BERICHTEN VAN WEEK 25 – 17/06/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
De moord op Pim Fortuin blijft voor velen nog een mysterie. Zo ook voor mij. Ik heb vanaf het begin nooit geloofd dat Volkert van der G. alleen heeft gehandeld. Er komen nu meerdelige Podcasts van het journalistieke platform Argos (VPRO) uit, dat een aantal interessante zaken in de moord op Pim Fortuin bloot gaan leggen. Onder andere een AIVD informant die mogelijk het moordwapen aan Volkert van deer G. heeft geleverd. Zelf heb ik altijd het gevoel gehad dat Volkert van der G. een Amerikaanse CIA officier was die, in het kader van het JSF Project, Fortuin moest vermoorden. Het was géén geheim dat Pim Fortuin tegen het JSF project was. Matt Herben verscheen toen ook opeens op het toneel. Hij had als journalist bij Defensie gewerkt. Ik denk dat er toen meerdere ‘assets‘ op Pim Fortuin werden gezet door de Amerikanen. Het ging immers om een miljardenproject. De JSF moest aan Nederland worden verkocht, ten koste van alles. Natuurlijk heb ik géén enkel bewijs, het is wat ik denk. De Amerikanen doen overigens dit soort zaken aan de lopen de band. Denk aan ‘economic hitman‘ operaties. Het zijn allemaal mooie complottheorieën. Helaas komen die complottheorieën ook wel eens uit.


Het adviesbureau McKinsey waarschuwt voor de Nederlandse krapte op de arbeidsmarkt. Zij zien de noodzaak dat in de toekomst werknemers 2 of 3 verschillende beroepen moeten uitoefenen om deze krapte te bestrijden. Dit adviesbureau is internationaal erg gewaardeerd. Het feit dat ze met deze onzin op de proppen komen maakt mij bang dat ons kabinet in de toekomst dit soort onzin graag zal uitvoeren. Deeltijdwerken zal als eerste worden aangepakt. Daarna zijn de voltijdwerkers aan de beurt. Die kunnen in de avond best nog wat extra uurtjes een ander beroep uitoefenen zoals procesoperator of fabrieksmedewerker. We zijn gewaarschuwd. Onze welvaart wordt gewoon weer wat teruggeschroefd, zodat mensen weer extra gaan werken. Dat is goed voor de aankomende oorlogseconomie denk ik maar zo.

Ook dit kleine feit had ik al lang geleden voorspeld: De Nederlandse burgers gaan meer betalen voor hun afvalverwerking. De reden: het regime Rutte heeft lachgas verboden en daarmee veroorzaakt dat de jeugd nu illegaal hun cilinders dumpt in de afvalcontainers. Vroeger kregen ze daar een leuk bedrag aan statiegeld voor. Dat kan niet meer en dus veroorzaken die weggegooide cilinders nu explosies en branden bij de afvalverwerkers. Die zijn genoodzaakt de kosten door te berekenen. En zo kan rampzalig beleid de burger zo maar weer extra geld kosten. En de jeugd (een bepaald percentage ervan)? Die is helemaal niet bezig met afval, milieu en nadenken over circulaire processen. Nee, die wil alleen maar Vapen, Blowen en gassen. Met alle gevolgen van dien. Ik gebruik mijn slagroomspuit met lachgascilinders ook niet meer. Het is allemaal te duur geworden.

Toezicht op de veiligheidsdiensten zoals de AIVD en MIVD, dreigt een zooitje te worden. De toezichthouder (CTIVD) heeft te weinig personeel én heeft géén onderdak. Nu moeten ze noodgedwongen inpandig bij de AIVD worden ondergebracht. Vanaf 1 juli mag de CTIVD realtime over de schouders meekijken met de inlichtingendiensten. Maar dat ze in hetzelfde pand zitten is natuurlijk géén goed plan, want dat verhoudt zich niet tot de rol die de CTIVD speelt. Het kan een opmaat zijn naar wantrouwen en illegale activiteiten om controles te omzeilen. Ook kan de CTIVD zelf worden afgeluisterd. Maar ook hier proef ik obstructie vanuit de inlichtingendiensten en het regime. Dat doet mij denken aan het Klokkenluiders huis waar ook een AIVD agent bleek te werken. Precies wat je dus niet wilt.
UPDATE – Geenstijl bericht dat de AIVD/MIVD straks door NIEMAND worden gecontroleerd. En dat is helemaal géén slechte conclusie. Zou het dan toch zou moeten zijn? Het kabinet Dick Schoof kan dan helemaal los gaan.

Het grootste pensioenfonds (APB) gaat honderden miljoenen investeren in de Nederlandse woningbouw. Want er is juist voor hun doelgroep een enorm tekort aan woningen. Het ABP wil op deze manier ook rendement behalen zonder veel risico. Maar wat als er bij een enorme crisis de huizenprijzen enorm gaan dalen? Dan is dat rendement direct weg en is er zelfs verlies. Ik durf er géén voorspellingen meer over te doen, want de banken en overheden halen alles uit de kast om een nieuwe economische crisis in de kiem te smoren.

Vier dagen werken, vijf dagen betaald is niet mogelijk volgens hoogleraar Olaf van Vliet van de Universiteit Leiden. Maar hij haalt wel hele gekke voorbeelden aan. In het onderwijs ziet hij géén kansen vanwege de krapte van het onderwijspersoneel en als bedrijven op de vrijdag dichtgaan, gaan klanten naar de concurrent. Ik vind dat rare voorbeelden. Juist een vierdaagse werkweek in het onderwijs kan de krapte oplossen. Natuurlijk moet dan ook de onderwijstijd omlaag. En bedrijven op de vrijdag dicht is ook onzin, want bedrijven kunnen gewoon 5 dagen open, alleen werken mensen dan van maandag t/m donderdag of van dinsdag t/m vrijdag. Mogelijkheden zat. Men wil het alleen niet, want dat geeft teveel welvaart voor de burgers. Ik zou het heerlijk vinden om één dag in de week vrij te zijn om mijzelf verder te ontwikkelen óf gewoon mijn huishoudens eens goed bij te kunnen houden. Ook hier wordt een narratief in stand gehouden om het volk erop te wijzen dat ze hun mond moeten houden en gewoon moeten blijven werken, liefst tot de dood en liefst met meerdere banen.

Organisaties slaan alarm: ‘Gezondheidsramp in de maak’. Een kop van de NOS. Deze gezondheidsramp kost de samenleving veel geld en tast de welvaart aan. De overheid moet ingrijpen. Deze organisaties (NGO’s) hebben weer een veel te grote bek mond. Roken, te weinig beweging, suiker, vet, alcohol, bewerkt voedsel en de fossiele industrie maakt de Nederlander ziek. En dus kan die niet tot 70 jaar doorwerken en dat is funest voor de maatschappij. Dat is wat ik er uit haal. Alle leuke dingen verbieden, het regime gaat voor u een dieet en beweegschema opstellen. Juist daarom ben ik principieel voor vrijheid en keuzes in het leven. De jeugd is massaal aan het Vapen en roken. Precies het tegenovergestelde van wat het regime wilde bereiken. Sterker nog: ik hou het regime Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het falende beleid waar onze jongeren nu de dupe van zijn. Juist de repressie vanuit het regime heeft hun uitgedaagd om te Vapen en te roken. De NGO’s worden ingezet als Sheriff en bepalen mede het beleid. Juist de lobby (bedrijven) en de anti lobby (NGO’s) dienen ver buiten de politiek te blijven, denk ik maar zo. Verder denk ik dat de ernstige bijwerkingen van de coronaprikjes ook zo hun uitwerkingen hebben op onze gezondheid. Maar ook het weer speelt een rol. Veel mensen zijn nog steeds snotterig en ziek door het herfstweer dat op dit moment heerst in Nederland.

Nederlanders gebruiken sinds 2000 steeds minder energie, kopt de NOS. Dat is natuurlijk goed nieuws. Natuurlijk zijn onze appraten meer energiezuinig geworden. Maar ook bij de mens is een broodnodige omschakeling bereikt: letten op isolatie en niet onnodig energie verstoken. Ook ik let op mijn energieverbruik. Want ik verbruik meer energie dan gemiddeld. Ik draai een eigen server en woon in een oud huis. Maar zo nu en dan maak ik een ronde en schakel ik apparaten uit die ik niet of nauwelijks gebruik. Ik kijk echter uit naar de tijd van energie uit kernfusie. Dat zal ons, denk ik, een ongekende welvaart en vrijheid gaan brengen omdat energie dan onbeperkt, 99,99 procent groen én veilig zal zijn.


BUITENLAND
Het AD kwam met een heel ernstig bericht betreffende migranten. De BBC claimt dat de Griekse kunstwacht migranten overboord gooiden en expres lieten verdrinken. Als dit waar is dan is Griekenland niets meer of minder dan een schurkenstaat en dient direct en zonder voorwaarden uit de EU gegooid te worden en aangeklaagd te worden via het Internationale Strafhof. Ik vind dit ongelofelijk nieuws. Te bizar voor woorden.

Rutte wordt de nieuwe NAVO secretaris. Hij zou oorspronkelijk niet naar de EU en NAVO gaan, maar ja, Rutte hé?
Onze nieuwe minister van Oorlog feliciteert hem nog even via “X“. Deze Ruben Brekelmans vind ik maar een flapdrol en een echte oorlogshitser. Ik ben gelukkig niet de enige die daar zo over denkt. Het is natuurlijk allemaal géén toeval dat dit soort personen aan de top verblijven. Maar er komt een tijd dat het Nederlandse volk haar ogen opent en de juiste partij en personen zal stemmen. Politici die voor vrede en welvaart zijn en die leugenachtige personen zoals Rutte en Brekelmans ver achter zich laten.

In de staat Louisiana van de VS moeten bij wet de 10 geboden in elk klaslokaal hangen op grote posters. De aftakeling van de VS en de rechten van de mens daar zijn al langer goed zichtbaar. Landen of Staten waar de scheiding tussen kerk en staat niet bestaat zijn in de praktijk totalitaire gemeenschappen waar géén plaats is voor vrijheid. De heersende religie zal alles bepalen. Een hele slechte zaak.

Steeds meer mensen in de wereld mijden het nieuws vanwege machteloosheid en om hun mentale gezondheid te beschermen volgens persbureau Reuters. Dat is naar mijn mening nu precies de verkeerde reactie van deze mensen (als het waar is). Mensen moeten juist meer nieuws (ook het alternatieve nieuws!) tot zich nemen en nadenken over de uitwerking op hun leven. Maar helaas zijn mensen daartoe niet bereid, ook al hebben ze vaak een uitgesproken mening over zaken. Maar vaak is die mening ingegeven door een narratief. Ik ben daar wars van. Mijn mening vorm ik door het lezen van vele bronnen, zowel van de mainstream media als van de alternatieve media.


POLITIEK
De omstreden Natuurherstelwet is door de EU toch nog aangenomen door een onwettige draai van Oostenrijk. Minister Leonore Gewessler heeft voorgestemd zonder te overleggen met haar partnerpartijen. Deze wet zal enorme gevolgen gaan hebben voor kleine landen zoals Nederland. Sommige deskundigen vrezen al voor een Stikstofcrisis 2.0. Die zal alles lam gaan leggen.

De EU is van plan om al uw internetverkeer betreffende social media te gaan scannen op illegale content via chatbots. Zo willen ze uw bijvoorbeeld uw foto’s checken via de app zelf. De bedrijven zijn verplicht om er aan mee te doen. Deze week is de wet echter weer even van het toneel verdwenen omdat veel landen tegen waren, maar net zoals de natuurherstelwet zal deze wet vroeg of laat weer opduiken en gewoon aangenomen worden. Dan zijn we wéér een stap dichterbij totale controle, “1984” en een sociaal kredietsysteem. Dus er wordt gewacht totdat er genoeg landen vóór zijn. Het zal het einde van privacy betekenen. Voor mij een reden om de social media zoals WhatsApp achter mij te laten. Een lastige keuze, ook gezien mijn werk.

Beoogt PVV minister Klever heeft tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer gezegd dat ‘omvolking’ een feitelijke omschrijving is. Omvolking wordt gezien als een racistische term: de aanhangers ervan vinden dat immigranten en mensen met een kleur de “witte/blanke” Westerse cultuur verdringen. De AIVD noemt het een “feitelijke onjuiste complottheorie”, volgens de NOS. Ik heb het niet eens over kleur. Ik denk dat wel onze Westerse cultuur onder vuur ligt door de massale migratie. En ik vind daar wel wat van. Niet dat onze cultuur perfect is, nee, verre van. Maar het is wel iets dat we moeten koesteren omdat het een bepaalde visie, normen en waarden herbergt en in ons leven vermengd is. In andere landen wordt de cultuur toch ook beschermd, waarom dan bij ons niet?


WEER & KLIMAAT
Klimaatgekkies hebben de ruim 5000 jaar oude Stonehenge met oranje verf bespoten als protest tegen de fossiele brandstofindustrie. Het lijkt wel of dit soort mensen steeds gekker wordt. Ik ben een groot voorstander van protest tegen foute regimes en wetten, maar tijdens je protest kunstwerken of beschermde artefacten beschadigen gaat mij echt een brug te ver. Dit soort lui zijn gewoon mentaal niet in orde.

De groene klimaatambities zijn door het regime Rutte niet waargemaakt. In tegendeel: Rijksambtenaren vlogen juist meer en ook meer met de businessclass. Het is naar mijn mening niets meer of minder dan nieuwe verdienmodellen.


CORONA & VACCINS
Onderaan deze pagina staan 2 video’s over de Deventer moordzaak (Deel 1 & 2), waarin Maurice de Hond aan Flavio Paquino van BLCKBX.tv de overeenkomsten (systematiek) tussen de moordzaak en het handelen van overheidsorganisaties tijdens het Coronatijdperk uitlegt (het wegkijken en niet toegeven van fouten). Het OM dat, ondanks vele tegenbewijzen, de blik blijft houden op Ernst Louwes als moordenaar. Een MUST om te kijken.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
De Russen beschieten steeds meer Oekraïense energievoorzieningen. Dat zal, denk ik, niet zonder risico zijn. Oekraïne heeft véél kernreactoren. Ik vermoed dat de Russen precies weten welke dat zijn, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De Russen treffen op dit moment veel gasinstallaties die Oekraïne dwingen om meer te importeren.


ECONOMIE
De gemiddelde woning in Nederland heeft een waarde van zo’n 379.000 Euro. Het zegt iets over de inflatie en verstoorde economie. Het tekort aan woningen drukt op de Nederlandse economie en drijft de prijzen naar onrealistische hoogte op. Veel woningeigenaren wrijven in hun handen. Veel van hen zijn op papier al miljonair omdat de huizenprijzen zo hoog zijn. De WOZ waarde stijgt natuurlijk ook mee en dus gaan al die eigenaren ook meer regionale belasting betalen.


KIJK EN LEESTIPS
Willem Engel en Jeroen Pols – Weekoverzicht #25 – 2024.
Blckbx today #319: Kabinet in kaart | Westen negeert vredesplan Poetin | Veroordeling Gideon van Meijeren.
Obductie bij oversterfte? | Rutte toch NAVO-baas | Land ontvluchten een verzetsdaad? | DWIV #9.
Deel 1 – Debunking De Veroordeling over de onschuld van Louwes. De Deventer Moordzaak DEEL 1.
Deel 2 – Debunking De Veroordeling over de onschuld van Louwes. De Deventer Moordzaak DEEL 2.


DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts