BERICHTEN VAN WEEK 9 – 26/02/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Bezitters van een 100 procent elektrische auto kunnen in de nabije toekomst wel eens ernstig benadeeld gaan worden. Netbeheerders willen in stedelijke gebieden de laadpalen tussen de middag en avond uitzetten of afknijpen. Dat zou inhouden dat ik mijn auto tussendoor niet of nauwelijks zou kunnen opladen. Dit allemaal vanwege de energietransitie. We moeten immers van het gas en olie af. Maar er is nooit goed geïnvesteerd in het elektriciteitsnet. De capaciteit daarvan loopt sterk achter op de groei en vraag. Ook dit is de politiek sterk te verwijten. Zij zijn immers betrokken bij alle klimaatacties en wisten ruim van te voren dat dit probleem zou ontstaan. WANBELEID!

De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar voor sommige streden ongekend hard. Sommige burgers gaan zomaar 275 Euro per jaar meer betalen. Ik zit zelf ook al op zo’n 1100 Euro in Vlaardingen. Echt bizar. Maar ik had dit natuurlijk al voorzien. Ja, de meeste mensen hebben meer salaris gekregen sinds januari. Maar dat lever je meteen weer in met al die gestegen kosten en verborgen hoge inflatie. We zitten in een spiraal naar beneden en ik ben bang weet zeker dat we daar niet meer uit gaan komen.

Goed nieuws voor de burgers van Amsterdam: Femke Halsema blijft voor nog eens zes jaar de burgemeester van Amsterdam. Dan kan ze deze stad mooi uitleveren aan het C40 project, dat tot doel heeft de burgers als gevangenen in eigen stad te houden, zogenaamd om het klimaat te redden. Het gevolg is dat de burgers ernstig beperkt gaan worden in hun doen en laten. De klimaathysterie zal uiteindelijk leiden tot een totalitair fascistisch systeem dat burgers actief zal onderdrukken. Zo’n systeem begint klein en onschuldig, maar eindigt met groot verzet zoals de ‘Bladerunners‘ die in Londen de milieu zone camera’s saboteren.

Dat de woningbouw in een crisis zit, is al tijden bekend. Ook bij het gewone volk, want die merken de uitwerking van het asielbeleid iedere dag. De huizen voor de ‘normale’ prijzen zijn nauwelijks te koop, de hogere klasse (boven de 5 ton) zijn er genoeg, maar natuurlijk onbetaalbaar voor een starter of voor één inkomen. En dus zegt de Vereniging Nederlandse Gemeenten dat er een crisisplan moet komen. En wie is de voorzitter van de VNG? Sharon Dijksma. Ongelofelijk dat zij nog in de politiek zit. Tijdens het Coronatijdperk liet ze haar ware gezicht zien. Maar ze is ook voorstander van C40 steden. De doodsteek voor onze vrijheid en democratie. Nee, dit crisisplan dat goedkoper en efficiënter moet gaan bouwen zal niet gaan werken zolang dit soort politici aan de macht zijn. Een asielstop en een dikke middelvinger naar de EU, dat is wat nodig is om de crisis te bezweren. En laat de linkse elite dat nu net willen voorkomen.


BUITENLAND
Steeds meer Amerikanen zijn klaar met de Cancel en Woke cultuur. Eindelijk gaan de ogen open en zien mensen in dat deze cultuur juist leidt tot exclusie, discriminatie en verbanning. Maar zelfs als de Woke cultuur morgen zal verdwijnen, dan zal het nog héél lang gaan duren voordat de situatie weer normaal zal worden. Woke zou sociale uitsluiting juist tegen moeten gaan, maar de mensheid is nu meer verdeeld dan ooit. Woke heeft naar mijn mening juist polarisatie veroorzaakt. En dat is wat de elite wilde, namelijk dat de gewone mensen tegen elkaar op zouden staan in plaats van tegen hen. Dat plannetje dreigt nu te mislukken. Dus zal de elite de volgende fase proberen: “Putin is de grote vijand van iedereen, dus grondtroepen naar Oekraïne!”.

Het Europees Parlement stemt in met de invoering van de Digitale Wallet als ID bewijs. Daarmee kunnen burgers zich met een APP op hun telefoon zich identificeren bij officiële instellingen. Hier ontstaat het begin van de slavernij. De Digitale Wallet wordt niet verplicht. Dat is mooi. Maar vingerafdrukken op de ID kaart waren ook niet verplicht, totdat ze dat wel weer werden. En zo ook met deze Digitale Wallet. Ook deze APP zal in de toekomst verplicht worden en de weg vormen naar het sociale krediet systeem. Ik ga er niet aan meedoen. Mijn ID verloopt dit jaar en dan kan ik mij alleen nog maar identificeren met mijn rijbewijs en dus moet ik ook in eigen land vakantie vieren voor de rest van mij leven of zolang deze onzin met biometrische gegevens gaat duren.

De Britse premier Rishi Sunak heeft vrijdagavond plotseling een toespraak gehouden op TV en verkondigde dat de democratie onder druk staat vanwege extreem rechts. Extreme standpunten betreffende de oorlog in Gaza is de oorzaak, zegt Sunak. Ik zie op Twitter “X” dagelijks beelden vanuit Londen die grote demonstraties en onrust laten zien. Dus ik begrijp zijn verhaal. Echter, wat er nu gebeurt in het Midden Oosten kan snel worden opgelost. De EU zal de steun aan Israël moeten intrekken en een Twee Staten oplossing eisen. En ook zal de EU de VS de wacht aan moeten zeggen. De VS brengt de EU alleen maar ellende. Maar ook de mensen in Gaza moeten eisen dat de oorlog stopt en hun foute leiders oppakken en berechten. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. De wereld staat in brand en de brand is op dit moment ongecontroleerd. We weten allemaal waar dat naar toe gaat, toch? Maar de mens leert helaas niet van de geschiedenis. Als Rutte straks NAVO baas is, zullen zaken verder gaan escaleren en gaan we naar het eindspel toe.

Ondanks de boerenprotesten is de Europese wet op natuurherstel toch aangenomen. Er mogen dus géén activiteiten meer worden ondernomen die deze doelstelling in gevaar kan brengen. Voor Nederland zou dat inhouden dat het land op slot zou gaan. Dat is volgens de EU voorkomen door scherpe randjes van de wet te halen, maar ik weet dat in de praktijk deze wet toch een enorme impact op ons leven en bedrijven zal gaan hebben. Er gaan straks (digitale) CO2 bonnen komen. Iedere burger mag dan slechts een bepaalde hoeveelheid CO2 uitstoten per jaar. U zult door deze hoepel moeten springen en het regime zal u aan het rekenen zetten om u bezig te houden, want dan heeft u géén tijd meer over om te protesteren. Eerst komt er indoctrinatie door middel van klimaatangst te propageren, dan volgt de rekening in de vorm van verhoogde belastingen en bijhouden CO2 (eerst voor bedrijven, daarna voor bezittingen en daarna voor de burger) en als laatste komt de dwang in de vorm van een sociaal kredietsysteem waarbij u keuzes moet maken of het regime die keuzes voor u maakt. U mag dan bijvoorbeeld best 1 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie, maar dan moet u de rest van het jaar elektrisch rijden of via het OV reizen. Dat soort eisen gaan er komen. Via de banken kan zo’n systeem in het begin worden bijgehouden. Maar later kan dat via de Digitale ID of Digitale Euro. Als dat is ingevoerd, sluit het net en zitten we in het scenario 1984, want leven we in een fascistische dictatuur.
UPDATE – Demissionair minister Van der Wal krijgt tik op de vingers van Tweede Kamer wegens achterhouden rapport.

De boerenprotesten gaan maar door en worden steeds grimmiger. In Brussel gingen Belgische boeren flink tekeer. Er is veel meer aan de hand dan wij als burgers weten. De rigide natuurherstelwet is niet het enige probleem. De boeren worden van diverse kanten aangevallen, zoals door banken die leningen terugtrekken of niet meer willen aangaan omdat hun sector zogenaamd vervuilend is. Genoeg is genoeg. Als er niets gebeurt, zal onze voedselzekerheid steeds verder in het geding komen.

Via een collega werd in geattendeerd op een criminele zaak uit 2018 in België. Daar is bij een studentendoop & ontgroening de 20 jarige student Santa Dia om het leven gekomen bij de inmiddels opgeheven Leuvense studentenclub Reuzegom. Santa Dia werd ernstig mishandeld door hem in koud water te laten staan en veel zout te laten drinken. Hij overleed na 2 dagen in het ziekenhuis. De sporen werden gewist door de studenten die dit ‘feestje’ hadden georganiseerd, maar de politie kon nog foto’s vinden en het werd uiteindelijk een zaak waarbij de betrokken studenten slechts een boete van 400 Euro en een taakstraf opgelegd kregen Dat is op zich al schandalig, maar het ergste komt nu. De studenten die lid waren van Reuzegom, waren van elitaire afkomst. Hun ouders zitten of zaten op belangrijke politieke, juridische en maatschappelijke plaatsen. Hun namen en adressen werden al snel bekend en via bepaalde internet magazines verspreid. De Belgische rechtbank (natuurlijk sterk beïnvloed door deze elitaire ouders), verbood de publicaties (wegens doxing) en legde dwangsommen op van 10.000 Euro. Maar ook door censuur via de elitaire invloeden werd publicatie van de namen actief verhinderd. Een YouTuber “Acid” genaamd, vond de opgelegde straffen van de daders veel te laag, dook in de zaak en publiceerde de namen en adressen van de daders op zijn kanaal. Hij kreeg van de rechtbank een extreem hoge boete en een voorwaardelijk celstraf van 3 maanden opgelegd. Deze straf was vele malen hoger dan de straffen die de daders opgelegd kregen. En hier wringt het dan ook. De elite kan gewoon alles maken. Ik vergelijk deze zaak een beetje met de bende van Nijvel. Er gaan complottheorieën rond die de bende van Nijvel associeerde met de Rijkswacht of extreem rechtse militairen met als doel om België te ontwrichten. De elitaire gemeenschap rond de daders heeft ook deze zaak ontwricht en hun macht laten gelden. Maar het ergste vind ik nog dat zo’n rechter een klokkenluider als Acid zo’n hoge straf geeft. Dat riekt naar mijn mening naar corruptie. Maar is het in Nederland dan beter? Nee, kijk maar naar de vonnissen van rechters tegen Viruswaarheid tijdens het Coronatijdperk. Toen er eindelijk eens een rechter in het voordeel besliste van Viruswaarheid, en de avondklok per direct werd opgeheven, werd dit vonnis binnen 4 uur weer door een samenwerking tussen OM, rechters en regime herroepen en bleef de avondklok gewoon van kracht. Dit was nog nooit eerder voorgekomen. Normaal duurt een hoger beroep weken tot maanden. Nu kon het binnen 4 uur geregeld worden. Trias Politica, ik geloof er niet meer in.
De ontgroening van studenten die lid zijn van studentenclubs moet wat mij betreft sterk aan banden worden gelegd. En hoe kunnen deze studenten elkaar zo’n pijn en vernedering toebrengen? Dan ben je geestelijk gestoord naar mijn mening. En dat soort elitaire ballen worden later vaak advocaat, arts, notaris, CEO of politicus. Het zijn dan ook vaak narcistische (jonge) mannen die tot deze daden komen. Ik gebruik mijn blog ook om dit soort mannen (soms ook vrouwen) te ontmaskeren en hun misdaden te benoemen. Hugo de Jonge, Mark Rutte, Macron, Trudeau en vele andere dictators zijn voorbeelden van narcisten. Ik weet wie ze zijn, hoe ze zijn en ik weet wat ze zijn, namelijk narcistische zwijnen. Ik hoop dat ze hun straf niet zullen ontlopen. En dat werd ook gezegd door een juridisch expert en forensisch onderzoeker. Dat onze wereld niet goed loopt en het Westen op de laatste adem leeft, komt door beslissingen van dit soort mannen en vrouwen. Maar ook hier is het volk (en dus de door hen gekozen Tweede Slaapkamer) eigenlijk de grote schuldige. Zij stemmen immers op deze idioten. Dus als dit soort onrecht niet meer voor mag komen is uw stem en actieve bijdrage zeer, zeer nodig. Geloof niet alles dat de mainstream media u voorschotelt, maar doe zelf onderzoek. Dan kunt u tot een genuanceerde mening komen en filtert u de echte boeven er zo uit en wordt polarisatie voorkomen.

Rutte zou moeten worden afgevoerd met de boevenwagen.POLITIEK
Het regime Rutte (maar ook de Tweede Slaapkamer) hebben zich schuldig gemaakt aan het vermorzelen van vele duizenden mensenlevens. En het erge is dat het morgen wéér kan gebeuren. Dat was de hoofdconclusie van parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid die vorig jaar zo’n veertig (oud-)politici, ambtenaren, slachtoffers en andere betrokkenen verhoorde (hier in het kort alle conclusies op een rij). De commissie concludeert dat fouten van mensen niet meer mogen leiden dat ze tot fraudeurs bestempeld gaan worden. Het regime was blind voor mens en recht. Keiharde constateringen van deze commissie, maar tot op de dag van vandaag zijn er nog maar weinig mensen van de toeslagenaffaire gecompenseerd. Bij sommigen van hen zijn zelfs de kinderen weggehaald. Een ongekende misdaad tegen de menselijkheid. Maar we waren er allemaal zelf bij. ook de kiezers van de misdadige partij VVD. Vele mensen hebben daar decennia op gestemd. En ik vind dat deze mensen zich best eens achter de oren mogen krabben. Naar mijn mening moeten de betreffende verantwoordelijke politici (zoals Rutte) aangehouden én voor een tribunaal gebracht te worden.
Het kabinet vindt de conclusies ‘ronduit pijnlijk. Daar moeten we wat mee‘. Nou ze hebben tot de dag van vandaag nog maar weinig gedaan. Rot op, geef jezelf aan en verdwijn uit onze maatschappij zou ik ze aanraden. Zie de video hierboven.

De kabinetsformatie ligt zo goed als stil. NSC wil niet meer met PVV in een kabinet en Kim Putters, de nieuwe informateur, zegt dat de formatie ingewikkeld blijft. Ik vrees dat het niet gaat werken en een ander probleem is dat nieuwe verkiezingen NSC zal halveren en wellicht ook de VVD schade zal toebrengen. En dat zullen die partijen niet willen en dus zullen ze bij een eventuele stemming voor nieuwe verkiezingen dwars gaan liggen. Ik vrees dat we langzaam maar zeker in een impasse terecht gaan komen waarbij de conclusie zal zijn dat PVV bijna alleen zal komen te staan. En dus zal de combinatie PVDA/GL zijn slag gaan proberen te slaan. En dan zal NSC opeens wél mee willen werken. Die Frans Timmermans heeft gestoorde plannen betreffende klimaat. Als die plannen doorgezet worden is het gebeurd met Nederland. Ja, verandering is soms nodig, maar de timing klopt van géén kant. Eerst moet de energievoorziening kloppend zijn, dan pas kunnen er veranderingen komen. De energietransitie lijkt leuk en aardig, maar er is met de vergroening van onze energievoorziening géén of te weinig rekening gehouden met de netcapaciteit. Daarbij is de Europese Greendeal, waarbij vooral de boeren hard geraakt worden en daardoor onze voedselvoorziening in gevaar kan komen, een pad naar totalitarisme en zal de EU op den duur zo maar veranderen in een Communistische Republiek. Ik moet er niet aan denken.

Van het gas af wordt veel duurder dan men was beloofd. Tja, met dit regime Rutte wordt de belofte een leugen. Het volk zou dat inmiddels wel moeten weten. De prijzen stijgen nog steeds. Ik kreeg onlangs een rekening van 175 Euro voor laadkosten van de maand januari. Vorig jaar betaalde in daarvoor zo’n 80 Euro per maand. De energiekosten rijzen weer de pan uit. De situatie wordt, langzaam maar zeker, onhoudbaar. Onze salarisstijging wordt direct omgezet in extra belasting. Alles stijgt in prijs en het einde is niet in zicht. SDG doel 7, betaalbare en duurzame energie zal niet uitkomen. Want die groene energie is niet zo groen. We gaan een hele zware tijd tegemoet. Het Nederlandse volk pikt te veel en daardoor betelen wij het meeste voor onze energie in Europa. We betalen, samen met Duitsland altijd het meeste. Het is wacht op de grote onrust. Maar we zullen Putin wel weer de schuld geven. Die <vloekwoord> doet veel fout, maar hij is niet verantwoordelijk voor de torenhoge inflatie en energieprijzen. Lang voor de oorlog waren die al flink stijgende. Zie de oudere berichten van dit blog.

De Televaag komt met een bericht over de SP. De zorgen over het verval zijn niet verdwenen ná het aftreden van Lillianne Marijnissen. Ook dat vind ik niet zo vreemd. De SP is rot in de kern. De partij doet niet meer wat het moet doen, namelijk opkomen voor de gewone man of vrouw. Ook hier hebben ze tijdens het Coronatijdperk enorme fouten gemaakt. Maar er is een hele simpele regel: dwang is fataal. Em ze stemden braaf mee met vele illegale en niet werkende coronamaatregelen. Wat hun ook tegenzit is een fractievoorzitter die duidelijk laat merken hoe de SP het volk denkt te dienen. Daarbij zijn asielkeuzes zéér belangrijk. Je kunt niet meer alles delen met het buitenland. Laat het buitenland eerst maar eens zelf orde op zaken stellen. Eigen volk eerst is nu het beleid dat nodig is. Dat ik dit uit mijn mond kan laten komen is best wel bizar. Ik was vroeger (10 jaar geleden) een fervente SP’er en zelfs lid van de partij. Maar gaandeweg ging het mis en stemde ik op de Partij voor de Dieren. Die slaan echter ook de plank flink mis met hun klimaatbeleid. We worden allemaal arm daardoor. PVDA/GL zal de doodsteek worden voor Nederland als die aan de macht komen.

Het hoger beroep tegen Richard de Mos gaat binnenkort van start. De Mos werd vorig jaar vrijgesproken van omkoping. Maar het OM heeft hoger beroep geëist en daarvoor zijn beste aanklager ingezet. Ook hiermee is te zien dat het regime verlies niet accepteert. De Mos zal en moet van zijn stokje vallen.


WEER & KLIMAAT
De maatregelen om de landelijke natuurdoelen te halen zijn nog niet goed genoeg. Nou, dan is mijn conclusie dat de gestelde regels en maatregelen te hoog zijn ingezet. En dus moet er direct worden teruggeschakeld. Het gaat goed met ons milieu, op het klimaat heeft de mens nagenoeg géén invloed, denk ik. Ik weet in ieder geval dat als er niet teruggeschakeld wordt, de burger uiteindelijk de hoge prijs zal betalen. Niet alleen economisch, maar ook maatschappelijk. Huizen worden nog maar nauwelijks gebouwd, de industrie vertrekt uit Nederland, boeren wordt het water aan de lippen gebracht en burgers gaan steeds meer belasting betalen. Want er is steeds meer geld nodig om doelen te behalen die technisch onmogelijk te behalen zijn. En de BRICS landen gaan maar door met hun economische opbouw en dus ook hun CO2 uitstoot die volgens mij inmiddels ver boven de uitstoot ligt van alle Westerse landen samen.
Vanaf Juli 2924 gaan bedrijven met meer dan 100 werknemers ook al merken dat het regime ze achter hun broek aanzit. Dan moeten ze per werknemer aangeven hoe het woon-werk verkeer in elkaar steekt. Het sociaal kredietsysteem komt langzaam maar zeker in ons leven terecht. We zullen massaal moeten weigeren mee te werken. Als mijn werkgever mij vraagt met welk vervoer ik naar mijn werk kom, zal ik weigeren om antwoord te geven. We zullen met elkaar zand in motor moeten gooien, want dit regime is een Rupsje nooit genoeg.
UPDATE – Hier nog een jonge Rutte die het in 2008 heeft over de CO2 hype. Nu is Rutte een grote leugenaar en draaier, maar hier is duidelijk te zien dat het WEF zijn werk goed heeft gedaan. Rutte is de laatste jaren een Klimaatgekkie geworden.

Op de voorpagina van de kranten staat dat de zomer in Zuid Europa wel eens ‘abnormaal warm en droog‘ zal kunnen worden. Nou wellicht dat deze voorspelling uitkomt, maar wellicht ook niet. Het kan best zijn dat we in een zonnecyclus zitten waarbij het gedurende een decennium warmer en droger is dan normaal. De natuur past zich wel aan, maar voor de mens is dat lastig. Je kunt ook immers niet zomaar huizen en land verplaatsen. Ik ben benieuwd naar deze zomer. Hier in Nederland hebben we tot nu toe héél veel regen te verwerken gehad. En we hadden daar wellicht iets mee moeten doen. Meer opvang van water, zodat we, als het warm en droog is, dit water kunnen gebruiken om de akkers nat te houden. Dat spaart een hoop schoon drinkwater uit. Maar de toon is in ieder geval weer gezet. De Klimaatgekkies zullen wel weer angstig in de hoek gaan huilen en rijkswegen gaan blokkeren.

Er heerst grote droogte in Catalonië. Dat is erg vervelend en het leidt tot vele beperkingen voor de burgers en bedrijven. Wellicht hadden ze wat meer moeten investeren in waterbeleid? Maar nee, de EU zorgt wel voor geld dat ze vervolgens in verkeerde zaken stoppen.

Klimaatwetenschappers zien al jaren recordtemperaturen in de Atlantische oceaan en concluderen dat de opwarming aan het versnellen is. Ja, zou best kunnen. Maar wat deze wetenschappers niet publiceren is dat er vele andere tijden in het verleden zijn waarbij dit ook zo was. Ik ben namelijk benieuwd naar de periode vóór 1981, de begindatum van de vergelijkingen. Hoe was de temperatuur 2000 jaar geleden. Of 10.000 jaar geleden? Ik zou graag referentiemateriaal zien. Ik ga er nu niet naar zoeken, maar ik weet zeker dat deze records dan wéér verbroken zullen worden. Mijn idee is dat de zonnecyclus in een sterke periode zit. Maar wellicht over tien jaar is dat weer minder en dalen de temperaturen op Aarde weer.


CORONA
Langzaam maar zeker verschijnen er ernstige berichten over de corona prikjes in de mainstream media. Eerst waren ze volkomen veilig en nu hebben wetenschappers 4 ernstige en zeldzame bijwerkingen gevonden in de vaccins. Natuurlijk verschilt het per soort vaccin wat die ernstige bijwerking dan wel is geweest en hoe de krantenkop is opgesteld kan ik niet opmaken of die 4 ernstige bijwerkingen nu zeldzaam zijn of niet. Je kunt het ook lezen als er zijn 4 zeldzame ernstige bijwerkingen óf er zijn 4 ernstige bijwerkingen én een aantal zeldzame bijwerkingen. Het is een premium artikel dus ik weet verder niet wat er in staat , maar voor mij telt dát ze het nu hebben over ernstige bijwerkingen. Ik hoor Clown Hugo de Jonge nog zeggen dat de prikjes volkomen veilig waren en ik weet ook zeker dat binnen nu en een paar jaar wetenschappers zullen onthullen dat de prikjes helemaal niet veilig waren en er vele, vele mensen ernstige permanente gezondheidsschade aan hebben overgehouden, zullen krijgen of zelfs zijn overleden. Deze onderzoeken zijn nog maar het begin. In Nederland wordt zoveel mogelijk onder de pet gehouden. Daar zullen onderzoeksresultaten niet snel nar boven komen.
UPDATE – De Televaag heeft eenzelfde artikel gepubliceerd dat wel openbaar te lezen is. Daar hebben ze het over vier zeldzame ernstige bijwerkingen. Met de nadruk op zeldzaam. Ha, ha. De toekomst zal de waarheid laten zien. Ik hoop zo dat ik er naast zit en dat het allemaal wel mee blijkt te vallen.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Volgens Hart van Nederland is de helft van de Nederlandse bevolking bereid om grondtropen naar Oekraïne te sturen. Nou, dan is de helft van de Nederlandse bevolking verschrikkelijk dom, want grondtroepen sturen is directe inmenging en dus bast de kernoorlog vroeg of laat uit met als gevolg dat bijna de gehele wereld bestookt zal worden met kernwapens. Het zal de facto het einde van de mensheid kunnen betekenen. Maar op “X’ lees ik gelukkig andere berichten. Daar is een grote meerderheid tegen het sturen van troepen. Dus ik ga er maar van uit dat het bericht NEP nieuws is. Zo niet, dan is het einde verhaal. Nederland zal dan zeker te maken krijgen met een kernbom op de Botlek.

Tijdens een veiligheidstop heeft de Franse president Macron geopperd om NAVO troepen naar Oekraïne te sturen. Als ik Twitter “X” mag geloven stond hierover een artikel in de Volkskrant. Ik had er ook over gehoord maar begrepen dat Macron alleen maar alle opties is doorgelopen, waaronder deze. Echter, bij de optie troepen sturen zou het antwoord moeten zijn: “géén optie“. En daar is nu net de discussie over. Ik ben benieuwd hoe lang ze bij deze optie hebben stilgestaan. Zouden ze dit werkelijk kunnen overwegen? En er zijn genoeg mensen die denken dat ze Rusland hiermee pijn gaan doen. Dat gedeelte klopt als een bus. Rusland zal worden teruggedrongen, maar we zitten als hoofdprijs dan wel in de Vierde Wereldoorlog. Ja, de vierde. Want de Derde is nu bezig en dat is een economische oorlog. Maar veel mensen hebben niet door dat een nieuwe Wereldoorlog alleen maar kan leiden tot een grootschalige kernoorlog, want een andere optie is er gewoonweg niet. Dus de optie om troepen te gaan sturen is een ticket naar de hel voor miljarden mensen.
De atoombommen die op Nagasaki en Hiroshima werden gegooid waren rotjes vergeleken wat deze bommen nu kunnen aanrichten. Tegenwoordig zijn deze bommen tot 3300x zo sterk (Tsar Bomba van Rusland van 50 Megaton).
Dus ik hoop mensen die zeggen dat we oorlog met Rusland aan moeten gaan, hun domme smoelwerk houden, want de acties van dat soort idioten zullen ons allemaal kunnen uitroeien. Alleen al erover spreken om troepen te sturen, dan ben je al een loser en nitwit. Bij dit soort mensen is er géén kennis, geen compassie en géén menselijkheid te vinden. Eigenlijk zijn ze een gevaar voor onze maatschappij.

Rutte is alvast bezig met zijn toekomstige NAVO baantje en heeft namens Nederland 100 miljoen Euro toegezegd aan Oekraïne voor munitie. Dat is besloten na een Europese top. Weer een grote hoeveelheid geld naar een zinloos project. Waarom kunnen mensen nu niets een sop de juiste politieke leiders stemmen en met elkaar in vrede leven?


ECONOMIE
Economen waarschuwen voor de waarde van de Bitcoin. Die is nul, zeggen ze. Nou, ik heb daar mijn twijfels over, want de Bitcoin heeft wel degelijk zijn waarde bewezen. Ik ben wel tegen speculeren met deze digitale munt. Men zou er alleen maar mee moeten kunnen betalen, meer niet. Maar de economen zitten fout, want ons fiat geld is nog minder waard. Alles wat niet is bij te drukken heeft waarde. Dus denk aan Bitcoin, edelmetalen, etc.

Vele Nederlandse bedrijven verwachten de komende tijd hun prijzen te moeten verhogen. Het zijn vooral bedrijven in de zakelijke dienstverlening en de bouw. Maar uiteindelijk draait de consument & burger op voor de stijgende kosten. Mijn conclusie is en was: de inflatie is niet onder controle. Langzaam maar zeker glijden we het zwarte gat in. De economische situatie zal, mede door de EU natuurherstel & klimaat maatregelen onbeheersbaar worden. En dat weten ze! Dus alles is naar mijn mening een vooropgezet plan om de EU landen naar Derde Wereld landen te transformeren, ik denk om de VS te redden of machtig te laten blijven. Het zal allemaal tevergeefs zijn. We gaan allemaal down.
Oh, de kapper gaat wellicht ook weer duurder worden.

In China zijn er, ondanks de economische groei van zo’n 5 procent, onder de motorkap toch ernstige problemen aan de hand. Vooral op de vastgoedmarkt en de financiële sector zijn er grote problemen. De middenklasse wordt het hardste geraakt en veel mensen zijn opeens heel veel geld kwijt omdat schaduwbanken omvallen. Dat resulteert in steeds meer protesten vanuit het volk. Voor zover ik het artikel begrijp gaat het hier om leningen die als bundel werden doorverkocht als investering bundel. En ja, als dan de rente veranderd, kunnen er flinke verliezen optreden. Volgens mij werden de bundels ook gebruikt om de balansen van de banken op orde te brengen. Maar als dat fout gaat, dan worden de verliezen op de burgers afgewend. Zoiets zal het wel zijn. Ook denk ik dat de terugtrekkende buitenlandse investeerders een invloed hebben op de Chinese economie. Hoe dan ook: China heeft financiële problemen en dat kan voor (plaatselijke) volksopstanden zorgen als het uit de hand loopt.
UPDATE – volgens The Epoch Times is de economische situatie in China ernstiger dan men denkt.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #282: Boeren leggen Brussel plat | Digitale euro steeds concreter | Navalny-gate ontrafeld.
Blckbx today #283: Twee jaar oorlog in Oekraïne met Rusland.
Blckbx today #284: Poetins nucleaire dreiging | EU zet Digitale ID in gang | Omstreden natuurherstelwet.
Weekoverzicht #9 – 2024Willem Engel en Jeroen Pols.


DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts