BERICHTEN VAN WEEK 24 – 12/06/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
De toenemende plaatselijke opwekking van groene stroom blijft problemen veroorzaken op het stroom- en koppelnet. Er kunnen in sommige plaatsen in Nederland géén gebruikers meer worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het is gewoonweg vol. Dit probleem treft vooral ondernemers. Nederland gaat ook hier op slot.

Biomassa blijft een hot item in Nederland. Vooral de houtcomponent in biomassa is een rode vlag. Er worden gezonde bomen versnipperd om CO2 neutraal warmte of elektriciteit op te kunnen wekken. Een onzin verhaal. Want een boom groeit niet zo snel en dus als we meer kappen dan aanplanten neemt de CO2 in de atmosfeer juist toe! Dat is voor de natuur op zich overigens niet héél problematisch, maar volgens onze huidige visie op klimaatverandering wel, want CO2 is een broeikasgas. Een motie om de houtcomponent NIET als duurzaam aan te merken in biomassa heeft het natuurlijk NIET gehaald. De kartelpartijen, maar ook BBB stemden tegen. Waanzin!

Het valt mij op dat er de laatste tijd veel branden zijn die meer dan één woonhuis treft. Als ik kijk naar de foto’s dan zie ik altijd zonnepanelen. Maar de berichtgeving in de mainstreammedia rept daar met géén woord over. Alsof ze opgelegd krijgen om het niet over de zonnepanelen te hebben. De brandweer weet echter wel beter. Die zien vaak dat de branden in het dak beginnen en snel overslaat naar andere zonnepanelen huizen. Ik ben géén zonnepaneelexpert, maar ik weet wel dat de donkere zonnepanelen naast licht ook veel zonnewarmte absorberen. En dus ontstaat er met warme dagen ook veel meer kans op brand, lijkt mij. Zouden we de panelen kunnen koelen? Ja, dat denk ik wel. Dat kost wel wat stroom, dus het rendement wordt lager (en die is al niet hoog), maar ik denk dat de veiligheid wél enorm zal toenemen. Ik ben benieuwd naar de volgende generatie zonnepanelen. Zullen die hybride zijn? Dus een kombinatie tussen zonnepaneel en zonnecollector? We zullen zien.
UPDATE – Het blussen van de brand in Arnhem wordt ook nog eens bemoeilijkt door al die zonnepanelen, want het bluswater bereikt de bron van de brand niet.


BINNENLAND
D666, GL en PVDA zijn in Amsterdam met een proef bezig om de stad van schonere lucht te voorzien en autoluwer te maken. Daartoe willen ze auto’s via proeven laten omrijden via de ringwegen. Er worden dus veel binnenwegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gevolg? Een compleet verkeersinfarct. Proef mislukt. terug in jullie hok en opstappen zou ik zeggen. ik ben helemaal klaar met dat zogenaamde ‘Linkse’ tuig. Er is trouwens niets Links meer aan. Dit soort partijen zijn noch Links noch Rechts maar zijn zó geradicaliseerd dat ze een gevaar en zelfs een volksvijand zijn geworden voor de bewoners en onze vrijheid. Ik ben principieel tegen het verbieden van politieke partijen. Dus hier is actie op nodig van de Amsterdamse bewoners. Wijs jullie lokale geradicaliseerde politici rustig maar wel dringend de uitgang en zorg dat ze nooit meer een voet zetten in Amsterdam. Negeer ook de afsluitingen en omleggingen. Dit zou ook een tip van mij kunnen zijn, ware het niet dat ik zelf te laf ben om een opzettelijke verkeersovertreding te maken. Dus dat trek ik maar in.
BlckBX.tv heeft het ook over de situatie in Amsterdam. Ik hoop dat het experiment de einddatum van 6 weken niet eens gaat halen en ik hoop ook dat de verantwoordelijke wethouders persoonlijk verantwoordelijk gehouden worden voor dit debacle.
En hier is het wéér mis in Amsterdam. Dit experiment moet stoppen, want anders gaat het een keer mis en valt er een dode omdat de hulpdiensten te laat komen. Wat een Links wanbeleid. En dat zegt een ex Linkse kiezer. Ik heb, tot een paar jaar geleden, altijd Links gestemd. Van GL tot zelfs een keer D666 (heel lang geleden). Maar dat is voorbij. De enige Linkse partij die ik nog een klein beetje hoog heb zitten is de Partij Voor De Dieren. Maar die hebben het bij mij verpest met hun Coronabeleid. Deze proef lijkt in mijn ogen géén experiment om schone lucht te verkrijgen, maar lijkt voor mij althans, meer op een 15 minuten stad experiment. Hoe reageren mensen als ze straks niet meer of zéér beperkt met de auto mogen rijden in de stad? De bewoners van Oxford hebben in ieder geval al kennis gemaakt met de 15 minute City en sommigen daarvan hebben het afgewezen en slopen daarbij ook nog eens de toegangspoorten. Ik sta in ieder geval achter de demonstranten. Ik hoop dat de Amsterdammers ook hard tegen deze plannen zullen demonstreren.

De Tweede Kamer mokt omdat de papieren bekertjes verdwijnen uit het gebouw (en op den duur ook uit de samenleving). Men moet nu bijvoorbeeld een eigen mok meenemen, of de bodes moeten de vaatwasser steeds vaker inruimen. Hoe dan ook: EIGEN SCHULD DIKKE BULT! Jullie zijn er zelf verantwoordelijk voor geweest met jullie rampzalige politieke beleid. Losers.

Het stikstofbeleid geeft ons een verstikkende hoeveelheid aan extra regels op allerlei gebieden. Ik heb het er al eens eerder over gehad: de akkerteelt. Onze frietaardappelen zijn in groot gevaar, want boeren moeten eerder gaan oogsten en daardoor blijven de frietaardappelen kleiner en bevatten minder zetmeel wat weer resulteert in slappe friet. Langzaam maar zeker worden overal in Europa de duimschroeven verder vastgedraaid. Er komt een tijd dat we ook nog eens in een voedselcrisis terecht gaan komen. De mensheid is op het donkere pad terecht gekomen, en alleen oorlog zal mensen doen inzien dat dit pad fout was en dan komt de smoes dat ze het niet hebben geweten. Vervolgens begint het verhaal opnieuw. De vele crisissen die er nu zijn, worden bewust gecreëerd om het volk angstig te maken. Angstig voor het klimaat, angstig voor aliens, angstig voor alles. En angstige mensen zijn bereid om hun vrijheden in te leveren voor de veiligheid die het regime ze zogenaamd kan geven. Maar uiteindelijk verliezen ze zowel hun veiligheid als hun vrijheid. En dat is nu precies wat er gaande is. En mensen zoals ik, de kleine minderheid, moeten lijdzaam toezien hoe de voorgelogen meerderheid van het volk dat donkere pad blijft volgen.

Uit onderzoek blijkt dat ons Koningshuis én de Nederlandse Staat in het verleden op grootschalige wijze betrokken waren bij slavernij. Maar héél vreemd nieuws vind ik dat niet. Er was vooral slavernij in de koloniale gebieden van Nederland. Persoonlijk vraag ik mij af of er ook slavernij aanwezig was tijdens de handel en wandel van de VOC.
In ieder geval was het een andere tijd. Een tijd van overleven door (financieel) de sterkste te zijn. Een tijd die we zelfs nu nog meemaken in de nadagen van de (economische) macht van de VS. Hun inmenging via oorlogen in het Midden Oosten heeft voor moderne slavernij gezorgd. En wij allen zijn heden ten dage ook werkslaven van de bank. De toenmalige slavernij was het gevolg van landjepik en ongebreidelde honger naar financiële en economische macht. De mensheid heeft nooit iets anders gedaan. We hebben er uiteindelijk ook niet zoveel van geleerd. Maar herstelbetalingen na honderden jaren? Nee, daar ben ik echt op tegen. Wat er gebeurd is, zijn vreselijke en wrede daden, maar het was dan ook een primitieve tijd. De gouden koets staat bol van afbeeldingen met slaven. En daarom mag er ook niet meer mee gereden worden. Belachelijk! Je kunt niet op die manier de geschiedenis uitwissen. Blijf er mee rondrijden en laat de mensen zien dat de schilderingen technisch mooi zijn, maar slavernij zelf een afschuwelijk (bij)product uit die tijd was. Pas dan kunnen we er als mensheid wat van leren. Maar nee: de D666/GL/PVDA oplossing is bijvoorbeeld het veranderen van straatnamen omdat die een belast slavernijverleden kunnen hebben. Ongelofelijk! Zo kunnen we dat verschrikkelijke slavernij- en koloniale verleden nooit meer een plekje in onze geschiedenis geven, want die geschiedenis wordt gewoon gewist, en dat is gevaarlijk!

Nederlanders vormen het meest agressieve volk van de Europese Unie, zegt ene Caroline Koetsenruijter in Trouw. Ik kan het premium artikel niet lezen, maar alleen de kop geloof ik al niet. Maxima heeft wel eens gezegd dat “De Nederlander” niet bestaat. Wat Maxima naar mijn mening bedoelde was dat er al vele culturen in Nederland aanwezig zijn en de oer Hollander dus niet meer bestaat. En dat vind ik jammer. De vele verschillende culturen en opvattingen hebben dit land inderdaad verdeeld. Ik vind dan ook dat er te veel buitenlandse invloeden in Nederland zijn gekomen. Je ziet het al aan de winkels van buitenlandse komaf die vooral in de Randstad aanwezig zijn. AH wordt bij wijze van spreken vervangen door ABC Polski Sklep. ik noem maar wat. En natuurlijk vind ik fijn om meerdere keuzes te hebben. Dus een enkele buitenlandse supermarkt is prima. Maar nu nemen ze steeds meer de gehele stad over en dat zegt misschien ook wel iets over ons immigratiebeleid. Bijna alle mensen (en/of hun kinderen) die vanuit het buitenland hierheen zijn gekomen zijn nu ook Nederlanders geworden. Maar hun cultuur is meestal anders gebleven en dat kan dus leiden tot verschillende opvattingen en dus ook meer agressie. Dus Nederlanders agressief noemen vind ik zéér discriminerend. Het is juist het samenstel van ‘Nederlanders’ die agressief zijn. Of laat ik zeggen: een ander temperament hebben.
Tijdens het schrijven van mijn mening merk ik dat ik rekening wil houden met de gevoelens van anderen en dus zaken wat minder zwart wit op papier zet. En dat is nu juist het probleem in Nederland. Een mening van een individu kan bij anderen zó veel kwaad bloed zetten dat er agressiviteit uit voortkomt 🙂 De Woke- en Cancelcultuur zorgt daar wel voor.


POLITIEK
De Europese Commissie komt op 28 juni 2023 met een wetsvoorstel voor de Central Bank Digital Currency (CBDC). Omdat in ons land het zomerreces snel dichterbij komt, is er géén debat meer mogelijk over voorwaarden en uitvoering van die CBDC. Dus Arno Wellens heeft wéér eens gelijk gehad. De CBDC wordt door onze strot geduwd. Kaag had gezegd dat er nog géén standpunt van de regering over de CNBC is, maar dat is desinformatie. Het regime weet donders goed wat er gaat gebeuren rondom de CNBC. Ik gok het volgende:
– Er wordt een crisis geveinsd om de CBDC sneller in te voeren.
– De Digitale ID is dan ook nodig. Dus die komt er ook.
– Mensen krijgen wellicht een geldelijke bonus als ze de CNBC gaan gebruiken. Vergelijk het met het Euro envelopje dat iedereen kreeg bij de introductie. Mensen zullen massaal toehappen is mijn verwachting.
– CBDC wordt wellicht in het begin niet verplicht, maar instellingen en bedrijven gaan korting geven bij gebruik en na een tijdje kun je niet meer anders betalen, lenen of verzekeren anders dan met CBDC. En als die val eenmaal dichtgeklapt is, gebeuren er wat kleine gecreëerde incidenten waardoor het regime moet besluiten om de regels over het gebruik van CBDC flink aan te scherpen.
– Anoniem geld overmaken naar een ander via CBDC zal in het begin mogen (tot 100 Euro?). Maar op een gegeven moment is dat voorbij en kan niets meer anoniem. Sterker nog: het regime bepaalt of jij iets mag overmaken en naar wie.
– Om verdere controle mogelijk te maken wordt er op een gegeven moment programmeerbaarheid toegevoegd aan de CBDC. Moet van de EU is de uitleg. Einde vrijheid. Einde contant geld. Totale controle. Zelf je auto start op een gegeven moment niet meer als je jouw identiteit niet eerst laat controleren. 1984 in optima forma!

Eva Vlaardingerbroek Twitterde dat er nu bewijs is dat het WEF de lakens uitdeelt in Nederland, Ik wist dat al heel lang en volgens mij is dit bewijs al wat ouder, maar goed. Ab Flipse legt ook nog eens uit wat er staat te gebeuren.
Hier foto’s van de onthullende brief die bewijzen dat het WEF de facto de lakens uitdeelt in Nederland. En hier bewijs dat de brief echt is omdat het als kamerstuk is ingebracht.
Mijn voorlopige conclusie:
– Rutte is een breekijzer en geliefd kopman van het World Economic Forum (WEF).
– Ons land is gidsland op het gebied van de regels en plannen van het WEF. Zie de wetgeving die op ons afkomt.
– Feitelijk zijn we dus bezet gebeid, want het WEF is niet door ons gekozen.
– WEF beleid wordt zelfs gekenmerkt als officieel beleid door ondertekening van Regime Rutte IV en is dus juridisch bindend.
– 80 procent van de Nederlanders hebben gewoon nog géén idee wat ons te wachten staat. Lees dit blog eens goed door, zou ik tegen hen willen zeggen.

Thierry Baudet (fVD) houdt een geweldige toespraak tijdens een debat over de aanslag op de Nordstream pijpleidingen én de waanzinnige oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. Maar dat doet hij voor een zo goed als lege Tweede (Slaap)Kamer. Ongelofelijk. En de andere partijen maar zeuren tegen het FvD dat ze bijna nooit bij debatten zijn. Hier ziet u de waarheid. het FvD is bij hele belangrijke debatten altijd aanwezig. Bij debatten waar de uitkomst al vaststaat willen ze wellicht nog wel eens een keertje skippen. Maar de overige partijen doen dit blijkbaar ook.


BUITENLAND
Ex president Trump is opnieuw aangehouden en voorgeleid vanwege de gevonden documenten in zijn huizen en wat andere zaken. Ik blijf het bizar vinden wat hier aan het gebeuren is. En waarom wordt Biden niet aangehouden? Die had ook in meerdere huizen geheime overheidsdocumenten.

Er zijn heden ten dagen in Nederland gemiddeld 10 camera’s per vierkante kilometer geïnstalleerd. Het volk vind dat prima, want het bevorderd onze veiligheid. Toch? Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Als deze camera’s straks allemaal SMART gemaakt worden, kunnen burgers en voertuigen allemaal LIVE gevolgd worden en is het sociaal kredietsysteem een feit. U gooit een klokhuis van een appel op straat? BOETE! U geeft geeft géén voorrang bij de rotonde? BOETE! En na een paar foutjes bent u voor het regime persona non grata en wordt u nog sterker in de gaten gehouden of krijgt u zelfs een enkelband om en/of meldplicht. Dit lijkt nog ver weg, maar met de digitale ID kan dit zomaar snel werkelijkheid worden. Ik hoef al die camera’s dus niet.

Antisemitismebestrijders luiden de noodklok en beweren dat op Twitter nu al 2x zoveel antisemitische tweets voorkomen. Men wil natuurlijk regels om dat te voorkomen. Ik denk dat het nogal meevalt. Maar antisemitisme is ook voor mij een NO GO. Echter ik ben zéér principieel over vrijheid van meningsuiting. Voor mij is de grens haat en geweld. Zolang daar niet over heen wordt gegaan, kan wat mij betreft alles gezegd worden. Dus is het projecteren van het woord BALPEN op het Anne Frankhuis antisemitisme? Wat mij betreft niet. Mensen die zoiets doen, zijn onnozele figuren die géén enkele kennis over het verleden hebben. Negeren en uitlachen dat soort idioten. Mensen die expliciete Jodenhaat verspreiden en/of oproepen tot geweld tegen Joden?? Aanpakken met alle juridische middelen die er zijn. Hier gaat het er gewoon om dat Twitter in het gareel gebracht moet worden, want ze willen niet meedoen met de aankomende Europese wetten die hen verplicht te censureren bij desinformatie.

De natuurherstelplannen van Frans Timmermans (Brussel) vallen niet overal in goede aarde. Er moet teveel voor worden ingeleverd. Natuurlijk ben ik voor natuurherstel, maar daar zijn vele manieren voor. Niet de manier van Brussel. Dat wil een nog strenger stikstof beleid. En daar kan Nederland gewoonweg niet aan voldoen. Ons land is fysiek te klein! Dat zou betekenen dat onze veehouderij wellicht compleet moet stoppen en de akkerbouw sterk zou moeten worden ingeperkt. Dat is ondenkbaar, toch? Niet als het aan Brussel ligt. We kunnen voedsel importeren, niet? Totdat China of India alles op gaat eisen en flinke bedragen neer gaat tellen voor suiker en andere goederen. Het gevolg? De EU grijpt naast de pot en daarmee worden we een Derde wereld continent waarin een tekort zal zijn aan alles: voedsel, drinkwater, medicijnen, noem het maar op. En het gevolg? Crisis op crisis en op het einde: oorlog!

Een paar weken geleden had ik het over AI en de Europese regels die ervoor ontwikkeld gaan worden. Er was toen een voorstel gedaan, waarbij gezichtsherkenning niet zou mogen worden toegepast om een sociaal kredietsysteem zoals in China te kunnen ontwikkelen. Ik had toen al voorspeld dat de Europese Raad die regel uiteindelijk zou aanpassen omdat ik denk dat de Europese Unie WEL naar een sociaal kredietsysteem wil gaan. En natuurlijk ga ik weer gelijk krijgen en willen ze die gezichtsherkenning dus wel degelijk hebben, zogenaamd om misdadigers en kinderontvoerders op te kunnen sporen. Het zijn altijd die kleine 0,1 procent van duistere zaken die het winnen van de 99,9 procent goede dingen. Of te wel, we schieten met een kanon op een mug. En dus gaat de Europese Commissie AI en gezichtsherkenning gewoon verder uitvouwen en dus worden de EU burgers op termijn altijd en overal gevolgd. en dan komt daar het sociaal kredietsysteem op den duur bovenop. Dat zal voor mij het kantelpunt zijn waar ik zal radicaliseren en van een ‘brave’ burger in een pro activistische vrijheidsstrijder transformeren. Ik zal NOOIT een sociaal kredietsysteem accepteren. NOOIT!


KLIMAAT
Nog géén maand geleden was het de natste lente ooit. En nu raaskallen de media al weer over een enorme droogte die het record van 1976 zomaar zou kunnen evenaren. We moeten bang gehouden worden. Het regime wil dat mensen gaan eisen dat het klimaat gered gaat worden en die zijn ook nog eens bereid om hun vrijheid daarvoor in te leveren. Was met Corona ook zo. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer en we leren er NIETS van. NIETS!
UPDATE – De droogte heeft inmiddels weer een record gebroken. Ik hoopte dat het eens goed zou gaan regenen, maar helaas. Op dit moment geef ik de Klimaatgekkies toch maar weer gelijk. Want de droogte gaat straks wel degelijk weer problemen geven. Maar aan de andere kant, we hebben een heerlijke zonnige periode. Daar moeten we ook van kunnen genieten, denk ik dan maar. Jammer dat het nog géén grote vakantie is.

Door de droogte in Zuid Europa komen exotische vogels steeds meer naar Nederland. Het zal wel, maar ik denk dat deze vogels ook steeds meer hier zijn vanwege de schone natuur en lucht. De wolf, bever en otter zijn immers ook terug. En binnenkort zwemmen er ook weer steuren in onze wateren. Klimaat zal vast een rol spelen, maar ik denk dus dat er méér factoren een rol hebben.

Er komen nog méér klimaat maatregelen aan. Een zwaarwegend advies vanuit een adviseur van de Europese Commissie stelt dat de CO2 uitstoot in 2040 met 90% á 95% moet zijn afgenomen ten opzichte van 1990. Een onbegonnen klus zonder de inzet van kernenergie. Vanaf 2027 gaan alle burgers van de EU extra CO2 belasting betalen voor autobrandstof en gas. Maar het zou mij niets verbazen als elektriciteit dan ook meegenomen wordt, want dat levert de roversbende van de EU nog meer geld op.


CORONA
Vorige week besloten de Europese Commissie én de World Health Organization dat er een digitaal Covid19 certificaat zal worden ingevoerd. Of te wel: de Coronapas wordt definitief. Ik heb het er al twee jaar over en even dacht ik dat ik ongelijk zou hebben en de coronapas toch definitief weg zou zijn. Helaas: ik heb uiteindelijk toch weer gelijk: de pas komt terug en blijft dit keer. Het zal een vervanger worden voor het groene vaccinatieboekje en meer, denk ik. Er komt een tijd dat men alle vaccinaties nodig heeft die het WHO oplegt, anders mag men niet afreizen naar een ander land. Of er komen klimaat lockdowns. In ieder geval zullen vliegreizen dus sterk beperkt gaan worden. Want zonder vaccinatiebewijs mag je gewoon niet vliegen! En in een later stadium krijg je géén toegang meer tot verpleeghuizen, ziekenhuizen zonder zo’n pas. In Frankrijk was dat al zover. Is dat wat we willen? Ik zal er NOOIT aan mee doen. NOOIT!
Als ik dan over een paar jaar mijn moeder niet meer mag bezoeken in het verpleeghuis zonder zo’n digitale pas, dan zal ik over moeten gaan tot maatregelen die tot nu toe ondenkbaar voor mij zouden zijn. Hoewel ik in het Coronatijdperk ook al over bepaalde maatregelen heb nagedacht. Ik sloot toen géén enkele optie meer uit. Gelukkig is het verplegend personeel nog wel in staat tot nadenken en weet ik zeker dat in zo’n geval de soep niet zo heet gegeten zal worden als ze is opgediend.

Rutte blijft volhouden dat de avondklok tijdens het Coronatijdperk een juiste beslissing was, ook al is het wetenschappelijk niet bewezen dat het effectief was. Maurice de Hond noemt het de klap van de mallemolen en geeft hier het bewijs dat de avondklok niet werkte. Dit bewijs komt trouwens van het RIVM zelf, ha, ha!
Ik vergelijk de onzin van de avondklok met het risico om buiten geïnfecteerd te raken met Covid19. Die kans is nagenoeg NUL. Dus de avondklok heeft nagenoeg géén uitwerking gehad naar mijn mening. Sterker nog, door het ophokken van mensen zijn er waarschijnlijk binnenshuis méér infecties geregistreerd.
Ook hier heeft Maurice de Hond via wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat corona-infecties in de buitenlucht nauwelijks voorkwamen. En die voetbalsupporters (Volendam?) in het stadion dan die massaal geïnfecteerd werden? Die gingen vóór en ná de wedstrijd lekker zuipen in cafés en zaten dicht op elkaar, ook tijdens de busreis heen en terug. Nee, buiten geïnfecteerd raken was vrijwel onmogelijk. Dus in de avond op en neer lopen of rijden naar huis heeft werkelijk géén enkel effect op het aantal geïnfecteerden gehad. Rutte kan zoveel beweren en liegen als hij kan, de toekomst zal zijn ongelijk en misdaad tegen de menselijkheid aantonen. Maar ik snap wel dat Rutte zijn mening geeft, immers de WHO is de facto bij een volgende pandemie dé baas en zal lockdowns en avondklokken instellen zeker niet schuwen.

Er is nog steeds oversterfte dat niet door Corona wordt veroorzaakt. Maar door wat dan wel? Ik weet het antwoord wel, maar heb er géén bewijs voor. De Corona vaccinaties zijn naar mijn mening de boosdoener. Hartfalen, circulatiestoornissen door trombose/aderafwijkingen, turbokankers, immuunsysteem afwijkingen en andere kwalen. Noem het maar op. De alternatieve media heeft het er volop over. De mainstream media blijft nog steeds achter, maar hier en daar worden er vragen gesteld of zelfs beweerd dat er gelogen wordt. Maar nog steeds gewonden en doden na zoveel tijd? Dat kan toch niet, zou je denken. Ja helaas wel. Die spikes kunnen overal zitten en kunnen langzaam schade aan het lichaam of organen veroorzaken. Vandaar dat ik bang ben dat we hier nog vele, vele jaren last van blijven houden.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De Nederlandse veiligheidsdienst MIVD waarschuwde de Amerikaanse veiligheidsdienst CIA dat Oekraïne de Nordsteam pijpleidingen wilde opblazen. Ik blijf mij verbazen hoe een nietszeggende MIVD aan zulke informatie kan komen. Maar er is bij de opgeblazen pijpleidingen ook nog eens een Amerikaanse duiklaars gevonden. Dat kan betekenen dat de CIA de Oekraïense duikers van middelen heeft voorzien óf dat Amerika zelf verantwoordelijk is voor het opblazen van de pijpleidingen. in ieder geval denk ik dat Rusland hier NIETS mee te maken heeft. Er worden vuile spelletjes gespeeld. En het volk? Dat slaapt voor het grootste deel lekker door. Hmm, het kan ook nog zo zijn dat Rusland met opzet een Amerikaanse duiklaars heeft achtergelaten. Ik ga toch weer een beetje twijfelen… Geheime diensten kunnen alles faken. Ik was er niet bij, dus ik hou alle opties open. Altijd.

Putin waarschuwt het Westen en de NAVO dat ze steeds dichterbij een grootschalige oorlog komen met hun bemoeienis bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. En daarbij moet hij ook nog even zeggen dat Rusland meer kernwapens heeft. Maar dat wisten we al en is overbodig. Toch heb ik het gevoel dat veel mensen nog steeds niet doorhebben dat de inzet van kernwapens de facto het einde van de mensheid zal betekenen. Het is, denk ik, wel zo dat als alle kernwapens zullen worden ingezet, de wereld niet zal vergaan, maar de superioriteit van de mensheid als zodanig wel. Want natuurlijk zullen er vast een aantal mensen overleven. Maar laten we de woorden van Putin serieus nemen en stoppen met deze waanzin. Er moeten vredesgesprekken komen en de NAVO moet daarin het voortouw nemen. Zwart op wit zetten dat de NAVO stopt met uitbreiding en garandeert dat Oekraïne neutraal blijft. Pas dan krijgt de vrede een kans.


ECONOMIE
De gasprijs is wéér omhoog geschoten, en dat aan het begin van de zomer. Nu is het weer gepland onderhoud aan gasinstallaties. Het is elke keer wat. De grootste reden is natuurlijk het boycotten van Russisch gas én de toenemende vraag vanuit Azië.

Bijna 4 op de tien kinderen ondervinden de gevolgen van financiële problemen in het gezin. De situatie zal de komende maanden, nee, jaren ook niet beter worden, vrees ik.

De Televaag komt met het bericht dat er een goede kans is dat de boodschappen goedkoper worden. ik denk echter dat dit een misvatting is. De inflatie loopt weer langzaam op, net als de energieprijzen (zoals gas). Dus wellicht zal er 1 of 2 maanden een kleine daling zijn van de prijzen, maar daarna gaan ze weer rap omhoog. Of alles blijft zoals het was en zien we dus eerder een lichte prijsverhoging dan daling. Dus nee, ik geloof er niet in. Steeds meer hoor ik om mij heen dat mensen géén geld meer hebben om de wat luxere producten aan te schaffen. Mijn vakantiegeld gaat ook veel te snel op. De dagelijkse boodschappen zijn en blijven te duur. Landen om ons heen denken aan een communistische oplossing door bepaalde producten tegen vaste prijzen te gaan verkopen. Ik ben tegen het communistische principe, want het beperkt onze vrijheden. Dus ik ben principieel tegen ingrijpen vanuit het regime. Het volk moet ingrijpen. We moeten uit de EU en Euro stappen, ons pensioengeld veilig stellen, de WEF en WHO banden verbreken, etc. Dan kunnen we resetten en ons land weer Nederland maken.

In de VS wordt de rente (voorlopig) niet verhoogd, maar in de EU gaat ECB president Lagarde de rente weer verhogen met 25 procentpunt. Dat is te weinig om de inflatietoename te kunnen stoppen laat staan terugbrengen, maar het brengt wel de Zuidelijke landen weer meer in de problemen. Want hun kortlopende leningen worden wéér duurder. Burgers zullen wellicht voor hun spaargeld ook weer wat meer rente gaan ontvangen. Ik heb daar géén last van, want ik heb géén spaargeld. Alles gaat op aan dure boodschappen en energierekeningen.


KIJK EN LEESTIPS
GoldRepublic – Ab Flipse en Bart Brandts bespreken de nieuwe pensioenregeling.
Weekjournaal van Jeroen Pols en Willem Engel – Week #24 2023.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts