BERICHTEN VAN WEEK 38 – 18/09/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Als u dit bericht kunt lezen, bent u (automatisch) op mijn schaduwsite nickgovaart.com terechtgekomen. vanaf nu zal ik alles in eigen hand gaan nemen en dus zélf mijn website gaan hosten. Het enige dat ik niet in eigen beheer kan nemen is de domeinnaam en de internetverbinding. Maar verder is deze website, www.nickgovaart.com gehost op mijn eigen server die bij mij thuis is geïnstalleerd. In de toekomst ga ik ook een mailserver installeren en dus ook mijn eigen mail beheren. Als ik over enkele maanden glasvezel heb, zal de toegang tot mijn server vele malen sneller worden. Het is zeker niet goedkoper dan externe webhosting, maar ik voel me daardoor wel weer ietsjes onafhankelijker.


BINNENLAND
De bestaanszekerheid van Nederlanders staat steeds verder onder druk. Er zijn inmiddels op Prinsjesdag plannen ontvouwd die dat tegen moeten gaan, maar de realiteit is dat we er allemaal wéér op achteruit gaan. Een ander artikel spreekt ervan dat we op een te grote voet leven. Dat zal deels best waar zijn, maar ik vrees dat er meerdere redenen zijn die ons leven langzaam maar zeker lastiger zullen maken. Denk hierbij aan de ongebreidelde geldcreatie (en daardoor inflatie), buitenlandse bemoeienissen, massa immigratie, nivellering met andere landen in de EU, wetten en regels en de machtsgreep van de EU. Ouderdom tel ik niet mee, want dat wist men 50 jaar geleden ook al. Dat is de grote smoes voor de bühne, want het regime vind dat wij onze bek mond moeten houden en blij zijn dat we in dit ‘prachtige’ land leven.


POLITIEK
Rutte waarschuwt ervoor dat als het minimum loon stijgt, het risico erg groot is dat de inflatie ook mee zal stijgen. Ik ben bang dat hij wel gelijk heeft, maar hij is wel zelf medeschuldig aan dit probleem! De middeninkomens zijn de afgelopen jaren uitgemolken en dat proces gaat nog steeds door. In de koopkrachtplaatjes zijn de enorme toegenomen lastenverzwaringen via trucjes weggemoffeld. Maar reken erop dat uw koopkracht de komende jaren steeds meer achteruit zal gaan.
Ons economisch systeem is kapot en daardoor zijn zaken nu out of control aan het raken. Ook de inflatie. Maar er wordt vooral geld gestopt in zinloze projecten zoals leger, klimaat en nog meer ambtenaren.

De EU wil af van de urenlang scrollende jongeren die op hun telefoon continue naar verslavende apps kijken. Ze willen onderzoeken of er wet of regelgeving mogelijk is om deze verslavende apps aan te kunnen pakken. Nou, laat ik zeggen dat ik graag van de EU af wil. Want die heeft de verslavende werking om steeds meer belastingen te heffen bij de burgers. Maar even zonder gekkigheid: de jongeren kijken inderdaad urenlang naar die Tik-Tok filmpjes. En dat die verslavend zijn, snap ik ook nog. Maar ik vind dat iets voor ouders en zeker niet voor de politiek. Als dit zo doorgaat, zijn we nog vóór 2030 de Volksrepubliek van Europa geworden. Vanuit mijn principes heb ik een andere ideologie dan de EU en ben ik dus zéér tegen dit soort bemoeienissen. Want het gevolg is altijd dat onze vrijheden steeds meer worden ingeperkt.

Esther Ouwehand is door de leden aangewezen als lijsttrekker van de PvdD en het nieuwe bestuur staat daar achter, meldt de NOS. Echter zojuist heeft ze besloten om zich voorlopig terug te trekken omdat er nog steeds mist hangt rondom haar integriteit. Nadat ze haar (tijdelijke) aftreden bekend had gemaakt, liep ze het podium af, de achterban verbijsterend achterlatend.


BUITENLAND
Naast insecten, zullen we ook aan het kweekvlees moeten. Hoewel Europa wat huiverig is voor het nieuwe soort eiwit, heb persoonlijk niet zoveel problemen met kweekvlees (wel met de insecten!), maar op dit moment weet ik niet of dat veilig is. Er schijnen diverse soorten schimmels mee gemoeid te zijn. Hoe dan ook, naast een energietransitie hebben we ook te maken met een eiwittransitie.

De Chinese leider Xi is bij bepaalde ceremonies niet meer aanwezig of op merkwaardige wijze gewoon even verdwenen. De Telegraaf vraagt zich af wat er aan de hand is. Ik zou het niet weten, anders dan dat ik gok dat er grote onrust in de Communistische partij van China is. De economie loopt niet goed. Het kan zijn dat Xi daarvoor verantwoordelijk wordt gehouden. Ik kan het premium Telegraaf artikel helaas niet lezen, dus ik gok maar wat. Wellicht zit ik er helemaal naast en is er iets anders aan de hand.

De Franse politie heeft een journaliste weer vrijgelaten die was opgepakt wegens het openbaren lekken van staatsgeheimen. Onze vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid zijn in ernstig gevaar. De wappies krijgen de schuld, maar het is het regime zelf die journalisten en hun werk wel degelijk in groot gevaar brengen. Daar moet echt een einde aan komen. Zie het verhaal van Julian Assange. Ook hier vind ik Macron eindverantwoordelijk. Deze crimineel dient zo snel mogelijk opgepakt te worden en achter de tralies te worden gezet.

De James Watt telescoop heeft CO2 gevonden op de maan Europa van de planeet Jupiter. Een belangrijke vondst, want dat duidt op een belangrijk gas dat leven mogelijk maakt. Onder de bevroren ijslaag van Europa bevindt zich mogelijk een oceaan waarin zich leven kan bevinden. De gevonden CO2 komt in ieder geval niet van meteorieten. Een interessante vondst naar mijn mening. Als er ergens leven kan zijn op relatief korte afstand van de Aarde, dan komt de maan Europa zeker in aanmerking.

China is de VS (en de rest van het Westen) aan het tarten door de export van twee belangrijke mineralen op te schorten. Volgens mij gaat het om Germanium en Gallium. Er is al meer dan een maand niets geëxporteerd.
Een schijnbaar onbelangrijk bericht dat niet eens het Nederlandse mainstream media haalt. Ik kwam het toevallig tegen op CNN. De gehele chipindustrie is sterk afhankelijk van deze grondstoffen. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als deze export stop te lang gaat duren. Dan zullen alle elektronica producten zoals computerchips en geheugenmodules eerst (wéér) duurder gaan worden.

Engeland wil de verkoop van tabak aan jongeren geboren na een bepaald jaar gaan verbieden. Die wet is ook al ingevoerd in Nieuw-Zeeland. Daar heeft de Westerse dictatuur zich al aangemeld. Nu volgt dus Engeland. Tenminste als de bevolking het wil, verzekert de Britse premier Rishi Sunak. Ik hoop dat de bevolking dat NIET zal pikken en er tegen gaat protesteren. Als anti roker vind ik dus dat roken legaal moet blijven. Puur vanuit mijn principes van vrijheid en baas over eigen leven. Ik ben klaar met dit soort verboden. Ik hoop dat het volk deze ongekozen leider weg zal stemmen bij volgende verkiezingen.


KLIMAAT
Dankzij de critici op het klimaatbeleid komt er steeds meer aandacht voor de nadelen van groene energie. Bijvoorbeeld: de grote windturbines op zee kunnen het zeeleven ernstig verstoren door de zware bijgeluiden onder water. Maar ook de economische en milieu schade is nog niet goed in beeld gebracht. Ik denk dat er een tijd komt waarin vastgesteld zal worden dat de groene energie niets anders dan een verdienmodel was en helemaal niet zo’n goede klimaatoplossing teweeg heeft gebracht als dat men dacht.

Ik zag op “X” een korte samenvatting van een langer interview met professor emeritus Ian Plimer (universiteit van Melbourne) over de opwarming van de Aarde. Hij heeft Geologie gestudeerd en is een bekend klimaatscepticus. Het komt erop neer dat de opwarming van de Aarde afhangt vanaf het jaartal waarin je gaat meten. De professor geeft als voorbeelden aan dat als je meet vanaf de middeleeuwen je 4 graden Celsius lager uitkomt, als je 38 jaar geleden meet, dan kom je ongeveer gelijk uit, maar meet je bijvoorbeeld 150 jaar eerder terug, dan zie je een globale opwarming. Een belangrijke conclusie naar mijn mening. Het klimaat is altijd in verandering, dat kan niet ontkend worden. Maar de invloed van de mens op het klimaat? Daar kun je dus je vraagtekens bijzetten. Echter, dat is wel waar ons totale klimaatbeleid op is ingericht, namelijk de mens die het klimaat aantast. En dat is naar mijn mening dus één grote hoax! Ook dit is gewoon een nieuw verdienmodel en niets anders.


CORONA
Zuid Afrika schrapt alle aantekeningen in strafbladen voor corona overtredingen die in het verleden bestraft zijn. Een goede zaak, maar ik vind dat niet alleen alle overtredingen ongeldig gemaakt moeten worden, maar vooral de boetes terugbetaald moeten worden (met rente). En tevens dienen wat mij betreft de agenten en politici die deze illegale maatregelen hebben genomen of uitgevoerd, bestraft te worden. Zowel daar als hier.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
Polen wil Zelensky géén wapens meer leveren. Dat heeft te maken met de opgezegde graandeal voor zover ik weet. Het is een grote stap als Polen Oekraïne niet meer volledig steunt, want Polen is nu niet bepaald gek op de Russen gezien het verleden. Ook in de VS klinkt gemor over de steun aan Oekraïne. Het zal de VS wel niet snel genoeg gaan. Het zou mij ook niets verbazen dat ze Zelensky op een gegeven moment laten vallen of van hem eisen om terug te treden. Dat zal dan gaan in de vorm van een staatsgreep of iets dergelijks.


ECONOMIE
De gasprijs stijgt nog steeds. Ik besteed er zowat iedere week een bericht aan. Ik verwacht begin winter een nog hogere prijs. De Tweede Kamer wil wel af van de extra belastingverhoging op energie begin 2024. Ik vrees dat linksom of rechtsom deze lastenverzwaring gewoon doorgezet gaat worden.

De suikerprijs is historisch hoog. De Televaag vraagt nu ook eindelijk eens of we ons zorgen moeten maken over een tekort? Ja! Dat zou zo maar eens kunnen. Zie dit bericht van mij op 04/06/2021 (wat was ik toen boos zeg, dat zie je aan de inhoud, ha, ha).
De BRICS landen verbouwen veel suiker en exporteren die steeds minder vanwege de toenemende behoefte in eigen land. Het protectionisme daar neemt (terecht) toe. Ondertussen sturen we hier in Nederland de boeren weg en halen we steeds meer asielzoekers en buitenlandse studenten binnen. Ook komt het regime met regels en wetten zoals de stikstofwet. Daardoor is er steeds minder ruimte voor landbouw en gaan de prijzen van (geïmporteerde) producten en diensten dus steeds meer omhoog. Het einde is zoek. Al mijn voorspellingen die ik jaren geleden heb gedaan, komen nu één voor één uit. We zitten nog niet in een dictatuur. Dat had ik al verwacht in het Coronatijdperk. Maar de coronavariant “Omicron” heeft ons toen gered van 1G, 2G, 3G en de coronapas. Het was simpelweg niet meer houdbaar en ook dankzij Stichting Viruswaarheid (nu: voorwaarheid.nl) en de rechtszaken die gevoerd zijn, kon het regime haar duistere plannen niet verder doorvoeren.

De hypotheekmarkt is ingezakt door de hoge hypotheekrente. Er is altijd wel wat op de huizenmarkt in Nederland. Er is nog steeds een groot tekort aan woningen, dus ik zie de huizenprijs nog niet snel dalen. Maar de hoge rente speelt wel al een rol. De hypotheekrenteaftrek zal ook wel een kostenpost zijn die het regime wil aanpakken. We gaan het zien.
UPDATE – En ja hoor: de huizenprijzen stijgen weer…

Het is klaar met de noodlijdende winkelketen BCC. Ze zijn failliet verklaard. Mensen met een openstaande vooruit betaalde bestelling, zijn hun geld kwijt. Weer een grote winkelketen weg. En zo gaat het maar door. De volgende zwakke winkelketen dient zich al aan: Blokker. Big Bazar bestaan nog. Maar voor hoelang?


KIJK EN LEESTIPS
BlckBX.tv – Blckbx today #219: Ongehoord Nederland van TV? | Migratie-noodtoestand Lampedusa | Genocide-zaak Oekraïne.
BlckBX.tv – Blckbx Today #220: Prinsjesdag toont onvrede | Kritiek Miljoenennota | Oekraïense dienstplichtigen terug?
BlckBX.tv – blckbx today #221: Nieuwe oorlog op komst? | Boerengrond wordt beleggingsproduct | Algemene Beschouwingen
videowaarheid.nl – Weekjournaal #38 met Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts