BERICHTEN VAN WEEK 39 – 25/09/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Minister Kuipers wil bedrijven die fastfood of andere ongezonde zaken produceren meer gaan belasten. Dat is nu typisch Nederland. Belasting op belasting op belasting. De suiker taks is er namelijk ook al. Iets waar ik faliekant tegen ben, natuurlijk. En zo wordt steeds meer zichtbaar dat ons economische systeem op apegapen ligt. Er is steeds meer geld nodig tegen mindere prestaties.


BINNENLAND
Televisieprogramma Zembla heeft een uitzending offline gehaald waarin wappies foutief werden geciteerd. Hun Twitterberichten waren zo gepubliceerd dat het leek of ze D666 leden in de brand wilden steken, maar de Tweet ging over de partij D666. Een hele andere context. Zelfs Zembla, dat ik altijd hoog had zitten, is door de mand gevallen. Voor mij géén publieke omroepen meer. Aankomende week kan zomaar de beslissing vallen om omroep Ongehoord Nederland (ON!) van de buis te halen. Met bovenstaand bericht in mijn achterhoofd zal het verbieden van ON! voor mij een trigger zijn om nog meer manieren te gaan vinden om het regime, en toekomstige afgeleiden daarvan, aan te pakken. Ik zal géén censuur accepteren.

Door middel van propaganda wordt het Energielabel steeds belangrijker gemaakt. En de Nederlander werkt daar gretig aan mee, zo lijkt het. Er komt een tijd dat je huis minimaal energielabel “C” moet hebben voordat het verkocht of verhuurt mag worden. Voor bedrijven geldt deze regel al sinds januari 2023. Als wij hier niets tegen doen, zal het sociaal kredietsysteem nog sneller zijn intrede doen dan ik nu kan voorspellen. Tijdens de Coronaperiode heb ik gezegd dat 2023 het jaar van het sociaal kredietsysteem zou worden. Dat is gelukkig niet gebeurd en naar mijn mening kwam dat door de corona mutatie “Omicron”. Daar zijn we toen gered van de coronapas, 1G, 2G en 3G. Als ik er aan terugdenk, gruwel ik ervan. Mijn hele leven had toen zomaar drastisch kunnen veranderen. En we zijn nog steeds niet veilig, want vroeg of laat zal het sociaal kredietsysteem zich gaan ontvouwen. Ik denk dat het versneld zal gaan als de Digitale ID en Digitale Euro er zijn. Volgens mij gaat dat in 2024 of 2025 gebeuren.

Amsterdam maakt zich op om vanaf 8 december 2023 voor 80 procent van de stad een 30 km/u gebied te worden. Hiermee wil de stad geluidsoverlast aanpakken en minder verkeersongelukken bereiken. Zo’n maatregel zal in theorie zeker minder verkeersongelukken veroorzaken, maar de irritatiegrens van de bestuurders zal sterk toe gaan nemen, want 30 km/u rijden op wegen waar je veel harder kunt rijden zal bij bestuurders onbegrip opwekken. Nee, dit plan zal dan ook niet gaan werken. Sterker nog: ik denk dat er juist meer ongelukken zullen gaan gebeuren, mede doordat de irritatiegrens van automobilisten eerder aangetikt gaan worden. Ook deze maatregel zal wel weer door dat paarden- en Yogameisje Zita Pels (Groen Links) ingegeven zijn. Dat zijn natuurlijk onze beoogde toekomstige landelijke bestuurders. Ik hoop dat het Amsterdamse volk wakker gaat worden en dit soort politici resoluut de stad uitschopt deur wijst. Echter, de Amsterdammers hebben uiteindelijk wél voor dit D666/GL/PVDA linkse beleid gekozen en zullen uiteindelijk de zure vruchten ervan gaan plukken. Eigen schuld, dikke bult!


POLITIEK
Een paar maanden geleden had ik het over teellijstjes en verplichte oogsten. Wel, dat is natuurlijk ook gebeurd. Boeren moeten hun aardappelen nu volgens een wettelijk schema oogsten, volgens mij om de zogenaamde stikstof uitstoot te verminderen. Het gevolg? Kleinere aardappelen en dus stijgende prijzen. De gekkigheid kan niet op in deze omgekeerde wereld. Wie zit hier achter? Wie is bezig de voedselzekerheid in gevaar te brengen? Deze personen dienen onmiddellijk opgepakt en berecht te worden.

De Tweede Slaapkamer voelt toch wel wat voor een dwangmiddel om gemeenten te dwingen om asielzoekers op te vangen. Eerst zal dat gebeuren en daarna mag het Nederlandse volk in hun eigen huis asielzoekers gaan opvangen. Eerst tegen een vergoeding, daarna tegen een lagere vergoeding én dwang.

Glibber aal Rutte overweegt toch nog om na zijn premierschap internationaal iets met politiek te gaan doen. Eerst zou hij alleen nog maar les gaan geven. Maar dat geloofde ik al niet. Nee, de NAVO lonkt nog steeds. Maar iets in Europa kan ook nog. Nederland nog meer gidsland. We worden compleet tegen elkaar uitgespeeld.


BUITENLAND
In Amerika gaat het nu toch steeds meer de kant op dat er overheidsdiensten op slot gaan wegens te weinig financiële middelen. Enkele maanden geleden was er nog een akkoord om het begrotingstekort nog verder op te laten lopen, maar blijkbaar is dat geld ook al op. Ik weet het niet zeker, maar er zijn grote problemen.
UPDATE – Het lijkt allemaal weer op het nippertje goed te komen. Er wordt een financieel noodverband aangelegd.

Duitsland verbiedt extreemrechtse organisaties. Dat lijkt een goede zet, maar zal in de praktijk niets anders gaan betekenen dat partijen met andere standpunten dan het narratief gewoonweg verboden gaan worden. Denk aan het AfD dat veel sympathie heeft van zo’n 30 procent van de Duitsers. Deze politieke partij kan ook zo maar verboden gaan worden als daar het rechtsextremistisch plaatje aan wordt toegekend. En zo wordt de democratie onderuit gehaald door oude politiek dat koste wat het kost de macht in handen wil houden.


KLIMAAT
In Amsterdam wil wethouder (en Yogameisje) Zita Pels bedrijven verplichten om zonnepanelen te installeren. Dat mens heeft werkelijk géén flauw idee waar ze mee bezig is. Dat plan kan namelijk niet eens uitgevoerd worden, want de infrastructuur kan dat niet eens aan. Hoe kan een mens zó dom zijn? Zita Pels zat volgens mij ook achter het plan van die Amsterdamse ‘knip’, namelijk het afsluiten van wegen in Amsterdam. Ik vergeet en vergeef niet. Dat mens hoort achter de tralies thuis te koken.

De criminele banken moeten hun rol als Sheriff steeds verder uitbreiden van het regime. Nu mogen ze ook hogere hypotheken uitgeven als een woning goed is geïsoleerd. Ik blijf mij verbazen dat geldschuivers zoveel macht krijgen. Dat kan alleen maar als een fout regime in paniek financiële regels en wetten overhevelt aan de banken. Dat doen ze om zelf de handen schoon te wassen. Maar ik weet dat alle ellende door het regime veroorzaakt is. De banken zijn slechts de uitvoerder.

Wetenschapper Steven Koonin waarschuwt dat de klimaatmaatregelen onze welvaart in gevaar zal brengen. Ik ben dat geheel met hem eens. helaas is het bericht premium, maar de Televaag kopt wel met “Omstreden wetenschapper“. iedere wetenschapper die kritiek heeft op het narratief, is omstreden én wordt vaak ook nog eens in de extreem rechtse hoek gedrukt. Niet alleen onze welvaart is in groot gevaar, maar ook onze (individuele) vrijheden en keuzes in het leven zullen in de toekomst onderdrukt gaan worden om het klimaat zogenaamd te redden.


CORONA
De Telegraaf komt met een bericht waarin zorgen worden geuit betreffende de vaccinatiebereidheid voor het vernieuwde coronavaccin. Ik vind dat goed nieuws. Maar ja, er zijn nog altijd mensen die zó bang zijn dat ze zich zonder zorgen laten prikken. Deze mensen zijn sowieso verloren. De oversterfte gaat nog steeds door en zal tijdens deze vaccinatieronde weer een piek gaan bereiken, denk ik. Degelijk onderzoek naar de bijwerkingen én de effectiviteit van de in het verleden genomen maatregelen, blijft uit. Maar al met al ben ik blij dat steeds meer mensen op dit gebied kritisch zijn geworden. Aan de andere kant zijn er nog teveel slapers, want als de VVD en lijstcombinatie GL/PVDA zó hoog scoren in de peilingen, dan is dat voor mij bewijs dat de grote meerderheid nog steeds niet doorheeft wat er speelt óf het wel prima vindt. De verkiezingen in november zullen écht de laatste kans zijn om zaken (zoals censuur of het sociaal krediet systeem) nog om te keren of te vertragen. Maar ook nieuwe partijen zoals NSC of zelfs de BBB zijn in mijn ogen niets anders dan oude wijn in nieuwe zakken. Maar goed: liever NSC of BBB, dan D666, VVD, CDA of GL/PVDA.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De NOS heeft aandacht besteed aan de opgeblazen Nordstream pijpleidingen. Alle bewijzen wijzen steeds meer richting Oekraïne. Ik denk zelf dat de Amerikanen er ook bij betrokken zijn, maar het feit dat een bevriend land pijpleidingen opblaast die belangrijk waren voor gasleveranties van bondgenoten is voor mij onverteerbaar en is internationaal gezien zelfs een oorlogsmisdaad. En dan vraag ik mij af of wij als land wel de goede partij steunen. Maar dat is een gevaarlijke gedachte, want je wordt al snel voor extreem rechts uitgemaakt. Hoewel Justin Trudeau (premier van Canada) onder luid applaus een Nazi veteraan uit Oekraïne had geëerd. Wat een ongelofelijke sukkel is dat toch.


ECONOMIE
Het failliet van winkelketen Big Bazar is aanstaande. Waarschijnlijk zullen ze dinsdag 25 september 2023 door de rechtbank failliet worden verklaard. Weer een grote winkelketen die omvalt. Is Blokker de volgende?

ECB directeur Frans Elderson denkt dat de rente nog verder omhoog kan gaan. Ik denk dat ook en de doodsteek voor bijvoorbeeld de knoflooklanden komt daarmee ook dichterbij. Hoewel ik denk dat het volk daar manieren heeft gevonden om goed te kunnen overleven. Hier in Nederland heb ik het gevoel dat wij alle (financiële) ellende op ons hebben genomen en wij dus hier de hoofprijzen betalen, zodat de mensen het in andere EU landen beter zullen hebben. Denk aan energie, brandstof, belastingen en voeding. Hoe lang kan dat nog goed gaan? Ik denk dat het niet lang meer kan duren voordat in Nederland de boel ontploft.

Goed nieuws: de inflatie is afgenomen en bedraagt nu zo’n 0,2 procent. Het laagste niveau sinds 2016. Ik kan mijn ogen niet geloven. We gaan zelfs richting deflatie als dat zo doorgaat. En dat is trouwens ook niet goed, maar dat voor een andere keer. Echter ik geloof dit bericht gewoonweg niet. Andere rekenregels hebben deze lage inflatie veroorzaakt. Alles blijft flink duurder worden. Ik maak het dagelijks mee in de praktijk.

Het aantal faillissementen loopt snel op in Nederland. ook dit had ik al vele maanden geleden voorspeld. De aankomende maanden gaat dit verder. het laatste kwartaal van 2023 kan zo maar rampzalig gaan uitpakken.

De zorgpremie wordt steeds maar duurder, terwijl de medische behandelingen steeds minder gedekt zijn. Ook hier ordinaire bezuinigingen. En het gaat maar door. We krijgen in de toekomst een eigen risico van 2000 Euro én maandelijkse premies tot vijfhonderd euro voor een basisverzekering. Ook hier loopt het systeem tegen de grenzen aan, en ook hier denk is dat Nederlanders betalen voor het buitenland. Tenminste, dat gevoel heb ik.

De gaskraan in Groningen is helemaal dichtgedraaid. Einde verhaal voor onze welvaart en onafhankelijkheid. Alles verloopt volgens plan om naar één verenigd Europa te gaan, waarin Nederland niets anders zal zijn dan een kleine provincie en waar onze financiële middelen worden genivelleerd.

Brussel maakt de geesten rijp voor Eurobonds. Dat zijn grote investeringen (via leningen) om grote uitgaven te kunnen doen. Bijvoorbeeld om de oorlog in Oekraïne te kunnen blijven financieren. De Eurobonds worden dan natuurlijk wel geleend tegen torenhoge rentetarieven. De looptijd is 30 jaar. Ik kan u vertellen dat zoiets niet goed gaat aflopen.


KIJK EN LEESTIPS
Weekoverzicht met Jeroen Pols en Willem Engel – Week 38 Journaal 2023

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts