BERICHTEN VAN WEEK 26 – 24/06/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
De controle op AIVD en MIVD neemt vanaf 1 juli 2024 tijdelijk flink af volgens de toezichthouder. Dat komt omdat deze toezichthouder nog niet aan alle vereisten van de wet kan voldoen. Zo is er té weinig personeel, zijn er géén specialisten beschikbaar die geheime operaties live kunnen analyseren én is er géén geschikte huisvesting voor de toezichthouder gevonden. Kan dit negatieve gevolgen hebben voor de Nederlanders? Ik denk het wel. De veiligheidsdiensten kunnen nu tijdelijk op/of net over de rand opereren, want de (LIVE) controle is minimaal of zelfs afwezig. Maar de overheid dient natuurlijk vertrouwd te worden, dus er zal niets spannends gaan gebeuren. Gaat u maar rustig verder slapen, de overheid waakt over u en uw veiligheid. /Sarcasm Off.


BUITENLAND
President Joe Biden ging in debat met zijn grote rivaal Donald Trump. Het werd een debat zoals de meerderheid van alle mensen op de wereld niet hadden verwacht. Vooral de ‘linkse’ mainstream media was verrast en geschokt door het optreden van Biden. Op dit blog schrijf ik zo nu en dan over president Biden en dat hij seniel is. Het debat toonde dat ook nu weer aan. Maar nu was het zó overduidelijk dat de leden en kiezers van de Democratische partij het met afschuw bekeken. Ik heb ook een stuk gezien, maar na korte tijd kon ik het niet meer aan om verder te kijken. Dementie is een verschrikkelijke ziekte. Gelukkig weet de persoon in kwestie meestal niet dat hij of zij aan het dementeren is. Sterker nog: hij of zij zal het ontkennen. Biden klonk schor, straalde onzekerheid uit en kwam ook vaak niet uit zijn woorden. De scherpe Trump zei dan ook vaak dat hij niet begreep wat deze ‘verwarde’ man allemaal uitsprak en bedoelde. Tot een echt debat kwam het dan ook niet volgens velen. Ik heb echt te doen met Joe Biden. Maar het is nu tijd om afstand te doen van het presidentschap én kandidatuur. Ik las in het stuk van de NOS dat Biden niet zomaar weggestuurd kan worden, anders dan door hemzelf. Als gekozen presidentskandidaat klopt dat, echter Biden is ook nog eens president. De Amerikaanse grondwet heeft een ‘Amendment to the United States Constitution‘, waarbij de president ongeschikt voor het beroep verklaard kan worden en versneld kan worden afgezet. Als dat gebeurt kan de vicepresident, Kamala Harris, de regeertermijn afmaken en zichzelf kandideren voor de nieuwe ronde presidentsverkiezingen. Maar wellicht zijn er dan ook nog andere opties om een nieuwe democratische presidentskandidaat te kiezen.
Hoe dan ook: ik denk dat het presidentschap van Biden erop zit. Ik denk dat men in de VS zó enorm is geschrokken dat er binnen enkele dagen of weken actie moet worden ondernomen. Sterker nog: het is helaas nodig, want de VS is al in ernstig verval en de zwakke indruk die Biden maakt, kan zomaar ernstige consequenties hebben. Denk maar eens aan provocaties vanuit andere landen of iets dergelijks.
Mijn conclusie: een triest einde voor het presidentschap van Biden ligt om de hoek. Ik hoop dat één en ander rustig zal verlopen.
UPDATE – Biden wil niet van wijken weten al erkent hij dat het niet meer zo soepel gaat als vroeger. “Na vallen komt opstaan” zei hij daags na het debat met Trump. Biden gaf aan niet aan zichzelf te twijfelen.
Ik denk dat zijn lot al bezegeld is. Willen de democraten nog een laatste kans maken op verkiezingswinst in november, dan zal Joe Biden moeten vertrekken. Ik hoop dat hij goedschiks van het toneel zal verdwijnen, maar ik vrees steeds meer dat het kwaadschiks zal gebeuren. Wanneer? SNEL. Het kan een kwestie van dagen of weken zijn. Men is enorm geschrokken van het optreden van Biden. Op zich is dat wel raar, want het was al langer zichtbaar dat Biden mentaal niet meer in orde is. Zijn kiezers en partijgenoten hebben lang in een bubbel geleefd. Het zal ze de verkiezingen gaan kosten, denk ik. Niet dat Trump zo’n goede is, nee. Persoonlijk zou ik iemand als Robert F. Kennedy Jr. of Rand Paul graag als president van de VS zien.
UPDATE – De New York Times roept Biden op om zich terug te trekken uit de verkiezingen.
UPDATE – De Democraten maken zich zorgen over de herverkiezingscampagne van Biden. Goh, dat hadden jullie eerder moeten bedenken. Nu wordt het een smerig einde voor Biden. Dat heeft hij niet verdiend!

Deze week is Julian Assange dan eindelijk vrijgelaten na een deal met de VS. Tenminste, hij moest daarvoor wél toegeven dat hij heeft gespioneerd deelgenomen aan een soort samenzwering. Dat geeft hem een crimineel randje op zijn reputatie en dat is precies wat het Amerikaanse regime (of Deep State) wilde bereiken. Maar Assange heeft niets anders gedaan dan informatie van klokkenluiders betreffende een oorlogsmisdaad openbaar te maken. Dat is ook de taak van een journalist. Hij is jarenlang psychologisch gemarteld en heeft daarom bekend en kon op die manier gelukkig terug naar zijn familie. Maar waarom protesteren de mainstream media niet tegen deze gang van zaken? De persvrijheid staat onder druk. Oorlogsmisdaden maskeren gaan blijkbaar vóór gerechtigheid. Het zegt allemaal iets over de Verenigde Staten die op vele gebieden zwaar in verval is.


POLITIEK
Rutte heeft deze week zijn laatste optreden gehad in het Parlement als minister president. Begin juli zal het nieuwe kabinet Schoof aantreden en zal Rutte in de vergetelheid raken. Tenminste, dat is wat ik hoop. Deze kneus geeft zichzelf een 6 of 6.5. Nou, hij heeft blijkbaar ook nog eens weinig zelfkennis, want die cijfers zijn naar mijn idee véél te hoog. Zelf denk ik meer aan een 3 tot 3.5. De NAVO heeft nu een pathologische en narcistische leugenaar als opperhoofd. Gefeliciteerd!

D666 lid S. Smeets laat in een tweet weer eens van zich horen. Hij heeft een oude foto met een aantal bekende Nazi kopstukken geplaatst met als bijschrift: ‘Bordesfoto uitgelekt‘. Hij vergeleek dus het aankomende kabinet met een Naziregime. Normaal gesproken maak ik mij daar niet zo druk om. Dat soort mensen vind ik maar raar. Het Naziregime is één van de meest verschrikkelijke zaken die de mensheid heeft moeten ondergaan. Ik maak mij wél druk om het feit dat FvD Tweede Kamerlid Peppijn van Houwelingen een digitale foto had gemanipuleerd waarop 2 politici onder een Nazivlag stonden, en waarvoor hij wordt vervolgd. Dan grijpt het OM wel opeens in, maar S. Smeets is advocaat van een bekend advocatenkantoor en dan gebeurt er dus niets. Dat vind ik dus klassenjustitie.


WEER & KLIMAAT
Deense boeren gaan vanaf 2030 ‘broeikasgasbelasting‘ betalen voor hun bedrijf, apparatuur en dieren. Die belasting geldt voor alle gassen die door de boerenbedrijven worden uitgestoten en is dus allesomvattend. De boeren kunnen daardoor in financiële problemen komen of/en zullen hun producten flink duurder gaan maken om de kosten te kunnen dekken. Het is wachten totdat dit EU beleid zal gaan worden.

Ondanks de zware regenval van de afgelopen maanden is er, volgens de waterbedrijven, een potentieel tekort aan drinkwater in Nederland. Daardoor komen vooral nieuwbouwprojecten tot stilstand of worden opgeleverd zonder wateraansluiting. Maar ook op de stroom- en gasaansluitingen zit een stop. Het net is gewoon te vol. En nu is drinkwater aan de beurt. Ik herinner mij een artikel dat als tegenruil van de ‘suikertaks’ water iets goedkoper zou worden. Die belofte is toen meteen de nek omgedraaid. Men betaalt nu flink veel geld aan frisdrank én water! Precies zoals ik al had voorspeld.
Nog een domper: de flinke regenval van het afgelopen half jaar heeft er tevens voor gezorgd dat er zo’n 15 procent minder zonne-energie is opgewekt. Dat kan ook financiële gevolgen hebben voor de eigenaren van die panelen.\


CORONA & VACCINS
De wereldberoemde Cardioloog Dr. Asseem Malhotra heeft tijdens een lezing in Nederland gezegd dat uit peer reviewed wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de mRNA corona vaccinaties (mogelijk) van invloed zijn op de oversterfte. Een onderzoek in Schotland gaf aan dat mensen die gevaccineerd waren veel meer last hadden van hart- en vaatziektes dan de ongevaccineerden. Ook zijn al die onderzoeken naar bijwerkingen en andere zaken door de farmacie onder de pet gehouden. De wereldwijde oversterfte blijft aanhouden en men zoekt naar alle oorzaken, behalve de invloed van die mRNA vaccinaties. Er is dus een correlatie tussen vaccinaties en de oversterfte. Maar een causaal verband is nog niet gevonden of aangetoond. Het Princes Máxima neemt afstand van de peer reviewed publicatie dat er een link is tussen de mRNA vaccinaties en de oversterfte. De wetenschap wordt gekaapt door de farmaceutische industrie, beweert huisarts Felix van der Wissel in de uitzending van BlckBX.tv. Ik kan alleen maar hopen dat de onderzoeken naar de oversterfte de goede kant op zullen blijven gaan en dat de waarheid over de veiligheid van de ‘vaccines‘ naar boven komt.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Rusland heeft deze week zo’n 80 mediakanalen geblokkeerd, waaronder de NOS, NRC en het AD. Rusland beschuldigd deze media ervan propaganda te verspreiden over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De waarheid sneuvelt altijd als eerste in een oorlogssituatie. Normaal gesproken zou de mainstream media moord en brand schreeuwen betreffende deze blokkades. Maar het blijft angstvallig stil, want deze sanctie komt eigenlijk voort uit het feit dat het Westen de Russische mediakanalen al vanaf het begin van de oorlog heeft verboden en dus de facto censuur op haar bevolking heeft gepleegd. Een democratie onwaardig. En dus blijft het angstvallig stil. Het Westen heeft dus géén enkele legitieme reden om deze blokkade te veroordelen. Laten ze eerst maar eens zorgen dat dat oorlogsmisdaden vrijelijk gerapporteerd kunnen worden. En dat kan dus niet. Nee, het Westen is géén haar beter dan Rusland. Echt niet.

Willem Middelkoop (financieel specialist en voormalig fotojournalist) is altijd bezig met beurskoersen en de relaties tussen landen onderling. Hij heeft op ‘X’ een bericht gepost dat Saoedi Arabië haar burgers in Libanon heeft opgeroepen dat land met spoed te verlaten. Dat zou kunnen betekenen dat Israël op korte termijn de Hezbollah in het zuidelijke grensgebied van dat land zal gaan aanvallen. Het schijnt dat ook Duitsland, de VS en Engeland hun burgers daar hebben opgeroepen het land te verlaten. Zijn we wéér een stapje dichterbij een grootschalig conflict aangekomen?


ECONOMIE
De Nederlandse economie krimpt harder dan verwacht. Door de hoge lonen en prijzen is de concurrentiekracht van Nederland afgenomen. Natuurlijk spelen de hoge belastingen en accijnzen in dit land ook een grote rol. Het ziet er niet goed uit. Ik vrees dat de inflatie niet meer stabiel zal worden in dit verrotte systeem. En dus gaan we langzaam maar zeker naar de afgrond.

De markt voor zonnepanelen ligt op z’n gat. Mensen zijn terughoudend geworden en schaffen de zonnepanelen niet meer aan vanwege de salderingsregeling die zal verdwijnen en de tendens dat klanten bij een teveel aan zonnestroom moeten gaan betalen om hun zelfopgewekte energie terug te mogen leveren aan het net.

Met het mooie zonnige weer schiet de stroomprijs onder nul doordat de zonnepanelen meer opbrengen dan dat er verbruikt kan worden. Aan de andere kant betalen mensen met zonnepanelen steeds meer een toeslag omdat ze overproductie hebben. Mijn conclusie is nog steeds dat de energietransitie compleet is mislukt, en ik ben niet de enige die daar zo over denkt.

De aardappelprijs is naar het hoogste punt ooit gegaan. Door de zware regenval van de laatste tijd maar ook de droogte van vorig jaar zijn de prijzen al geëxplodeerd. Een patatje gaat straks gewoon 5 Euro kosten. Ik merk nog steeds dat alles duurder wordt. De inflatie is nog steeds NIET onder controle. Dat blijkt ook wel omdat de ECB de rente iets wil verlagen. Maar deze inflatie is structureel geworden en dus de prijsverhogingen ook. Als de economie stil gaat vallen zal er stagflatie ontstaan en dan zijn de Nederlanders goed de sigaar. Het gaat, ondanks de mainstream media propaganda, nog steeds niet goed met de Europese economie.

De prijzen aan de pomp zijn ook al weer aan het stijgen vanwege de oplopende olieprijs. Een paar weken geleden zouden de prijzen gaan zakken en nu is het al weer aan het stijgen. Voor mij een teken dat onze economie erg zwak is. De golfbewegingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Ook de gas- en stroomprijzen lopen op. Een contradictie met het bericht hierboven, maar toch is het een feit. Gas wordt steeds minder gebruikt terwijl de stroomprijs ook niet echt stabiel is. Wat zou het toch geweldig zijn als 1 kWh maximaal 10 Eurocent zou kosten inclusief belasting én transport. Dan zou onze economie echt een boost kunnen krijgen, want productie en transport van goederen zou flink goedkoper worden.

In de VS heeft sportmerk NIKE zo’n 20 procent beurswaarde verloren. Een teken van recessie? Volgens Willem Middelkoop wel. Het AD wijdt het aan tegenvallende verkopen in China én de designs van Nike die niet meer zo aanslaan.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #320: Hoorzittingen kabinet | Doorbraak COVID-19 vaccinatieschade? | Amerikaanse raketten op Krim.
Global Warming Myths Debunked by IPCC Expert Gregory Wrightstone.
Nieuwe media een bedreiging? | Vrijlating Assange | Trump vs Biden | DWIV #10.
Weekoverzicht met Jeroen en Willem – Week 26 – 2024.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts