BERICHTEN VAN WEEK 25 – 19/06/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Een snoeihard rapport van planbureaus SCP en CBP laat weinig heel van de regimeplannen betreffende de bijna gratis kinderopvang. Dit regime wil natuurlijk géén tweede debacle over de toeslagenaffaire en besloot zaken nu eens goed dicht te timmeren, tenminste: dat dachten ze. Ze wilden in de toekomst meer mensen vrij maken voor werk. Maar verloren daarbij de ontwikkeling van de kinderen uit het oog. Ik ken weinig regimes uit het verleden die zulke fuck-ups maakten zoals dit regime. Zelfs iets relatief eenvoudigs als kinderopvang kunnen ze nog verstieren. Het is ongekend. Ik ben trouwens persoonlijk blij met deze fuck-up want ik ben tegen kindersubsidies, welke dan ook.

Werkgevers willen sneller een zieke werknemer kunnen controleren op fraude met ziek zijn als hun onderbuikgevoel zegt dat er iets mis is. Nu kan dat wettelijk gezien niet. Ook hier dus de lobby om zieke werknemers beter te kunnen controleren. Ik voorzie hierdoor grote problemen. Ook dit past weer goed in het plaatje om een totalitair systeem op te kunnen zetten of onderhouden. Voor mij valt alles samen.

De Oranjevrouwen oefenen zondag tegen een amateur jongensteam. De bondscoach Andries Jonker had dat bedacht en wilde de training ook openbaar maken. Dat vind ik een hele goede zaak. Echter, net zoals bij het regime Rutte is er altijd wel weer een mits of maar. En ja hoor: de KNVB vond dit géén goed idee. Want stel dat de meisjes (A team) van de jongens (geen A team) zouden verliezen? En dus wordt de training besloten gehouden. In een dystopische maatschappij zou zelfs de score wat aangepast worden ná de oefenwedstrijd. Ongekend dit. Hier ziet u de invloeden van inclusiviteit, Woke- en Cancelcultuur samen aan het werk.
UPDATE – De Televaag kopt met grote letters dat de Oranjevrouwen van de jongens (onder de 18) hebben gewonnen met 2-1. Dat is een hele prestatie, want op die leeftijd was ik ook op mijn best. En nu blijven winnen!

Rotterdam wil, met het opzoeken van de grenzen van de wet, BOA’s meer bevoegdheden gaan geven zoals het geven van snelheidsboetes aan verkeershufters. Dat wil dus zeggen dat ze met meetapparatuur aan de slag mogen. Ze voeren in het bericht met opzet het woord ‘verkeershufters‘ op, omdat veel lezers dan meteen een soort van sympathie voor de BOA’s gaan opbrengen en het fijn vinden dat ze die verkeershufters aan gaan pakken. Die lezers vergeten echter dat die BOA’s dan achter struiken gaan zitten met hun meetapparatuur en de gemeentekas gaan spekken met vele kleine boetes van burgers die een paar kilometer te hard rijden. De echte verkeershufters durven die BOA’s echt niet aan te pakken, hoor. Trouwens, gaan ze die dan ook staande houden zoals de politie doet? Alleen al hierdoor vind ik dit Rotterdamse plan een brug te ver en is volgens mij ook tegen de wet. BOA’s krijgen op deze manier straks bijna dezelfde taken als de politie, maar zijn daar niet voor opgeleid én worden er ook niet voor betaald. Ook staan ze niet hoog genoeg op de ladder van gezag. Zowel wettelijk als maatschappelijk niet. Dit is naar mijn mening gewoon een ordinaire bezuiniging. De gemeente laat politietaken over aan de goedkope krachten. Verkeershufters ten spijt: dit is géén goed idee en heeft een inflatoire werking op het politieoptreden. Straks krijgen BOA’s ook hetzelfde uniform als de politie: Dienstbaar en Waakzaam. Ha, ha. Ik heb, net als veel Nederlanders, niet veel op met BOA’s (parkeer- en handhaving soort). Ik hoop dan ook, dat als Rotterdam dit plan doorzet, ze voor de rechter gedaagd zullen worden.
UPDATE – In dit NOS bericht heeft men het over geluidsoverlast. Dat nuanceert bovenstaand artikel gelukkig. Nu gaan BOA’s in de struiken liggen om losers te betrappen die Wheelies maken of hard optrekken. Daar ben ik niet tegen, want dat soort lui zijn inderdaad een doorn in mijn oog. Maar er zit nogal een verschil tussen de 2 artikelen. de één heeft het over snelheidsmeters en de andere heeft het alleen op basis van geluidsoverlast. Zo breng je oplettende burgers zoals ik ernstig in de war. Ik neem voor nu aan dat het NOS bericht de juiste is. En dan nog moeten de BOA’s opgeleid worden om bijvoorbeeld zo’n geluidsmeting met een gekalibreerde Decibelmeter te doen. Want je kan toch niet zomaar dwangsommen of boetes op gaan leggen op een gevoel of gehoor, toch?


BINNENLAND
Waren het eerst 100.000 Nederlanders die in complotten geloofden, zijn het er nu inmiddels wat meer. Nu is namelijk 15 procent ervan overtuigd dat de coronamaatregelen er vooral waren om het regime méér macht en controle te geven, volgens planbureau SCP. De ogen van de kleine meerderheid gaan eindelijk wat verder open. Maar het is te laat om nu nog te reageren. De Europese Digitale ID en Digitale Euro staan voor de deur te trappelen. Het is een simpele conclusie: de snode plannen van de EU (en de rest van de wereld) zijn gelukt. Vier op de vijf mensen hebben het grote spel niet door en/of het interesseert ze gewoon niet. Zij gaan mee met de stroom en zullen pas wakker worden als het echt niet meer gaat. Maar dan zitten we helaas al lang in een vergelijkbare situatie als de Tweede Wereldoorlog.

Een groot aantal Amsterdammers wordt eindelijk erg boos over de afsluitingen van bepaalde wegen door de coalitie van GL/PVDA en D666. Maar ook een busbedrijf heeft zijn buslijn een andere route gegeven vanwege de vele files. Ik had vorige week al gezegd dat dit idiote beleid het niet gaat redden. Mensen worden steeds bozer op hun lokale politici. Aan de andere kant: ze hebben er wel massaal op gestemd in maart 2022. Dat dan weer wel. Angstige of onnozele mensen krijgen het bestuur dat ze verdienen. ALTIJD!

De politie is niet altijd dienstbaar en waakzaam blijkt uit dit bericht. Minderjarige jongeren van een school kregen verkeersles van een wijkagent. Maar blijkbaar waren er een aantal ADHD gevalletjes die niet goed luisterden naar de uitleg van de agent. En die loste dat op met de harde hand. Maar het ergste is nog dat hij heeft gerookt in het bijzijn van de minderjarige leerlingen, ha, ha. De agent (65, dus waarschijnlijk van de oude stempel) is berispt voor zijn corrigerende gedrag. Ik keur het zeker niet goed wat deze agent heeft gedaan. Maar als leraar kan ik precies voor mij zien wat er is gebeurd. De onmacht die je soms kunt hebben voor de klas met drukke kinderen. En als agent weet je dan soms niet beter dan op te treden met harde hand. Als docent leer je gelukkig andere wegen te bewandelen om tot hetzelfde resultaat te komen.

Steeds meer gemeenten hanteren de Zero Emissiezones. Vanaf 2025 mogen bestelbussen en vrachtwagens die op diesel of benzine rijden er niet meer komen. En dat gaat voor problemen zorgen. Ik zie ook een verband tussen de 15 minuten steden en deze totalitaire regels. Ja, de oude diesels van vroeger stonken echt en ik kreeg het van die uitlaatgassen dan ook echt benauwd. Maar dat is nu niet meer. We worden langzaam maar zeker steeds meer beknot in onze vrijheden. Ik had vroeger dezelfde ideeën als van Extinction Rebellion en zou er zo tussen gepast hebben. Nu weet ik dat dit soort radicale groepen voor enorme maatschappelijke onrust kunnen zorgen. Soms hebben ze zeker een punt, zoals Greenpeace vroeger had. In de jaren 80 werden er gewoon vaten met nucleair afval in de diepste troggen van oceanen gedropt. Dat is nu voorbij. Dus Greenpeace heeft wel degelijk een goed aandeel gehad, maar dat soort partijen slaan op een gegeven moment door, net als Extinction Rebellion nu doet met hun idiote klimaatacties.


POLITIEK
De EU komt binnenkort met een wetsvoorstel betreffende de Digitale Euro (CBDC). Geenstijl heeft er een uitgebreid bericht over geschreven met hun bedenkingen. Maar toch geven ze ook nog een sneer richting de complotters mensen die het juist hebben gezien. Geenstijl concludeert dat de Digitale Euro er niet kan komen zonder Digitaal ID. En dat is mijn inziens de enige juiste conclusie. Zij noemen het echter géén complot maar escalatie. Of te wel: van het één moet het andere komen. Ze zien wél de gevaren van de Digitale ID. Dat wordt een soort van crossplatform gebaseerd ID. Dat wil zeggen dat gebruikers alleen maar informatie uitwisselen waar ze toestemming voor geven. Klinkt logisch, toch? Totdat het regime er ook andere informatie aan gaat koppelen, zoals toegang tot internet of programmeerbaar geld. Ze kunnen bijvoorbeeld achterhalen hoeveel fastfood je per week eet. En als dat te veel wordt krijg je een waarschuwing van een fout regime. Een nog fouter regime zal je digitaal geld gewoonweg blokkeren (programmeren) zodat je wél wortels maar géén Happy Meal kunt kopen. Ik denk dat het regime gaat werken zoals Rutte al heeft laten zien: de verantwoordelijkheid voor controle wordt afgescheept op NGO’s, winkeliers en burgers. Dus bijvoorbeeld een NGO voor gezond eten (die met D666 en GL Yoga meisjes) wordt verantwoordelijk gesteld om burgers in gaten te houden of ze wel gezond genoeg eten en mag ook ingrijpen door wetgeving op te stellen. Burgers worden opgevoed om elkaar te controleren en aan te geven als dat moet. Het coronatijdperk heeft aangetoond dat dit goed te doen is. Buren die een kapper verlinkten of buren die bezoek bij de buurman/vrouw aangaven bij de politie. Voor mij een absolute NO GO. Ik zou zelfs mijn vijanden niet aangeven voor zoiets belachelijks. Maar de politie? Die kwam vervolgens braaf de mensen beboeten of aanhouden (op een illegale manier, want huisvredebreuk is niet zomaar toegestaan). Ja, onze waakzame en dienstbare vrienden zullen aan een soortgelijk controlesysteem gaan meewerken (op een wakkere enkeling na). Ik heb, na het meemaken van de onderdrukking en repressie tijdens de NEP pandemie, dan ook géén enkel vertrouwen meer in de overheid. Er is in mij definitief wat gebroken. En door de Digitale ID en Digitaal geld zal die repressie terugkomen. Zeker weten.
Journalist Arno Wellens houdt de zaken rondom de Digitale ID en CBDC goed in de gaten en hij weet nu zeker dat de CBDC programmeerbaar gaat worden én een Digitale ID nodig heeft. Hiermee kan het volk tot slaaf gemaakt worden en kan er een totalitaire controlesysteem worden opgetuigd. En dat binnen zéér korte tijd. Ook hier is het te laat om nog te reageren vanuit het volk, anders dan door een revolutie te starten. Oh ja, en Arno Wellens laat ook even weten dat cash geld toch gaat verdwijnen. Staat ook in een ECB rapport. De mainstream media weet nu ook dat dit allemaal staat te gebeuren maar kon geen foute bedoelingen vinden, heb ik ergens gelezen. Maar die foute bedoelingen ontstaan vanzelf, want de programmeerbaarheid van de Digitale ID en geld geeft nu eenmaal veel macht. En bij een opkomende crisis kunnen zaken gewoonweg digitaal geblokkeerd worden. Een kleine kwaadaardige elite die in het duister opereert heeft naar mijn mening de echte macht op aarde in handen via NGO partijen als WEF, WHO, UN, etc.
Als ik niet zo rationeel was, zou ik denken dat we al lang bestuurd worden door buitenaardsen die tot doel hebben om de mensheid naar hun model te sturen. Een ideaal model waar ik vroeger (en soms nog wel eens) van droomde.
– Iedereen een onafhankelijk basisinkomen.
– Wapens en oorlog de wereld uit door het vormen van een wereldregering.
– Iedereen gelijke rechten over de gehele wereld. Ook dierenrechten strakker trekken. Vlees eten de wereld uit.
– Armoede de wereld uit door voorkomen van teveel verschillen tussen inkomens. Nivellering.
– Banken de wereld uit. Geen rente en ongebreidelde geldcreatie meer.

– Rookwaar, drank en drugs verbieden of sterk reguleren.
Individueel geloof is prima, maar géén uitingen via religies meer.
Wel, we zijn aardig op weg om bovenstaande zaken te regelen. Waarom ben ik dan zo boos? ik was toch altijd voor? Ja, en diep in mijn hart ben ik nog steeds voor veel van bovenstaande, maar ik heb gezien waar deze droom naar toe leidt, en dat is repressie en top-down systemen. Want regimes en NGO’s willen mensen één kant uit sturen en dat is wat zij denken dat nodig is om de mensheid in vrede te laten leven en om de Aarde te redden. Dus (heel) soms is hun intentie misschien van goede aard. Het venijn zit hem in de uitwerking. Want de ene mens wil roken, de ander wil snacken, en weer een ander wil zijn mening vrij kunnen uiten. En dat kan niet meer (volledig) in een systeem van inclusiviteit en gelijkheid. Want dan is de uitspraak of daad van de één een belediging of onderdrukking van de ander. Totale vrijheid (waar ik dus voor sta, met wat milieu grenzen) leidt in de praktijk dus nooit tot een wereldregering, maar eerder tot discussies en schermutselingen. Tenzij we een enorme hoeveelheid en bijna gratis schone energie hebben, en dat is er nog niet. Dus vandaar dat wij allemaal in een bepaald format gegoten moeten worden om eenheid (die van de elite) op de wereld te creëren. Het zou heerlijk zijn om op een wereld te wonen waar iedereen vrij is maar we niemand laten vallen! Oh jee, dat is de D66 verkiezingsleus! Heb ik het dan toch zo fout gehad en is D66 een vredelievende partij die voor iedereen het beste wil? Nou, ik heb hierboven de tegenstrijdigheden uitgelegd, Het is een simpel verhaal. Vrijheid kan alleen maar door een continu strijd behouden blijven. Ook in de toekomst. En vandaar alle ellende op deze wereld. Waar de één een terrorist wordt genoemd, is hij of zij voor de ander een vrijheidsstrijder. D666 wil drang en dwang. Ik wil naar een betere wereld via schone energie (kernfusie, niet die zogenaamde groene wind- en zonne-energie). Want een nagenoeg oneindige hoeveelheid energie geeft bijna absolute vrijheid voor burgers en bedrijven, naar mijn mening. De klimaathysterie laat zien dat we ons op een gevaarlijk pad bevinden naar een totalitair systeem met sociale controle. Het staat eraan te komen en het volk slaapt rustig door. Onze maatschappij zal vóór 2030 (Agenda 2030) totaal veranderd zijn. Niet alleen door AI, maar ook door de Digitale ID en Digitaal geld. Verandering is soms nodig, maar deze verandering gaat een hele zware periode brengen vol met onnodige offers. Het zal voor mij de druppel zijn, want ik blijf herhalen dat ik een sociaal kredietsysteem nooit zal accepteren. Een conflict tussen mij en het regime ligt op de loer.


Dennis Wiersma is opgestapt als minister van Onderwijs. Zijn recente uitspattingen tegen ambtenaren hebben hem uiteindelijk de das omgedaan. Mijn eerste reactie is: heerlijk! Weer een loser uit het regime die is omgevallen. Maar als ik erover doordenk vertrouw ik iets niet. Stel dat ik in die situatie zou verkeren en ik zou bijvoorbeeld conservatieve ambtenaren moeten overtuigen van mijn frisse ideeën? Mijn gevoel zegt dat er hier wellicht wat meer aan de hand is. De waarheid zal in de toekomst uitkomen. Ook op dit dossier.

Eigenlijk Breaking news: Een woning mag niet zomaar meer aan iedereen worden verkocht. Dat zijn de nieuwe plannen van clown en schoenenprins Hugo de Jonge, ondersteund door een kleine Kamermeerderheid (D666 en VVD zijn tegen dit wetsvoorstel). Het regime zaait wel verwarring over dit wetsvoorstel. In het verleden had ik het er al over, maar toen betrof het sociale koopwoningen. Dat de politiek daar wat invloed op wil uitoefenen bij de verkoop, kan ik mij toch wel een klein beetje voorstellen, want de politiek betaalt mee aan dit soort huizen. Maar dit wetsvoorstel wat nu in de krant stond gaat, als ik het goed heb begrepen, over ALLE koophuizen tot 355.000 euro. Ook hier doen veel mensen dit af als complot of het interesseert ze niet. Mijn collega’s bijvoorbeeld, haalden hun schouders op en vonden het géén gek idee toen ik het artikel liet zien. En dat verraste mij toch wel een beetje. Maar het is dan ook wel ingewikkelde materie. Docenten bijvoorbeeld zullen bij deze nieuwe wet, eerder toegang kunnen krijgen tot een betaalbare woning. In de praktijk kan het op het volgende neer komen: Stel: ik wil mijn huis verkopen voor 350.000 Euro. Een geïnteresseerde van buiten de stad wil mijn huis direct kopen voor dat bedrag. Echter de gemeente verbied mij dat omdat zij een wiskundeleraar hebben van buiten de stad die een betaalbare woning zoekt. Deze leraar krijgt een (ver)gunning van de gemeente, die andere persoon niet. Echter: de leraar kan slechts 340.000 euro betalen, want zijn hypotheek mag niet hoger. Ik heb dan, met deze wet, twee opties: (1) ik verkoop mij huis aan de leraar tegen de lagere prijs, of, (2) ik verkoop niet en ik wacht af. Er ontstaat dus een vreemde situatie waarbij ik géén vrijheid meer heb om mijn huis zomaar aan iemand te kunnen verkopen. Hugo de Jonge houdt van DWANG en DRANG. Hij is dan ook, samen met Rutte, een ultieme dictator. Ik vraag mij wel eens af als dit heerschap in 1910 geboren zou zijn, hoe hij zich dan gedragen zou hebben in de donkere tijd. Zou hij dan een voorman van de Nationale Socialisten zijn geweest? Een columnist van de Televaag vind het wetsvoorstel ook thuishoren in een dictatuur. Ik ben dus niet de enige die zo denkt.
UPDATE – Deze wet gaat het waarschijnlijk niet halen, want de PVV heeft haar stem plotseling teruggetrokken. Ik vermoed dat het betrokken PVV kamerlid het wetsvoorstel niet goed heeft begrepen of dacht dat het alleen maar om sociale koopwoningen zou gaan. Geert Wilders heeft waarschijnlijk op het laatste moment ingegrepen en de zaak teruggedraaid. Ook een soort van dictator actie, maar dan wel van de goede kant 🙂 De wet komt begin volgende week ter stemming en heeft nu dus géén meerderheid meer. Maar D666 en/of VVD kunnen zomaar gaan draaien. Dat sluit ik zeker niet uit. Want de wil van het WEF moet gevolgd worden. En dus moet privébezit verdwijnen.

Een motie van Pieter Omtzigt om het regime te dwingen om documenten vanuit WOO/WOB vrij te geven is getorpedeerd door de coalitie van D666, VVD, CDA en CU. Hiermee wordt zelfs de uitspraak van de rechter ongeldig verklaard. Wéér een voorbeeld van hoe onze democratie de facto om zeep is geholpen door een kwaadaardig regime. Het is géén complot meer! Het is de waarheid. Het gaat, volgens mij, hier over WOO/WOB documenten over de coronacrisis. Maar zeker weet ik dat niet meer. Het staat mij nog wel bij dat toentertijd dictator Hugo de Jonge liever boetes betaalde dan dat hij bepaalde documenten zou vrijgeven. Want dat had de rechter immers bevolen. Tijd om de wet aan te passen en ministers of staatssecretarissen persoonlijk verantwoordelijk te houden en dus in gijzeling te nemen bij weigering een gerechtelijke uitspraak uit te voeren.

De Tweede Kamer vernietigde (opzettelijk) documenten betreffende de kabinetsformatie. u weet wel, waarbij Pieter Omtzigt een andere functie zou krijgen. Maar ook hier weet ik zeker dat in de toekomst deze documenten vast wel zullen opduiken. De waarheid komt uit. Rutte heeft dit allemaal aangestuurd. Zeker weten.


BUITENLAND
De EU is akkoord met de natuurherstel wet van Frans Timmermans. Dat houdt in dat Nederland nog meer stikstofregels te verwerken krijgt. En daar kan Nederland gewoonweg niet aan voldoen en zijn er dus extreme maatregelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan het uitkopen van nog meer boeren, of zelfs het bijna compleet afstoten van de veeteelt branche in Nederland.

Elon Musk, eigenaar van Twitter, is wéér door de EU gewaarschuwd dat Twitter op 25 augustus genoeg middelen moet hebben om gevaarlijke content te modereren. Zo niet, dan loopt Twitter het risico om de Digital Services Act (DSA) te overtreden en dat kan hem enorme boetes kosten. Het gaat hierbij natuurlijk om het verspreiden van desinformatie en voorkomen van kindermisbruik. Elon Musk wil niet meewerken aan deze Europese vorm van censuur die per juli verplicht wordt, dacht ik. Ik ben principieel tegen elke vorm van censuur. De DSA wet zal in de toekomst dan ook misbruikt gaan worden om zaken te gaan verhullen, zoals verkiezingsfraude, omkoping en andere politieke schandalen. En de mainstream media? Die stelt géén enkele vraag over deze nieuwe EU wet en zal vroeg of laat zelf slachtoffer worden van deze censuurwet. Ik blijf verbaast dat mensen dit soort censuur ook zo normaal vinden. Bij discussies over dit soort onderwerpen merk ik dat ik vaak alleen sta met mijn andere mening. Dat is op zich niet erg, maar ik zie wel met lede ogen aan dat wij, als vrij Westerse volk, van alle kanten worden bestookt met beperkingen, anti democratische wetgeving en censuur (via Cancel- en Woke cultuur). En slechts weinig mensen zien dat. En voor dat je het weet kun je bijvoorbeeld je eigen huis niet eens meer verkopen omdat de gemeente dat verbiedt óf omdat je huis niet aan een bepaald energielabel voldoet. Het eigendomsrecht staat dus ook al enorm onder druk. Want hoe raar het ook klinkt: bezit = vrijheid! U zult niets hebben en toch gelukkig zijn is het credo van het WEF. Niets is minder waar. Dát is desinformatie.


KLIMAAT
Het landbouwoverleg tussen de LTO en het regime is geklapt. Daarmee staat het regime nu alleen en zullen ze beslissingen op eigen houtje gaan nemen wat tot gevolg zal hebben dat de boeren zich verder gaan afzetten tegen de aankomende (stikstof) plannen van het regime. Ook ik steun de boeren nog steeds volop. Dit kwaadaardige regime heeft maar één doel: Boeren eruit en asielzoekers erin. En daarbij zijn dus meer woningen nodig die op voormalig boerengrond zullen worden gebouwd. Hugo de Jonge wil bouwgrond ook nog eens goedkoper maken om meer te kunnen bouwen. Dus naast omvolking dus ook vorming van metropolen. Waanzinnig grote steden waarbij mensen binnen 15 minuten bij alle voorzieningen kunnen komen. Dát is het afschuwelijke doel.

Er is met de droogte weer veel kans op natuurbranden. In dit artikel wordt het verder uitgelegd. Wat de oorzaak is van een natuurbrand? in 95% van de gevallen is dat de Mens. We zullen moeten oppassen met wat we doen en hoe we zaken doen. Je auto vlakbij een droog bos zetten is géén goed idee. Een lege fles weggooien in de natuur is ook geen goed idee, want dat kan als een soort vergrootglas dienen. Een peuk achteloos weggooien? In mijn optiek ben je dan niets anders dan een (milieu)terrorist. Een kampvuur en barbecue in het park? Dan goed checken of alles uit is. Dus nablussen met veel water en je rotzooi opruimen!


CORONA
Ik heb het gehad over het WHO dat meer invloed zou krijgen bij een nieuwe pandemie. Daar is in Nederland pas een nieuwe wet (WPG) voor aangenomen. Het WHO verdrag, waarbij het WHO de lead neemt bij het uitbreken van een pandemie, was in principe al goedgekeurd door het regime Rutte IV. Maar Peppijn van Houwelingen (FvD) heeft toch nog één voet tussen de deur kunnen steken. Want een verdrag dat de soevereiniteit van Nederland aantast, moet eerst door de Tweede Kamer worden goedgekeurd. En dus moet het regime nu met een wetsvoorstel komen betreffende dat verdrag. Het is natuurlijk een formaliteit, want het D666, VVD, CU en CDA kartel zal dit gewoon gaan steunen en dus is er een meerderheid. Tenzij het regime binnenkort valt. Maar dat gaat niet gebeuren, want het CDA schuift bijvoorbeeld het stikstofdossier over de grote vakantie heen. Dus voorlopig helaas géén val van het regime Rutte IV.

En weer een jonge sporter (45) onverwachts overleden. Ik moet maar eens gaan stoppen met melden, want ik weet niet zeker of het allemaal door de coronaprikjes komt. Ik ben er helemaal klaar mee dat er zoveel mensen zomaar uit het leven worden weggerukt. Het zijn er in ieder geval meer dan vóór de coronaprikjes. De oversterfte gaat maar door. Ook op dit gebied staat ons nog een crisis te wachten, denk ik.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
Er is wat aan de hand in Rusland. Het huurlingenleger Wagner Group, dat aan de kant van de Russen meevocht in Oekraïne, heeft zich nu (opeens) tegen Rusland gekeerd en heeft belangrijke gebouwen van de stad Rostok aan de Don ingenomen met zwaar militair materiaal. Voor mij is dit onverwacht nieuws, maar ik had het kunnen weten, want ik lees ieder jaar de voorspellingen van ziener Jan C. van der Heide goed door en vink dan achteraf alle waargebeurde zaken af. Volgens Jan van der Heide zal Putin worden vervangen, dus dit verraad van de Wagner Group zou een kantelpunt in de oorlog kunnen zijn. Echter Rusland is natuurlijk niet zo maar te verslaan. Ook hebben ze (tactische) kernwapens. De situatie is nu alleen nog maar gevaarlijker geworden, denk ik. Mijn grote vraag is echter wie de Wagner Group heeft omgekocht? Want alles draait om geld en macht, toch? Het zijn en blijven spannende tijden. Zou er door alle NAVO landen flink wat Coronageld uit het Coronaherstelfonds zijn weggesluisd om Oekraïne te helpen door de Wagner Group (gedeeltelijk) om te kopen? Want er missen nogal wat bonnetjes hier en daar. Of wordt dat geld ingezet om het EU volk te onderdrukken middels een Digitale ID en Digitaal geld? Of beide….
Dat Putin in het nauw komt, vind ik helemaal niet erg, maar dan moet het verzet wel uit de eigen gelederen komen, want als de NAVO hier achter zit, gaat dit fout aflopen en dreigt er een grootschalige oorlog.
UPDATE – De Wagner Group nadert Moskou. Putin schijnt ondergedoken te zitten. Is er sprake van een coup vanuit de deepstate van Rusland of is Wagner Group omgekocht door de NAVO? Is het al tijd voor popcorn?
UPDATE – De mars naar Moskou is gestopt. Er is een deal bereikt. Hmm, klinkt toch een beetje als doorgestoken kaart om Oekraïne uit haar schulp te lokken. En dat is gelukt.


ECONOMIE
Het grootste gedeelte van de Nederlanders is tussen de 40 en 60 procent van hun inkomen kwijt aan vaste lasten en dat is een gezonde situatie volgens een onderzoek van Pricewise. Wel, roep het niet te hard, want het regime Rutte IV gaat dan weer wat gaatjes zoeken waar belasting op geheven kan worden. Dus: ssssst!

Turkije heeft het rentetarief naar 15 procent op moeten hogen om de inflatie te kunnen beteugelen. Maar ik verwacht nu andere problemen. De kortlopende leningen worden erg duur waardoor er bedrijven en instellingen gaan omvallen. Het ziet er niet best uit. Zaken gaan escaleren.

In Duitsland is de recessie dieper dan gedacht. Vooral de hoge inflatie en de dure energieprijzen zijn de oorzaak. Ondanks de verhoogde rente van de afgelopen tijd lukt het niet om de economie stabiel te krijgen. En dus is het systeem kapot. Maar ook in Nederland koelt de economie flink af. Wat gaat er gebeuren? Nou, hier mijn lijstje met mogelijke middelen om de slow motion val van de economie nog een beetje op te rekken:
– Verhogen van belastingen.
Verhogen rente.
– Invoeren van nieuwe, extra of andere (EU) belastingen.
– Sobere verzekeringspolissen.
– Sobere zorg en/of extra betalen voor de zorg. Eigen risico omhoog.
– Bezuinigingen op publieke voorzieningen / versoberen volksfeesten.
– Wetten van drang en dwang invoeren op het gebied van bedrijfsgebouwen, huisvesting, auto, nutsvoorzieningen, etc.
Prijsverhogingen. Ook al zijn winkeliers daar huiverig voor. Ik zag vandaag een bolletje touw liggen van 11.99 Euro bij de Gamma. Voorheen koste zoiets 4 tot 6 euro.
En natuurlijk is een totale nieuwe stap het invoeren van de Digitale ID en Digitaal geld. Daarmee kun je de rente en inflatie invloeden veel beter in de hand houden door live correcties toe te passen.

De Televaag komt met een bericht dat we beter uit de Coronacrisis zijn gekomen. Is dat wat u ook denkt na het lezen van alle bovenstaande artikelen? De propagandamachine draait weer op volle toeren. Ongelofelijk!


KIJK EN LEESTIPS
BlckBx.TV – 23 juni 2023
Weekjournaal van Willem Engel en Jeroen Pols – videowaarheid.nl – Journaal van week 25

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, deanderekrant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts