VERLENGING LOCKDOWN KOMT DICHTERBIJ – 05/01/2021

VERLENGING LOCKDOWN KOMT DICHTERBIJ – 05/01/2021

 

Zoals ik al had verwacht is de verlenging van de lockdown nabij. Het is niets anders dan 1+1=2.
Het is winterseizoen en dus zijn er veel (dood)zieke mensen. Nu krijgt corona daarvan de schuld, maar waar is de griep? Tja, die is weg. Corona voor en corona na. Dit “killer” virus heeft voor een hoge oversterfte gezorgd. Oh ja, wel met een toenemende grijze bevolking (babyboomers) en met de bevolkingsgroei.
Ik moet de procentuele oversterfte nog zelf uitrekenen of opzoeken, maar ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen met die oversterfte.

Die verlenging, dat wordt de doodsteek van ons al fragiele economische systeem. En misschien moet het ook wel zo zijn want de banken (Deutsche bank in het bijzonder) stonden er al niet zo goed voor. Voor hen komt Corjona erg goed uit.

Na de verlenging, die zeker tot begin maart (vanwege de verkiezingen) zal duren, begint de nieuwe kabinetsformatie. En angstige burgers moet je in deze verkiezingstijd ook echt angstig houden want dan kiezen die domme schapen voor veiligheid en zekerheid. En Rutte doet het zooooo goed. Ha, ha!

In de tussentijd ook nog even de spoedwet verlengen en dan kunnen er nog méér krachtige maatregelen genomen worden om het virus te beteugelen. Maar tegen de griep hebben we ons nooit optimaal kunnen wapenen, waarom dan wel tegen dit virus?

Het zal de tijd worden om langzaam de begrippen ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid tot het volk door te laten dringen. Maar dan wel in zo’n tempo dat van Dissel kan zeggen dat hij dat altijd al goede maatregelen vond. Het schaapjesvolk knikt en buigt. Blij met onze grote leiders Mark, Hugo en Jaap.

Ik zal me, net als het afgelopen jaar, dan zitten te verbijten en in mijn dromen breng ik langzaam een touw rond hun nekken aan. Maar ja, figuurlijk dan hé, want letterlijk mag niet want dan ben ik géén deugburger en ben ik dus een virus wappie. En wappies zijn gevaarlijk en worden opgepakt of neergesabeld.

Het einde is nog lang, lang niet in zicht. Ook niet met een (fase 3 ongetest) vaccin.
Zó bang zijn de schapen voor het virus. Ze nemen een vaccin waarvan de uitwerking op veel fronten nog niet is bewezen, net als de besmettelijkheid. Laat staan de lange termijn uitwerking. Ongelofelijk!

Nee, dit feestje gaat pas voorbij als de schapen massaal wakker worden en dan opeens wolven worden.

 

Nick

 

Bronnen: ad.nl en debeurs.nl

 

Similar Posts