BERICHTEN VAN WEEK 37 – 11/09/2023

Trots op de boeren!


BREAKING NEWS
Meerdere berichten (op meerdere nieuwssites zoals Geenstijl, Telegraaf en nu.nl) op één dag over buitenaards leven. Het ene bericht spreekt van gemummificeerde buitenaardse wezens die in 2017 zijn gevonden in Peru, het andere spreekt van een door de James Webb telescoop ontdekte planeet op zo’n 120 lichtjaar afstand die stofjes in de atmosfeer geeft ontdekt die (kunnen) wijzen op mogelijk (primitief) leven. Het bericht van de ruimtetelescoop is een feit dat zéér interessant is. De data van de James Watt telescoop liegt niet. Dus die ontdekte planeet is interessant. Helaas kunnen we er niet even heen vliegen. 120 lichtjaar is voor onze huidige technologie een onmogelijke missie, zelfs onbemand.
Het bericht over de aliens is wereldnieuws en zou op alle zenders ter wereld uitgezonden moeten worden. ALS HET WAAR IS. Er schijnt DNA te zijn afgenomen en de conclusie daarvan is dat het niet van deze wereld afkomstig is. Maar waar zijn de onderzoeksresultaten te vinden? En zijn die gedeeld met de ruimtevaartorganisaties van de wereld? Nu hebben 2 mensen (ufoloog en journalist) onder ede aan een parlement in Mexico verklaard dat het echt aliens zijn van zo’n 1000 jaar oud en dat ze niet van de Aarde komen. Aan de beelden van nu.nl te zien, zijn deze aliens een stuk kleiner dan de mens. Al met al een spectaculair bericht. Maar pas als dit officieel door meerdere landen wordt bevestigd, dan neem ik het pas voor zeker aan. Tot die tijd is het voor mij nepnieuws. Wat mij nu wel is opgevallen is dat er meerdere berichten over buitenaards leven op verschillende sites te vinden waren (op dezelfde dag) én ondersteunt door video’s. Het zijn interessante tijden. Ik wil en blijf geloven in een groot event waarbij wereldwijd wordt aangekondigd dat we niet alleen zijn in het heelal. Deze berichtgeving is weer een schakel ernaartoe. De volgende veilige stap zou kunnen zijn dat er ruimtesignalen worden opgevangen die buitenaards kunnen zijn (WOW signaal), of een vondst op een maan of planeet in ons eigen zonnestelsel, bijvoorbeeld Mars. In ieder geval zullen overheden nooit zomaar zeggen dat er buitenaards leven bestaat. Zoiets wordt grondig voorbereid, anders zijn er gekkies die zelfmoord plegen of andere rare dingen gaan doen. Ik vind dat jammer. Geef mij meteen maar de waarheid. Ik vind dat beter voor ons en onze wereld en ik vind het krankzinnig dat overheden buitenaardse informatie achter houden (want dat is wat ik denk). Het bestaan van buitenaards leven kan de mensheid een nieuwe boost geven om zich verder te ontwikkelen in plaats van oorlog te voeren. Onze crisissen kunnen opzij geschoven worden en onze zoektocht naar vrije energie kan ook een flinke duw vooruit krijgen.
UPDATE – weer een UFO bericht. Ruimtevaart organisatie NASA heeft een speciale UFO directeur aangesteld om zaken verder te gaan onderzoeken, echter zijn naam blijft geheim. En dat terwijl NASA transparantie had beloofd. Jammer. Maar wéér een aanwijzing dat er iets gaande is betreffende buitenaards leven. Ik verwacht de komende tijd druppelsgewijs steeds meer UFO berichten in de mainstream media.


ALGEMEEN
Mijn gemeente Vlaardingen heeft een enquête uitgezet onder bewoners die een beeld laat zien van auto luw verkeer in de stad en meer groen. Ik merkte al na twee vragen dat ze de kant op willen gaan naar een 15 minuten stad. Daar ben ik sterk op tegen, want het brengt onze (mobiele) vrijheid in ernstig gevaar. Ik ben vóór meer groen, maar dat mag niet ten koste gaan van mobiliteit. Ik heb al eerder gezegd dat ik mij een toerist voel in mijn eigen stad. Daarom ben ik voorstander om veel minder buitenlanders (ook vanuit de EU) toe te laten in Nederland. Dan kunnen we de problemen zoals woonruimte tekort ook beter te lijf. Parkeerplaatsen afpakken van de burgers zal op den duur tegen de gemeente gaan werken. Denk maar aan Oxford waar zo’n 15 minuten stad in gang is gezet, of de Low Emmission zones in Londen. Daar is de actiegroep ‘Blade Runners‘ actief, die elke camera voor het Low Emmission project proberen te saboteren. En ik vind dat een goede zaak, zolang er vanzelfsprekend géén geweld bij wordt gebruikt naar mensen. Meestal is een revolutie nodig om ingenomen vrijheden weer terug te pakken. Het is niet anders. Het regime heeft zich daar (maar ook hier) tegen de bevolking gekeerd. Het blad ” Gezond verstand ” besteedt deze maand ook aandacht aan het fenomeen “15 minuten stad“. Karel van Wolferen denkt dat er nog extremere maatregelen genomen gaan worden dan autoluw verkeer. Het zou mij allemaal niets verbazen. We leven in een hele vreemde tijd. En het erge is nog, dat veel mensen (die niet op de hoogte van zaken zijn), het vaak ook nog eens zijn met deze maatregelen. Echter in de toekomst zal ze dat bezuren, want dan rekent het regime ook met hun af. Er liggen onvoorstelbare (klimaat)maatregelen op ons te wachten. Die zijn er om het volk te onderdrukken, niet om ons leven fijner of beter te maken. U zult niets bezitten en ook niet gelukkig zijn. Dat is wat ons te wachten staat zo tegen 2050. Of zou het al in 2030 gerealiseerd kunnen zijn?

Goede doelen hebben steeds meer last van de witwas controle van de banken. Rekeningen worden niet geopend of donaties worden geweigerd. Door de rompslomp haken steeds meer mensen af, zowel donateurs als de stichtingen die een goede doelen rekening willen openen. Maar ook steeds meer particulieren krijgen te maken met geblokkeerde of geweigerde rekeningen. Ik heb zelf ook meegemaakt dat een gewone betaling werd geblokkeerd door een algoritme. De banken beloven beterschap, maar het echte probleem ligt niet bij de banken maar bij het regime. Onder Rutte is zowat alles gesloopt, dus ook het vertrouwen van de overheid in de consument en de burger. Om een hele kleine groep witwassers dwars te zitten, worden alle bankrekeningen nu realtime gecontroleerd. Bij elke transactie weegt een algoritme af of die transactie toevallig afwijkt van het gemiddelde van de transacties gemaakt door de persoon achter de rekening. Is dat het geval, dan wordt de betaling geweigerd en komt de bank in actie. Rekeningen worden niet geopend omdat de bank vind dat het doel van de rekening wel eens voor witwassen gebruikt zou kunnen worden. En zo gaat het maar door. Nogmaals: het regime is hier schuldig aan. De wet witwassen veroorzaakt dit soort taferelen. En neem van mij aan: het gaat nog erger worden. De bankrekeningen van de stichting Viruswaarheid én van Willem Engel privé zijn ook opgezegd door ING omdat ze het narratief van de overheid niet volgden. En zo zijn er meer voorbeelden. Straks is de gewone burger aan de beurt. bent u tegen het overheidsbeleid, dan wordt uw bankrekening gewoon opgezegd. Maar ook hier: U heeft het laten gebeuren, en nu is het te laat. Het is u misschien ook al opgevallen dat er dagelijks nog maar 200 Euro cash gepind kan worden (als die geldautomaten het al doen). We worden aan alle kanten klemgezet. Ook contante betalingen boven de 3000 Euro mogen niet meer en wordt zelfs strafbaar gesteld!
UPDATE – Ook de inzamelingsactie waar Najib Amhali aan meewerkt voor Marokko, loopt problemen op. De bank dreigt de rekening van de stichting te sluiten wegens problemen met de accountant en slechte administratie. Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn de banken door het regime aangesteld als poortwachter of sheriff. Ik vind dat echt belachelijk. Dat zijn taken voor politie en justitie. Iedereen is de facto nu via de wet verdachte wegens witwassen en terrorisme. IEDEREEN! Hoelang pikken wij dit als volk nog? Uw stem kan in november dit beleid de doodsteek geven. Maar dan zult u in ieder geval niet moeten stemmen op D666, VOLT, CDA, PVDA/GL, VVD en CU.

Ursula von der Leyen schijnt in een toespraak gezegd te hebben dat de Digitale ID voor Europese burgers moet, want weigeraars worden uitgesloten. In deze aflevering van “V” for Valentine wordt dat beweerd. De EU Digitale ID zou in beginsel vrijwillig zijn. Ik had natuurlijk al een vermoeden dat dit niet zou kloppen. Met een Digitale ID ligt de weg open voor totalitaire controle over ons leven én de aankomende digitale Euro. Programmeerbaar geld is de toekomst. Bent u te zwaar? Dan mag u géén menu meer halen bij de Mc Donalds. Bent u te oud? Dan mag u géén groot huis meer kopen (tenzij u tot de Elite hoort, natuurlijk). Langzaam maar zeker wordt het EU volk klemgezet door hun ongekozen leiders.

Steeds meer mensen krijgen Parkinson. Ook steeds meer jonge mensen. De belangrijkste reden volgens de onderzoekers? De chemische rotzooi in onze omgeving. Vooral boeren en tuinders krijgen relatief veel Parkinson. Dus deze conclusie kan juist zijn. Grote bedrijven zoals Bayern die landbouwgiffen maken, zouden eens nader onderzocht moeten worden. Is al dat gif wel nodig? En vergeet niet, de insecten en andere dieren lijden er ook onder.


BINNENLAND
Bij de klimaatprotesten is een moeder met haar 6 jarige dochter opgepakt. je bent best wel een beetje de weg kwijt als je jonge kinderen inzet voor zo’n zaak, maar nog gestoorder is dat de politie een veilig thuis melding heeft gedaan. De moeder noemt het pure intimidatie, en dat ben ik zeker met haar eens. De politie is dan ook de weg kwijt in deze tijd. Er dient daar orde op zaken gesteld te worden. Gelukkig was de organisatie Veilig Thuis boos over deze melding.

Jumbo Koorneef had een schadeclaim van 100.000 Euro tegen een proletarisch winkelende klant geëist, omdat zij de Jumbo van racisme had beschuldigd. In Nederland is het claimen van zoveel geld voor zoiets not done en ook nog eens kansloos in de rechtbank. Jumbo kwam waarschijnlijk tot diezelfde conclusie en trok de rechtszaak in omdat ze zogenaamd in plaats van schade opeens méér omzet had dankzij deze zaak. Ja, ja.

Ene Jerry snapt het niet. Hoe kan een stad met zulke hoge parkeertarieven toch nog een begrotingstekort verwachten? Tja, ik snap het ook niet, maar toch ook weer wel. Over een paar jaar heeft elke stad een begrotingstekort (behalve Wassenaar en Bloemendaal, natuurlijk). Ons economisch systeem loopt op zijn einde. De rijke landen uit de G7 groep zijn niet meer zo rijk (ja, rijk aan fiat geld). Nederland lijdt daar dus ook onder.

De gemeente Den Haag maakt zich zorgen over Prinsjesdag. Er zullen vele agenten uit heel Nederland worden ingezet om de veiligheid te kunnen waarborgen. Want de klimaatprotesten blijven aanhouden. Ik ben bang dat zaken op een gegeven moment zullen worden aangewend om noodverordeningen voor de gehele stad en zelfs noodtoestanden voor lange duur uit te roepen. Dat zal steeds meer gaan gebeuren omdat het volk steeds bozer wordt en hun lege portemonnee zat is. Onze vrijheid staat steeds meer op het spel. Het echte probleem zijn de politici zelf. Maar als je dat doortrekt kom je toch weer uit bij de kiezers.


POLITIEK
Bij de Partij voor de Dieren loopt het steeds verder uit de hand. Het bestuur buigt niet voor de kritiek na het cancelen van Esther Ouwehand als lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen. Ze komen donderdag 14 september al met een nieuwe lijsttrekker. Dus dat betekent dat ze al langer op zoek waren, denk ik maar zo. Partijgenoten gaan echter in steeds grotere getale achter Ouwehand staan. Dat wordt een grote machtsstrijd, zou je zeggen. Je ziet overal problemen bij de politieke partijen. Interne machtsstrijd is aan de orde van de dag, lijkt het wel. Voor mij een teken dat er grote events gaan gebeuren de komende tijd. Ook bij D666 is het hommeles, want daar is de kieslijst uitgelekt en vallen een hoop idioten af, zoals die Wieke Paulusma en Tjeerd de Groot. Dus blijft, zoals ik al eerder heb gezegd, alleen Jan Paternotte nog over vanuit het Coronatijdperk. Maar ik hoop dat die zijn conclusies direct ná de verkiezingen zal trekken en oprot. Als laffe honden proberen veel D666’ers die niet meer op de kieslijst staan, de vluchtstrook naar Brussel te pakken. Een typische D666 streek, ha, ha.
UPDATE – Er is een Tweede Kamerlid van de PvdD opgestapt. De crisis breidt zich verder uit. Blijft de partij bestaan of valt het uit elkaar en komen er wellicht 2 soorten partijen van/voor de dieren? Van mij mag het klappen. Ik hou enorm van dieren, maar ego’s mogen hun rechten niet in de weg staan.
UPDATE – De ruzie bij de Partij voor de Dieren blijkt al veel langer te bestaan. Esther Ouwehand wordt ‘knettergek‘ genoemd. Zou ik dan toch gelijk krijgen en heeft Ester Ouwehand de partij met behulp van een angstcultuur geregeerd? Haar persoon voelde bij mij nooit goed als een partijleider die zó voor de dieren is. Maar toch steunt een meerderheid van de fractie haar. Dus deze strijd kan nog alle kanten op gaan. Maar bij mij voelt het niet goed. Al heel lang niet meer.
UPDATE – Het bestuur van de Partij voor de Dieren stapt op. Ouwehand blijft lijsttrekker. Crisis is afgelopen. Tenminste, dat denkt Ouwehand. Ik denk dat het zal blijven rommelen in de partij. We gaan het zien.
UPDATE – Het blijft toch rommelen bij de Partij voor de Dieren. Nu weer over de kieslijst.
UPDATE – Esther Ouwehand is door de leden aangewezen als lijsttrekker van de PvdD, echter ze heeft besloten om zich voorlopig terug te trekken omdat er nog steeds mist hangt rondom haar integriteit.

Het OM gaat FvD Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren vervolgen wegens opruiing. Hij had eens gezegd (hier meer info) dat het volk op een gegeven moment naar Den Haag zal trekken en niet meer weg zal gaan totdat het regime valt. Ik vind dat zoiets gewoon gezegd kan worden. Hij roept toch niet op om dat te doen? Maar ik weet ook dat als zoiets gebeurt, het regime haar hand volledig heeft overspeeld. Want wij Nederlanders trekken niet zo maar richting het Binnenhof. Om dit opruiing te noemen is gewoon bizar. Opruiing wordt tegenwoordig steeds meer gelijkgesteld aan ongehoorzaamheid. En natuurlijk kwam dit nieuws ook nog eens naar buiten vlak voor het vragenuurtje én 2 maanden voor de verkiezingen. De gehele pers was aanwezig. Het OM heeft een goede timing. Dat mag gezegd worden. Ik heb niet veel vertrouwen meer in de rechtsspraak, want er zitten veel D666 rechters op die stoel, echter ik blijf toch hopen dat het goed zal komen.
Dilan Yesilgöz dan ook maar vervolgen voor haar uitspraken betreffende revolutie? Lijkt mij géén goed plan. Een revolutie is zo nu en dan hard nodig om foute regimes weg te krijgen. De jongeman (Tankman) die voor een tank stond in de jaren 80 tijdens de protesten op het plein van de Hemelse Vrede, was in onze ogen een held. Hij gaf revolutie een naam. Helaas is die revolutie mislukt en is China inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige dictatuur. Ik hoop dan ook dat het Chinese- en ook Noord Koreaanse volk ooit in opstand zal komen en dat regime (met harde hand) zal verwijderen.

De partij van Pieter Omtzigt, Nieuw Sociaal Contract, trekt het CDA helemaal leeg. Steeds meer Kamerleden van het CDA willen overstappen naar de partij van Omtzigt. Op zich is dat niet gunstig, want daarmee gaat ook de ideologie en visie naar de nieuwe partij toe. Dus dan wordt het oude wijn in nieuwe zakken. CDA Light.


BUITENLAND
Als ik de berichten op “X” mag geloven, raakt president Biden steeds meer de weg kwijt. Op zijn persconferentie in Vietnam zegt hij letterlijk dat hij ‘slechts orders van zijn staf opvolgt‘. Nu is Biden een grappenmaker, maar gezien zijn seniele toestand begin ik steeds meer te geloven dat hij alleen maar op papier de president van Amerika is. We zien dit soort taferelen wel vaker: ook in Noord Korea weet je niet wie nu echt de macht in handen heeft. Bij de VS is dat net zo. Mijn stelling dat NEOKAPATILISME = COMMUNISME, vind ik nog steeds kloppen. Op papier is de VS een democratie, maar in de praktijk lijken ze meer op een oligarchie met communistische trekjes.

Het Marokkaanse regime wil, na de zware aardbeving, zelf de regie houden in de hulpverlening en heeft dus niet aan alle landen (zoals Nederland) om hulp gevraagd. Daardoor hapert de hulpverlening. Het zegt naar mijn mening iets over de arrogantie van zo’n regime. Als het je eer te na is om hulp te vragen, verdien je niet beter. Ik hoop dan ook dat het volk op een later moment keihard af zal rekenen met dit soort bestuurders.
UPDATE – Het Nederlandse reddingsteam gaat, zonder door Marokko gevraagd te zijn, op eigen houtje naar Marokko toe om mensen te redden. Ik vind dat ook nogal arrogant. Je gaat je zonder toestemming bemoeien met de interne zaken van een ander land. Ik vind dit nogal wat. Dát vind ik op één of andere manier nu schuren met ons oude kolonisatiegedrag. NIET DOEN DUS. Marokko wil zelf de regie houden en het dus zelf uitzoeken. Ga je er dan niet mee bemoeien! Dit is ook wel typisch gedrag van hulpverleners. Veel ambulancemedewerkers hebben daar ook last van. We gaan je helpen, of je nu wilt of niet. Eigenlijk is dat in strijd met het zelfbeschikkingsrecht van een individu of staat.


KLIMAAT
Een opzienbarend bericht in het AD. Het stikstof model werd getest op de boerderijen. En wat bleek? De stikstof uitstoot van de boeren heeft nauwelijks effect op de natuur om de boerderijen heen. Er zijn (ook) andere oorzaken aan te wijzen, zoals de industrie, transport en luchtvaart. Mijn conclusie: de boeren zijn NIET het probleem. Het stikstof computermodel Aerius klopt niet. Maar dat werd al beweerd door een aantal deskundigen. Géén enkel model klopt tegenwoordig. We leggen als mens ons vertrouwen teveel in die computermodellen. We moeten daar maar eens mee stoppen. Het uitkopen (onder dwang) van boeren is dus ONZINNIG!
Trouw komt zo op het eerste gezicht met een heel ander bericht. Volgens hun kloppen de modellen van de RIVM heel goed, ook al waait 90% van de stikstofuitstoot bij de boerderijen weg. Wat een onzin, dit. Het model klopt niet, want die gaat ervan uit dat de stikstof in de buurt van de boerderijen neerslaat, en dat klopt dus voor géén kant!

In Mongolië warmt het klimaat twee keer zo snel op dan elders. Deze bangmakerij hebben we al eerder gelezen en is naar mijn mening gewoon bullshit, want hier heb ik even snel een bericht Gegoogled over Nederland uit 2022. Dat spreekt ook over een opwarming van Nederland dat twee keer zo snel gaat op als het wereldgemiddelde. Dit soort berichten zijn er alleen maar om mensen bang te maken óf klaar te maken voor een groot event (zie boven). En zo zijn er op Twitter (“X”) nog veel meer opwarmingsberichten te vinden van landen die sneller opwarmen dan het wereldgemiddelde. Het lijkt wel een race. Wie warmt het snelste op? Wellicht krijgen die de grootste klimaatsubsidie vanuit de EU of Verenigde Naties. Wat een gekkenhuis. Ik geloof niet in deze onzin. Voor mij is dat een klimaathoax. Ik wil daarmee niet ontkennen dat ons klimaat veranderd. Want dat is zeker wel het geval. Maar of dat door menselijke invloed komt? Dat betwijfel ik ten zeerste.

De opwarming van de Aarde komt vooral door 4 oorzaken, namelijk:
1) Zon
2) Vulkanen
3) Broeikasgassen zoals CO2 en Methaan (waarvan een groot deel natuurlijke uitstoot)
4) Meteorieten
Nu blijkt de vulkaanuitbarsting “TONGA” een opwarmingseffect in plaats van een afkoelingseffect te hebben veroorzaakt. men schat dat door de onderzeese uitbarsting in 2022 de tempratuur op Aarde 0,1 graden Celsius is gestegen. Dat is héél wat meer dan Rob Jetten zijn 0,0036 graden Celsius per jaar dat door Nederland wordt veroorzaakt. Ook hier een natuurlijk effect. Ik blijf erbij: de mensheid heeft een minimale invloed op het klimaat.


CORONA
De vaccinatiegraad zakt landelijk steeds verder terug. In Amsterdam gemiddeld nog meer. Deskundigen vragen zich af hoe dat kan? Waarom zijn mensen zo eigenwijs om géén prikjes meer tegen bijvoorbeeld Mazelen te halen? Nou, het antwoord heb ik voor jullie: dat komt door het gedrag van medici en politici tijdens de Coronacrisis. Toen zouden we allemaal ernstig ziek kunnen worden als we het prikje niet namen. En we deden het ook nog eens om elkaar te beschermen. Voor onze opa’s en oma’s. Achteraf bleek dit gel*l en er komen nu ook steeds meer bewijzen dat de coronaprikjes schadelijk zijn voor de gezondheid wegens de vele (ernstige) bijwerkingen. We zijn ook grootschalig in de maling genomen met maatregelen die niets deden en niet wetenschappelijk bewezen waren. Dát is de reden dat de vaccinatiebereidheid afneemt. Als ze het ooit gaan verplichten via dwang, hoop ik dat de mensen massaal in opstand zullen komen. Ik zal dat zeker doen. Er komt bij géén vaccinatie meer in mijn lijf. Ik mijd grote mensenmassa’s en zoek altijd de geventileerde plaatsen op. Dat is wat ik heb geleerd van Corona. Afstand houden van mensen vind ik niet zo belangrijk. tenzij iemand hoest of niest, dan wil ik er nog wel eens even met een grote boog voorbij lopen om een te grote load van virusdeeltjes (welke dan ook) te ontwijken.

Zangeres Adele wil géén selfies meer maken met fans omdat ze bang is om corona op te lopen. Hoe ziek ben je dan in je hoofd, denk ik. Een verkoudheid kun je ook zomaar oplopen. Maar daar denkt ze niet over na. Sluit jezelf maar op, Adele. Dat is beter voor jou, de fans en voor mij. NEXT!


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De kranten staan vol met propaganda over Oekraïne. Ze veroveren gebied op gebied. Ik weet wel beter. Deze oorlog gaat nog lang duren, maar Rusland zal helaas uiteindelijk overwinnen.


ECONOMIE
De Miljoenennota is weer eens uitgelekt. Er komen steunmaatregelen voor de minima in ons land. En wie gaat dat betalen? Mensen zoals ik. Van modaal tot 2 keer modaal. Wij worden de nieuwe armen als dit zo doorgaat. Verder gaat iedereen er gemiddeld 1,8 procent op vooruit. Ha, ha. Een lachertje. Ik schat dat mensen er zo’n 15 tot 20 procent erop achteruit zullen gaan. De crisis is vele malen groter dan men toegeeft. Met andere rekenregels komen er positievere koopkrachtplaatjes uit, maar de inflatie zal in dit economisch systeem never nooit niet meer teruggaan naar 2 procent. Pieter Omtzigt waarschuwt ook voor stijgende prijzen bij een stijgend minimum loon. Maar ook de stijgende rente zal bedrijven (en landen) failliet laten gaan. Er is zoveel aan de hand. Er is of komt gewoon stagflatie. Daar begint de ellende mee. Ook de minima zullen er op achteruit gaan, ondanks de extra steun. Gevolg: nog meer mensen bij de voedselbanken en nog meer betalingsachterstanden en mensen die in de kou zitten. Ik moet helaas ook keuzes maken. Een warm huis óf mijn (iets luxere) dagelijkse boodschappen kunnen doen. Ik kies voor dat laatste. Natuurlijk kom ik niet om van de kou, want ik heb elektrische kachels. In de ruimte waar ik ben, gaan die aan. Er zijn altijd mensen die het écht slecht hebben. Daar hoor ik niet bij!

Volgens de topambtenaren moet een nieuw kabinet flink gaan bezuinigen of de belastingen gaan verhogen. Ik denk zelf dat én de belastingen verhoogd gaan worden én er flink wordt bezuinigd. Ook zullen de prijzen van diensten en producten nog steeds flink blijven stijgen door de niet stabiliserende inflatie. Want de reële inflatie is veel hoger dan men officieel publiceert. Onze Westerse dominantie is voorbij. Dat is op zich niet erg, maar er had al lang geleden een plan moeten zijn om het Westen sterk te houden door eerlijke & goede handel en technische innovaties. De geldwolven hebben echter al onze technologie aan het buitenland verkocht en de productie ook naar het buitenland (niet Westerse landen) verplaatst. Hiermee is tijd gekocht, maar dat is nu voorbij en verliezen we in het Westen alles dat we hadden. De Rabobank geeft in een bericht aan dat de prijzen in de supermarkt waarschijnlijk niet gaan dalen. Zo is het, en sterker nog, de prijzen zullen blijven stijgen vanwege de (aanhoudende) inflatie. Pas bij een deflatie zullen de prijzen gaan zakken, maar dan treden er weer andere problemen op zoals massa ontslagen en massa werkloosheid.

Brussel heeft de verwachte economische groei in Nederland teruggebracht naar 0,5 procent. Ik denk dat het zelfs negatief gaat worden. Alles wordt immers wat positiever voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Iets met rekenregels. Ook Europa bevestigt dus dat de koopkracht van burgers achteruit gaat. Iets dat ik al veel langer had geconstateerd. En reken maar dat we in 2024 zulke zaken nog meer gaan voelen in onze portemonnee.

Het aantal faillissementen neemt toe, vooral onder transportbedrijven. Dat zou kunnen inhouden dat er minder wordt geproduceerd en dus ook minder transport nodig is. We gaan langzaam richting de volgende crisis, namelijk die van de massa ontslagen en werkloosheid. Er zal op een gegeven moment een kettingreactie plaats kunnen vinden. Dat kan dan een kwestie van dagen of weken zijn. En voordat men het doorheeft, zullen transportproblemen ook nog eens kunnen zorgen voor een haperende voedselvoorziening, dat vervolgens weer voor massale paniek en hamsteren kan zorgen. Daarna: chaos, criminaliteit en plunderingen. Ik hoop het niet…
UPDATE – Het AD komt met een artikel dat er steeds meer bedrijven failliet gaan. Precies zoals ik al had voorspeld. “Moeten we ons zorgen maken?” is de kop. JA, DAT MOETEN WE!
UPDATE – Ook autodealers krijgen het steeds moeilijker. Ook daar stijgende kosten en teruglopende verkopen.

De inkoop gasprijs schiet verder omhoog. Weer door stakingen in Noorwegen en Australië. En dan moet de winter nog beginnen. Vorige winter ging het goed omdat het niet al te koud was. Deze winter zullen we moeten afwachten. Maar wellicht valt het allemaal wel mee als de industriële productie afneemt. Oh nee, dat zal ook géén goed nieuws zijn!

De meeste minima in Nederland zullen voor het einde van dit jaar een energietoeslag krijgen. Dat is fijn voor hen, maar hoe zit het met Jan Modaal of hoger? Die krijgen niets!

Wat ik steeds heb beweerd, blijkt gewoon waar te zijn. Mede door de inflatie van vorig jaar hebben Nederlanders de grootste koopkrachtdaling sinds 1984 voor de kiezen gehad. De BCC en Big Bazar staan op omvallen. En wat nog meer? We gaan de grootste depressie sinds WO2 meemaken. Binnenkort? Ik weet het niet. Het kan weken, maanden of jaren gaan duren, maar de grote depressie is aanstaande zou ik zeggen. 2030 is een magisch getal voor mij. Tot die tijd zal ons leven zeker zwaar zijn of worden.

Volgens een woordvoerder zal de ouderenzorg volgend jaar in de rode cijfers komen. Ook hier zullen verpleeghuizen en seniorenwoongroepen zomaar in acute geldnood kunnen komen. GAME OVER.

Zorgverzekeringen gaan ook steeds duurder worden. Vanaf volgend jaar zal een basisverzekering zo’n 150 Euro per maand gaan kosten. Het loopt allemaal uit de hand. Mensen komen steeds meer in de knel met hun koopkracht. Alles blijft maar duurder worden. De grote vraag blijft: wanneer is de situatie onhoudbaar? Het kan snel gaan, maar één en ander hangt samen met de grote faillissementen en werkeloosheid.

De ruwe olieprijs is ook in een naar boven gaande beweging. Met de winter in het vooruitzicht denk ik dat een vat olie zo rond de Kerst zomaar 110 Dollar kan bedragen. Dat gaat ook weer gevolgen hebben voor de gasprijs, productprijzen en de voorraden. Een koude winter wereldwijd kan zomaar ernstige gevolgen hebben.


KIJK EN LEESTIPS
BlckBx.tv – Documentaire over 11 september 2001 – Wat zijn de feiten?
BlckBx.tv – blckbx today #217: Gideon van Meijeren vervolgd | Coronaschulden MKB aangevochten | Stikstofonderzoek UvA
” V ” for Valentine – #124 – Institutionele leugens
Weekjournaal met Willem Engel en Jeroen Pols – Week #37
Madelon Vos – Financieel expert – Gestuntel met de officiële cijfers?

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts