Recept Mongoolse Vuurpot (pittig) – Omgekend lekker!

Zo’n 26 jaar geleden at ik voor het eerst bij Happy Palace in Schiedam. En daar nam ik op aanraden van een collega ‘Vuurpot’. Een gerecht met een pittige zoet/zure rode wijnsaus en 3 soorten vlees. Ik had nooit zo’n lekker Chinees gerecht gegeten en wilde het ook zelf gaan maken. Dat was echter onbegonnen werk, maar nu, 26 jaar later en met wat hulp van AI die meezocht naar Mongoolse recepten, ben ik eindelijk achter het recept gekomen. Tenminste, ik heb naar mijn mening een 99 procent kopie kunnen maken. Het was ook een stukje toeval. Want bijna niemand heeft Chinkiang Vinegar in huis, toch?
Na 3 keer proberen kwam ik tot de conclusie dat mijn huidige recept ongekend lekker is en het recept van Happy Palace / Wokhouse wellicht zelfs overtreft.

Het is hier te downloaden. Is het een gemakkelijk recept? Ik denk het niet. Er is veel nodig, maar wat is het lekker. Daarom publiceer ik het alvast. Heb bog géén foto’s gemaakt van het eindresultaat.

Similar Posts