BERICHTEN VAN WEEK 19 – 08/05/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
AI neemt per week toe aan belangrijkheid en zal een revolutie ontketenen die men nu nog niet overziet. Schrijvers werkloos en vrijwel alle witteboorden beroepen worden op den duur vervangen door AI. Ja, zelfs de docent zal zich achter de oren gaan krabben. Nou, ik niet! Ik verwelkom AI in mijn leven en ik zal er de positieve zaken uit gaan halen, maar ik weet ook dat er een donkere kant van AI tegen de burgers gebruikt zal gaan worden. Denk aan belastingcontroles, controle op geld, controle op de weg en natuurlijk het sociaal kredietsysteem. Vandaar dat er regels nodig zijn. Het Europese Parlement heeft een AI wetsontwerp goedgekeurd. Daarin staat verrassend genoeg ook dat AI niet toegepast mag worden in systemen die burgers in de gaten gaan houden. Zou ik er dan toch helemaal naast zitten met mijn voorspelling over het sociaal krediet systeem? Ik hoop dat ik over 5 jaar kan zeggen: ja, ik zat er faliekant naast. De EU heeft ons hiertegen beschermd. Dus tot nu toe kan ik positief zijn over deze regelgeving! Oh wacht: het is slechts een wetsontwerp en deze moet dus, als ik het goed begrijp, er ook doorheen komen via de Europese Raad. En daar zit, denk ik, de crux. Ik vermoed dat de Europese Raad nog wat zaken zal willen aanpassen (zoals die passage over dat sociaal kredietsysteem). We zullen zien. Ik geloof namelijk heilig dat de EU géén goede bedoelingen heeft en dat er zeker een sociaal kredietsysteem zoals (China heeft) zal komen. Vroeg of laat.
UPDATE 13 MEI 2023 – De AI race leidt tot zorgen bij de experts. Ik snap die zorgen wel, want op dit moment kunnen wij als mensheid gewoonweg niet overzien wat de gevolgen van deze versie van AI zijn. Elke week komen er zo’n 30 AI APPS bij en dat is nog maar het begin. Dankzij AI kan AI zelf ook nog eens sneller ontwikkeld gaan worden. Op dit moment zie ik voor het onderwijs in ieder geval mooie zaken rondom AI, maar er zijn natuurlijk ook keerzijdes. Daar wil ik voor nu even niet aan denken. Voorlopig kunnen we AI ten goede voor onze technische vraagstukken gebruiken. Het zou gaaf zijn als er nu ook een versnelling komt in het onderzoek naar bijvoorbeeld kernfusie. Want ongelimiteerde schone energie geeft ook meer mogelijkheid tot kennis!


BINNENLAND
De onderwijskwaliteit holt achteruit in Nederland. Mede door het tekort aan docenten. Vooral het taal- en rekenniveau van de leerlingen en studenten is zorgwekkend, volgens de onderwijsinspectie. Nou, er is best iets aan de hand, maar de oplossing is best wel simpel. Juist minder onderwijstijd voor onze leerlingen, met natuurlijk meer stages. En AI kan de docenten en leerlingen ook helpen, denk ik maar zo. Er is zo veel aan de hand in onze maatschappij. Maar één ding weet ik zeker: niet iedereen hoeft naar de universiteit en dus ook niet iedereen hoeft uit te blinken in taal en rekenen. Maar het kan erger: in een vervolg artikel in het AD schrijft inspecteur generaal Alida Oppers van de Onderwijsinspectie dat leerlingen of studenten hun diploma niet mogen krijgen als ze een onvoldoende halen voor Nederlands. Hoe kan deze vrouw zo’n domme uitspraak doen? Hiermee geeft ze de nekslag, nee, nekschot aan leerlingen/studenten met ernstige dyslexie en/of leerlingen/studenten met een ernstige taalachterstand. Ik ken er genoeg als docent, maar ik weet ook dat deze leerlingen/studenten voor 99 procent op de juiste arbeidsplaats terechtkomen en goede salarissen verdienen. Dit idiote mens zou wat mij betreft vanavond nog moeten worden aangehouden voor opruiing en discriminatie. Wat een secreet!
Ik had dit artikel bewaard dat een paar dagen eerder verscheen dan bovenstaande artikelen. Daarin staat dat ook ouders zich zorgen maken over de kwaliteit van het onderwijs. Allemaal artikelen om de roep tot maatregelen een krachtig geluid te geven. Maar uiteindelijk zullen de leerlingen én docenten de zwarte piet toebedeeld krijgen. Het gevolg: nog strengere criteria voor aankomende docenten en nog strengere exameneisen voor leerlingen. En tenslotte zullen er daardoor nog minder docenten in het onderwijs gaan en leerlingen zullen tenslotte nóg meer achterstand krijgen. De cirkel is rond. Wat een stel onbenullen werkt er toch bij de Onderwijs inspectie. De bezem moet erdoorheen.

De complotdenkers zoals ik zeggen al tijden dat het World Economic Forum (WEF) de facto de baas is in de EU en dus ook in Nederland. De slogan van Klaus Schwab is daarbij: “You Will Own Nothing, But You Will Be Happy“. Om deze slogan in de praktijk te brengen zullen er maatregelen komen om onze bezittingen via wetgeving te confisqueren. En reken maar dat het regime zal proberen om dat zo onzichtbaar mogelijk te doen met maatregelen zoals het huis van box1 naar box3 te verhuizen en de Wet verplaatsing bevolking. Maar ook de eigen auto zal verleden tijd worden als het aan deze idioten ligt. Er worden peilingen uitgezet om het volk om te laten gaan om de eigen auto te laten gaan. Via Nudging, belastingmaatregelen en drang zal het regime proberen de mensen hun auto te ontnemen. Complotten worden uiteindelijk gewoon werkelijkheid.


POLITIEK
Binnenkort wordt er in de Eerste Kamer gestemd over de nieuwe pensioenwet. Pieter Omtzigt schrijft op zijn persoonlijke website over de grote problematiek die er kan ontstaan ná de invoering van deze pensioen wet en adviseert de Eerste Kamerleden om NIET in te stemmen met deze wet. Het feit dat de nieuwe leden van de Eerste Kamer hier niet over kunnen stemmen is ook een grote zorg. Deze pensioenwet en de nieuwe Pandemie wet worden nog gauw even door de oude leden van de Eerste Kamer goedgekeurd. Een typisch voorbeeld van de Rutte doctrine en de drammerigheid van die elitaire D666 verraders. Daar is géén twijfel over mogelijk. Maar ook hier had het volk allang kunnen ingrijpen. Nu is het te laat en moet men de gevolgen maar ondervinden. Helaas zal ik het ook gaan merken, maar ik troost mij dan maar met de gedachte dat we dan allemaal down under gaan. Trouwens, na deze crisis is er nog maar weinig pensioen over, denk ik zo. Alles wordt uiteindelijk genivelleerd in de EU. Ook de pensioenen.

Ook de slechte staat van de wateren in Nederland dreigt ons land verder op slot te gooien. Tenminste, dat is wat het regime ons doen wil geloven. Al die Klimaatgekkies die via NGO’s naar de rechter gaan stappen zullen ook veel (bouw) projecten gaan tegenhouden. Onze wereld is op hol geslagen en alle zaken zijn de omgekeerde waarheid geworden. Het zal allemaal wel te maken hebben met de steeds verdergaande Europese Wetgeving op het gebied van natuurherstel die van kracht wordt. En natuurlijk zal Nederland haantje de voorste willen zijn met de invoering. Vandaar dat Nederland zo geliefd is bij NGO’s zoals het WEF. Timmermans is lekker bezig in Europa om mensen tegen elkaar op te zetten. Een tweede stikstofcrisis dreigt.

D666 Kamerlid Tjeerd de Groot heeft excuses gemaakt aan boerenorganisatie LTO. Hij had gezegd dat de LTO niets waard was. Dit heerschap zegt wel meer dingen, net als zijn mede D666 Kamerleden. Wat zijn er toch verschrikkelijk veel domme idioten verbonden aan deze duivelse partij.
UPDATE – Weer een bericht over D666’er Tjeerd in de Televaag: de andere coalitie partijen gaan zich steeds meer ergeren aan dit heerschap en aan D666 in het algemeen. Het ligt dus toch niet aan mij 🙂

Het regime Rutte houdt documenten betreffende de CBDC (digitaal geld) geheim omdat ‘onze’ Koningin Maxima er te diep inzit. En dus kan de Rijsoverheid zich dan beroepen op een wetsartikel dat leden van het Koningshuis beschermt tegen openbaring van zaken en dus kan in dit geval het vrijgeven van documenten geblokkeerd worden. Belangrijke zaken die geheim moeten blijven worden dan gewoon geadopteerd door het Koningshuis, denk ik dan maar zo. Dus reden om dat soort zaken extra goed in de gaten te houden! Hier nog een Tweet van Pepijn van Houwelingen (FvD).

D666’er Sjoerd Sjoerdsma (ja, die engnek) en Kamerlid Dassen van politieke partij Volt boden de Kamervoorzitter op de dag van Europa een Europese vlag aan. De wet verbiedt gelukkig om deze vlag zomaar in de Kamer op te hangen en dus werd de vlag gelukkig snel afgevoerd door de Kamerbode. Tegelijkertijd was het de PVV die luid protesteerde met kreten als: “De fik erin“. Ha, ha. Geweldig! Ik zou die vlag ook graag in de brand steken. Ik geloof totaal niet in de EU en zou graag de EEG terug willen zien keren.

Het vertrouwen in de politiek is sterk gedaald en lager dan ooit. Tja, wat moet ik hier mee? Dit was te verwachten. Als het schapenvolk aan het einde van de maand hun vakantiegeld krijgt, zullen ze wel weer positiever zijn. Allemaal korte termijn denken. Bij mij werkt dat niet. Het politieke beleid van bijvoorbeeld het CDA (Bakellende) van tientallen jaren geleden wekt bij mij heden ten dage nog steeds boosheid op. Ik vergeet en vergeef niet. En ik neem dat soort herinneringen tot op de dag van vandaag mee in mijn stemkeuze. Laat ik het nu maar niet over Pinokkio Rutte hebben, want dan word ik direct misselijk. Een partij als VVD past dus ook niet in mijn straatje. Maar ik heb ook partijen als SP, PVDA en GL vaarwel gezegd. Ik wil er niets meer mee te maken hebben en zal er nooit meer op stemmen. De Partij van de Dieren had ik altijd hoog zitten, maar op dit moment zijn die ook flink de weg kwijt. Wie weet draaien ze bij in de toekomst.
D666/VOLT/BIJ1/50+/Gündogan? Daar ga ik van rillen. Helemaal een NO GO voor mij. Voor nu hou ik het nog maar even bij FvD.

Na een jaar heeft politieke partij Volt dan eindelijk het rapport gepubliceerd over de grensoverschrijdende activiteiten van ex Volt lid Gündogan. In het 194 pagina’s tellende rapport is niets te vinden over details van het grensoverschrijdend verdrag. Wat ik als gewoon kijker van politieke debatten constateer over Gündogan is schokkend: ik heb het gevoel dat ik dan kijk naar een mens dat een compleet verknipt en psychisch wrak is. Na het lezen hoe dat komt (ze is bijna door haar vader vermoord), snap ik waarom iemand zo is en is het gewoon klaar. Niettemin is zo’n persoon in mijn ogen wel een gevaar voor zichzelf en de maatschappij. Maar goed, het is in- en in triest dat mensen zoals zij zo gekwetst zijn in hun leven. En ik vind het erg knap dat ze vecht voor zichzelf en voor haar politieke standpunten. Maar haar standpunten zijn compleet 180 graden gedraaid met die van mij. In niets, maar dan ook helemaal niets hebben wij standpunten gemeen, ben ik achter gekomen 🙂

Zwolle wil een wettelijk verbod op reclame voor fossiele producten. Dat betekent dat ze ook reclame voor vliegvakanties gaan verbieden omdat deze natuurlijk worden gedaan met vliegtuigen die op kerosine vliegen. Dit is toch ongekend? Persoonlijk ben ik ook niet zo voor vliegen, maar reclames verbieden vind ik toch echt een brug te ver. We leven echt in een Clownsworld.


BUITENLAND
In Pakistan zijn op sommige plaatsen grote protesten uitgebroken nadat oud premier Khan was aangehouden. Hij is inmiddels weer vrijgelaten op borgtocht. Ook hier dus een verval zichtbaar. Het gaat helemaal niet goed in de wereld. Er heerst veel ontevredenheid onder de volkeren. Het wordt tijd dat we ons voorgoed van narcistische leiders en foute dictators ontdoen.

Opnieuw een aanval op de Britse borrel na werktijd. Enige tijd geleden had ik er al een bericht over geschreven dat één of ander Yoga typje borrelen not done vond en we na werktijd maar komkommer moesten gaan eten en water gaan drinken in plaats van borrelen. nu wordt er dus op doorgegaan. Het net sluit zich steeds verder rondom de echte alcoholische borrel na werktijd. Eerst daar en dan hier. Dat is de werkwijze van het regime. Eerst een proefballon opgooien, dan een idioot het nieuwe freaky beleid laten verkondigen en dan de grotere aanpak via politiek, vakbonden of controlled opposition (want het volk vraagt er zogenaamd om). Ik zie het en ik zal mij er met hand en tand tegen blijven verzetten, ook al ben ik geheelonthouder. In mijn wereld is er géén plaats voor deze idiote gezondheidsfreaks of idioot beleid.

In Amerika (waar anders?) heeft een rechter een moeder gelijk gegeven die Mc Donalds had aangeklaagd voor te hete kipnuggets. Na de bestelling viel één van de kipnuggets tussen het zitje en been van haar dochter die daardoor brandwonden opliep. De rechter oordeelde dat deze te hete Nuggets niet geschikt waren om te verkopen. Echt te bizar voor woorden. Moeders horen immers voorzichtig met hete voedselwaren om te gaan. Dáár hoort de verantwoordelijkheid thuis. Ik ben benieuwd hoeveel geld er uiteindelijk wordt uitgekeerd. Dit bericht is ook typisch weer een voorbeeld van de Clownsworld. En door dit soort zaken zal onze wereld er ook niet beter op worden. Op den duur zal alles juridisch dichtgetimmerd worden. Ik zie mij al bij de Mc Donalds bestelzuil een informed consent moeten aanvinken dat mijn frietjes net gebakken zijn en dus nog heet aanvoelen. Tegen de tijd dat je alle disclaimer en informed consent vinkjes hebt aangeklikt zijn die frietjes al lang koud geworden, ha, ha. Een win-win situatie. Ongelofelijk, in wat voor waanzin leven we toch? Hier is het de stikstof en CO2 en daar zijn het de hete kipnuggets.


KLIMAAT
In Nederland hebben we last van de natste lente ooit. Er is zelfs 3x meer neerslag dan vorig jaar in die periode. Natuurlijk ook het gevolg van de klimaatverandering. U weet hoe ik daar over denk. Ons klimaat wordt beïnvloed door deze 4 zaken:
1. De Zon. Deze heeft naar mijn inziens de grootste invloed!
2. Meteorieten die inslaan op aarde.
3. Vulkanen.
4. Broeikasgassen (die slechts deels door de activiteiten van de mens worden veroorzaakt).
Ik geloof dus niet dat de mens (enorme) invloed heeft op de stijging van de temperatuur op aarde. Stichting Clintel gelooft dat ook niet. Kijk eens rond op hun website. Dat wil overigens niet zeggen dat ik klimaatverandering ontken. Integendeel, het is er altijd al geweest! Maar de mens kan er (op dit moment) weinig aan doen, behalve dan het accepteren en anticiperen. In sommige dorpen in Frankrijk is er nu al een groot tekort aan zoet water. Ook hier door invloed van het veranderend klimaat. In Spanje is er na de extreme voorjaarshitte nu een flink pak sneeuw gevallen. Dat is zeker een extreme situatie. We zullen zien hoe het zich verder gaat ontwikkelen.


CORONA
Het tijdschrift voor advocaten bericht over de Pandemiewet (wetgeving WPG) die binnenkort ter stemming ligt in de Eerste Kamer. Deze wet zal onze democratie verder ondermijnen volgens het advocatenblad. Er kleven ernstige bezwaren aan. Deze wet biedt in combinatie met de grote invloed van het WHO de mogelijkheid om mensen diverse beperkingen op te leggen bij een volgende pandemie. Nou en, zullen sommige mensen denken? Dat is toch om ons te beschermen? Lees het advocatenbericht dan maar eens goed door. Daar staat in dat de rol van de Eerste- en Tweede Kamer uitgehold gaan worden. Dus onze democratie in dan ook in direct gevaar. Ook Maurice de Hond gaat op zijn website in op deze nieuwe pandemiewet. Hij heeft het daarin over verzonnen cijfers en sabotage vanuit het RIVM (tijdens de corona neppandemie) die het nu mogelijk maken om de nieuwe wet in te kunnen voeren. Ik kan mij ook nog herinneren dat die oude seniele man Jaap van Dissel had verkondigd dat er meer dan honderdduizend mensen per dag geïnfecteerd zouden worden. Maar dat bleken slechts enkele honderden (of hooguit 1500) te zijn. Er klopte helemaal niets van zijn model. En de sabotage ligt in het feit dat Hugo de Jonge weigerde door WOB opgevraagde cijfers bekend te maken wat tot een rechtszaak leidde die werd verloren door de staat. De Jonge betaalde liever boetes dan de informatie vrij te geven. En zo wordt op basis van leugens en bedrog deze anti democratische wet door onze strot geduwd. Wij als volk zijn er zelf bij, maar er gebeurt niets. Ik heb de petitie allang getekend, u ook? Ik denk het niet. Deze wet zal zich op den duur tegen ons gaan keren (een griepepidemie of wellicht klimaat lockdowns?) en dan zijn de rapen gaar en kan alleen een revolte nog voor enige reuring zorgen. De wet is allang door de Tweede Kamer heen, dus het is nu nog een kwestie van de Eerste Kamer. Het is gewoon Game Over.

Meer jonge mensen krijgen de laatste tijd een beroerte. Onderzoekers denken dat het mogelijk komt door drugsgebruik. Dat verklaart dan wellicht dus ook de oversterfte van dit moment. Oh wacht, drugsgebruik? En in de jaren 70 dan? Die hippiecultuur? Daar werd flink in geblowd en gesnoven, dacht ik. Nee, deze dekmantel is nodig omdat het aantal problemen met vaataandoeningen ernstige vormen begint aan te nemen, ook bij jonge mensen. En allemaal toevallig ná de coronaprikjes. Een gentherapie om precies te zijn. Deze beerput MOET open. De waarheid is hard maar het volk heeft recht op de waarheid. Ik ben héél bang dat er op de lange termijn nog vele slachtoffers (jong én oud) gaan vallen door deze mislukte vaccinaties. Als ik gevaccineerd zou zijn, zou ik met de kennis van nu preventief elke dag een aspirine van 500 milligram gaan slikken. Maar die zijn niet goedkoop en soms ook niet goed verkrijgbaar meer, lijkt het.

Een man wil een corona vaccinatieschade claim indienen, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Hij weet niet waar zijn claim neergelegd kan worden. Daar was in het verleden al voor gewaarschuwd door de wappies. Vandaar dat Willem Engel dan ook opriep om alles te fotograferen, zodat later in ieder geval de prikker geïdentificeerd en verantwoordelijk gesteld kon worden. De NOS meldt verder dat er mogelijk vele claims zullen volgen. Ja, vele bijwerkingen stonden toen niet op de bijsluiter, maar waren wel degelijk bekend bij de alternatieve media. Als men zich niet goed informeert, krijg je dit soort zaken. Gelukkig zijn mijn ogen altijd open geweest (hoewel ik in het begin ook bang was voor corona). Ik vind dan ook dat het volk eigenlijk zelf schuldig is aan dit debacle. En natuurlijk zijn ze voorgelogen door Hugo de Schoenenprins. Die zei immers dat de vaccinaties volkomen veilig waren. Maar ik vind dat je als volwassene zelf als eerste verantwoordelijk bent voor je acties en daden. Bij BlckBX.tv een prachtige uitzending met Theo Schetters (vaccineontwikkelaar) over de gevaren van de coronavaccins.

Er is deze week wéér iemand gewond geraakt waarvan ik denk dat de coronaprikjes ermee te maken kunnen hebben. Het gaat om een bekende BN’er van België die tijdens het opstijgen van een vliegtuig een hersenbloeding kreeg. Er is verhoogde kans op trombode tijdens vliegen dus dat kan het ook zijn, natuurlijk. Maar toch. Het valt op.
De gewone mens met een bloedsomloop wordt niet in de krant genoemd, maar ik heb zo het gevoel dat het er nog steeds veel zijn. Net als de alarmeringen op het P2000 systeem. Nog steeds zijn er veel reanimaties. Voor mijn gevoel véél meer dan voor de corona periode.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De NAVO flitsmacht houdt de oorlog goed in de gaten en bericht dat het géén ver van ons bed show is. Dat is zeker zo, maar dat komt vooral door de bemoeienis van diezelfde NAVO! De flitsmacht staat klaar om in te grijpen en dat betekent dan een directe inmenging in deze oorlog en dus WW4 (géén typefout!). Ik zag (volgens mij bij het weekjournaal van Willem Engel en Jeroen Pols) een poll van een krant of Oekraïne lid moet worden van de NAVO. Volgens mij was het slechts een kleine meerderheid die het daar mee oneens was. Dus best wel een groot deel van de Nederlanders willen Oekraïne bij de NAVO (en deze domme idioten hebben dus niet door dat we dan de facto direct in oorlog zouden zijn met Rusland). Hopen dat er verkeerd gepeild is.


ECONOMIE
De Nederlandse gasbelasting is de op één na hoogste in Europa. En dat terwijl Nederland in potentie stikt van het gas. Hiermee is zeker aangetoond dat het regime Rutte géén goede bedoelingen met het Nederlandse volk heeft. Maar alle belastingverhogingen worden als zoete koek geslikt. Dus het prijsplafond is een sigaar uit eigen doos, wordt er geconcludeerd. Klopt als een bus, maar dit systeem is ook de voorloper van het sociaal krediet systeem, want dat prijsplafond draagt dus bij aan een soort van geforceerde bezuiniging voor de gebruikers.

Door de enorme droogte in Spanje wordt olijfolie vele malen duurder. Tja, wat niet? Als ik nu een Chinese rijsttafel voor 2 personen wil bestellen, betaal ik 25 Euro, terwijl ik vorig jaar daarvoor nog maar 18 euro betaalde. Als ik even snel reken kom ik op bijna 40 procent prijsstijging! BIZAR!!!!!

Een renteblunder met coronagelden dwingt de EU tot het heffen van nog meer belastingen. Er komt een tijd dat wij als volk ook direct aan de EU belastingen gaan betalen. Fransje Timmermans wrijft weer in zijn handen omdat er dan wellicht wéér een extra CO2 heffing komt. Deze dikke PVDA trol had allang het veld moeten ruimen.

De Vice president van de ECB ziet de reeks van renteverhogingen de laatste fase ingaan en dus zullen de prijsstijgingen steeds minder hevig worden. Oh, dat is fijn zullen veel mensen denken. Maar de prijzen blijven dus wel gewoon stijgen. Een Chinese rijsttafel voor 2 personen blijft gewoon 25 Euro kosten (ook als de inflatie daalt!) en aangezien de salarissen niet maandelijks meestijgen met de inflatie, blijft men er dus op achteruit gaan. En zelf zie ik de inflatie trouwens niet echt verder dalen. Tenzij we in een ongekende economische crisis terecht komen, dan komt er deflatie, ha, ha. Nee, de patiënt (economie) is dood, maar de medici (ECB) blijven nog even doorgaan met reanimeren hopende dat de patiënt weer tot leven komt.


KIJK EN LEESTIPS
Weekjournaal van Willem Engel en Jeroen Pols – Week 19 journaal.
BlckBX.tv – Nieuws van vrijdag 13 mei – Over de vaccinaties en de gevaren van de coronaprikjes.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, advocatenblad.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts