BERICHTEN VAN WEEK 24 – 10/06/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Vijf grote Nederlandse banken (ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos bank bespieden met elkaar de betalingen van klanten in het kader van de anti witwas wet (WwFT). En dat is illegaal, want het is een vorm van massasurveillance en dus in strijd met de wet. Maar de overkoepelende Nederlandsche Bank vind het allemaal wel prima. En zo worden de rechten van de klanten (burgers) in handen gelegd van de banken, die ik overigens al geruime tijd de Sheriffs van het regime noem. Het regime wast haar handen in onschuld, want de banken gaan immers verder dan nodig is. Maar mensen dienen niet te vergeten dat het regime deze regels heeft opgesteld. Ik ruik ook hier een nieuwe affaire, want sommige klanten worden ernstig de dupe als de banken om witwas opheldering vragen en géén goede antwoorden krijgen. Zo kunnen ondernemers (maar ook particuliere klanten) zomaar hun bankrekening kwijtraken en dus in betalingsproblemen komen. Als diezelfde bank ook nog eens de hypotheek versterkt, kan deze die opeisen of de woning per executieveiling verkopen. Ik voorspel dat straks met de Digitale ID / Euro dit systeem nog meer een rol gaat spelen en zijn de burgers de slaven van de banken en het regime geworden.

Het AD had een leuke internet kop geplaatst met de titel: “Geen energielabel? Je riskeert een boete van 450 euro“. Deze kop is voor snelle lezers desinformatie, want woningeigenaren die géén energielabel hebben krijgen helemaal géén boete. Pas bij de eventuele verkoop van hun woning kan zoiets een rol spelen. Zie dit bericht van de Rijksoverheid.

Grote bedrijven moeten verplicht energie besparen van het regime, maar de meeste doen niet mee. Ik ben best wel een beetje verrast door dit nieuws. Gelukkig is er dus toch nog ergens weerstand tegen dit belachelijke beleid. Vroeger gold altijd dat de vervuiler betaalt. Dat geldt nog steeds maar nu is er een extra hoepel bijgekomen die de gebruiker ook nog eens een limiet stelt. Het energie prijsplafond van vorig jaar was volgens mij dan ook een oefening van het regime om te kijken of ze de burgers door diezelfde hoepel konden laten springen. En dat is redelijk gelukt, denk ik. Niet bij mij natuurlijk. Ik ging juist méér energie gebruiken om het regime te laten zien dat ik mij niet aan hun belachelijke beleid zal conformeren. En de meeste grote bedrijven dus ook niet, blijkt. Er is dus verzet van meerdere kanten.
Oh ja, in de maand juli 2024 moeten alle bedrijven met méér dan 100 werknemers ook gaan opgeven hoe die werknemers deelnemen aan zakelijk verkeer en woon- werkverkeer (Rapportageverplichting werkgebonden Personenmobiliteit). Want het regime wil aan de klimaatafspraken voldoen en dus de CO2 uitstoot nog meer verlagen volgens die gemaakte klimaatafspraken. En dus moeten werkgevers opgeven met welk voertuig werknemers zich verplaatsen om zo een CO2 uitstoot profiel te kunnen opstellen. Het eerste jaar wordt gebruikt om alle CO2 uitstoot te inventariseren en een maximale afgifte te bepalen, daarna wordt er een vaste voet CO2 uitstoot ingevoerd die recht doet aan de klimaatafspraken en dat kan dus betekenen dat bedrijven waarvan de werknemers teveel CO2 uitstoten, maatregelen moeten nemen. Moet ik dan in de toekomst verplicht op de fiets naar het werk? Het zou zomaar kunnen. Maar ook hier weiger ik om mee te werken en zal dan ook opgeven dat ik een dieselauto rijd, want als ik opgeef dat ik elektrisch rijd, dan zal mijn bijdrage nul CO2 uitstoot zijn en ben ik er verantwoordelijk voor dat het totale CO2 profiel dus lager uitvalt. En dat wil ik niet, want ik ben ervoor dat mensen bewegingsvrijheid blijven houden!
Hier de officiële documentatie omtrent deze nieuwe verplichte rapportage die juli 2024 ingaat.

Werknemers van softwarebedrijf AFAS hoeven nog maar 4 dagen te werken en krijgen 5 dagen betaald. Een prima initiatief dat recht doet aan de efficiëntie op de werkvloer dat dankzij de ICT tot stand kwam. Die efficiëntie mag nu best eens worden teruggeven aan de werknemer. Nu doortrekken naar alle beroepen. Dan krijgen de werknemers weer wat meer lucht.

Ik zag op internet of de TV een stuk uit de technische briefing van een oud rechter die als voorzitter in de commissie toezicht inlichtingen- en veiligheidsdiensten zat. Zij gaf bij Tweede Kamerleden aan dat ze niet over de grote dingen die zich in Nederland afspelen, mag praten omdat ze anders voor 15 jaar de bak indraait. Tot zover onze democratie, vrijheid van meningsuiting en transparantie. Burgers zijn niet goed op de hoogte van alle vuiligheden die zich in onze maatschappij hebben genesteld. Ze gaan het pas zien als het te laat is. Vandaar dat ik ze graag via dit blog op de hoogte houd van de gang van zaken, en vooral mezelf, zodat ik het niet kan vergeten!


BUITENLAND
Ik las op Twitter “X” dat Saudi Arabië de Petrodollar afspraken na 50 jaar gaan verlaten en hun ruwe olie ook in andere valuta gaan afrekenen. Dit is groot nieuws dat u niet snel in de mainstream media zal lezen. Maar als dit waar is, zal dit het einde van de economische macht van de VS betekenen. Sterker nog: dan kan hun huidige systeem van het ongelimiteerd bijdrukken van Dollars niet voortbestaan. Want de Petrodollar (die bestaat dankzij de olie en kartelvorming) is dan niet meer.

Het Russische Gazprom verkeert in financiële moeilijkheden. De Europese boycot schijnt nu eindelijk zijn vruchten af te werpen. Het is een premium artikel, dus ik weet niet precies wat of hoe, maar ik geloof zeker dat Gazprom het niet meer zo gemakkelijk heeft als vroeger. Hoewel er nu veel vloeibaar gas via andere landen (BRICS) toch weer worden in de EU worden ingevoerd tegen drie keer de prijs natuurlijk.


POLITIEK
De linkse politici en ambtenaren hebben de rillingen als ze denken aan het rechtse narratief dat er aan zit te komen bij de vorming van een nieuw kabinet en dus uiten ze hun ongenoegen. Koning Willem Alexander heeft in de krant aangegeven dat als ze niet willen werken met PVV bewindslieden ze beter een andere baan kunnen zoeken. En naar mijn mening is dat een logische uitspraak. Een nieuwe wind veroorzaakt nieuw beleid en dus ook nieuwe wetten en regels. De ambtenaren hebben gewoon mee te werken of anders een andere baan te zoeken.

Frans Timmermans blijft verbazen. Eerst was hij heel duidelijk vóór biomassa, maar nu is hij opeens tegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het er nu mee eens dat biomassa niet milieuvriendelijk is. Er kleven trouwens nog veel meer nadelen aan die biomassa. Zo schuilen veel insecten in die biomassa. En die worden dus ook verbrand. Ik ben benieuwd wat de invloed is van grootschalige verbranding van biomassa op de insectenpopulatie. Daar gaat het, zoals bekend, helemaal niet goed mee. Alleen om die reden ben ik al tegen biomassa.

FvD Kamerlid Gideon van Meijeren is door de rechtbank veroordeeld tot 200 uur taakstraf vanwege zijn opruiende opmerkingen over burgers die het regime tot aftreden zouden dwingen. Ik heb de rechtszaak via het internet gevolgd en vond het pleidooi van Gideon erg duidelijk van opzet en vooral het geweldloze spatte ervan af. Ook bij de vermeende opruiende uitspraken had Van Meijeren het altijd over ‘een geweldloze vorm en fluwelen revolutie‘. Hij gaat dan ook in hoger beroep. Wordt vervolgd…


WEER & KLIMAAT
Een groep internationale wetenschappers beweren dat de hoge stikstofuitstoot ook het lachgasgehalte in de atmosfeer naar een recordhoogte stuwt en daarmee nog meer bijdraagt aan de opwarming van de Aarde. Ik ben helaas géén klimaatwetenschapper, maar ik kan wel bedenken dat overbevolking van mensen en dieren op één of andere manier invloed op het klimaat kan hebben. Maar in de stikstofhype heb ik géén geloof. Uiteindelijk kom ik altijd uit op maatregelen die boeren kapot maken of een nieuw verdienmodel introduceren. Dit soort ‘onderzoeken’ zijn dan ook altijd nadelig voor de Nederlandse innovatieve manier van telen of boeren. Ik verwacht over enkele jaren nog méér restricties.

Het is wel vaker fris geweest in juni, maar zó koud en nat als dit jaar is bizar. En nog is er géén vooruitzicht op beter weer. Heel koud is het niet, maar het totaalplaatje is echt wel bedroevend te noemen. De opwarming van de Aarde geldt wat mij betreft even niet voor Nederland.
UPDATE – De vooruitzichten zijn niet goed. Voorlopig nog plensbuien en het blijft fris voor de tijd van het jaar.

De omstreden Natuurherstelwet van de EU gaat er waarschijnlijk toch nog komen. Oostenrijk is gedraaid en dus kan het zomaar gebeuren dat maandag de wet wordt aangenomen. Dat is voor de Nederlandse boeren en industrie een ramp, want daardoor zullen ze hun stikstof uitstoot drastisch moeten aanpassen. En dat is voor zo’n klein land eigenlijk onmogelijk. Ik hou echt van de natuur, maar onze boeren zijn ook belangrijk. Ik ben er eerder voor om al die glyfosaat verdelgers (RoundUp) te verbieden. Dan redden we de insecten en dus de natuur op een betere wijze.


CORONA & VACCINS
Een Noord-Ierse 67-jarige arts is in de gevangenis beland omdat ze weigerde een coronaboete te betalen na het overtreden van coronaregels. Tijdens haar rechtszaak draaide de rechter haar microfoon dicht toen ze de rechtbankfunctionarissen beschuldigde van fraude. Deze arts is namelijk ook bezorgd over de uitwerking van de coronaprikjes en ze werd er mede van beschuldigd dat ze desinformatie verspreidde. De toekomst zal haar gelijk gaan bewijzen, dat weet ik zeker.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Duitsland vraagt per brief aan alle 18-jarigen (man/vrouw) om in het leger te komen dienen. Wat ik erg vreemd vind is dat alle jongens VERPLICHT moeten antwoorden, maar de meisjes niet. In deze tijd is dat pure discriminatie. Ik vermoed dat als jongens niet antwoorden en ze een boete krijgen, bij de rechter succesvol zullen aantonen dat dit discriminatie is en dus het Duitse regime zullen dwingen een beleid te voeren dat gelijk is voor de jongens en meisjes. Als ik een 18 jarige Duitser zou zijn, zou ik graag zo’n proefproces starten en zeker niet op de brief antwoorden of hoogstens met een getekende middelvinger erop. We worden een oorlog ingerommeld. En reken maar dat deze aankomende oorlog héél anders zal eindigen dan men gewend was. Dus ik roep de Duitse jongens en meisjes op om NIET op de brief te reageren. Laat het regime op die manier maar weten dat jullie niet geïnteresseerd zijn en niets anders dan vrede willen. Want dat is wat de gemiddelde burger wil, toch?


ECONOMIE
In de VS is een golf van faillissementen in zicht bij regionale banken. Zou het systeem dan nu eindelijk toch gaan klappen? Het is maar beter ook, denk ik. Want dan kan er een beter systeem opnieuw in de markt gezet worden. Dat gaat wel gepaard met flinke onrust en financiële schommelingen. Als er maar géén oorlog door uitbreekt. De oorzaak van de problemen bij de regionale banken ligt volgens Marion Vos bij de kantoren en winkels. De leningen zijn te duur en dus ontstaan er betalingsproblemen die banken uiteindelijk fataal kunnen worden.

Er is een aardappelziekte uitgebroken en dat betekent dus nog duurdere friet. En die werd al duurder door de natte maanden. Nog even en dan kost een patatje zomaar 6 of 7 euro.

Er gaan nog steeds veel bedrijven op de fles, maar nu bericht de NOS dat de schuldenlast van de bedrijven krimpt en dus de problematische schulden ook. Dat is goed nieuws maar ik vind het wel wat vreemd dat ik 2 weken geleden nog las dat veel bedrijven financiële problemen hebben en dat deze nu veel minder zijn geworden. Is dit propagandistisch nieuws of leeft onze economie daadwerkelijk een beetje op?


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #318: Inzicht in de EU-uitslagen | Opmars WOIII? | Impact EU verkiezingen op de boeren.
Samenstelling nieuwe kabinet | Hugo de Jonge en ongevaccineerden | Invloed big tech op onafhankelijke journalistiek | DWIV #8.
Weekoverzicht met Jeroen en Willem – Week 24 – 2024.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts