BERICHTEN VAN WEEK 20 – 15/05/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Wetenschappers hebben met verbazing vastgesteld dat hondenhersenen groter zijn geworden. Men ging ervan uit dat getemde dieren minder uitdagingen hadden en dus zouden de hersenen kleiner kunnen zijn. Maar ze zijn toch aan het groeien. Mijn theorie: Alle (huis)dieren die sociale interactie hebben met mensen worden slimmer omdat onze maatschappij ook complexer wordt en mensen hun huisdier als gezinslid zijn gaan zien. Dat brengt ook complexe en uitdagende situaties met zich mee. Vandaar dat de hersenen van honden aan het groeien zijn.
UPDATE 25 MEI 2023 – Zijn de toch al slimme boze Orca’s ook bezig aan een soort van evolutie en zijn ze de mens en hun boten als gevaar gaan zien?

In Assen zijn er langs een golfterrein diverse bijenkasten in de brand gestoken. Daarbij zijn 200.000 honingbijen gedood. Nou en? zult u wellicht denken. Boeien. Echter, honingbijen zijn er steeds minder in ons land en dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor het bestuiven van bepaalde soorten planten. Denk aan de paprika- en tomaatplanten. Een stel imbeciele onverlaten besloten dus om de bijenkasten in de brand te steken omdat bijen wellicht ook over het golfterrein vliegen. Maar deze idiote zet mag wat mij betreft als een ernstig milieudelict behandeld worden. De gemeente of provincie zou ook eens kunnen denken over een Marshallplan om de bijen te kunnen redden. Bijvoorbeeld door grote gebieden aan te wijzen voor de bijen en bijvoorbeeld niet voor recreatie. Ik vind al die golfbanen überhaupt al niet nodig. Laat er maar lekker echte natuur zijn.

Het regime heeft commerciële partijen nodig om de Toeslagenaffaire af te kunnen handelen. Pilots met de belastingdienst om zaken af te handelen liepen op niets uit. De gedupeerden moesten toch steeds weer met meer bewijzen komen. Waarom kan het regime dit gewoon niet netjes afhandelen? Nou, omdat ze de boel willen traineren, maar zeker niet willen dat een hele kleine groep wellicht ten onrechte een riante vergoeding krijgt. Toch was juist het regime die een grote groep mensen over één kam scheerde en hen massaal gedupeerd heeft. Ook hier weer een staaltje Rutte doctrine. Wanneer wordt dit heerschap nu eens eindelijk geboeid afgevoerd?

Chat GPT AI neemt een steeds belangrijkere plaats in bij onze maatschappij en onderwijs. Google heeft een concurrerende AI ontwikkeld die ze BARD noemen. Echter, Google BARD zal voorlopig nog niet naar Europa komen. Dat vind ik persoonlijk erg jammer, want voor mijn onderwijs is AI erg belangrijk aan het worden. Veel mensen hebben géén flauw idee wat ons op dat gebied te wachten staat. Ons gehele onderwijs moet het komende jaar al herschreven gaan worden, denk ik. AI gaat zoveel veranderen. Nog meer dan het Internet heeft gedaan. Hier vind u een link naar Chat GPT van Open AI en hier vind u een link naar het nieuwe Bing AI – Zoeken met Chat GPT geïntegreerd.

Er was een poll op Noord-Hollands Nieuws over contant geld. De vraag was of mensen het prima vinden als dat verdwijnt. De “NEE” antwoorden waren overweldigend, dus mensen wilden niet dat contant geld zal verdwijnen. Maar overnacht was de poll opeens omgedraaid. Toen was binnen zeer korte tijd de meerderheid opeens vóór het verdwijnen van contant geld. Een hacker, NCTV of het regime? In ieder geval er is met de cijfers geknoeid. Gelukkig viel het Twitteraars ook op en hebben ze onderstaande grafiek gemaakt. Zeer eigenaardig. Wil het regime de CNBC (digitaal geld) gaan pushen? We zullen het zien.
UPDATE – De poll is teruggetrokken.BINNENLAND
De politie wil méér bevoegdheden om de privacy van burgers te schenden. Ze willen meer inlichtingen verzamelen van bijvoorbeeld demonstranten en deze indelen in categorieën. Daarvoor is er een Team Openbare Orde Inlichtingen (TOOI) opgericht. Dit team houdt van veelal onschuldige burgers dossiers bij. Het gaat hier dus om burgers die demonstreren, hooligans, dieractivisten, etc. Ik vergelijk de drang tot het verkrijgen van data van het TOOI met de Stasi van de vroegere DDR. Sterker nog: het TOOI heeft betere middelen dan de Stasi had. Onschuldige mensen komen in dossiers terecht, en niemand die ernaar kraait. Totdat het sociaal krediet systeem in werking zal treden, dan klapt de val in één keer dicht.
Ik weet nog dat anderhalf jaar geleden tijdens een demonstratie voor vrijheid in Den Haag er overal politie camerawagens stonden die alle demonstranten filmden. Dát is het TOOI.

Het docententekort in Nederland loopt steeds verder op. Nu is al 1 op de 10 banen vacant. Minister van Onderwijs, Dennis Wiersma, komt met wat bonusdingetjes om docenten over te halen om meer te gaan werken. Wat extra snipperdagen, een jaarlijkse uitkering van 2000 Euro of een vergoeding voor beschikbaarheid. Niet echt bijzonder, denk ik maar zo. Het regime wil ook hier voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Willen ze écht kwaliteitsonderwijs? Zorg dan voor kleinere klassen (max 15 leerlingen), een vierdaagse werkweek (meer ontwikkeltijd voor de docent) én minder onderwijstijd voor de leerlingen.

Het aantal nieuwbouwhuizen neemt nog steeds sterk af. De overregulering van het Nederlandse regime is daar natuurlijk de oorzaak van. Daarbij zijn deze duurzame nieuwbouw woningen ook nog eens onbetaalbaar voor de burger met een modaal inkomen, want voor onder de 4 ton kun je zo’n woning niet kopen. De scheefgroei is een feit en zal in de nabije toekomst een flinke correctie ondergaan.

Schiedam krijgt een waarnemend burgemeester, en natuurlijk is dat een D666 type. Ongelofelijk als je naar de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen kijkt. Het D666 kankergezwel is overal aanwezig. Cor Lamers (die ik vóór de coronaperiode wel zag zitten) is bij mij definitief afgeschreven en een ware volksverrader gebleken. Hij was vóór vaccinatieplicht, heeft vreedzame demonstraties verboden en heeft zijn BOA’s bizarre boetes laten uitdelen zoals vrienden die keurig op 1,5 meter gebakjes in de zon zaten te eten. Maar er was een samenscholingsverbod van meer dan 2 personen vanwege corona. Als ik erop terugkijk vind ik het steeds maar bizarder worden. En ik ook maar braaf zijn. Nou dat gaat echt nooit meer gebeuren. Nieuwe pandemiewet of niet. Ik denk dat ik eerder in een (gewapend) conflict met de autoriteiten terecht zal komen dan gehoorzamen aan het regime in zo’n situatie. Maar goed: als het aan mij ligt zal deze <vloekwoord> voor een tribunaal verschijnen. Ik vergeef en vergeet niet in dit soort zaken.

Rechters krijgen het steeds drukker met mensen die een boete hebben gekregen wegens het verkeerd aanbieden van huisvuil en daarvoor naar de rechter stappen. De containers zijn dan ook meestal overvol. En dan zetten mensen hun huisvuil naast de container neer. De BOA’s vinden het dan hun taak om minutieus dat huisvuil te controleren en de eigenaar te achterhalen, in plaats van dat ze even een belletje plegen naar de vuilverwerking om de containers te komen legen. Zelf ben ik op dit gebied een hele brave burger omdat ik mijn afval niet wil laten slingeren vanwege milieuaspecten en de dieren. Maar ook ik maak vaak mee dat die verdomde containers vol zitten. Zorg er gewoon voor dat ze regelmatig geleegd worden, of pas technologie toe die bij een volle container een seintje afgeeft.
UPDATE – Vuilverwerker Irado gaat in Schiedam ook op zondag de containers legen. Goed zo gemeente Schiedam!

In Bussum willen leerlingen die HAVO of hoger niveau onderwijs volgen niet met MAVO of lagere niveau leerlingen in hetzelfde gebouw onderwijs volgen. Als protest hangen er grote plakbiljetten met de tekst “MAVO OUT“. Ook hier een elite in wording die zich al afzet tegen de lagere opgeleiden. En terwijl die lagere opgeleiden de echte motor van de samenleving zijn. Een trieste zaak. En ook hier hebben ouders enorm gefaald zou ik zeggen.

Hugo de Jonge heeft aan het NRC gevraagd of ze een propaganda artikel willen schrijven over 2 bevriende stellen die er achter komen dat ze zoveel met elkaar delen dat ze eigenlijk best in één huis zouden kunnen wonen. Er worden hier proefballonnen opengelaten om de geesten rijp te maken voor verregaande deling van vastgoed en overige eigendommen. Want dat is waar het regime naar toe wil. En als dat niet lukt? Dan gaat het regime een stap verder en worden er via de gemeente panden toegewezen waar we asielzoekers kunnen huisvesten. De wet ‘Verplaatsing bevolking‘ is daartoe al voorbereid.


POLITIEK
Veel politici, deskundigen én de Raad van State zien problemen in de ingediende begroting van Sigrid Kaag. Er worden teveel financiële risico’s naar de toekomst verschoven en daardoor zal een toekomstig kabinet genoodzaakt zijn om verregaande bezuinigingen door te voeren.

Minister Kuipers bevestigt hier dat de nieuwe wet WPG (pandemie wet) de regering de bevoegdheid geeft om ingrijpende maatregelen door te voeren die niet in de wet staan. De mensen die hiervoor waarschuwden werden weggezet als wappies of complotdenkers. Maar complottheorieën worden bijna altijd werkelijkheid. De Eerste Kamer zal eind van de maand waarschijnlijk vóór deze wet gaan stemmen omdat de invloed van CDA – CU – VVD en D666 in de oude samenstelling nog erg groot is. De oppositie is kritisch, maar de coalitie niet. Dus deze ondemocratische wet komt er gewoon en zal wéér een stuk van onze vrijheid af gaan nemen. Ik zie al klimaat lockdowns voor me in de toekomst. Die worden ook mogelijk met behulp van het WHO en deze wet WPG. Kuipers zegt het zelf met zoveel woorden. Game set and Match.

Pieter Omtzigt stelt vragen over het illegaal afluisteren en censureren van burgers aan de minister van Justitie & Veiligheid. Het gaat om zaken zoals het verbergen van zoekresultaten van bepaalde social media of zelfs het blokkeren van accounts door de politie of andere veiligheidsdiensten zoals de NCTV. Eerdere WOB/WOO verzoeken hadden dat aangetoond.

Een denktank van het CDA luidt de noodklok betreffende de nieuwe pensioenwet die binnenkort ter stemming komt in de Eerste Kamer. Het wordt een ramp aldus de denktank. Het afschuiven van de verantwoordelijkheid is begonnen. Maar ook het CDA zal natuurlijk vóór gaan stemmen. Tenzij de denktank veel invloed kan uitoefenen. Ik zie dat niet zo snel gebeuren. Ook Ab Flipse waarschuwt al heel lang voor de nieuwe pensioenwet. Het is nu nog te stoppen. Een juni is het te laat en is het Nederlandse volk weer een affaire rijker.


BUITENLAND
In Turkije ligt Erdogan aan top bij de verkiezingen, ook al is er een tweede ronde nodig. Ik had niets anders verwacht. Het gaat zoals het gaat. Het is ook mijn zaak verder niet, maar ik blijf het vreemd vinden dat dit soort dictators altijd maar blijven winnen en zelfs door 2/3 van de Nederlanders herkozen wordt. Onbegrijpelijk. Maar met Rutte gaat het eigenlijk net zo. Dus de omgekeerde wereld.

In de Verenigde Staten loopt de spanning omtrent de nationaal schuldplafond verder op. Zo rond 1 juni loopt het af en zijn de VS technisch failliet. President Joe Biden heeft nu zijn internationale afspraken afgezegd om tot een deal te komen en dus een faillissement van de VS te voorkomen. Het is langzaam maar zeker ongewoon spannend aan het worden. Wordt het schuldenplafond wéér verhoogd? Dan zal de inflatie natuurlijk ook weer toenemen. Maar er speelt dit keer ook nog wat anders mee, namelijk de BRICS landen. Die zijn in opkomst en zullen de Dollar hegemonie (de Dollar is tot nu toe nog steeds de wereldmunt) tot een einde gaan brengen.
UPDATE 20 MEI 2023 – Nog steeds geen vooruitgang in overleg over Amerikaans schuldenplafond.

Acht top universiteiten van de Verenigde Staten schrijven in een rapport dat er zo’n 4,5 miljoen doden zijn gevallen als gevolg van de Amerikaanse oorlogen ná 11 september 2001. In beginsel kostte dat bijna 1 miljoen directe doden door de oorlogen en 3,5 miljoen doden als indirecte schade daarna. Ik mag de vergelijking met de holocaust natuurlijk niet maken, maar miljoenen doden (veelal Moslims) omdat Amerika (en de soms ook de NAVO) het nodig vonden om vrede en democratie te brengen in landen van het Midden Oosten die vaak niets met 9/11 te maken hadden, maar door valse bewijzen werden binnengevallen. ik herinner mij Irak nog waar Powell een PowerPoint presentatie over gaf met locaties waar massavernietigingswapens zouden geproduceerd worden. Het bleek later allemaal niet waar te zijn. De Verenigde Staten (en ook de NAVO) zijn het kankergezwel van deze wereld. Hun economische en militaire macht is tanende. Over 50 jaar zullen we terugkijken op dit tijdperk en zal schokkend worden geconcludeerd dat het Westen een enorme foute partij is geweest.

Australische politie tasert 95-jarige met looprek na rondlopen met gekarteld mes. Toen ik dit las, dacht ik: NEEEE!
Een 95 jarige DEMENTE bewoonster van een verpleeghuis is door de politie getasert en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bewoonster liep uren rond met een gekarteld vleesmes dat ze uit de keuken had meegenomen. Het zorgpersoneel wist niet wat ze met de situatie aan moesten en belden de politie. Ten eerste vind ik het al raar dat het verpleeghuis messen niet goed kan opbergen. Ten tweede vind ik het raar dat het verpleegpersoneel niets kon doen aan de situatie. Had ook eerst familie erbij gehaald zou ik zeggen. En ten derde vind ik het een schande dat de politie zó heeft opgetreden. Dit duidt op een ernstig gebrek aan creativiteit en vaardigheden bij het verpleeghuispersoneel én politie. Wat zijn er toch een ongekende misstanden in de wereld. Dat dit overigens in Australië is gebeurd verrast mij niets. Tijdens de coronaperiode was Australië de facto een stevige dictatuur. Ze hadden zelfs kampementen waar ze mensen verplicht tijdelijk isoleerden die bijvoorbeeld positief getest waren. Dit land is op mensenrechten en vrijheid dan ook verloren naar mijn mening. Het straalt door de prachtige natuur een enorme vrijheid uit, maar in werkelijkheid spelen zich er vele duistere zaken af. Ik hoef er niet naartoe. Hier nog een Telegraaf bericht en hier een NOS bericht over het taseren van de vrouw met iets meer informatie.
UPDATE 24 MEI 2023 – De vrouw is overleden. Verschrikkelijk nieuws! Die agenten vervolgen wegens doodslag, opsluiten en de sleutel weggooien.


KLIMAAT
NGO Milieudefensie vindt dat Shell niet genoeg doet om de CO2 terug te dringen na de gewonnen rechtszaak van 2021. Shell zal de CO2 in 2030 moeten verlagen met 45% ten opzichte van 2019. Maar blijkbaar gaat het Milieudefensie (NGO) niet snel genoeg. Ook hier de omgekeerde wereld. We worden de facto geregeerd door ongekozen NGO’s.

Nederlanders rijden in steeds grotere auto’s zoals SUV’s. Daardoor komen de klimaatdoelen verder in gevaar volgens een of andere NGO, denk ik. Het is een premium artikel, dus ik kan niet ontdekken wie dat zegt. Een reden voor het regime om het autogebruik nog verder aan banden gaan leggen denk ik zo. You will own nothing and you will be happy.

De politie heeft gisteren een demonstratie beëindigd in de Universiteit van Amsterdam. Daar voerden Klimaatgekkies (vooral buitenlandse studenten?) actie tegen de fossiele samenwerking van de Universiteit met bedrijven als Shell. Die waren al stopgezet, maar bestaande samenwerkingen moesten nog worden besproken. Hoe kan het zo zijn dat de wetenschap zó in de klimaattang is terecht gekomen? En ook hier weer radicale jongeren die géén oog meer hebben voor de huidige situatie waarin we wel degelijk nog sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. De wetenschap is veel te veel onder invloed komen te staan van politiek, NGO’s én grote bedrijven. Daardoor mag je wellicht niet meer spreken over wetenschap, want onafhankelijk is het allemaal niet meer. Critici worden eenvoudig de mond gesnoerd, ontslagen of weggezet als rechts extremistisch. En dat terwijl een kritische blik op zaken zó belangrijk is. Dáár begint wetenschap: onafhankelijk out of the box kunnen en willen denken, altijd kritische vragen blijven stellen en peerreviews gebruiken. Dus hiermee hoort echte wetenschap ook openlijk (controleerbaar) te zijn.


CORONA
De ronde van Italië heeft besloten om de muilkorf weer in te voeren na een aantal Coronagevallen in het wielerpeloton. Deze muilkorven moeten ook buiten gedragen te worden. Er is werkelijk NIETS geleerd vanuit het verleden.

Er zijn honderden meldingen van bacteriële infecties zoals van de vleesetende bacterie binnengekomen bij het RIVM, evenals een record aantal hersenvlies ontstekingen. Ik vermoed dat de vaccinaties van de afgelopen tijd er mee te maken hebben. Daar is gemakkelijk achter te komen. Men hoeft alleen maar te vragen of men gevaccineerd is om snel een voorlopige conclusie te kunnen trekken of zaken iets met elkaar te maken kunnen hebben. Maar nee hoor, niets van dit alles. Ik blijf erbij dat er de komende tijd op dit gebied grote events gaan en blijven gebeuren.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
Gelekte documenten tonen aan dat Clown Zelensky helemaal niet zo vredelievend is zoals hij zich voordoet, blijkt uit een artikel van de Televaag. Ik wist dat al een lange tijd. Deze multimiljonaire clown is niets anders dan een lakei die aan de band loopt van de broodheren de Verenigde Staten en NAVO.

Het regime Rutte is bezig met het zoeken naar wegen om alsnog F16’s aan Oekraïne te kunnen leveren. En daarmee zal men ons definitief uitleveren aan WW4 (géén typefout). Het is goed te zien dat Nederland aan de leiband van het WEF, IMF en NAVO loopt, ook al is Amerika op dit moment huiverig voor levering.
UPDATE 21 MEI 2923 – Rusland is op de hoogte van de mogelijke levering van F16’s en waarschuwt het westen voor de enorme risico’s. En gelijk hebben ze!


ECONOMIE
De Nederlandse bank verhuisde stiekem zo’n 15 miljard Euro aan goud naar Zeist. Een onverwachte zet die mij alleen maar meer overtuigt dat we aan de vooravond van een groot event staan. Deze Tweet van Willem Middelkoop is na bovenstaand bericht dan ook veelzeggend.

Stijgende rente en lonen zetten een rem op de groei van de Nederlandse economie, maar het is niet kapot te krijgen, zeggen experts van ABN Amro. Een recessie zal er dus niet komen, denken ze. Was dat maar waar. Ik verwacht binnenkort nieuwe, sombere berichten zoals een krappere arbeidsmarkt. Maar in sommige branches is er nog steeds een groot personeelstekort.

Volgens Staatscourant nu.nl is de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2023 onverwachts met 0,7% gekrompen. Tja, het staat er echt. Onverwachts. Nederland scoort daarmee het slechtste van heel de EU. Een paar uur later komt nu.nl met een bericht met de mededeling dat paniek niet nodig is omdat krimp helemaal niet erg is. Ook hier weer propaganda vanuit het regime om mensen in de toom te houden. Maar ook nu.nl weet donders goed dat onze economie (in deze tijdsgeest) niet meer zal herstellen. Dan moet er een wonder gebeuren. Het regime zal trachten om een stabiel economisch profiel te creëren, omdat de burgers last hebben van de blijvend hogere prijzen. Dus zullen ze met wat economische of fiscale voordeeltjes proberen te komen. Dat gaat echter niet meer lukken, want de begroting van Sigrid Kaag was zó slecht, dat deze in de nabije toekomst voor enorme bezuinigingen gaat zorgen en inflatie verder aan gaat wakkeren. En daarmee zal de onrust bij de onder- en zelfs middenlaag van de bevolking steeds verder toenemen. Het wordt tijd dat dit regime voorgoed het veld ruimt.

Lagarde van het ECB wil koste wat het kost de inflatie terugbrengen naar 2 procent. Daarbij zal alles uit de kast worden gehaald om dat doel te bereiken. Ik zou niet weten hoe ze dat gaan doen, behalve de rente nog eens sterk verhogen óf de CBDC geforceerd invoeren. Beide oplossingen zijn de doodsteek voor de EU en de burgers. De inflatie was in april zo’n 7 procent in de Europese Unie. Hier in Nederland voelt de inflatie voor mij aan als 40 tot 70%. Alles is zó schrikbarend duur geworden. Vooral in de supermarkt merk je dat, maar ook de energieprijzen zijn nog steeds hoog. Betaalde ik vorig jaar 25 cent voor mijn elektrische energie, nu is dat 40 cent geworden. Dus mijn energie is zo’n 60% duurder geworden!

Het Nederlandse volk wordt steeds bozer over de winkelprijzen. Het blijkt ook een gevalletje van graaiflatie te zijn. Vooral de grotere bedrijven verhogen de prijzen elke keer weer. En zolang de inflatie ook maar blijft stijgen, gaat dit niet ophouden.


KIJK EN LEESTIPS
BlckBX.tv – Black Box Today Maandag 15 mei – Coronaschuld nekt MKB en WPG leunt op drijfzand.
Videowaarheid – Weekjournaal #20 met Willem Engel en Jeroen Pols

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, cnbn.com, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts