BERICHTEN VAN WEEK 18 – 01/05/2023

Trots op de boeren!


BREAKING NEWS 4 MEI 2023
Volgens Jeremy Babe is er weer een grote bank uit Californië, PacWest BANCORP in grote financiële problemen gekomen. De aandelen van die bank zijn meer dan 35% gedaald. Dit natuurlijk na de renteverhoging van 25 basispunten van de FED. De ECB heeft vandaag de FED gevolgd en ook de rente met 25 basispunten verhoogd. Ik ben benieuwd wat er nu verder gaat gebeuren. Drie grote banken uit de VS die onlangs zijn omgevallen, namelijk SBB, First Liberty en Signature Bank hadden samen meer verlies van waarde dan alle omgevallen banken in 2007/2008. Dus de situatie is duidelijk vele malen ernstiger dan mensen wordt verteld. De vraag van mij blijft of het omvallen van de VS langzaam of snel zal gaan. Bij een langzame val kunnen ze nog wat reddingsoperaties doen, zoals invoeren van de CBDC, maar als het snel gaat ontstaat er grote chaos en zelfs oorlog, denk ik. Hoe dan ook: het is game over!
UPDATE – Hieronder een lijstje met Amerikaanse banken waarvan het aandeel flink aan waarde heeft verloren. PacWest staat hier zelfs al op -54%. Dat is het einde van die bank. En het is ook weer eens vlak voor het weekend. Dus in het weekend wordt deze bank (of banken) wellicht overgenomen. Problem solved!


ALGEMEEN
In 2019 is er een Denktank Desinformatie opgericht met 35 leden. Zes van deze 35 leden zijn inmiddels geïdentificeerd; de rest is nog onduidelijk blijkt uit WOB verzoeken.

Kamerleden en experts vragen zich nu af in wiens belang deze Denktank nu was. Ook is er de vraag in welke mate deze denktank verantwoordelijk was voor zogenaamde desinformatie berichten op Social media. Die werden immers gecensureerd en zelfs verwijderd. Als dit zich doorzet zal er een allesomvattende EU censuurwet komen die alles als desinformatie zal bestempelen dat niet het overheid narratief zal zijn. Het is een kwestie van een paar jaar, denk ik.
Schoenenprins Hugo de Jonge en Kamerlid Nilüfer Gündoğan wisten natuurlijk ook alles van deze denktank af. Wat is en blijft het toch een bijzonder mens, die Gündoğan. Haar mening is op alle vlakken 180 graden gedraaid met de mijne. En dan druk ik mij nog héél zacht uit… En die Marc van Ranst, tja… De grootste boef uit België. Wat doet zo iemand in een Nederlandse Denktank?

Geëmotioneerde moeders van gesneuvelde soldaten vragen aan de boeren en mensen om de omgekeerde vlaggen weg te halen. Ik begrijp dat niet. Er zijn op dit moment zó veel crisissen aan de hand die om een oplossing vragen. De boeren draaien de vlag niet voor niets om. Het is oorlog in boerenland. Persoonlijk ben ik ook tegen de 4- en 5 mei viering. Want naar mijn mening hebben we als mensheid NIETS geleerd van het verleden. Over niet al te lange tijd staan er namelijk weer grote conflicten op stapel. Denk aan hongersnoden, het sociale krediet systeem, de oorlog tussen China en Taiwan en tenslotte is er die kans op WW4 (géén typefout). Dáár moet de aandacht naartoe. Niet naar boeren die de vlag andersom ophangen omdat ze in nood dreigen te komen of omdat ze een proteststem willen laten horen. Dat heeft dan ook verder niets te maken met het respect voor gesneuvelde soldaten. Soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid. Maar die vrijheid hangt aan een zijden draadje. Ja, in Nederland mag je nog steeds van alles zeggen, maar het is sinds het corona tijdperk duidelijk geworden dat het narratief van het regime als de waarheid geldt. En daar mag niet meer over gediscussieerd worden, want dan ben je een complotdenker en word je gecanceld.

AI pionier Geoffrey Hinton heeft bij Google ontslag genomen omdat hij vrijuit wilde spreken over AI dat in ontwikkeling is. Hij is als grondlegger tot de conclusie gekomen dat de huidige stand van zaken rondom AI angstaanjagend aan het worden is. Ik zelf volg de ontwikkelingen van AI op de voet en ook ik verbaas mij wat er tegenwoordig allemaal al kan. Ik denk dat niemand deze revolutie ook had verwacht in 2023. Want de zelflerende algoritmes verbazen ook de eigen ontwikkelaars. Ik denk dat AI dezelfde revolutie teweeg gaat brengen als de komst van het Internet was. Nee, dit gaat zelfs sneller! Onze kinderen dienen er dan ook NU mee in aanraking gebracht te worden zodat ze klaar zijn voor de toekomst en kunnen ze zich ook wapenen tegen de nadelen of kwade invloeden van AI. Als docent ga ik er dan ook mee aan de slag. Het gaat mij wel allemaal boven de pet, maar ik ga proberen mijn leerlingen te leren om met AI te programmeren, voor- en nadelen te onderzoeken en praktische toepassingen met AI te maken. Want als ik dat niet doe, doet de AI dat. Zie dit artikel. En dat is beangstigend. Vorig jaar was er een medewerker van Google ontslagen nadat hij publiekelijk bekend had gemaakt dat de door Google ontwikkelde chatbot zelfbewustzijn had ontwikkeld. Dat is nogal een uitspraak want dat zou betekenen dat die AI vele malen verder ontwikkeld is dan de AI ChatGPT die nu is vrijgegeven door een andere partij (Open AI). Ik snap de angst van Geoffrey Hinton heel goed. Ik kan mij niet voorstellen dat de AI al zover is ontwikkeld dat er zelfbewustzijn is ontwikkeld. Dat zou inderdaad angstaanjagend zijn. Ik moet dan denken aan Skynet van de Terminator films.
Ik las in dit artikel dat Chat GPT al preciezer en aardiger in staat is dan doctoren om antwoorden te geven op medische vragen in fora. Dat kan een mooie toepassing zijn van Chat GPT.
Het is wel een ding hoor, dat AI. Er komt een tijd dat we als mens moeten gaan nadenken over rechten dat AI zou moeten krijgen. Stel dat AI zich bewust is van zijn bestaan. Mag je zo’n AI dan nog uitzetten of zelfs wissen? Dat klinkt dan hetzelfde als dat je een mens opsluit in een isoleercel zonder enig bezoek (uitzet) of doodt (wissen).

De politie heeft, voorafgaand aan de wedstijd Ajax – AZ, 154 supporters van AZ in een metro aangehouden wegens het zingen van antisemitische liederen (groepsbelediging). Een goede zaak, zou je denken. Echter, wat ik mij vervolgens afvraag is hoe de politie weet dat al deze 154 supporters deze liederen zongen? Was er 1:1 begeleiding, of waren er camerabeelden (knap dat die dan zó snel zijn geanalyseerd!) óf is het een opportune actie door alle supporters aan te houden en te beschuldigen? Er hoeft er namelijk maar één onschuldig te zijn en dan? Ik vraag mij af of het wettelijk mogelijk is om alle supporters aan te houden en te beschuldigen. Ik geloof gewoon niet dat dit kan én mag. Maar dit soort zaken vind ik erg interessant, want deze zijn voor mij een informatiebron over de toestand van ons rechtssysteem. Stel dat ik in die metro aanwezig zou zijn tussen die 154 zingende supporters of idioten. En ik zou niet meezingen en toch aangehouden worden? De wereld zou te klein zijn en ik zou tot het uiterste gaan om mijn gelijk te halen. Want is er bewijs? Nee! Natuurlijk zou ik in de eerste plaats al slim zijn en NIET in die metro zitten, maar het gaat om het principe. Deze aanhoudingen kunnen naar mijn gevoel dus nooit (allemaal) in de rechtszaal standhouden, tenzij er duidelijke camerabeelden, heterdaden of bekentenissen zijn. Ons rechtssysteem gaat namelijk ervan uit dat men onschuldig is totdat schuld is bewezen. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe dit afloopt. Dit is namelijk een andere zaak dan bijvoorbeeld een individuele biergooier in een stadion. Die kan er zó worden uitgepikt. Ik zou het logischer gevonden hebben als de politie alle supporters had verwijderd uit de metro. Wellicht is dit ook gebeurd en is in de krant per abuis het woord aanhouden gebruikt. Ik ben benieuwd of ik hier morgen een update bij kan schrijven. In ieder geval gebruikt de politie op hun site ook het woord ‘aanhouden’. Dus een foutief woordgebruik kan ik uitsluiten. En daarbij staat ook in het bericht “alle supporters die zongen zijn aangehouden“. Dat impliceert dat niet alle supporters hebben gezongen, toch? Dus welke onderzoeksmethode hebben ze gebruikt om zaken aan te tonen? Ik heb de Politie eenheid Amsterdam dan ook maar even een Tweet gestuurd:

Ja, ja. Ik zit sinds twee dagen op Twitter. Ik merkte dat ik via Google vaak op Tweets zocht, maar dan kom je niet overal terecht, dus ik heb nu maar een account bij Twitter aangemaakt.
UPDATE – Hier een vervolg artikel van het AD. Daarin staat dat slechts enkele supporters boeven de nacht in de cel hebben doorgebracht.
UPDATE 8 MEI 2023 – Er wordt eerdaags besloten of de supporters boefjes vervolgd zullen worden. Ik denk het niet, behalve de echte heterdaadjes die ook vernielingen hebben gepleegd. Tot nu toe dus een staaltje blufpoker.


BINNENLAND
Er zijn steeds meer explosies in Rotterdam. Hier en daar zijn er wel aanhoudingen verricht, maar volgens mij kan de politie er de vinger er nog niet goed opleggen. Uit de hand gelopen ruzies over drugsdeals of wraakacties uit het drugscircuit zijn de oorzaak. De War on Drugs van burgemeester Aboutaleb schijnt er ook mee te maken te hebben.

Een Afghaans gezin weigert een hotel als opvang locatie te verlaten en heeft het door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) aangeboden woning afgewezen. De reden weet ik niet, maar ik kan mij bedenken dat je in het hotel comfortabel zit en ook verzorgd wordt, aangezien de kamers géén voorzieningen hebben om zelf te koken en dergelijke. Het wordt toch wel eens tijd dat het regime hier tegen op gaat treden. Een huis weigeren? Dan terug naar land van herkomst. Een echte vluchteling is al blij met een veilig heenkomen. Deze Afghaanse asielzoekers zijn wellicht gewoon gelukzoekers, ben ik bang. En ze hebben ook nog eens meer voorrecht dan Nederlanders. Die zoeken zich suf naar een geschikte woning.

Parkeren op de openbare weg gaat in een deel van Scheveningen en Den Haag zo’n 50 Euro per parkeermoment kosten. Of je nu 10 minuten of de hele dag parkeert maakt niet uit. 50 Euro is het vaste bedrag dat er betaald moet worden. Dit om overlast te beperken van mensen die een dagje uit gaan. De bewoners schijnen het een goed plan te vinden. Ik snap dat bewoners last hebben van de toeristen, maar dit soort maatregelen gaat op den duur tegen de gemeente werken. Parkeer garages zijn natuurlijk ook al niet goedkoop. Het parkeerprobleem wordt in de toekomst alleen maar groter als de instroom van asielzoekers blijft toenemen. Dit jaar zo’n 70.000 waarvan ongeveer 80 procent een verblijfstatus zal krijgen. Maar je mening over dit soort zaken mag je niet meer ventileren, want dan ben je niet Woke of inclusief en moet je gecanceld worden. Jammer dan. Mijn mening is dat Nederland veel te vol is. En dan zijn parkeerproblemen nog de minste van alle uitdagingen die ons in dit land te wachten staan. We gaan al richting de 18 miljoen mensen toe. In de jaren 80 waren dat 15 miljoen. En dat was al veel.

Hier een moeilijk bericht voor mij als leraar. En toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan misstanden, want transparantie, gelijkheid en rechtvaardigheid zijn één van de meest belangrijkste zaken in het leven, vind ik. Nou hier komt het: er is wat mis met sommige jeugd. Zonder dáár verder een vooroordeel over te vellen geef ik gewoon het regime Rutte er de schuld van. Dit regime vertikt het gewoon weg om te investeren in onze jeugd, propere huisvesting en geluk. Zie hier: jongeren trappen als een hyena groep één andere jongen in elkaar en deze ene jongen belandde vervolgens op een treinspoor. Dat zou natuurlijk hele ernstige gevolgen gehad kunnen hebben. Als je naar de beelden kijkt dan zie je dat de grote groep jongeren als hyena’s (donkere kleur) deze ene jongen (lichte kleur) aftuigt. Is kleur relevant? Nee, kleur speelt als zodanig géén enkele rol, en mag ook nóóit een rol spelen. Aan de andere kant speelt de (soort) cultuur en normen & waarden waar deze jongeren in opgroeien wél een grote rol, denk ik. Deze hyenacultuur komt oorspronkelijk veel voor in landen waar armoede of andersoortige onrust heerst. De grote groep moet voor elkaar opkomen en elkaar onderhouden waar het nodig is. En dat is op zich een hele mooie eigenschap van zo’n cultuur. Maar als het uit de klauwen loopt bij een vechtpartij, kan deze (geïmporteerde) cultuurvorm vreselijke uitwerkingen krijgen. Zo vind ik het persoonlijk verschrikkelijk maar vooral erg laf om met als groep één persoon aan te vallen. Als ik op dat moment politieagent zou zijn, zou ik niet aarzelen en keihard ingrijpen. Ik zou misschien wel schoten hebben gelost om die ene persoon te kunnen ontzetten. Een groep tegen een eenling is altijd fout. Altijd! Hoe kunnen we deze hyenacultuur stoppen? Allereerst door meer te investeren of meer zaken doen (creëren van juiste rolmodellen) in de landen en wijken waar deze jongeren hun oorsprong hebben en ten tweede dit soort kuddegedrag als maatschappij onvoorwaardelijk afkeuren en (preventief) ingrijpen waar het kan. De rolmodellen van deze culturen zijn helaas ook niet altijd het goede voorbeeld. Drillrap is daar een voorbeeld van. Maar uiteindelijk gaat het om status en respect bij deze jongeren (veelal jongens, trouwens). En door het cultuurverschil heeft status en respect een hele andere betekenis dan bijvoorbeeld oorspronkelijke Nederlanders voor zich zien. En dáár wringt de schoen. Niet de kleur maar de cultuur met haar normen en waarden bepalen het beeld dat we van elkaar hebben. Tenminste, dat is wat ik denk. Er is dus veel werk aan de winkel om onze jongeren op het juiste pad te houden. Hier een artikel van Geenstijl met daarin het officiële bericht van de politie. Als ik de Twitterberichten en Geenstijl commentaren bekijk, word ik er ook niet vrolijker van. Ook al snap ik de gevoelens van onmacht bij de reaguurders en burgers héél goed. Die zijn misschien wel vergelijkbaar met hoe ik wellicht zou willen reageren als ik agent zou zijn geweest in zo’n situatie.

En hier wéér een moeilijk bericht van mij als Nederlands burger. Voor de tweede keer deze week zijn er vechtpartijen uitgebroken tijdens het stemmen voor Turkse burgers in de RAI. De politie bericht hierover op Twitter. Ik snap dat er tussen Turkse politieke partijen en voorkeuren grote verschillen zijn. Maar dat is hier in Nederland ook. Neem D666 en FvD. Een onoverbrugbaar verschil. Maar gevechten bij de stembus? Nee, dat zeker niet! Deze Turks/Nederlandse burgers mogen stemmen op Turkse politici terwijl zij zelf meestal permanent in Nederland wonen. Zet uw blik dan op de Nederlandse politiek zou ik zeggen.


POLITIEK
Het omstreden EU pensioenfonds heeft geld nodig. Dat zal waarschijnlijk bij de EU belastingbetaler gehaald worden. Hoe groter de EU, hoe groter dat fonds zal worden (meer EU ambtenaren). En in de toekomst worden alle pensioenfondsen EU. Reken maar dat ze begerig naar Nederland kijken. Ons gidslandje zal onder leiding van Rutte & Kaag graag afstand doen van de pensioenen. Nivelleren ligt in het vooruitzicht. Ik geef het nog maximaal 6 tot 8 jaar.

De Central Bank Digital Currency (CBDC) komt eraan. Op Twitter vond ik onderstaand plaatje. Dat geeft mij géén goed gevoel. Helaas ben ik de bron ervan kwijt. Alles in overweging nemende, sla ik het aanbod af en wil niets, maar dan ook niets met de CNBC te maken hebben. Helaas is de kans groot dat het verplicht zal gaan worden, want het alternatief (cash geld en giraal geld via de commerciële banken) zal gaan verdwijnen, ben ik bang. Zeker als de economische crisis zal expanderen -> omvallen van banken.


Geenstijl bericht over de Europese Unie in 2037. De Europese landen zijn dan opgedeeld in regio’s (het nieuwe Derde Rijk???). Bijvoorbeeld Nederland wordt opgedeeld in de regio Amsterdam en Groningen. Meer niet. De Naam Nederland is weg. Vele mensen zullen denken dat dit weer complottheorieën zijn. En ik heb nog géén officiële Europese bron van het artikel. Het is een Twitterbericht van een gebruiker. Wellicht heeft die de kaart ontworpen. Maar heel gek is dit artikel niet. De EU wil graag naar zo’n soort systeem toe. Ook politieke partij Volt (soort D666) is hier een voorstander van.
UPDATE – Volgens “V” for Valentine is het een politiek EU vertegenwoordiger van Volt die deze kaart verspreidt heeft.


BUITENLAND
In Frankrijk zijn er nog steeds grote demonstraties tegen de pensioenhervormingen alles en Macron. Het zou mij niets verbazen als sulletje Macron binnenkort de noodtoestand uit gaat roepen in plaats van de pensioenwet terug te trekken. Ik hoop dat de Fransen vol blijven houden. Het is echter niet slim om winkels en auto’s te slopen. Focus op het regime zou ik zeggen.

Mijn hart ging sneller kloppen toen ik in de Televaag las dat President Biden later op de dag een grote persconferentie ging geven. Ik dacht heel even dat de VS op het punt stonden om banken op grote schaal te gaan redden of de mensheid informeren dat er buitenaards leven is gevonden, maar het blijkt dat Biden een foutje heeft gemaakt. Hij bedoelde slechts een interview. Dat is een aantal schalen lager, ha, ha.
WAPPIE MODE: Het kan ook zo zijn dat Biden wel een persconferentie wilde geven maar werd teruggefloten door de Deep State, ha, ha. 🙂

President Zelensky heeft voor de zoveelste keer gevraagd of Oekraïne lid kan worden van de NAVO. Een land dat in oorlog is lid maken van de NAVO? Ha, ha. Dat zou dan betekenen dat Artikel 5 van de NAVO direct in gang gezet wordt en er dus een grootschalige wereldoorlog (WW4; géén typefout) uitbreekt. Dream on, Zelensky. Maar wat ik helemaal niet snap is dat het überhaupt besproken wordt. Totaal onzinnig en zelfs gevaarlijk.


KLIMAAT
De klimaatgekte van Robot Jetten gaat vooral arme mensen treffen. Maar ook mensen zoals ik die bovenmodaal verdienen zullen flink de klos gaan worden van dit beleid. Huis in box 3, auto aanschaf duurder en hogere energieprijzen. Het houdt niet op.


CORONA
Het corrupte WHO heeft Corona dan nu eindelijk officieel ten einde verklaard. Nu wordt het tijd om tribunalen op te starten en hen te vervolgen die deze NEP pandemie gebruikt hebben om burgerrechten te ondermijnen en een groot onderzoek te starten naar de wereldwijde oversterfte. Die oversterfte is er nog steeds tot op de dag van vandaag. En dat terwijl Corona géén rol meer speelt. Als ik het artikel verder lees dan zie ik staan: “Dankzij de vaccins kan de corona-uitbraak onder controle gehouden worden.“. Dát is nu desinformatie van collaborateur website nu.nl. Volgens Jan Bonte (Ex Neuroloog) op Twitter is het grootste deel van de wereld niet tegen Corona gevaccineerd. Hij heeft gelijk! Misschien kan de Denktank Desinformatie het artikel herschrijven 🙂


In Engeland zijn er zorgen omtrent een corona mutatie die “Arcturus genoemd word. Aangeraden wordt om een muilkorf te dragen in het openbaar vervoer. Er wordt van alles verzonnen om de mensen bang te houden zodat ze straks de digitale ID en geld als makke schapen tot zich nemen, en dan hangen ze.

En weer een (jonge) sporter overleden. Ze vallen bij bosjes, lijkt het wel. Wanneer eist het volk (hier en daar) nu eens openheid van zaken en een groot onderzoek?

Volgens de Azijnbode is uit onderzoek gebleken dat contactonderzoek én de Corona APP nauwelijks hebben geholpen om de verspreiding van het Covid19 virus tegen te gaan. Iets wat ik persoonlijk altijd al heb gedacht. En ik heb dan ook nooit meegewerkt aan deze onzin (gaf bij een vraag altijd valse gegevens) en de APP natuurlijk nooit geïnstalleerd. De APP heeft naar mijn mening zeker wel bijgedragen. Maar dan niet tegen corona, maar voor de invoering van het toekomstige sociaal krediet systeem. Want daar is die APP voor ontwikkeld. Dat zegt het regime niet, maar deze APP was een perfecte nulmeting voor de toekomst., het digitale ID.

De Pandemiewet komt eraan. De Eerste Kamer zal waarschijnlijk vóór gaan stemmen. Pepijn van Houwelingen waarschuwt hier nog maar eens voor. Maar ik vrees dat het te laat is. Het volk laat zich langzaam maar zeker ontdoen van grondrechten en vrijheden. In combinatie met de vele crisissen zullen we als volk weer een stap dichter bij het eindspel gaan komen; een grote stap richting de afgrond.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
Leugens zijn er overal. Ook onze ministers in Nederland liegen. Clown Zelensky bracht op 4 mei een verrassingsbezoek aan Nederland. Maar tijdens zijn toespraak zei Zelensky dat hij blij was met de uitnodiging. Een kleinigheidje, maar ons regime wil juist benadrukken dat wij als volk onze bek moeten houden en achter Oekraïne moeten blijven staan. Dat is de boodschap. En natuurlijk nog meer geld en wapens naar Oekraïne. Bij mijn weten is het (in ieder geval voor Nederland) bij wet verboden om wapens te leveren aan landen die met elkaar in oorlog zijn.

Putin is gewaarschuwd door Zuid Afrika om in augustus niet naar dat land te komen voor een BRICS overleg, want dan wordt hij gearresteerd vanwege een internationaal arrestatiebevel dat tegen hem is uitgevaardigd. Putin zal het dus moeten doen met een videoverbinding. Wat ik zo raar vind is dat er géén dergelijke internationale arrestatiebevelen zijn voor George W. Bush junior, Bill Clinton, Barack Obama en Tony Blair vanwege oorlogsmisdaden in het Midden oosten. Oh ja, misschien kan Bakellende ook nog voor het gerecht. Die liet Nederland meedoen aan de illegale NAVO invasie in Irak.

Het Kremlin is aangevallen door drones. President Putin was niet aanwezig. Er is zichtbare schade en er is ook beeldmateriaal van de schade aan het Kremlin. Ik ben bang dat de Russen een ongekende vergelding gaan doen in Oekraïne. En ik vraag mij ook af met welke wapens Oekraïne vecht tegen de Russen. Ik ben bang dat deze wapens (drones) vanuit het Westen komen.
UPDATE – Moskou beschuldigd nu de VS van de drone aanval op het Kremlin. Ik denk zeker dat de VS er mee te maken heeft, maar ze zullen niet zelf achter de knuppel hebben gezeten. Maar ook hier zal de proxy oorlog op den duur overslaan op het Westen. Het is zó dom geweest om de dollen met grote beer Rusland.

De Europese Unie wil over gaan op een oorlogseconomie. Op deze manier kunnen ze Oekraïne blijven helpen met miljarden aan wapen- en munitiesteun. De meeste slechte manier om naar vrede te werken. We worden allemaal in deze afschuwelijke oorlog meegesleept en straks is er géén weg meer terug.

Rusland heeft het gemunt op de onderzeese kabels en pijpleidingen van de Westerse landen. Een directe oorlogsverklaring als ze die kabels en pijpleidingen opblazen. Oh wacht. Dat hebben ze met de Nord Stream al gedaan, toch? Er worden hier rare politieke en militaire spelletjes gespeeld en ik ben bang dat niet de VS noch Rusland het slachtoffer ervan worden. Nee, hier gaat de EU voor boeten. Als er de komende tijd wat gaat gebeuren, dan is het in de EU. Dat is wat ik denk. Het zijn de voorspelen voor ergere zaken die ons te wachten staan. Neem een economische crisis, saboteer energiedistributie en er is een giftige mix van incidenten die tot een groot evenement gaan leiden. Ik krijg steeds meer het idee dat de NAVO, met de VS voorop, Rusland tot het uiterste aan het drijven is met de EU als speelbal of joker. Alles om het zéér fragiele (economische) hachje van de VS te redden. Ik heb ChatGPT gevraagd om een mooie thriller te schrijven in de Tom Clancy stijl. Maar ook in deze AI thriller worden alle bad guys uitgeschakeld. Hieronder een voorbeeld van de achterkant van een boek met titel “De Joker” gemaakt in ongeveer 3 minuten door mij met OPENAI ChatGPT (tekst) en Dall-E 2 (foto):

In een wereld waar spanningen tussen de NAVO en Rusland hoog oplopen, worden verschillende sabotagepogingen op cruciale pijpleidingen ontdekt. Het lijkt erop dat een onbekende groepering probeert de energievoorziening van de NAVO-landen te verstoren en zo de politieke stabiliteit te ondermijnen. Terwijl de NAVO en de Russen elkaar beschuldigen van de sabotage, worden enkele verdachten geïdentificeerd.
Een team van EU-agenten onder leiding van de doorgewinterde spion, John Michaels (EX-MI6), gaat op onderzoek uit om de saboteurs op te sporen. Naarmate de spanningen tussen de NAVO en Rusland toenemen, worden de nauwe banden tussen landen onderling steeds meer verbroken door sombere economische vooruitzichten en de missie gevaarlijker. Terwijl John en zijn team door Europa reizen om de identiteit van de saboteurs te achterhalen, worden ze geconfronteerd met verschillende dodelijke aanslagen. Het wordt al snel duidelijk dat er krachten op de achtergrond zijn die er alles aan doen om de missie te laten mislukken en een oorlog tussen de NAVO en Rusland te ontketenen.
Met de klok die tikt en de spanningen die toenemen, staat John voor de ultieme uitdaging om niet alleen de saboteurs te ontmaskeren, maar ook te voorkomen dat de wereld in chaos en vernietiging vervalt. Zal hij op tijd zijn om de onbekende vijand te stoppen voordat het te laat is?

ECONOMIE
Verzekeringen voor elektrische auto’s zijn véél duurder dan brandstofauto’s. De reden snap ik wel: schade bij een elektrische auto kan veel duurder uitpakken door specialistische componenten en massa van de auto. Maar het regime pleit er toch voor dat alle auto’s elektrisch worden? Zorg dan dat het voordelig is om een elektrische auto te rijden en schaf onder andere die BPM af.

Bij het Noodfonds Energie loopt het storm. De aanvraagtijd is met een week verlengd ‘wegens succes‘.
Toch dieptriest dat een land als Nederland voedselbanken en noodfondsen nodig heeft om mensen het hoofd boven water te kunnen houden. Het verval gaat maar door.

De inflatie is in april weer toegenomen tot 5,2 procent. In maart was het nog 4,4 procent. Een slecht voorteken. In combinatie met een afzwakkende economie zitten we dus nu in een stagflatie. En ik denk persoonlijk dat we ook al in een recessie zitten. Er gaan de komende weken, maanden ook veel bedrijven failliet omdat ze de coronasteun niet terug kunnen betalen. Al met al grote zorgen over onze economie.

Er is vrees ontstaan voor een domino-effect na het omvallen van de First Liberty bank. Men vraagt zich af of dit de voorbode is van de bankencrisis van 2007-2008. Mijn antwoord: misschien. De banken zijn nog steeds fragiel maar om andere redenen dan in 2007-2008. Toen waren er veel bad banks met hypothecaire leningen die niet afbetaald werden. Nu is het vooral helikoptergeld en de hogere rente die de banken (en landen!) parten gaan spelen. In ieder geval worden het spannende tijden. Want ons Westerse economische systeem (maar ook de normen en waarden) zijn aan hun laatste adem begonnen. De beurskoersen in Europa en de VS staan op 2 mei ook weer lager wegens de vrees van een domino-effect. De VS bereikt trouwens binnenkort (eerder dan verwacht) weer haar schuldenplafond. En dan zijn er slechts 2 opties: failliet gaan of weer meer helikoptergeld aanmaken en wéér een nieuw schuldenplafond vaststellen. Zolang er vertrouwen in de Dollar bestaat, kunnen ze blijven verhogen. Maar dat vertrouwen wordt steeds minder doordat de BRICS landen onderling steeds meer afspraken maken over valutering en daar is steeds minder plaats voor de Dollar…

De ECB maakt lenen steeds duurder door een hogere rente te rekenen. Daardoor hoopt ze dat de inflatie verder zakt. Echter met dit beleid komen de Zuidelijke landen in de problemen en gaan ze hun begroting nóg verder overschrijden.

Willem Middelkoop komt met een verontrustend bericht op Twitter dat als vandaag het Amerikaanse FED de rente verhoogd, het gehele bankensysteem waarschijnlijk zal imploderen. Ik kan mij dat nog niet voorstellen, maar deze situatie en het schuldenplafond meegenomen zijn voor elke toekomst desastreus.

De Televaag komt met het (Premium) bericht dat de winkels aan GraaiFlatie doen. De inflatie staat namelijk veel lager dan de gestegen winkelprijzen van 20 procent of meer. Moeten de aandeelhouders tevreden gehouden worden? Als ik even advocaat van de duivel speel, dan moet er ook nog meegenomen worden dat vooral de supermarkten pas later hun prijzen aanpasten én het Coronatijdperk heeft gezorgd voor een enorme toename aan geld (uit het niets gecreëerd). Maar nu de inflatie weer gedaald is, gaan de prijzen niet of nauwelijks omlaag. Dat is zeker zo en ik denk dat de prijzen in normale situaties helemaal niet meer zullen dalen. Ik heb dat in ieder geval in mijn werkzame leven nog niet meegemaakt. Wel dat bijvoorbeeld nieuwere modellen van bijvoorbeeld Tv’s even duur waren als het oudere model, maar ik heb nooit/nauwelijks echt meegemaakt dat de prijzen lager werden. Het is wel zo dat prijzen van bepaalde grondstoffen kunnen variëren. Dus bijvoorbeeld computergeheugen is de ene week duurder of goedkoper dan de andere week. Maar ik denk dus dat de hoge prijzen in de supermarkt hoog zullen blijven, omdat ons economische systeem werkt met het rente op rente principe. Alleen bij een deflatie gaan de prijzen écht omlaag. Maar dan is er ook weer iets ernstig aan de hand met onze economie, tenminste volgens de lezing van de economen. Want in die situatie stellen consumenten dan hun aankoop uit en gaan bedrijven op de fles. Maar energiebehoefte, eten en drinken kun je niet echt uitstellen, toch?

Suiker en vlees zijn duurder geworden. Er is een wereldwijde terugloop van deze grondstof omdat China en India hun welvaart aan het verhogen zijn. Dus suiker duurder door hogere vraag. Ik verwacht dus dat de prijzen de komende tijd weer (licht) zullen stijgen omdat suiker in héél veel producten verwerkt is.


KIJK EN LEESTIPS
Jensen.nl – Er is een complot
“V” for Valentine – Europa: het nieuwe Derde Rijk
Videowaarheid.nl – Weekjournaal #18 van Willem Engel en Jeroen Pols

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, de ondernemenr.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts