BERICHTEN VAN WEEK 40 – 02/10/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Wijlen Prins Bernhard had een lidmaatschapskaart van de NSDAP, de partij van Hitler. Hij heeft zijn lidmaatschap in 1936 opgezegd. Dat dan wel. Maar Bernhard heeft tot zijn dood ontkent ooit lid te zijn geweest van de NSDAP. Kortom, hij heeft gewoon gelogen. Verschillende partijen willen een diepgaand onderzoek. Rutte wil niets zeggen en ook géén onderzoek over de kwestie. En dat verbaast mij ook al niet.

Ambtenaren van de belastingdienst activeerden in een weekend van 2013 een risico computermodel dat leidde tot de toeslagenaffaire. Het model was ook nog eens onvoldoende getest. Het bleek uiteindelijk sterk te discrimineren en een bepaalde groep burgers in extreme te volgen. Het systeem werd haastig ingevoerd toen bleek dat Bulgaren massaal in Nederland konden frauderen met een toeslagensysteem. En Nederland is een land dat problemen vervolgens te lijf gaat met een overkill/overshoot aan maatregelen die later desastreus blijken te zijn. Men leert er maar niet van. Maar ook hier is Rutte de hoofdschuldige. Hij had toen al met de boevenwagen afgevoerd moeten worden, vind ik.

Mijn grote vrienden van het Trimbos Instituut (een NGO dat werkt met grote invloed vanuit het regime), slaan alarm om de Vapende jeugd. Nicotine verslaving en Nicotine vergiftging zijn weer de uitgangspunten voor dit alarm. Of te wel: de Vape doet de rookvrije generatie de das om. Het is nooit goed in de ogen van het Trimbos Instituut. Waarom ben ik géén fan van hen? Dat komt vanuit mijn principes van vrijheid en blijheid. En het Trimbos Instituut is een verlengstuk van het regime op het gebied van wetgeving. En daar ben ik ook fel op tegen. Trimbos had het vorig jaar nog over een accijnsverhoging op rookwaar nog voordat deze aan de Tweede Kamer werd voorgelegd. Dat betekent dus dat dit instituut verregaande macht heeft en zich dus als een politieke partij gedraagt zonder dat je ervoor kunt stemmen. Lees hier mijn toenmalige commentaar terug. Daarom ben ik tegen NGO’s zoals Trimbos.
En ja, ik maak mij zorgen veel zorgen om verslaving. Echter verslaving heeft altijd een reden. De overheid moet dát gaan aanpakken. Daarom ben ik dan ook voor een minister van Geluk. De overheid moet de burgers geluk en welvaart brengen. Dan wordt er vanzelf minder gerookt en geblowd. Het Trimbos Instituut heeft het erover dat roken of Vapen de vrijheid wegneemt, vanwege de verslaving. Dat klopt als een bus. Echter het regime neemt ook alle vrijheden weg door het verbieden van zaken of zeer hoge accijns op producten zoals alcohol, tabak, vlees en frisdrank (suiker taks). De jeugd vindt altijd manieren om aan rookwaar te komen. Zo ging dat vroeger en zo gaat dat nu ook. Wil je hier iets aan doen? Geef de jeugd dan geluk en wijsheid door goede scholing, een schone en veilige woonomgeving en goede voorzieningen. Maar dat is in deze tijd bijna onmogelijk geworden. Nederland is te vol en daardoor zijn er te weinig mogelijkheden om buurten te vergroenen en andere voorzieningen te maken. Ik maak het verhaal niet te lang, maar onze infrastructuur is dus niet goed opgebouwd. Daar komt het op neer. De jeugd heeft daardoor te weinig experimentele ruimtes en gaat uit verveling of ander problemen roken of Vapen. Was het vroeger beter? Nee, zeker niet, maar het was wel rustiger (ook minder prikkels) en daardoor kon de jeugd zich beter ontplooien. Roken werd toen nog niet gevaarlijk geacht, want de wetenschappelijke onderzoeken waren er toen nog niet. Maar goed: als fel antiroker ben ik sinds kort tegen een verbod op rookwaar. Want, vrijheid en blijheid staan bij mij principieel bovenaan. Toch hoop ik van harte dat de jeugd rookwaar links laat liggen. Wij als volwassenen moeten hen daarin steunen door een optimale leefomgeving voor ze te creëren. Maar verbieden? Nee, dat vindt de jeugd alleen maar stoer en gaan ze juist roken.
UPDATE – Ik zag op de website van de Telegraaf een video van de gemeente Rotterdam waar drugsgebruikers verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van anderen (dealers?) met de slagzin: “Jouw lijntje, zijn liquidatie“. Wat een gotspe is dit zeg. Dat is nu ondermijning van burgerveiligheid. Ongekend dit soort vergelijkingen. Maar ik kop hem gewoon terug: “Jullie asielbeleid, onze kapotte welvaart“.

Het TV programma Zembla heeft de uitzending “Hufters” offline gehaald nadat BlackBox TV met feiten aantoonde dat tweets compleet uit hun context waren gehaald en zo waren gemanipuleerd dat beledigingen op een partij een persoonlijke bedreiging werd. En er werd daarbij gesuggereerd dat de tweets origineel waren. Een ongekende aanval en journalistieke doodzonde op onschuldige wappies die “hufters” werden genoemd.
Zembla heeft excuses aangeboden en zal met de betreffende wappies in gesprek gaan. Maar ja, de toon is gezet en dit is dus een perfect voorbeeld van desinformatie. Gaat BNN/VARA nu van de buis?
Ik gebruik het woord “Wappies” hier omdat ik even geen ander woord weet voor mensen zoals ik die bepaalde politieke partijen tot op het bot afkraken, maar nooit zullen zeggen dat bepaalde politici in brand gestoken moeten worden. Ik heb in het verleden op dit blog wel eens verregaande uitspraken gedaan over tribunalen en zelfs de doodstraf. Maar ik ben uiteindelijk principieel tegen de doodstraf, ook voor misdaden tegen de menselijkheid gepleegd door figuren zoals Rutte, De Jonge, etc. Ik ben zelfs tegen een verbod op de politieke partij D66(6), want ieder standpunt is welkom, ook die standpunten welke ik veracht. Echter, ik blijf erbij dat er een parlementaire enquête naar het Coronatijdperk moet komen, en bij schuld gevolgd door een strafrechtelijk onderzoek. Dan hoop ik ook dat er uiteindelijk internationale tribunalen zullen komen om deze verdachten te berechten en te kunnen straffen. Maar alles volgens de wet, natuurlijk!


BINNENLAND
De ING bank mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen vanwege de Witwas wet. Enkele weken geleden was daar sprake van, toen er een inzamelingsactie van de stichting opgestart werd vanwege de aardbevingen in Marokko. De ING wilde de rekening beëindigen vanwege mogelijk witwassen. De rechter heeft daar nu een stokje voor gestoken. Een goede zaak naam mijn mening, want banken hebben teveel macht toegewezen gekregen vanuit het regime Rutte.

Terwijl de gaskraan in Groningen helemaal is dichtgedraaid, worden de gaskranen op de zee platforms juist verder opengedraaid. Nederland heeft immers nog steeds gas nodig en heeft ook nog contractuele verplichtingen richting buitenland betreffende gasleveringen. Mijn vraag is dan wat beter is: de aardbevinkjes in Groningen óf het verhoogde risico op milieuvervuiling in de Noordzee.
UPDATE – Arno Wellens heeft een YouTube uitzending gemaakt over het Nederlandse gas. Dat wordt goedkoop verkocht en komt in handen van Russische oligarchen terecht. Het staat mij ook nog bij dat Rutte ergens vóór de oorlog nog deals met Putin had gemaakt betreffende gas en andere belastingvoordelen.

Clown Hugo de Jonge is behoorlijk bezig om Nederland letterlijk onbewoonbaar te maken. Maar er zijn meer f*ck ups van zijn hand. Neem de warmtepomp. Via wetgeving wil hij deze verplichten (DWANG) als de CV ketel op is. Maar nu blijkt dat de warmtepomp pas terugverdiend is na zo’n 9,5 jaar in plaats van de beloofde 7 jaar. En dus worden miljoenen huizenbezitters vroeg of laat genaaid. Met als gevolg dat de wet die de warmtepomp verplicht, niet ingevoerd zou mogen worden.

De politie blijft doorgaan met het aanmelden van kinderen die meedoen met demonstraties van Extinction Rebellion. Ik heb helemaal niets met deze klimaatterroristen/Klimaatgekkies en ik veracht hun blokkades van de snelwegen, maar ik vind het belachelijk dat de politie Veilig Thuis meldingen doet. De vorige keer was Stichting Veilig Thuis nog boos om de meldingen en zouden ze er niets mee doen (zegt ook weblog Geenstijl), echter nu nuanceren ze en zeggen ze elke melding te onderzoeken. Ook deze stichting (een NGO) is een verlengstuk van het regime en wellicht ook van de NCTV. En nu durven ze opeens niet meer boos te zijn óf ze hebben de opdracht gekregen om de ouders van deze kinderen onder druk te zetten. Zo gaat dat in dit land. Die ouders zijn en blijven Klimaatgekkies, maar demonstreren is een groot goed in Nederland. Dat daar ook kinderen bij zijn, doet niets af aan de zaak. Sterker nog, ik denk dat de kinderen dondersgoed weten dat het om hun toekomst gaat. DUS LAAT ZE MET RUST!


POLITIEK
De gezondheid van (bijna) alle EU burgers ligt sinds deze week ook al in handen van de World Health Organisation. Ze noemen het One Health (Nederlands) (Engels; WHO). En daarmee willen ze een totalitair gezondheidssysteem opleggen aan de EU (en later aan de hele wereld via Planet Health). Demissionair minister Kuipers heeft deze week dat verdrag nog even snel ondertekend, alsof dit géén belangrijk besluit was. Echt bizar. Later vast meer over deze One Health.

Esther Ouwehand is weer aan de slag gegaan als lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren nu het bestuur haar vrij heeft gepleit van beschuldigingen van integriteitsschendingen. Nu kan ze doorgaan met het kapotmaken van de PvdD. De PvdD is trouwens nog steeds mijn favoriete linkse partij. Ik hoop dat ze hoog zullen scoren bij de verkiezingen, maar die gewonnen zetels moeten dan wel bij de lijst GL/PVDA en/of D666 vandaan komen 🙂

Wopke Hoekstra (CDA) pleit voor een belasting op Kerosine. Ik ben het voor 99 procent nooit eens met het CDA, maar deze maatregel zou ik van harte ondersteunen, want de vervuiler zal moeten betalen. Tot nu toe is Kerosine namelijk vrijgesteld van belasting. En dat is raar, want vliegen is een flinke belasting voor het milieu. Nadeel voor de frequente vakantiegangers: uw vliegreis zal flink duurder gaan worden. Ik heb daar persoonlijk niet zo’n last van, want ik ben als sinds 2017 niet meer op vakantie geweest, laat staan dat ik gevlogen heb. Dus extra betalen voor vliegen vind ik prima, maar een CO2 budget zal ik mij met alle middelen die ik tot mijn beschikking heb, bevechten. Want dat riekt naar een sociaal krediet systeem.

Een meerderheid van de Tweede Kamer is vóór de Dwangwet die het regime in staat stelt om gemeenten te dwingen om asielzoekers op te nemen. Een amendement (aanpassing van de wet) van de SP zorgt voor een meerderheid. De SP heeft het voor elkaar gekregen dat de rijke gemeenten eerst voor de opvang gaan zorgen. Maar het echte probleem blijft hier dus liggen: er komen teveel asielzoekers onze kant op. Nederland is vol. Natuurlijk moeten wij echte vluchtelingen zonder voorwaarden wel toelaten. Tenminste, dat is mijn mening. Ben ik hiermee dan Links Extreem Rechts, of zoiets??? 🙂

De plannen om de grote stikstofbelasters uit te kopen, levert slechts een zéér beperkte stikstof vermindering op van 2,5 procent. Dat hebben stikstofwetenschappers berekend. Ook hier faalt het regime Rutte. Alleen als ze Schiphol en wat grote industrie op slot zetten, zal er wellicht wél minder stikstof uitstoot meetbaar zijn, maar dan ligt heel Nederland plat. Of te wel: grijp hard in (en maak de gehele zware industrie en toerisme kapot), stop de immigratie (minder huizen nodig, dus ook minder stikstofuitstoot of accepteer hoe het is en was.

De Referendumwet kan er zo maar komen. Met deze wet kan het volk het regime een beetje gaan sturen op het gebied van wetgeving. Daar zitten natuurlijk nog vele haken en ogen aan, maar het begin is er. En ik ben er zeker niet op tegen. Er is op dit moment voldoende steun in de Eerste Kamer, maar deze wet moet nog een keer naar de Eerste en Tweede Kamer vanwege de benodigde tweederde meerderheid. Dit vanwege een grondwetswijziging die nodig is om referenda te organiseren. De wet is er dus nog niet.
UPDATE – Bij het debat over de wet initiërend referendum, dat was ingebracht door het FvD, adviseerde de minister van Binnenlandse zaken, Hugo de Jonge (Hoe is die daar nou weer gekomen?) om het voorstel af te wijzen. Hij verwees naar de FvD als “onkruid“. Opmerkelijk, even als het slot van het debat waar Thierry Baudet zijn hand uitsteekt naar De Jonge, maar deze negeert Thierry volledig en loopt zijn rug naar hem toegekeerd, weg. Ongelofelijk dit. En het volk? Dat kijkt ernaar en stemt weer braaf op de gevestigde partijen. Alleen hierom zou ik al stemmen op het FvD. Puur om die <vloekwoord> te sarren!


BUITENLAND
Een Amerikaanse studente heeft in Dubai één jaar gevangenisstraf gekregen voor het lichtjes aanraken van de arm van een mannelijke beveiliger. Ik was er niet bij, maar als het verhaal klopt zoals beschreven, is het dan niet tijd dat we dat soort landen de rug toekeren en boycotten?

Een aantal landen doen een proef waarin de auto via een ingebouwde chip op de weg wordt stopgezet bij wegwerkgevaar. Dat klinkt veilig, toch? Totdat diezelfde chip wordt gebruikt voor andere zaken, zoals een verkeersovertreding of een verkeerscontrole en de overtreding dan automatisch doorgeeft aan het CIJB. Het sociaal krediet- én het totalitair controle systeem komt steeds dichterbij.

In Israël heeft Hamas diverse massale verassingsaanvallen gedaan. Ik las op Twitter en de Azijnbode een bericht dat deze ongekende aanvallen er waren om de vredesbesprekingen tussen Israël en Saoedi-Arabië tot stoppen te dwingen. Het zou mij niets verbazen! Met oorlogshavik Netanyahu aan de macht zal vrede inderdaad verder weg zijn dan ooit. Ik ga dit nieuws verder bijhouden. Ik vrees dat hier ernstige lange- en korte termijn gevolgen aan vast gaan zitten. Nog vele malen ernstiger dan ik nu in kan schatten. Er is veel onrust in de wereld. De opmaat naar WW4 is in volle gang (WW3 is nu al bezig, dat is een economische oorlog).
UPDATE – Er zijn ook gijzelingen gaande, waarbij militante Palestijnen tientallen Joodse burgers in gijzeling houden. Er gaat ongekend hard opgetreden worden door Israël. Weg is de hoop op vrede. GAME OVER.
UPDATE – Er zijn al honderden doden gevallen aan beide kanten. De oorlog is in volle gang.
UPDATE – Hamas is een muziekfestival binnengavallen. Ook hier zo’n 250 doden te betreuren.

De Duitse kiezer maakt een ruk naar rechts. Ik dacht dat zo’n 20 tot 30 procent plannen had om op het AfD (vergelijkbaar met het FvD) te gaan stemmen. Maar ik kan het fout hebben, want ik ben niet goed op de hoogte van de Duitse politieke partijen. Feit is wel dat er iets is gebeurd met AfD voorzitter Chrupalla, maar wat is mij niet helemaal duidelijk. Een aanval met een gifspuit of zoiets? Feit is dat de gevestigde politieke partijen zich geen raad weten met de opkomst van het AfD en vervolgens maar populistisch gedrag gaan vertonen en óók rechtse punten verkondigen. Maar ja, na de verkiezingen stoppen ze die gauw weer weg en blijft alles zoals het was. Hier in Nederland staat het FvD nog steeds op verlies. Ondanks dat ik slechts voor een deel Rechts ben, vind ik het FvD de beste partij om ons land van de ondergang te behoeden. Maar de mainstream media heeft deze partij tot een zwart schaap gemaakt, gevolgd door politici vanuit het regime. Met mijn visie op de wereld(economie) kan ik alleen maar met lede ogen toezien hoe wetenschap wordt gepolitiseerd en idioten zoals Timmermans en andere EU leiders gewoon doorgaan met het omvormen van de EU landen tot één groot communistisch bolwerk. Iets waar het Nederlandse volk altijd tegen is geweest. Maar hun plannen zullen falen, echter dat zal ten koste gaan van vele levens en zekerheden. Zekerheden die we nu nog hebben maar in 2030 voor moeten vechten.


KLIMAAT
In Napels zijn steeds meer mensen angstig aan het worden vanwege de vele aardbevinkjes die er de laatste weken waren. De mensen in het gebied wonen de facto op een mega vulkaan. Er zijn al onderzoekers die zeggen dat deze op ieder moment zou kunnen uitbarsten. En dan moeten 3 miljoen burgers (vast ook zoveel dieren) worden geëvacueerd. Dat zal niet alleen gevolgen voor het plaatselijke milieu hebben, maar dus ook voor het klimaat, natuur, mens en dier. Je moet er toch niet aandenken dat er een zo’n enorme vulkaanuitbarsting gaat komen. Dat gaat wereldwijde gevolgen hebben. Denk aan klimaatverandering. Ik vrees het ergste. Dit is nu de natuur. Ik moet ook opeens denken aan Pompeï. Daar werden de mensen volgens mij in de nacht ook opeens verrast door de vulkaanuitbarsting en aardbeving die ontstond. Er is al sinds 2012 code geel in het gebied rond Napels, maar na verloop van tijd gaat het leven gewoon door. Nu zijn mensen angstig, maar als de bevingen stoppen, gaat het normale leven door. En dan gaat het meestal opeens goed fout…


CORONA & VACCINATIES
De ontwikkelaars die het mRNA gebaseerde vaccin wisten toe te passen op het coronavirus krijgen de nobelprijs voor de Geneeskunde. Ik vind dat persoonlijk een bizar feit. Naar mijn mening werkt het vaccin niet (booster op booster) en is zelfs gevaarlijk (gevaarlijke bijwerkingen zoals Myocarditis). Ik denk zelfs dat iedereen die het vaccin heeft genomen, één of andere beschadiging heeft opgelopen. Maar de toekomst zal dat uitwijzen. In ieder geval is het geven van een Nobelprijs op dit moment een stap te ver voor mij. Het lijkt wel of er een Oscar wordt uitgereikt aan een film die nog lang niet af is.
Hier nog een filmpje van één van de eerste ontvangers van de corona prik. Volgens mij heeft nooit meer iemand wat van haar gehoord.

Een onderzoek van de universiteit van Otago uit Nieuw Zeeland geeft aan dat het vroegtijdig sluiten van de grenzen zo’n 20.000 levens heeft gered. Er worden in dat onderzoek zaken vergeleken met de situatie in de VS, maar ik vraag mij af wat er allemaal is onderzocht. Want zaken als luchtvochtigheid, temperatuur én klimaat spelen mee met de verspreiding van een virus. En daarbij: je kunt dan wel zogenaamd (niet bewezen, slechts een model) 20.000 levens redden, maar als je alle grondrechten opschort, ben je als land al heel fout bezig. Ja, als je net als China alle deuren dichtlast, zul je vast minder zieken krijgen. Maar tegen welke prijs? Dit onderzoek heeft zich dus vooral gericht naar het voorkomen van verspreiding. Echter vroeg of laat is het virus toch ook in Nieuw Zeeland terechtgekomen en dus werden mensen alsnog ziek. Ze hebben het alleen maar een beetje tegengehouden. Wel moet ik zeggen dat ze door het dichtgooien van de grenzen hebben kunnen wachten op de veel minder gevaarlijke mutaties van het virus. Dat kan ook een kleine bijdrage hebben gegeven. Maar ik zou als president de grondwet altijd laten prevaleren boven al het andere.
Ook bij dit onderzoek is natuurlijk een computermodel gebruikt. Jaap van Dissel deed dat ook en voorspelde dat als bepaalde maatregelen niet werden genomen er 170.000 besmettingen per dag in Nederland zouden komen. Dit absurde getal was ook uit een computermodel afgeleid en bleek later de grootste onzin. We zijn uiteindelijk allemaal gered door de mutatie Omicron, anders had de halve wereld in een lockdown én dictatuur zoals in Nieuw Zeeland gezeten. Dit onderzoek is er naar mijn mening alleen maar om de reputatie van dat Yogameisje Jacinda Ardern (ex premier) te redden. Wat mij betreft verschijnt zij vandaag nog voor een tribunaal vanwege ernstige misdaden tegen de menselijkheid en de democratische staat. Haar ronduit fascistische maatregelen waren uiteindelijk ook de oorzaak van haar aftreden als premier.
UPDATE 10 oktober 2023 – Het ‘onderzoek’ blijkt niets anders te zijn dan een opiniestuk, volgens hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening Ronald Meester.

Jongeren tussen de 19 en 27 willen de gratis (gratis? Ik betaal mee aan die shit!) HPV vaccinatie niet halen. Slechts zo’n 21 procent komt opdagen. Sinds Corona ben ik héél sceptisch geworden op al die zogenaamde vaccinaties en bijbehorende boosters. Ik vind het jammer dat de kinderen tot 14 jaar op dit gebied onder zo’n grote druk staan van hun ouders. De griepvaccinatie werkt ook zo goed, toch? Nee, helaas niet. Ze weten niet eens welke griepmutatie de boventoon gaat voeren. In de griepbrief (heb ik inmiddels verscheurd en mij voorgoed voor afgemeld) stond dat je met de griepprik ook andere mensen beschermt. Dat zijn pertinente leugens! Het coronavaccin beschermde ook niet tegen transmissie. Je wordt er hooguit zelf iets minder ziek van. Ik heb sinds mijn jeugd nooit meer een griepvaccin genomen en sindsdien maar 1 of 2 keer griep gehad. Alles is gebaseerd op theoretische modellen en verwachtingen. Ik doe er nooit meer aan mee, want mijn vertrouwen in de gepolitiseerde wetenschap is tot een dieptepunt gedaald. En wat als de mRNA methode bij alle vaccinaties zijn intrede doet? Nou, maak dan je borst maar nat met al die (dodelijke) bijwerkingen! Ook vaccinaties zijn uiteindelijk niets meer dan een verdienmodel voor al die machtige farmaceutische bedrijven.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
Elon Musk (baas van o.a. Tesla en Twitter “X”), is bezig met de Oekraïense president Zelensky te narren en sarren via memes. Het is al langer bekend dat het niet zo botert tussen hem en Zelensky. Nu beticht Musk president Zelensky via een meme ervan dat hij continue zeurt om meer geld. En eigenlijk heeft Elon Musk gewoon gelijk. De oorlog had met gemak voorkomen kunnen worden. Ik vermoed dat onder Trump er géén oorlog geweest zou zijn.

Ondanks alle steun van bijna alle Westerse landen, lukt het Oekraïne niet om de Russen te stoppen, laat staan de oorlog te winnen. Maar dat heb ik al vanaf het begin gedacht. De beste optie om de oorlog te stoppen was om de contacten met de NAVO te verbreken en de Russen de garantie geven dat Oekraïne altijd een neutrale zone zou blijven. Maar nee, door de coup in 2014 kwam er in 2019 een puppet aan de macht die precies deed wat het Westen hem vertelde. Zelensky (sinds 2019 president, maar al sinds 2015 bezig Rusland te irriteren door geld te geven aan het Oekraïense leger) zal zijn land tot aan de rand van de afgrond brengen, en pas op het laatste moment zal zijn volk dat inzien.


ECONOMIE
Wat ik al jaren roep blijkt nu ook werkelijkheid te worden: veel landen uit de Europese Unie geven veel te veel geld uit en gaan dus te ruim om met hun begroting. Daardoor neemt de inflatie ook nog steeds toe. Wie betaalt dat allemaal? De burgers én de rijke EU landen zoals Nederland. Ook op dit gebied zijn wij helaas een gidsland. Het gaat precies zoals ik altijd al dacht en het gaat eindigen zoals ik altijd al dacht: met een communistisch systeem, een verloren economie en een hoop ellende. Het enge dat ik niet weet is op welke termijn dit gaat gebeuren. We worden nu héél langzaam omvolkt en heel langzaam financieel uitgeknepen. Het jaar 2030 gaan we als land niet halen in deze huidige vorm. De zware jaren zijn er en gaan voorlopig niet meer weg.

De hypotheekrente blijft maar stijgen. Dat is voor (toekomstige) huizenkopers niet zo’n goed nieuws. Waar je in 2021 een huis voor 3 ton kon kopen, zou je eind 2023 wellicht zo’n 4 ton moeten ophoesten. Bizar dat zoiets kan. Ik herinner mij nog een bericht van een paar maanden geleden van huizenkopers ergens in Amsterdam die hun nieuwbouw huis direct doorverkochten met tonnen winst. Zoiets zou gewoon niet moeten kunnen. Waar de één er rijker van wordt, zal de ander armer worden. Voor mij is dat echt een NO GO. Ben ik op dat punt toch nog een beetje Links. Maar mensen kijken mij nog steeds raar aan als ik zeg dat ik op het FvD ga stemmen en er zelfs lid van ben. Ha, ha. Mensen die mij goed kennen, verwachten dat helemaal niet van mij. Maar ik doe elke dag onderzoek. Een complottheorie doet er vaak zo’n 6 maanden over om werkelijkheid te worden. De Digitale ID en Digitale Euro waren vorig jaar ook complottheorieën. Nou, ze komen eraan en de Digitale Euro zal gepaard gaan met een soort van inlogsysteem. Dus het is absoluut géén contant geld vervanger. Uw identiteit zal in de nabije toekomst bij elke transactie bekend zijn. Zo is het en zo was het door de complotters ook voorspeld, zie blckbx today #225.

Hier een artikel dat zegt: “Huizenprijzen blijven stijgen, maar er komt minder te koop”. En hier een artikel dat zegt: “Nieuwbouwhuis is nauwelijks te slijten: verkoop zakt naar historisch dieptepunt”. En dat terwijl er nog steeds woningnood is. Ik begrijp dus dat de nieuwbouw te duur is geworden voor de gewone man of vrouw. De verkoop van nieuwbouw is gehalveerd in het tweede kwartaal van 2023. En dat betekent naar mijn mening dat het hele systeem uit evenwicht is geslagen door de hoge hypotheekrente. Hier een artikel dat zegt: “Het is weer dringen om een woning, maar vooral door weinig aanbod”.
Conclusie van mij: Er is een tekort aan woningen in het algemeen. Nieuwbouw woningen zijn voor de gewone mens onbetaalbaar geworden en de prijzen van bestaande woningen nemen toe door het tekort ervan, ondanks de hoge hypotheekrente. En dit is ernstig, want er worden op dit moment bijna géén betaalbare woningen bijgebouwd, door de stikstofwetten en dus door de hoge prijzen. En door het grote aantal buitenlandse studenten én asielzoekers migranten is de woningnood in Nederland alleen nog maar groter geworden. Er zullen door de politiek onorthodoxe beslissingen genomen moeten worden zoals een migranten– én buitenlandse studenten stop. Dat is mijn oplossing. Maar de oplossing van het regime is om de Dwangwet toe te passen, die gemeenten verplicht om nog meer migranten & asielzoekers te huisvesten en ook zal het regime zeker géén stop invoeren op de buitenlandse studenten én vele migranten. Dit onder druk van de EU. Het is gewoon einde verhaal. Er staat weer een enorme economische crisis voor de deur, denk ik maar zo.

De goudprijs staat onder druk vanwege de sterke Amerikaanse Dollar. Dat fenomeen is echter al tientallen jaren aan de gang. De prijs van goud wordt al héél lang onderdrukt om de Dollar sterk te houden. De VS is naar mijn mening bezig met een laatste boost om hun economie te redden. Door andere rekenmethodes toe te passen, inzetten van Quants, inzet van het Plunge protection team en andere verboden economische maatregelen zoals flits handelen, proberen ze de Dollar koste wat het kost aan de macht te houden. Maar dat beleid zal ooit gaan falen. Echter het kan nog wel even duren voordat de Dollar valt. Ondertussen zullen de bondgenoten (tussen aanhalingstekens) bloeden voor deze powermove. Wij zullen nog meer geld aan de VS moeten overmaken via allerlei schimmige deals en constructies. Als we daarmee zouden stoppen, liggen er binnen enkele weken Amerikaanse vliegdekschepen voor onze kust, ben ik bang.

Steeds meer horecazaken sluiten vanwege de hoge kosten. Dit soort zaken zijn (niet) failliet, maar kunnen de hoge energie- en voedselprijzen niet meer betalen of doorrekenen aan klanten. Dit zijn tekenen van verval. In Duitsland wordt de industrie steeds verder afgeschaald, in Nederland gaat de horeca en een enkel groot winkelbedrijf als eerste op de fles.

De loon-prijsspiraal komt steeds meer in zicht en dat is slecht nieuws. De lonen stijgen (veel te hard), maar de prijzen van de producten ook. Het gaat elkaar versterken en dat betekent dat de inflatie weer toe kan nemen. De lage inflatie van 0,2 procent kwam door andere rekenregels en is dus naar mijn mening niet valide. De inflatie zal nog steeds toe gaan nemen. Het is trekken aan een dood paard.


KIJK EN LEESTIPS
blckbx today #225: Inflatie boven CBS-cijfers | NL tekent Global Health Pact | Vaker aannames in media
Weekjournaal met Willem Engel en Jeroen Pols – Weekjournaal #40 2023

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts