BERICHTEN VAN WEEK 27 – 01/07/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Willem Engel (Viruswaarheid) is in het hoger beroep vrijgesproken wegens opruiing en negeren bevel van de politie. De rechter vond de gedane uitspraken niet opruiend omdat Engel altijd geweldloos verzet predikte. Het negeren van politiebevelen werd ook in vrijspraak omgezet omdat Engel niet de tijd kreeg om daar aan te voldoen. Het is eigenlijk voor het eerst dat Willem, Engel zo’n loongerelateerde zaak wint. Het verbaast mij wel een beetje dat dit is gebeurd. En natuurlijk miste ik dit bericht bijna omdat de mainstream media hier niet veel aandacht aan wil geven. Gelukkig ben ik geabonneerd op vele YouTube kanalen die mij wél het juiste nieuws brengen.

Op 1 juli veranderen er een aantal zaken in Nederland die meestal niet in het voordeel zijn van de gemiddelde burger.
Zo moet de werkgever van een bedrijf met meer dan 100 werknemers vanaf nu verplicht opgeven hoe zijn werknemer naar en van het werk reist. Dat moet verplicht worden geregistreerd. In 2027 maakt de overheid dan een totaalsom en berekent dan een CO2 waarde die dan als maximum geldt. Dit om aan het klimaatakkoord te voldoen. Stoten bedrijven meer CO2 uit? Dan volgen er maatregelen. De weg naar een sociaal kredietsysteem staat wagenwijd open. En Wilders? Die kan of wil er niets aan doen.
Vele bedrijven zijn in rep en roer om deze maatregel. Maar mensen zoals ik waren al héél lang op de hoogte van deze maatregel. En als je dat dan ventileert ben je een complotter of wappie. En nu is het een voldongen feit. Een persoonlijk CO2 budget is de volgende stap.

De veiligheidsdiensten hebben plannen om journalisten als agent in te zetten. In een aantal gevallen is dat wellicht ook al in werking gezet. Peppijn van Houwelingen (FvD) maakt deze plannen bekend via een Kamerbrief met vragen die door minister H. de Jonge zijn beantwoord. Onze ‘vrije’ maatschappij wordt steeds meer omgeven door controle en narratieven vanuit de bestuurders die de nieuwe waarheid propageren.

Amsterdamse BOA’s krijgen als proef vanaf 1 juli een wapenstok om zichzelf beter te beschermen. Ik ben daar op tegen, want het geweldmonopolie ligt bij politie, marechaussee en leger. Nu BOA’s (handhaving soort) erbij komen, wordt geprobeerd om deze BOA’s, die dus lager opgeleid zijn dan de politie, meer status en macht te geven. Een slechte zaak. Ik voorzie op den duur alleen maar meer problemen. Het zijn nu eenmaal géén politieagenten, anders hadden ze wel hetzelfde uniform en status gehad. Pure blufpoker van de bestuurders om aan hun burgers te zeggen: Nobody fucks with Frank de Grave. Maar eigenlijk zijn en blijven het sulletjes.

Steeds meer huishoudens zetten hun zonepanelen ‘uit’ op bepaalde momenten. Daarmee voorkomen ze dat ze extra salderingsbelasting moeten betalen. Als ik ooit in een huis woon waar zonnepanelen mogelijk zijn, wil ik off the grid en dus ga ik voor een thuisaccu. Dan heb ik mijn eigen ‘gratis’ energie van de zon. Jammer dat die panelen en batterijen nog zo duur zijn.
Een bericht dat te maken heeft met het bovenstaande: de consument met een vast energiecontract (zoals ik) gaat meer betalen. Want de energiebedrijven willen dat je als klant flexibel meebeweegt. Dat wil dus zeggen dat zij gaan uitmaken wanneer jij als klant stroom mag afnemen. Eerst gaat dat via goedkope tarieven, later wordt dat gedwongen. Ik zal hier niet aan meedoen. Ik kan toch niet de wasmachine aanzetten om 12 uur in de middag als de stroom het goedkoopste is? Dan ben ik op mijn werk! Maar zo willen bedrijven mensen door steeds meer hoepels dwingen te springen. Het gaat allemaal nog steeds zoals ik denk.

Na veel en harde kritiek, bouwen 5 Nederlandse banken hun illegale anti witwas project af. Achter de schermen is er waarschijnlijk ingegrepen van bovenaf, want wat die banken deden was tegen de AVG wet en tegen Europese wetgeving. Dus nu gaan ze met de staart tussen de benen terugtrekken. Maar zogenaamd doen ze dat fier met de borst vooruit. Banken zijn en blijven naar mijn mening de grootste criminele organisaties die er bestaan. Boeren hebben dat ook door. Zij zoeken naar andere wegen om hun bedrijf uit te kunnen bouwen, zoals crowdfunding. De banken willen boeren steeds minder financieren vanwege de stikstof en CO2 uitstoot. De banken gedragen zich dus steeds meer als Sheriff in plaats van dienstverlener.

Het Trimbos instituut is al een tijdje niet meer in het nieuws geweest en dus gooien ze maar weer eens een (inderdaad) verontrustende boodschap de ether in: één op de tien jongens gokt online. Ik zal niet bestrijden of dit nieuws wél of niet waar is. In mijn werkomgeving zijn jongeren inderdaad bezig met online ‘gokken’. Maar dat gokken is niet altijd gokken. Het kan ook een investering in Crypto of aandelen zijn. Wellicht dat de oudere jongeren wel online gokken, maar als het Trimbos Instituut wat roept gaan mijn nekharen alweer recht overeind staan. En dat hebben ze aan zichzelf te danken met hun bemoeienissen met politiek beleid (zij zullen wel even bepalen wanneer iedereen stopt met roken of vapen). Ik vergeet niet. Deze NGO heeft zijn kaarten overspeeld. Volgens het AD hebben al zo’n 240.000 jongeren een Vape gebruikt. Velen van hen zijn verslaafd geworden. Ik denk dat verkeerd beleid vanuit het Trimbos Instituut hiervoor verantwoordelijk is. Juist het verbieden van zaken is interessant voor de jeugd. Goede voorlichting met de voor- en nadelen zou de jeugd (en hun ouders) véél meer doen afwegen en nadenken over hun gezondheid dan dat deze NGO Sheriff van de staat mag spelen. Er zijn gelukkig meer mensen die doorhebben dat de overheid via NGO’s haar eigen (gewenste) weerstand financiert. Dit beleid dient zo snel mogelijk te stoppen!
UPDATE – Het Trimbos Instituut maakt zich ook druk om de steeds brutaler wordende drugsmaffia die nu zelfs ‘proefpakketjes’ bij mensen door de brievenbus doen om hun zooi maar te kunnen slijten en nieuwe gebruikers erbij te krijgen. Dat is inderdaad een schandalige zaak. Maar dit is niet iets voor het Trimbos Instituut, dit is iets voor Politie en Justitie! Hier moet per direct een grootschalig onderzoeksteam op gezet worden. Drugs door de brievenbus? NO WAY!

Het Ministerie van Onderwijs onderzoekt of ze een extra jaar gaan plakken aan het VMBO onderwijs. Want de taal- en rekenvaardigheden van deze leerlingen daalt op het VMBO het hardst. En dat is nu precies waar die pseudo hoger opgeleiden in de fout gaan. VMBO leerlingen zijn over het algemeen praktisch ingesteld. Hun handen spreken de taal vaak beter dan hun mond of pen. Ons land draait op deze mensen die zaken en diensten produceren. En daar moeten we zuinig op zijn. Maar nee, iedereen moet als professor in de taal- en rekenwetenschap worden opgeleid. Ik ben dus tegen een vijfde VMBO jaar. Maak dan het MBO maar weer een jaar langer. Dan kan er weer verdieping aangebracht worden in het beroep van de jongeren. Want de meeste MBO opleidingen zijn jaren geleden met één jaar teruggebracht. Wat een waanzin allemaal!

Het Amsterdamse stadsbestuur is ultra-groen. Maar ze vliegen wel het vaakst is gebleken uit onderzoek. Hier ziet u de uitwerking van de Woke- en Cancelcultuur. Wijzen naar anderen maar zelf de foute voorbeelden geven. Het is ongekend!
Amsterdam moet trouwens een naheffing van 62.000 Euro aan belasting betalen wegens de privéritten van Halsema. Ze waren vergeten deze op te geven. Een foutje van de gemeente. Maar 62.000 euro? Bizar. Hoe kun je privé zo veel rijden dat er zo’n enorme aanslag komt? Daar heb je als burgemeester toch géén tijd voor?

De agressie in de zorg neemt toe. Een kwart van de zorgmedewerkers maakt elke week agressie mee. Dat is best wel iets om van te schrikken. Ik kan het artikel verder niet lezen (premium), maar ik vermoed een aantal oorzaken:
1) De geestelijke gezondheidszorg is overbelast. Er lopen teveel mensen rond die geestelijke hulp of medicijnen nodig hebben.
2) Alcohol en drugs. Dat zijn middelen die mensen tot agressie kunnen aanzetten. Het feit dat deze mensen grote hoeveelheden alcohol of drugs gebruiken zegt eigenlijk al genoeg, ze verplaatsen hun problemen uiteindelijk richting de maatschappij (verslaving).
3) De zorg zélf is overbelast. Wachttijden, wachtlijsten, tekort aan huisartsen, etc. Noem het maar op. Het geduld van de patiënt/client (of eigenlijk klant) raakt op. Ook de bureaucratie in de zorg helpt niet mee. Daarnaast is er een medicatie tekort. Dus dat resulteert in nog meer agressie.
4) Als laatste noem ik de zorgmedewerkers zelf. Je zal maar een zorgmedewerker hebben zoals die Wieke Paulusma van D666. Ik vermoed dat dit soort zorgmedewerkers ook een bron zijn van de toenemende agressie. Een repressieve soort die hun patiënten dwingen bepaalde zaken te doen of ondergaan in plaats van een adviserende en menselijke rol aan te nemen. Ze denken alles te weten, ook over het Coronatijdperk. Echter, de waarheid zal hen inhalen. Maar goed: ik wil niets verkeerds zeggen over de meerderheid van al die lieve mensen in witte kleding die dag- en nacht klaarstaan om hun patiënten te helpen. Hulde!

Elk jaar is er gedoe met de gasvoorraad. Nu ook weer. Het bijvullen voor de winter gaat te traag. Natuurlijk hebben we de laatste jaren milde winters gehad, maar stel dat er opeens een strenge winter opkomt. Dan kan het zomaar zijn dat de zware industrie moet afschalen. Ik hoop dat de gasvoorraad toch nog sneller bijgevuld zal worden.


BUITENLAND
De VS hebben het alarmniveau op hun basissen in Europese landen verhoogd naar het op één na hoogste niveau. Er staat een nieuw event te wachten. Ik vermoed dat Israël een nieuwe militaire actie of invasie aan het voorbereiden is.

Een Israëlisch vliegtuig met een medisch noodgeval aan boord maakte een noodlanding op een Turks vliegveld. Het lokale Turkse luchtvaart personeel heeft vervolgens geweigerd om het toestel bij te tanken. Pas toen de piloot alweer vertrokken was om ergens anders te tanken, kreeg het toestel toestemming. Dit soort gevallen is streng verboden onder internationale luchtvaartverdragen. Hier moeten sancties uit voort vloeien, vind ik. De Turkse regering is aan zet. Oh wacht… die hebben wellicht hier een hand in gehad.

De Amerikaanse president Joe Biden had vorige week een televisiedebat met zijn grote rivaal Donald Trump. Het werd een grote ramp voor de verwarde Biden die op vele momenten niet meer wist wat te zeggen of zaken door elkaar haalde. Voormalig senator Tom Harkin uit Iowa, die meer dan twintig jaar samen met president Biden in het Congres heeft gediend, roept de Democraten dan nu ook op om druk uit te oefenen op Biden om zich terug te trekken uit de race van 2024 na zijn dramatische TV debat met rivaal Trump. Ik blijf erbij: Biden is binnenkort géén presidentskandidaat meer. Ik denk zelfs dat zijn presidentschap in direct gevaar is. Biden wordt binnenkort, hoe dan ook, vervangen. Wat ik mij ook afvraag is wie op dit moment de beslissingen neemt in het Witte Huis. En ik ben niet de enige die dat zich afvraagt. Maar Biden zal dat niet meer zijn, vrees ik. En dus is er de facto ook nog eens een crisis betreffende de democratie.
UPDATE – Joe Biden keldert in de peilingen en is volgens insiders ook achter de schermen steeds vaker in de war. Er wordt geprobeerd om dat af te schilderen als vermoeidheid vanwege zijn vele reizen, maar deskundige artsen zien alleen al aan zijn loopje dat er meer aan de hand is. Hier beweert dokter Tom Pitts, een Parkinsonisme expert, dat Biden alle kenmerken ervan heeft.
UPDATE – Biden overweegt een exit uit de aankomende presidentsverkiezingen. Dat is nogal nieuws en het begin van mijn voorspelling. Mijn vraag blijft voor nu: “Wie trekt er aan de touwtjes in het Witte Huis?”. Dat zal Biden niet zijn, vrees ik.
UPDATE – Week na dramatisch debat dreigt een onhoudbare situatie voor Biden te worden. Het is een kwestie van uren of dagen voordat hij zijn terugtrekking als presidentskandidaat zal aankondigen, ook al ontkent het Witte Huis deze mogelijke stap. Dat is logisch gezien ze Biden nog even de rust geven om te wennen aan zijn einde als presidentskandidaat. De volgende stap is aftreden als president. Of zal de schaduwregering hem juist nog 4 maanden in het zadel houden omdat ze dan hun eigen plannen er nog doorheen kunnen drukken? Ik vermoed zelf dat Biden zijn presidentschap niet zal (kunnen) afmaken.
UPDATE – Biden hapert opnieuw en verliest een grote sponsor. President Biden staat onder grote druk om af te zien van deelname aan de aankomende verkiezingen. Een sponsor heeft zich nu teruggetrokken omdat deze stelt dat Biden niet meer kan winnen en is een financiële injectie nutteloos geworden. Wie volgt?
UPDATE – Biden heeft een brief gekregen van meerdere donateurs met de vraag om terug te treden als presidentskandidaat. De druk wordt opgevoerd. Het is een kwestie van dagen, denk ik. En dan zal hij bekendmaken om zijn kandidatuur in te trekken. Daarna is het wachten totdat hij vrijwillig of onvrijwillig zijn presidentschap neerlegt.
UPDATE – Biden zal niet uit zichzelf stoppen, zegt hij. Alleen God kan mijn kandidatuur terugtrekken. Dit klinkt als een mens in het nauw die nog even om zich heen slaat maar uiteindelijk zich gewonnen zal geven.
UPDATE – Hier een vergelijking van Biden in 2019 en Biden in 2024.

Een 14 jarige Russische jongen krijgt 5 jaar celstraf vanwege een anti Putin pamflet. Een zieke straf, zeker gezien de leeftijd van de jongen. De Westerse media springt hier natuurlijk maar al te graag op, want dan kunnen ze Rusland bashen. In Nederland zal dit niet snel gebeuren, maar ook hier is het niet perfect. Ik weet nog wel dat iemand eens een waxinelichtje houder naar de gouden koets gooide. Die heeft meer dan een jaar vastgezeten. Dus ook hier is het rechtssysteem niet perfect.


POLITIEK
Rutte naam maandag afscheid van het Nederlandse volk. Hij vind Nederland nog steeds een ‘gaaf‘ land. Ik heb zijn toespraak niet gezien of gehoord. Ik kan het geestelijk ook helemaal niet verdragen. Als ik zijn stem alleen al hoor, word ik agressief. De staatsmedia zijn lierend over zijn speech. Deze narcist heeft zijn spelletje weer goed gespeeld, denk ik dan. Maar ik vergeet niet wat deze crimineel heeft gedaan. De toeslagenaffaire, onzinnige coronamaatregelen, achterkamertjespolitiek, het ontslaan van Mona Keijzer, Groningen gas schandaal, gascontracten met Rusland, WEF puppet en hij heeft ons land in vele crisissen achtergelaten.

Ook ik heb het wel eens fout. Zo voorspelde ik dat clown Hugo de Jonge burgemeester van Rotterdam zou worden na zijn verspreking bij een televisieprogramma. Blijkbaar was hij er toen honderd procent van overtuigd dat hij de nieuwe burgemeester van Rotterdam zou worden. Niets is minder waar, want het wordt Carola Schouten (CU). Zij is trouwens ook een WEF aanhanger, dus Rotterdam is en blijft een C40 stad denk ik maar zo. En Hugo? Ik hoop dat hij in der vergetelheid zal verdwijnen.


WEER & KLIMAAT
Klimaatdeskundige Ferdinand Meeus heeft op “X” een bericht geplaatst over een rechtbank getuigenis van 3 topwetenschappers die relativerend over het klimaat spreken.
Rechtbank getuigenis 3 top klimaatwetenschappers van 3 top universiteiten , Happer (Princeton) , Koonin (NY) en Lindzen (MIT) zijn duidelijk :
1) Klimaatverandering is van alle tijden.
2) Menselijke invloed is klein (1%) en moeilijk te meten.
3) Geen toename klimaat catastrofen.

Bomen in Nederland hebben het zwaar. Door de vele regenval dit jaar staat het grondwaterniveau erg hoog waardoor er géén of weinig zuurstof bij de wortels kan komen. En daardoor sterven de bomen uiteindelijk af, want ze kunnen de mineraren dan niet meer opnemen. Ook is er kans op rottende wortels dat zorgt voor een instabiele boom die om kan vallen. Het is ook nooit goed in dit land. Als het volgende week dan echt zomer wordt is er weer een tekort aan water en schreeuwt men ook weer moord en brand. Om dit op te lossen zullen we inderdaad groen méér moeten integreren in de steden. Dat hoeft, als we er goed over nadenken, ook niet ten koste te gaan van parkeerplaatsen. Je kunt ook denken aan onverharde parkeerplaatsen of parkeerplaatsen met waterdoorlatende stenen zodat er minder wateroverlast is. Er zijn mogelijkheden zat. Maar men moet in Nederland de georganiseerd bouwen los durven laten, zoals buurten met een bepaald aantal bomen die ook nog eens netjes op een rij staan. Durf dat maar eens los te laten.


CORONA & VACCINS
BBB stapt uit de Coronacommissie wegens te weinig mankracht. Ik snap dat ze de mensen niet voor het oprapen hebben, maar het is toch zéér belangrijk dat de enquête op de juiste manier wordt uitgevoerd. Er hangt veel van af zoals onze vrijheid en meningsuiting. Tijdens het Coronatijdperk werden onze grondrechten opzij gezet. Dat mag nooit meer gebeuren. Ik hoop dat de commissie haar werk verder kan uitvoeren zonder nog meer tegenslagen.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
De proxyoorlog tussen de NAVO en Rusland neemt een nieuwe wending. Binnenkort gaan de eerste Nederlandse F16’s richting Oekraïne om daar tegen de Russen te worden ingezet. Wellicht dat deze F16’s zelfs nog ingezet gaan worden om doelen in Rusland zelf te gaan bestoken. In ieder geval kruipen we langzaam maar zeker richting een groot militair conflict. Ik hoop dat Putin verstandig zal reageren op deze nieuwe dreiging. Tot nu vind ik dat Putin zich goed onder controle heeft en zich niet gek laat maken.

Het leger bereidt Nederlandse bedrijven, politiek en instellingen voor op oorlog. Met onze nieuwe minister van Oorlog, Brekelmans, zal dat zomaar een feit kunnen worden. De VVD is altijd een partij geweest die, als het om vrede gaat, altijd verkeerde keuzes heeft gemaakt. Ik blijf de ouders oproepen om hun kinderen niet als kanonnenvlees te laten dienen.


ECONOMIE
In Frankrijk gaat het regime actie ondernemen tegen ‘krimpflatie‘ waarbij de consument meer betaald voor minder.

Het aantal leningen aan jongeren is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. Dat klinkt als héél ernstig, maar gelet op de rente waarmee ze hebben geleend, is dat eigenlijk een goede zet geweest. Hun lening met lage rente is inmiddels gedeflatteerd door de hogere rente. Dus zó gek is het allemaal niet geweest. Voor mij hetzelfde. Ik heb een hypotheek van zo’n 2,4 procent. Daar mag ik blij mee zijn in de ze tijd.

Volgend jaar komt er een forse stijging van de WOZ: zo’n 2,5 procent erbij. Ook hier weer tekenen dat het niet goed gaat met de begrotingen van de overheden én natuurlijk de inflatie die out of control is. Ik zie op dit moment nog géén verbetering in de economische situatie. Ondanks dat het aantal vacatures hoog blijft. Want dat zou een teken moeten zijn van economische groei.

De huizenprijzen stijgen nog steeds. De inflatie is niet onder controle, de huizenbouw blijft achter op de vraag én de rente is iets aan het dalen. En dat betekent dus hogere huizenprijzen. Die zijn in 3 maanden zo’n 7 procent gestegen. Nog even en ik ben op papier ook miljonair, net als vele anderen. Makelaars maken zich zorgen over die stijgende huizenprijzen en vrezen dat in de toekomst wonen onbetaalbaar zal gaan worden.

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten. Het land verkeerd in een economische malaise. Daar is in Londen niets van te merken. Deze stad, waar ik ook twee keer ben geweest, staat er prachtig bij. Maar even daarbuiten is de armoede goed zichtbaar. De ongekozen Sunak heeft zijn ontslag aangeboden na de Parlementsverkiezingen. Zijn partij leed een grote nederlaag, Labour won. Wat krijgen de Engelsen ervoor terug? Een nieuwe premier, Starmer genaamd. Brexiteer Nigel Farage keert ook terug in het Parlement met zijn partij Reform UK. Die partij werd ook opvallend veel gekozen door het volk.

Na ASML vraagt nu de overige chipsector extra geld vanuit de overheid. Dit was natuurlijk te voorspellen. En dus is er maar weer een NGO opgezet waarin die chipbedrijven zich kunnen verenigen. Het hek is van de dam zou ik bijna zeggen. Het is wachten op defensiebedrijven die een enorme investering willen zien vanuit de overheid om de oorlogseconomie op gang te brengen in de vorm van het produceren van die nutteloze wapens en munitie.

De prijzen van voedsel zijn in juni gestabiliseerd. Olie en vetten werden duurder, maar graan goedkoper, zo wordt dat tegen elkaar uitgemiddeld. Ik merk er weinig van. De prijzen blijven hoog in de supermarkt, op wat acties nagelaten. Ook voor olie betaal ik de hoofdprijs, al zijn er wat aanbiedingen. Maar ik verwacht dat de prijzen langzaam maar zeker door zullen stijgen. De inflatie is niet onder controle. En dat kan ook niet meer in het falende Westerse economisch systeem.

Grote bedrijven zijn verrast door de hoge nettarieven die er aan staan te komen. Naar hun mening zal dat de energietransitie doen mislukken. Niet alleen bedrijven zijn de klos, maar ook de particulieren. Een standaard pakket (elektriciteit) voor consumenten van 1x35A of 3x25A is nog te doen, maar als je iets zwaarder wilt, bijvoorbeeld 3x35A, dan betaal je al gauw zo’n 1200 Euro extra per jaar aan de netbeheerder. Ik durf stellig te beweren dat de energietransitie sowieso is mislukt. En ik durf ook te beweren dat goedkope energie meer welvaart én (individuele) vrijheid geeft. We hadden 40 jaar geleden al in moeten zetten op duurzame en schone energie. Dat is toen nagelaten met alle gevolgen voor nu, want het CO2 spook waart nog steeds rond en wordt misbruikt om mensen bang te maken voor klimaatveranderingen.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #321: Einde van Biden? | Le Pen rekent af met Macron | Van Petrodollar naar Petroyuan?
Verhoudingen Schoof en coalitie | Hartfalen bij wielrenners | ‘Boerenparadijs’ Uruguay | Carola Schouten burgemeester | DWIV #11.
Weekoverzicht met Jeroen Pols en Willem Engel – Week 27 – 2024.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts