BERICHTEN VAN WEEK 7 – 12/02/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Het aantal afgegeven bouwvergunningen is het afgelopen jaar met 15 procent afgenomen. De oorzaken waren natuurlijk de hoge inflatie, de gestegen rente en de stikstof problematiek. Hugo de Jonge is ook hier bezig om de boel kapot te maken. Deze clown veroorzaakt, overal waar hij zijn neus in steekt, grote problemen.

Het Amsterdamse experiment “de harde knip” waarbij drukke delen van de stad geheel werden afgesloten is nu niet wenselijk. Ha, ha. Dat is de Amsterdamse Linkse manier om te zeggen dat het een complete faal was. Deze losers zouden met pek en veren de stad uitgezet moeten worden. Het was al snel bekend dat dit ‘experiment’ nooit zou slagen.

Amsterdam gaat trouwens weer een nieuw experiment aan. Daar mogen BOA’s voortaan, met als in Utrecht, ook religieuze uitingen (uit)dragen. Iets dat ik verafschuw. In een seculier land als Nederland dient bij dit soort beroepen géén religieuze uitingen toegestaan te zijn. Want mensen die dat uitdragen zijn daar dus principieel in en dat betekent vervolgens dat hun religie prevaleert boven het andere, en zo dus ook hun acties in een situatie op straat. In Nederland zijn er zat conflicten te veroorzaken die indruisen tegen de religie van iemand en die zal daar dan ook naar handelen. Dat snap ik heel goed. Als er een grote demonstratie bij de Soedanese ambassade is waarbij Pegida de Koran wil verbranden, zullen er BOA’s zijn die dit van hun religie moeten wraken. Zij zullen zich ziekmelden, passief aanwezig zijn of actief zaken verstoren. In ieder geval zal het knagen aan hun geloof. Daarom kun je naar mijn inziens ook alleen maar BOA worden als je de Nederlandse cultuur, secularisatie én grondwet wil handhaven. Zo’n 20 jaar geleden werd er een vloekverbod op straffe van een boete in Staphorst (en andere streng Christelijke gemeenten) ingevoerd via een Algemene Plaatselijke Verordening. Als je dan in het openbaar Godslasterlijk vloekte, was de kans groot dat je door een Christelijke BOA of agent aangehouden werd en kreeg je een boete. Hoewel ik niet weet of er in de praktijk ooit één boete is uitgeschreven. Want een vloekboete zou door de landelijke rechter direct geseponeerd worden. Maar ook hier is religie dus van invloed.
Nog even over de BOA (de handhaver op straat soort) in het algemeen. Deze BOA’s lijken steeds meer politietaken over te moeten nemen omdat er een tekort is aan agenten. En dat is een slechte zaak. Want hun opleidingsniveau is niet alleen minder, maar ook hun bevoegdheden zijn beperkt. En dat gaat vroeg of laat wrijving geven bij burgers. Ik vind dan ook nog steeds dat de Handhaver BOA moet verdwijnen van de straat. Maak het beroep van agent maar aantrekkelijker denk ik dan.
UPDATE 9 maart 2024 – Hier een bewijs dat religieuze uitingen tot conflicten kunnen leiden.

Nederlandse huishoudens hebben wéér minder gas verbruikt dan in voorgaande jaren. Het lijkt een trend te worden. Staatscourant nu.nl heeft het erover dat steeds meer mensen isolatie aanbrengen, maar ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen gewoon de gaskraan dichtdraaien. Dat heb ik immers ook gedaan. Het is schandalig dat het regime zijn burgers zó behandeld. Maar men staat er blijkbaar wel achter, want het stemvee blijft toch braaf op VVD, PVDA/GL en zelfs D666 stemmen.

ING stopt niet met de investeringen in de fossiele industrie, want dat is niet de juiste aanpak om klimaatproblemen op te lossen. Dit schrijft ING in een brief aan (NGO) Milieudefensie die een rechtszaak aan het voorbereiden is tegen ING. En dan is ING nog niet eens degene die klimaatproblemen veroorzaakt. Nee, het zijn de klanten van ING. Maar dan nog. Het wordt steeds duidelijker dat dit soort NGO’s, die staatsubsidie krijgen, deze aanwenden om via de rechter bepaalde zaken af te dwingen of zelfs tegen de staat procederen (met geld dat ze gekregen hebben van diezelfde staat). Het moet toch niet gekker worden.

Zaterdag 17 februari zijn er rellen uitgebroken in Den Haag tussen twee groepen Eritreeërs. Daarbij heeft de ME traangas gebruikt. Ook zijn er diversie auto’s, waaronder zeker één politieauto, in vlammen opgegaan.
Eén groep hield een bijeenkomst bij een zalencentrum. En daar ging het fout. Die situatie was om 20.00 uur nog niet onder controle. De groepen Eritreeërs blijven terugkomen. Er is een noodbevel uitgevaardigd.
UPDATE – Nu ook een touringcar en (zalen?) gebouw in de brand. Brandweer kan lastig blussen, want gevaarlijk door de relschoppers. Daarom GRIP 2. Dan kunnen ze massaal naar binnen als het veilig is. Hier een foto van de rokende touringcar.
UPDATE – Brandweer is begonnen met blussen.
UPDATE – Kan de mogelijke oorzaak van de rellen gezocht worden in het feit dat het regime van Eritrea groepen tegen elkaar opzet tijdens een cultureel festival in verschillende landen?
UPDATE – Zo rond 22.00 uur is de situatie weer rustig aan het worden. Brandweer retour kazerne. Het lijkt wel een oorlogsgebied.
UPDATE – Leuk hoor zo’n feestje, maar het geeft zo’n rommel.
UPDATE – Willem Engel komt met een uitleg over de rellen dat zeker aandacht verdiend. We zullen ons hoofd koel moeten houden en de juiste maatregelen moeten nemen en ons niet gek laten maken door polarisatie.
Aan de andere kant is het wel jammer dat de politie hier niet tegen opgetreden heeft zoals ze deden tijdens de coronademonstraties. Want hier was de gezondheid en veiligheid van anderen echt in het geding!

Wordt u alweer gecontroleerd bij de zelfscankassa? Dan is het mogelijk dat AI uw gedrag verdacht vind. En nu gaat supermarktbedrijf Jumbo in hun vestigingen AI camera’s plaatsen die u in de gaten gaan houden. Hoe ze willen voorkomen dat u proletarisch winkelt, is nog niet bekend, maar ze beloven géén informatie op te slaan, tenminste als u niets gestolen heeft. Want als u wel heeft gestolen, komt u op een blacklist terecht. In ieder geval neem ik beloftes om géén informatie op te slaan niet serieus. Ze gaan wellicht zelfs kijken naar uw aankoopgedrag. En dan moet je toch wat zaken opslaan.


BUITENLAND
President Joe Biden ligt onder vuur vanwege zijn mentale geschiktheid voor zijn ambt. En terwijl dat erg in het nieuws is, stoot hij ook nog even zijn hoofd bij het verlaten van de Marine One helikopter. Biden reageert zoals een kapotte marionetpop. Ook zijn loopje ziet er verdacht uit. Zo lopen oude, seniele en onzekere mensen. Deze man zou per direct moeten stoppen met het presidentschap. Het verval van de VS is alleen al goed te zien aan president Biden. Het kan nu allemaal snel gaan. Of heeft hij nog een aantal dubbelgangers zie zijn rol over kunnen nemen? Ik moet denken aan de speelfilm DAVE van 1993.

De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil dat de president informatie openbaar maakt over een “ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid“. Wat die ernstige bedreiging inhoud is dus niet bekend, maar bronnen van CNN melden dat het met Rusland te maken heeft. Klinkt allemaal spannend. Is er een cyberaanval op komst? Of is het een nieuwe militaire Russische uitvinding? We gaan het zien.
UPDATE – De acute dreiging blijkt een plan van Rusland om kernwapens in de ruimte te installeren.

Open AI, de maker van ChatGPT heeft een nieuwe AI tool ontwikkeld. Met deze tool kan men ultra realistische video’s laten maken van ongeveer 1 minuut via een tekst gerelateerde input. Hollywood zal hier niet blij mee zijn. Maar ik wist 40 jaar geleden met de opkomst van de home computers al dat in de toekomst acteurs niet meer nodig zouden zijn. De film War Games liet ons al een blik zien van Kunstmatige Intelligentie. En knappe koppen hebben het nu zover gekregen dat AI voor iedereen binnen handbereik is. Ik kan niet wachten voordat deze tool voor de gewone man of vrouw beschikbaar is. Ik kan er mooie onderwijsvideo’s mee maken. Mijn lessen zullen vele malen krachtiger gaan worden met dit soort tools. De andere kant van het verhaal is de nieuwsgaring. Nepnieuws kan ook een enorme boost krijgen met deze AI tool. Maar ik hoop dat de mensheid de slechte zaken achterwege zal laten en hiermee verder zal komen. Deze tool zal onze wereld weer een stukje verder veranderen.


POLITIEK
Plassterk sluit een coalitie van PVV, NSC, BBB en VVD nog steeds niet uit, staat in zijn rapport. Dat is goed nieuws, maar ik betwijfel of Omtzigt nog wel capabel is om deze formatie tot een goed einde te brengen. Het zou mij niets verbazen als hij binnenkort het bijltje er definitief bij neergooit. Dan gaat hij weg en/óf de formatie wordt dan definitief opgeblazen.
UPDATE – Omtzigt sluit een coalitie definitief uit. Hij zou toch te rade gaan bij de leden van NSC? Wilders wil wel verder praten. Pieter Omtzigt blijkt naar mijn inziens niets anders dan een Clown. En in Neerland blijft het demissionaire regime Rutte dus voorlopig aan de macht. En dat terwijl de situatie steeds meer kritiek wordt. Maar wellicht is dat ook de bedoeling.
UPDATE – Door alle formatieperikelen die Pieter Omtzigt heeft veroorzaakt, halveert NSC in nieuwe peilingen. Ze zouden nu zo’n 9 zetels behalen. Dit was natuurlijk te verwachten. Mensen die strategisch stemmen komen er altijd bekaaid vanaf. Stem een volgende keer gewoon met je verstand. Als je niet weet wat te stemmen, vul dan gewoon eens een stemwijzer in.

Woo (WOB) verzoeken duren steeds langer dan toegestaan. Ik denk dat er zoveel Woo verzoeken worden ingediend, dat de ambtenaren het niet meer bol kunnen werken. De Woo verzoeken van financiën worden het meest gedaan, gevolgd door het ministerie van VWS. Dat verbaast mij overigens niets. De waarheid omtrent Corona moet nog altijd naar buiten komen. Terwijl ik dit typ, kijk ik naar Vibestalk met George van Houts. Hij zegt dat Nederland in de houdgreep is van de zogenaamde onafhankelijke consultancy en advieswereld zoals McKinsey en Berenschot. Dit zou ook een oorzaak kunnen zijn van de Woo achterstand. Want de politiek overlegt heel veel met dit soort bedrijven. Ze lijken wat mij betreft wel een beetje op NGO’s, ha, ha. Ze sturen het beleid van het regime en het regime zegt dan dat deskundigen hun beleid ondersteunen. Wij van WC eend….

Peppijn van Houwelingen heeft via Kamervragen naar boven gekregen dat de Zwitserse regering het World Economic Forum (WEF) als “International Body” heeft erkend en dat de VN een overeenkomst heeft gesloten met het WEF betreffende het implementeren van de SDG doelen. Nou en, zult u denken. Maar het probleem ligt in het feit dat het WEF grote invloed heeft op ons land (via de EU) en dat Rutte daar grote banden mee heeft maar de WEF afdeed als een ‘praatclubje‘. Nu blijkt dus dat Zwitserland het WEF als een serieuze gesprekspartner erkend. En ik heb een groot vermoeden dat de EU dat ook doet. Maar daar zal nog over doorgevraagd moeten worden. Het betekent wel dat ons land wetten en regelgeving uitvoert dat niet op democratische wijze is ontstaan. Wij hebben immers niet kunnen stemmen op het WEF of op personen daarvan. De SDG doelen zijn ook door ons land erkend en worden als zodanig uitgevoerd. Dus indirect heeft het WEF grote invloed op onze wetten en regelgeving. Dat kan gewoon niet meer ontkend worden. Nederland is dus de facto bezet gebied. We worden geregeerd door een externe mogendheid of mogendheden als je de VN of WHO er ook nog bijrekent.

Rutte is weer een stap dichter bij zijn NAVO baan. Bondskanselier Scholz heeft persoonlijk verhinderd dat Ursula von der Leyen een kans zou maken. Wie het ook wordt, het is niet best. De NAVO is een oorlogszuchtige machine geworden die nog steeds denkt zich in de koude oorlog te bevinden.


WEER & KLIMAAT
Wetenschappers van de Universiteit Utrecht hebben een doemscenario in kaart gebracht als de warmtestroom in de Atlantische Oceaan stil komt te vallen. Noordpoolijs in Nederland, grasvelden in de Amazone, grote delen van de wereld onbewoonbaar en de zeespiegel stijgt een meter. Dat kunnen de rampzalige gevolgen zijn, volgens de wetenschappers. Maar ik zeg één ding: wetenschap is altijd in beweging. Beweringen van nu blijken later niet meer te kloppen. Zo ook met deze doemvoorspelling. De Aarde zou in 2020 al voor het grootste deel onbewoonbaar zijn. En dat is NIET uitgekomen. De mens kan niet overal antwoorden op geven. Dus dit nieuws schaar ik onder doemdenken en nepnieuws. De natuur vind altijd wegen om balans te vinden. Zolang de zon schijnt is er een klimaat. En ja, dat klimaat is altijd in verandering, vooral door de invloed van de Zon en Maan.


CORONA
Deze week was er een debat over de oversterfte. Gideon van Meijeren voerde natuurlijk het woord namens de FvD. Hij zegt dat de oversterfte direct in lijn ligt met de coronaprikjes. Andere partijen reageren furieus op zijn uitleg. Hij heeft het ook nog over de mensenrechtenschendingen die veroorzaakt werden door de maatregelen.
Eén ding is zeker. Er is tot nu toe géén deugdelijk onderzoek naar de oversterfte geweest. Want het ligt niet aan de prikjes. Maar ik ben erg bang dat de waarheid zich de komende jaren aan zal dienen in de vorm van toename van vele vroegtijdige of onverwachte overlijdens. We gaan het zien.
De nieuwe minister (en oud nieuwslezer) van VWS, Pia Dijkstra, wil géén antwoorden geven op de vragen van Gideon van Meijeren en zegt dat er zoveel wantrouwen wordt uitgestraald dat ze zich niet geroepen voelt om er serieus op in te gaan. Ongelofelijk, weer zo’n D666 trut die de waarheid onder de tafel wil vegen.

Opeens lees ik een klein berichtje in de Televaag dat het OM toch 2 agenten gaat vervolgen wegens het mishandelen van een corona demonstrant. Het gaat om de bekende situatie op het malieveld waar een demonstrant wordt neergeslagen door de ME en vervolgens door de hond wordt aangevallen en de hond als verdediging bij de oren grijpt. Vervolgens wordt deze demonstrant verder in elkaar geslagen door de politie terwijl hij al lang op de grond ligt. Een afgrijselijk tafereel, de politie onwaardig. Bij een XR demonstratie (illegaal op de rijksweg!) worden de demonstranten zonder geweld opgetild en weggedragen. Hier wat foto’s en beelden van de corona demonstraties. Ook senioren werden zonder pardon in elkaar geslagen. Ongekend. Er zullen nog meer agenten moeten worden vervolgd en ontslagen, vind ik. Dat heeft dan wel tot gevolg dat er nog meer BOA’s op straat zullen verschijnen als vervanging 🙂

Dr. Ir. Carla Peters heeft nog even op “X” een diagram gepost dat het aantal bijwerkingen van vaccins weergeeft van het Amerikaanse systeem Vaers. Wat opvalt is dat de bijwerkingen van de coronavaccins (die pas 3 jaar op de markt zijn), al de helft is van het totale aantal meldingen van de overige vaccins en hun bijwerkingen die in 33 jaar zijn gedaan! Volgens mij heb ik het er 2 jaar geleden al over gehad. Toen bleek de bestandgrootte van de VARES database (na de eerste ronde coronaprikjes) opeens enorm groot te zijn in vergelijking van daarvoor. En dit zijn officiële getallen. Voor mij een teken dat er iets ernstig mis is met de coronaprikjes.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Nederland moet van de rechter stoppen met de uitvoer van F-35 onderdelen naar Israël. Binnen zeven dagen moet de levering gestopt zijn. Volgens de rechtbank houdt Israël onvoldoende rekening met de gevolgen voor de burgerbevolking. Ik ben benieuwd wat de reactie van Rutte nu zal zijn. Wat wel weer vreemd is: NGO’s hebben deze zaak voor de rechter gebracht. U weet hoe ik over NGO’s denk. Waarom is dit verbod niet door de Tweede Kamer zelf in gang gezet?
UPDATE – Ergens op YouTube zag ik dat de Amerikanen eigenaar zijn van de F-35 onderdelen. Dus heeft Nederland géén invloed op leveringen daarvan.

Na jaren strijd trekt het Oekraïense leger zich terug uit frontstad Avdiivka. Ik denk dat hiermee het einde van de oorlog in zicht komt. Het kan nog wel even duren, maar Rusland zal deze oorlog gaan winnen. Maar tegen welke prijs? En welke prijs gaat het Westen betalen?

De Russische dissident Navalny schijnt overleden te zijn. Er is nog géén bevestiging uit zijn kamp, maar zo’n bericht verschijnt natuurlijk niet zomaar. Putin wordt hierdoor weer een beetje verder de stront ingeduwd. En terecht.
UPDATE – Dood Navalny bevestigd.


ECONOMIE
Duizenden ondernemers gooien het bijltje erbij neer. Niet alleen de coronaschulden kunnen de nekslag veroorzaken maar vooral de hoge huren en inflatie spelen daarin een rol. Het is wachten op de volgende crisis.

Olijfolie is in de supermark in de afgelopen 2 jaar zo’n 50 procent duurder geworden. En dan is de olijfolie van de supermarkt heel vaak nog ook nep zooi. Het zegt iets over de gesteldheid van de koopkracht en inflatie. De prijzen zullen blijven stijgen. Het is rood alarm!

Het CBS geeft aan dat de recessie voorbij is, want de consumenten hebben hun hogere lonen gretig uitgegeven. Ik vraag mij af of dat wel waar is. De prijzen zijn nog hoog. En ja, de meesten hebben er wat bijgekregen vanaf januari. Maar de recessie is allerminst voorbij. De rekenregels worden opgerekt en daardoor lijkt alles beter dan het in werkelijkheid is. In Amerika lopen de zaken ook niet zo goed, ondanks de hoge beurskoersen. In 2007/2008 gingen die flink onderuit, net als de Dollar. Dat is nu op papier niet aan de hand. Alles lijkt oké. Maar ik zie vele filmpjes op YouTube van grote steden die zwaar in verval zijn. In Nederland is dat zeker nog niet zichtbaar, maar er sluimert wat. Er is nog steeds personeelstekort, maar het rommelt in vele bedrijven. Vooral de overslag in de havens van Rotterdam hadden het eind 2023 zwaar. Er werd toen zo’n 6 procent minder overgeslagen. Dat moet gevolgen (gaan) hebben voor onze economie.

De gasprijs ligt nu per MegaWatt/Uur lager dan 2 jaar geleden, en toch betalen wij meer. Hoe komt dat? Nou, de belasting op gas is sterk omhooggegaan, evenals het vastrecht. En natuurlijk komt ons gas via een omweg Nederland binnen doordat we Russisch gas boycotten. Tenminste, als directe import dan. Want nu halen we Russisch gas binnen via andere landen en betalen we het vijfvoudige. Zo gaat het.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #276: Rapport Plasterk onthuld | Dreigt banking crisis 2.0? | Geen vrede volgens NAVO.
Blckbx today #277: mRNA in bloedsomloop baby | Wereldleiders & NGO’s in Dubai | Status front Oekraïne.
Blckbx today #278: Van Houwelingen over nucleaire oorlog | Oversterfte-debat | MKB dupe zero-emissiezones.
Weekoverzicht – Week 07 – 2024Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts