4 DODEN BIJ BESTORMING CAPITOL – 07/01/2021

4 DODEN BIJ BESTORMING CAPITOOL – 07/01/2021

President Trump heeft van zijn nadagen een rotzooi gemaakt.
Na de verloren verkiezingen blijft hij blij zijn claim dat er op grote schaal gefraudeerd is.
Ik heb zelf géén onderzoek gedaan naar die beweringen maar er gaan geruchten dat het tellen van de stemmen voor een deel in het  buitenland zou zijn gebeurd. Dat zou ontoelaatbaar zijn.
Ook zouden er postzakken zijn omgewisseld. Er is tot op heden echter nog géén bewijs voor.

Enkele tienduizenden Trump aanhangers vonden het nodig om het Capitool te bestormen en in te nemen. Daarbij zijn 4 mensen om het leven gekomen. Een verschrikkelijke aanslag op de democratie.
Trump krijgt van de media de schuld want hij zou zijn volgers daartoe hebben opgezet.

Ik heb een aantal uur naar CNN gekeken. Steeds maar weer hetzelfde nieuws over de bestorming.
Maar waar ik mij het meest aan stoor is dat alle presentatoren van CNN de president voor leugenaar uitmaken. Dat vind ik echt een stap te ver gaan. Een nieuwsmedium moet bij de feiten blijven.
Dat er géén bewijs is voor fraude wil niet zeggen dat het er niet is. En de president zit nu eenmaal dichter bij het vuur dan de media. CNN had dus iets moeten zeggen in de trend van ‘president Trump heeft géén bewijs voor fraude’. Maar nee, ze maken hem keihard uit voor leugenaar. Een nieuwsmedium onwaardig. Ook zetten ze de protesterende menigte meteen weg als criminelen. Blijf bij de feiten! Ik zag oudere mannen en vrouwen die protesteerden. Slechts een kleine groep drong het Capitool daadwerkelijk binnen. Greenpeace heeft in het verleden dit soort zaken ook gedaan. Maar nee, CNN uit ook hier weer een eigen mening. Een mainstreammedium onwaardig, vind ik.

Twitter, Facebook en Instagram hebben het account van Trump geblokkeerd. Ik denk dat de meerderheid van het volk het hier nog mee eens is ook. Nou, ik ben het daar niet mee eens.
Stel dat Rutte geblokkeerd zou worden door deze mediums? Zouden wij dat dan normaal vinden? Ook als Rutte bizarre uitspraken zou doen? Hij is wél de president van ons land. En dat is Trump dus ook.
Hoe gek de uitspraken van onze presidenten ook zijn, een blokkade door grote technologie bedrijven? Ik vind dat bizar en een bewijs dat onze machtshebbers niet langer de echte bazen zijn in deze wereld. De grote multinationals hebben het voor het zeggen. En dat is nu juist het probleem. Deze multinationals hebben zoveel macht dat ze inderdaad kunnen rommelen met verkiezingen. Feitelijk zijn wij in een technocratie beland. Agenda 2030 of hoe je dat ook wilt noemen. 

Zo ook met Corona. De vaccins zijn onze redding volgens de mainstreammedia. Maar al die media zijn in handen van de grote jongens (de EU en multinationals).  
En dat vind ik een enge ontwikkeling.

 

Nick

Bronnen: Nu.nl en dvhn.nl

Similar Posts