenging) te willen gaan zitten, maar hij heeft dus gelogen. Ik krijg steeds meer gelijk over het regime Rutte. Ministers zijn hun boekje ver te buiten gegaan en ze hebben misdaden tegen de menselijkheid gepleegd. Er komt een tijd dat alle kritische artsen vrijspraak en eerherstel krijgen en ik hoop dat dat het gehele oud regime Rutte voor een internationaal tribunaal zal worden gedaagd.
Er zijn nog meer artsen die onder vuur van het IGJ liggen, zoals huisarts Els van Veen en de Belgische arts Frank Peeters. Deze huisartsen gaan nu op Twitter los op het IGJ en terecht. De waarheid komt langzaam maar zeker steeds meer aan het licht. Maar ik vergeet en vergeef deze <vloekwoord> politici nooit!
UPDATE – Rob Elens overweegt juridische stappen tegen de bemoeienis van het ministerie van VWS.

Peppijn van Houwelingen heeft een stel documenten op “X” vrijgegeven die ingaan op de EU onderhandelingen met het World Health Organisation over het ‘Pandemieverdrag‘, waarbij, als er een nieuwe (nep) pandemie uitbreekt, Nederland de facto buitenspel staat en de WHO gaat bepalen wat er moet gebeuren. Doorgestreept is bijvoorbeeld de zin ‘fundamentele vrijheden van personen’ en deze is vervangen door: ‘equity‘ en ‘diversity‘. Ik lees dat dus dat de vrijheid van de individu wordt vervangen door het welzijn van allen. Dat zou zomaar communistische dwang kunnen betekenen bij een volgende pandemie. En dus oorlog met mij persoonlijk. Ik zal mij nooit (meer) laten dwingen tot iets. Ook hier zal Nederland haar soevereiniteit opgeven en dus is een buitenlandse mogendheid de baas over Nederland. De meeste Nederlanders hebben géén flauw idee wat hier allemaal speelt en zijn er ook niet mee bezig. Maar ik wel. En ik weet dat we nog vóór 2030 in een sociaal kredietsysteem terecht zullen komen. Alle tekenen wijzen daar op. Het WHO verdrag is daar slechts een stapje van. De omgekeerde wereld is er nog steeds. Het Westen gaat richting communisme. Zouden de BRICS landen richting democratie en individuele vrijheden (kunnen) bewegen?


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Israël begeeft zich langs de weg van ‘Point of no Return‘. Ze voert bombardementen uit op doelen in Libanon. Het blijft raar dat je zonder sancties gewoon maar even in een ander land kan bombarderen en er mee weg komt omdat je militair vele malen sterker bent dan je tegenstander en wordt geholpen door je bondgenoot de VS. Maar ik denk dat Israël vroeg of laat de ultieme prijs zal gaan betalen voor haar oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid.

Nederland heeft Oekraïense militairen getraind voor een operatie tegen de Russen. De Televaag noemt de operatie ‘succesvol’. Ik vind het nogal wat dat ons land militairen traint van een land in oorlog. Maar ik wist natuurlijk wel dat zoiets gebeurde. Alles in geheimzinnigheid, maar uiteindelijk komt de waarheid toch uit.


ECONOMIE
In China zijn de buitenlandse investeringen gezakt naar het laagste punt in 30 jaar. Steeds meer buitenlandse bedrijven krimpen in of trekken zich terug uit China. Dat komt deels door de strenge coronamaatregelen die het land had genomen, de geopolitieke spanningen (Taiwan) maar ook door de repressie op de bedrijven vanuit het Chinese regime. Die probeert namelijk de invloed op de buitenlandse bedrijven (gevestigd in China) te versterken, en dat wordt niet gewaardeerd. Ook de boycot van China wat betreft hoogwaardige technologie (zoals de chipmachines van ASML) heeft zijn werking. De VS is bang voor Chinese spionage, en terecht. China bezit trouwens een groot stuk van de Amerikaanse staatsschuld en daarmee heeft China wel een wapen in handen, denk ik.

De Nederlandse industrie heeft een zwaar jaar achter de rug. Het aantal faillissementen in 2023 komt uit op 270, het grootste aantal in vijf jaar. Maar ook de productie viel zo’n 10 procent terug hoorde ik op BNR. Het enige lichtpuntje is de voedingsindustrie. Maar dat is logisch. Mensen blijven eten en drinken en de bevolking groeit. Dus die sector heeft nog een kleine verhoging van de omzet. Dat zegt echter nog niets over de winst. Ik maak mij wel zorgen over de situatie in Nederland en Duitsland. Zonder sterke industrie worden we afhankelijk van import en dat zal ons naast tekorten ook veel geld gaan kosten. Bedrijven terughalen naar Nederland of Duitsland zou prima zijn, echter er is ook nog eens een personeelstekort. Dat vind ik ook raar. Maar dat zou de immigratie deels kunnen oplossen. Hoewel ik sterk betwijfel of dat de ideale oplossing zal zijn. Ik vrees van niet.
Kort geleden had ik het ook over de teruglopende overslag in de havens van Rotterdam. Vooral kolen werden minder overgeslagen, terwijl mais juist toenam. Maar als je kijkt naar het gehele plaatje, dan is er een teruggang en dat betekent ook dat onze economie aan het afkoelen is.

Ondanks dat de accijns niet doorging blijft de benzine en diesel in prijs stijgen. Zelf gebruik ik géén benzine of diesel meer, maar ik hou de pompprijzen zo nu en dan in de gaten en zag ze de afgelopen weken langzaam naar de 2 Euro lopen. Natuurlijk krijgt Rusland weer de schuld, maar er is veel meer aan de hand. Volgens mij wordt de olieproductie beperkt door de OPEC én is de inflatie gewoon nog torenhoog. Er komt géén einde meer aan de prijsstijgingen. Dit economisch systeem is failliet. Slecht weinig mensen weten wat ons vroeg of laat te wachten staat.

Volgens het Centraal Plan Bureau is de koopkracht dit jaar gestegen voor alle inkomensgroepen. Natuurlijk is dat de grootste bullshit, maar de statistieken vanuit dit soort bureaus liegen bijna altijd. De inflatie is nog steeds erg hoog, maar wordt via nieuwe rekenregels lager uitgedrukt. Daar zit al verlies. En bijna alles stijgt nog steeds in prijs. Sommige producten zijn iets goedkoper geworden, maar als je kijkt naar 2 jaar geleden nog steeds veel duurder. Brandstof gaat ook weer omhoog. Het gaat gewoon niet goed. Dit jaar zal een ramp gaan worden voor onze koopkracht. En daarna begint de ellende pas echt. Tenminste, dan gaan de meeste mensen het pas zien. Laat ik het zo maar zeggen.

Blokker staat in de etalage, maar het loopt nog niet erg storm met potentiële kopers. Ik denk dat Blokker niet veel tijd meer heeft om orde op zaken te stellen. Volgens de staatskrant AD zitten ze klem tussen de Action en de grote webwinkels. Vernieuwing hebben ze nauwelijks toegepast. En nu is het concept hopeloos verouderd. We gaan het zien.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #279: Eritrese rellen Den Haag | Laatste kans Julian Assange | ECB-beleid als klimaattool?
Blckbx today #280: Wordt Julian Assange uitgeleverd aan VS? | Schaduwzijde Navalny | Smart City Amsterdam.
Blckbx today #281: Kritiek op staat strafbaar? | Rutte forceert Oekraïne-steun | Impact mega-windturbines.
Weekoverzicht #08 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts