BERICHTEN VAN WEEK 17 – 22/04/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
De Nederlandse bank vind dat Nederlanders de verduurzaming van hun huis best zelf kunnen opbrengen, bijvoorbeeld via spaargeld. En als de bevolking niet mee wil werken aan die verduurzaming, dan moet dat verplicht worden. Zo, ik krijg toch echt steeds meer gelijk. NGO’s en banken die zich met politiek bemoeien én ons geld willen afpakken. Trouwens, over welk spaargeld hebben ze het? Ik heb géén spaargeld. Als we als volk niets doen, dan zal de elite steeds verder gaan en moeten we door steeds meer en kleinere hoepels springen. Dat is precies wat Willem Engel en Jeroen Pols iedere week weer in hun Weekjournaal zeggen. Maar slechts een klein deel van de bevolking kijkt daarnaar. Het sociaal kredietsysteem komt nu snel dichterbij. In Canada probeert die idiote Justin Trudeau ook het één en ander uit, en creëert daarmee de facto een sociaal krediet systeem. Een paar weken geleden berichtte ik al dat Nederland en Canada gidslanden (van het WEF) zijn. Hou uw hart maar vast. U zult niets bezitten en toch gelukkig zijn. NOT!

Fabrikanten zijn steeds en altijd op zoek naar mogelijkheden om op dure ingrediënten te besparen in hun producten. Soms door nudging vanuit NGO’s of het regime, maar ook door ordinaire bezuinigen. Zo kunnen ze de klant evenveel of meer laten betalen voor minder of aangepaste producten. En soms proeven de consumenten het niet eens. Ik wel. Er hoeft maar iets aan de receptuur aangepast te worden en ik proef het vrijwel direct. Chips van Lays laat ik tegenwoordig maar links liggen. Die zijn niet meer lekker. Een aantal consumenten is wakker geworden en boycotten bepaalde producten. Dat doe ik zelf ook. Pepsi Cola en 7-Up zijn voor mij al lang een No Go geworden, net als de goedkopere B-merken van de supermarkten. Die zijn soms helemaal niet meer te pruimen.

Frisdrank fabrikanten proberen de extra (suiker) belasting te ontlopen door een vleugje zuivel aan de vruchtensappen toe te voegen. Dat lijkt slim, maar mensen met een lactose-intolerantie zijn daardoor de klos. Wat ik wel zie is dat fabrikanten toch niet zo blij meer zijn met de afspraken met het regime over minder suiker in de sappen en frisdranken, want ze komen erachter dat het regime zich niet aan de beloftes houdt. Tegen de fabrikanten zou ik dus willen zeggen: keer terug naar jullie oude en originele suikerrecepten. Het lijkt mij heerlijk om weer eens een glas echte Sprite of 7-Up te kunnen drinken. Stop dat gedoe met die convenanten en maak de consument weer blij. En natuurlijk moet dit ook gelden voor de chips en dergelijke. Negeer de hoepels die het regime steeds meer voor jullie houden en luister naar de consument. Als jullie zo doorgaan ga ik namelijk zelf mijn vruchtensappen en frisdrank maken. Ik ben al bezig met onderzoek te doen.
UPDATE – Het regime komt nu alweer met een belastingverhoging op suikerhoudende dranken. De hoepels worden steeds kleiner, precies zoals ik al lang geleden had voorspeld. Nu ben ik een man van woorden én van daden. Ik heb na het lezen van het artikel meteen een Angel 8500S slow-juicer besteld. Ik had er in het verleden al onderzoek naar gedaan en dit is nog steeds de koning van de slow-juicers. Eindelijk ga ik nu zelf mijn eigen vruchtensappen maken en versneld onderzoek doen naar het maken van siropen en frisdrank van professionele kwaliteit. Want het beleid van dit regime zou zomaar de definitieve nekslag voor frisdrank en sappen kunnen worden. Nog minder suiker en meer van die verschrikkelijke zoetstoffen. Ik zal het regime voorlopig voorblijven totdat ze fruit heel erg hoog gaan belasten. En geloof me, dat gaat gebeuren! Dit regime is krankzinnig. Nu proberen ze mensen zoals ik aan te pakken die gek zijn op frisdrank of fruitsap, maar de volgende hoepel is alcohol en vet. Dat kan niet uitblijven. Maar omdat alcohol verschrikkelijk veel wordt genuttigd, durven ze dat nog niet grondig aan te pakken. Het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat het komt, maakt u zich maar géén zorgen. Een communistisch en fascistisch regime zal het volk altijd door steeds méér en kleinere hoepels laten springen, totdat de bom barst.

Het regime gaat boeren uitkopen en de veestapel inkrimpen vanwege het stikstofbeleid. Het zal op de lange duur de doodsteek betekenen voor Nederland als progressief voedselland en ook kennis en innovatie zal gaan verdwijnen door dit stupide beleid. En later zal blijken dat stikstof en CO2 helemaal niet zo’n invloed op het milieu en klimaat hebben. Maar dan is het te laat. Ons land is dan al lang en breed gesloopt. De EU en het regime geven elkaar de schuld. Het moet van de EU wordt er gezegd. Nee, zegt de EU, Nederland kan zelf veel bepalen. Door naar elkaar te verwijzen wordt de broodnodige verwarring gezaaid. Hoewel Nederland het met de puls visserij achteraf bij het juiste eind had, maar die gore Fransen hebben dat via de EU laten verbieden, met als gevolg dat veel van die Nederlandse boten tot schroot zijn verwerkt. De EU is een gedrocht geworden en zal ons uiteindelijk letterlijk en figuurlijk de kop gaan kosten.

De provincie Utrecht wil weer aan het gas om het stroomnet te ontlasten én ze willen de openbare laadpalen uitschakelen tijdens de stroomafnamepieken. De Energietransitie is een mislukking. En zelfs als Nederland de CO2 uitstoot omlaag zou brengen, helpt het allemaal niets, want China opent elke week weer een extra kolencentrale.

Op Rotterdam Airport is er een koffer die door de scanner als verdacht werd aangemerkt toch in een vliegtuig beland. Daardoor werden er meerdere vluchten vertraagd omdat alle honderden koffers opnieuw gecontroleerd moesten worden. Vaak gaat het om een krultang of iets dergelijks en dat wordt dan nog eens met de hand gecheckt. En nu was dat niet gebeurd. “Veiligheid boven alles” stond er in het artikel. Nou, daar ben ik het dus niet mee eens. Mijn motto is: vrijheid boven alles. Geen vingerafdrukken op een paspoort of ID, géén bodyscans en géén intimiderende fouilleringen. Dat zou ík willen. Maar goed, de kans dat ik ooit nog in een vliegtuig zal stappen is op dit moment NUL, want ik heb géén geldig ID of paspoort meer. En daar heb ik zelf en fier voor gekozen. Van mij krijgt het regime géén vingerafdrukken. Die zijn te gemakkelijk na te maken of voor criminele activiteiten te gebruiken. Hoewel er nu wordt beweerd dat er géén centrale database is voor vingerafdrukken. Ook dat geloof ik niet. De vingerafdrukken zouden zomaar in buitenlandse databases kunnen zitten. Die van mij zijn dat zeker weten niet. En dat wil ik graag zo houden. In de toekomst zullen foute regimes (nog fouter dan nu) deze vingerafdrukken (maar ook pasfoto’s) zeker willen hebben. Dan kunnen ze harder optreden tegen het verzet. Ik snap niet dat het EU volk het zover heeft laten komen. Het is te laat om nu nog zaken op orde te stellen. We gaan al richting 2030, het jaar des oordeels. Zo rond 2030 zullen we zien of ik al die jaren (zo’n 20 jaar) gelijk heb gehad of dat mijn complottheorieën zinloze verspilde uren bleken te zijn. Hoewel mijn database niet verdere gaat dan 2012, was ik vanaf 2000 al bezig met de toekomst van de wereld. En pas tijdens het Coronatijdperk ben ik deze website met blog gaan onderhouden. In 2030 kan iedereen terugkijken en teruglezen hoe alles zich heeft ontwikkeld. Zou D666 in 2030 nog bestaan? Zouden ze dan weer aan hun democratische principes vasthouden en dan hun fascistische ledenbestand en Kamerleden hebben opgeschoond? Ik hoop het. Zouden de NAVO en de EU dan ontbonden zijn? Wauw! Maar het mooiste dat ik zou kunnen meemaken is dat de regimes Rutte & Co worden opgepakt en berecht via (internationale) tribunalen.

De UNOX- en HEMA rookworsten dreigen verboden te worden omdat het ultra bewerkte vlees gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid. Voor zover ik weet worden deze worsten al generaties lang verkocht, dus ik geloof werkelijk helemaal niets van deze bewering. Er was pas nog een onderzoek dat ultra bewerkt voedsel helemaal niet zo gevaarlijk was als gedacht. En dat heb ik toch echt uit de mainstream media. Dus blijf van die lekkere worsten af! Maar ja, ook hier hebben NGO’s de macht. Het regime wil een verdeling van 60 procent vegetarisch en 40 procent vlees. Dus die worsten moeten eruit.
UPDATE – De EU gaat ongezonde rookaroma’s verbieden. Niet direct, maar over een aantal jaren. En zo wordt de bemoeienis vanuit regimes en EU steeds meer. Nieuwe onderzoeksmethoden (daar gaan we al) geven aan dat deze aroma’s mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. De wetenschap is gepolitiseerd. NGO’s en regimes maken uit wat waar is en wat niet.

Asielzoekers die moeten wachten op hun beslissing of ze mogen blijven in Nederland krijgen gezamenlijk zo’n 30 miljoen Euro dwangsommen uitgekeerd omdat het regime niet op tijd kan antwoorden. Te gek voor woorden en tevens een bewijs dat het asielbeleid failliet is. Dus rest er naar mijn mening niets anders dan de grenzen totaal dicht te gooien, totdat we weer genoeg capaciteit hebben (mankracht en woningen) om deze asielzoekers een onderkomen te kunnen geven.

De politie en marechaussee weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij de controle van burgers. Het mag niet meer vanwege discriminatie. Ik ben heel erg tegen racisme, laat dat duidelijk zijn. Dus op kleur controleren is onzin en dus gelukkig niet (meer) toegestaan. Maar sommige cultuurinvloeden (door reaguurders op “X” vaak cultuurverrijkers genoemd), zijn de basis van problemen.

Ons uitdijende geldsysteem en bevolking kunnen niet voorkomen dat basisvoorzieningen zoals bruggen gevaar lopen. Straks gaat het, net als in de VS, goed fout en stort er een brug in. In dit geval is de van Brienenoordbrug aan groot onderhoud toe. Echter, daar is eigenlijk géén geld voor. Dat geld gaat namelijk naar Oekraïne. Dan kunnen ze er wapens en munitie van kopen. Ook hier zou moeten gelden: eigen volk eerst. Als die brug uitvalt, kan dat zomaar een enorme klap voor de toch al fragiele economie betekenen. Dus tegen het regime zeg ik: aan de slag!

De politie klaagt dat de vele demonstraties van de laatste tijd de druk op onze veiligheid doen toenemen. Ook omdat het aantal soevereinen toe aan het nemen is. Dat zijn gekkies die zich boven de wet willen vestigen en bijvoorbeeld weigeren om belasting en huur te betalen. Zo ver zou ik nooit gaan, want belasting is nodig om onze maatschappij draaiende te houden. En wat te denken van de Pro Palestijnse demonstranten? Die gaan ook steeds verder in hun demonstraties. Ook is bekend geworden dat terroristengroep XR wil gaan demonstreren op Koningsdag. En natuurlijk willen ze weer de wet breken door (snel)wegen te bezetten. En de politie is juist die dag massaal aanwezig in de grote steden. Er is dus bijna géén capaciteit om dit soort demo’s te begeleiden of op te breken indien ze de wet overtreden. En dat zal XR fijn vinden.
Gelukkig zijn er al vele tientallen gevaarlijke terroristische daden verijdeld door onze veiligheidsdiensten, Fantastisch, NOT! De grote terroristen staan aan de top van de politiek of NGO’s en willen de maatschappij ontwrichten met hun Doomsday praatjes of daden.

Nederland gidsland. We behoren tot de top 10 wereldwijd wat betreft pensioenleeftijden. En dat vind ik géén eer. Ik wist het wel en nu is het ook onderzocht. Maar ik ben benieuwd hoe lang dit nog goed gaat. De pensioenleeftijd moet terug naar 60 – 62 jaar, vind ik.
UPDATE – Hier komt de propaganda. Krasse zeventigers werken nog stug door. Zo’n positief bericht volgt altijd na een minder goed bericht. Maar ook dit ‘positieve’ bericht is eigenlijk géén goed nieuws, want het regime zal nu zeggen dat mensen best langer kunnen doorwerken, want ze zijn gezonder dan ooit. Zo is het en zo gaat het. En het volk trapt er massaal in.

Fakkeldrager Max (die met een brandende fakkel bij het huis van Kaag stand) werd tijdens Koningsdag meerdere keren geschaduwd en gecontroleerd door de politie. Er zijn altijd gekkies, maar protocollen kunnen ook doorslaan en dat is, denk ik, hier weer het geval. Er horen eigenzinnige en kritische burgers thuis in onze maatschappij, anders worden er zaken gemist. En laat ik zeggen dat Kaag ook precies was wat ze was: een Kagedis. Een vreselijk elitair mens die géén flauw idee heeft wat er echt in de maatschappij leeft. Maar dat is ook wel D666 eigen, denk ik dan maar. Ik ben ook wel benieuwd of mijn website door de AIVD of NCTV in de gaten wordt gehouden. Mij zullen ze niet zo snel schaduwen, denk ik, want vaak kom ik niet verder dan mijn werk of de supermarkt 🙂
Laat staan dat ik ga kijken naar leden van het Koninklijk tehuis (zoals ik dat noem). Nee, ik heb niets met die lui. Zij vertegenwoordigen alles dat ik niet ben. Maar ook de rol van de politie blijft dubieus in deze. Zij zijn de hulpstukken van het corrupte establishment en zouden eens goed in de spiegel moeten kijken. Tijdens het Coronatijdperk is de politie echt fout geweest naar mijn mening. Het lijkt gelukkig wel dat ze daar iets van geleerd hebben.

Hier twee krantenberichten die slechts één dag van publicatie verschillen. Het zegt genoeg. Maar er is natuurlijk ook wel wat te nuanceren. Een aantal modellen verkoopt gewoon niet door de prijs of eigenschappen. Dus helemaal nepnieuws zijn deze berichten niet, maar het is wel grappig om deze tegenstrijdigheden te lezen.


BUITENLAND
Wetenschappers zijn er bijna zeker van dat bewustzijn in het dierenrijk eerder regel dan uitzondering is. Dit zou op den duur een nieuwe impuls voor dierenrechten kunnen betekenen en dus ook voor het eten van vlees. En daar ben ik zeker niet tegen.
Ik herinner mij nog een dierenarts die in een TV programma had gezegd dat dieren géén bewustzijn hebben. Ik wist toen al dat dit bullshit was en nu komt er hopelijk snel nóg meer bewijs. Een goede zaak.

Toeristen moeten in Venetië een tol gaan betalen van 5 Euro. Dat vind ik al een slechte zaak, maar ik heb vreemdere regels gezien. Echter nu komt het: er zijn nog geen toegangspoorten en dus worden mensen random gecontroleerd. Als mensen géén tolticket hebben, krijgen ze een hoge boete. En daar heb ik ernstig bezwaar tegen. Een EU land met openbare wegen die door het Schengenverdrag door iedere Europese burger bezocht mag worden. En dan boetes uitdelen omdat je nog géén poortjes hebt? Bizar en naar mijn mening ongrondwettelijk. Ik ben benieuwd hoe het Europese Hof hierop zal reageren. Veel toeristen zijn woedend over de tol. Echter, het was al maanden bekend dat deze eraan zat te komen. Maar zoals ik al zij: zorg eerst voor de goede infrastructuur. Willekeurige boetes uitdelen kan gewoon niet.

Macron zegt dat de toekomst van Europa in gevaar is. Lidstaten moeten hun krachten bundelen, economisch en militair, zegt hij. Deze oetlul met zijn grote bek heeft géén flauw idee waar hij het over heeft. Meneer pleit alleen maar voor één grote EU omdat zijn land dan ingedekt is tegen economische rampen. Nederland zal, als gidsland, vast wel bijspringen als er problemen zijn. In ruil daarvoor zal Nederland tegen die vreselijke Putin militair beschermd worden. De EU mag van mij uit elkaar vallen. Dan kunnen we mooi terug naar de EEG, waarbij Nederland en Duitsland weer de baas over eigen land worden.


POLITIEK
Gideon van Meijeren wordt vervolgd wegens opruiing (zie een oude blog van mij). Echter, wat Frans Timmermans uitkraamde op het GL/PVDA congres was niet veel anders dan dat. Ja, hij noemde NIETS in plaats van NIET, maar verder was het net zo opruiend als de tekst van Gideon van Meijeren. Maar hier natuurlijk géén onderzoek van het OM. Er is echt sprake van klassenjustitie in Nederland.
Ondertussen wil Wilders via zijn advocaat laten onderzoeken of hij aangifte tegen Frans Timmermans kan doen. Ik ben daar héél erg op tegen. Niet huilie huilie doen, maar de partij-ideeën bestrijden met felle en eerlijke debatten.
UPDATE – Wilders gaat aangifte doen. Hij pikt het niet meer. Oh Gossie.
UPDATE – Wilders blijft huilie huilie doen. Zie hier op “X” wat hij zelf over anderen heeft gezegd.
UPDATE – Het is natuurlijk wel zo dat Wilders vervolgd is voor zijn uitspraak “willen jullie meer of minder Marokkanen?”. Dat was ook niet zo bedoeld en ging in een overwinningsroes. Dus wat betreft moet TimmerFrans ook onder de loep gelegd worden. Of moet het OM maar eens stoppen met dit soort onzinnige vervolgingen?

Als het kabinet Wilders I zal komen, dan wordt waarschijnlijk de Asielcrisis uitgeroepen. En dat is nodig ook, want Neerland kan de toestroom fysiek niet meer aan. Er zijn geen opvangplaatsen, woningen en andere voorzieningen meer te vinden, dus er is maar één controversiële oplossing en dat is de grenzen sluiten (en laten weten aan de mensensmokkelaars dat Nederland géén fijn land meer is om in te wonen).

Hugo de Jonge faalt keer op keer. Het aantal woningen in de pijplijn dat gebouwd dient te worden neemt niet toe en dus worden de wachttijden steeds langer. Op “X” lees ik dat er al wordt gesproken over wachttijden van 20 jaar. Echt bizar. Maar ook de EU gaat hierin zeker niet vrijuit. We zullen er uit moeten stappen wil Nederland nog gered kunnen worden. #NEXIT!

Omwonenden in de gemeente Dinkelland zijn verbijsterd dat de gemeente een heel bos wil kappen om er een AZC te bouwen. Het is in deze tijd ongekend dat je zoiets doet, want groen en die SDG doelen zijn toch heilig zou je zeggen. Ik vraag mij dan ook steeds meer af of al die politici niet krankzinnig geworden zijn.


WEER & KLIMAAT
De belangrijkste adviseur van het Nederlandse Delta programma waarschuwt voor ernstig zoetwatertekort. Ik snap niet waar hij het lef vandaan haalt om dit in deze natte en koude periode te zeggen. Ja, we zouden nog meer aan waterbeheer kunnen doen. Daar ben ik het zeker mee eens. Al het overtollige regenwater zou moeten worden opgevangen en opgeslagen. Maar ja, ook hier is ruimtetekort, want het regime wilde als gidsland graag bevolkingsgroei en dat gaat ten koste van grond die we in zouden kunnen zetten voor opslag van water. Daarom ben ik ook voor eigen volk eerst. Nederland moet zich wapenen tegen water tekorten of water overvloeden.

2023 was het jaar van extremen, volgens staatsomroep NOS. Maar dat is, denk ik, niet waar. Ze hebben het over overstromingen en bosbranden. We weten allemaal dat 95 procent van de bosbranden door de mens zelf wordt aangestoken, per ongeluk of met opzet én die overstromingen zijn ook voor een deel te wijten aan menselijke fouten zoals ontbossing of fouten met sluizen en dammen. Dus de NOS spreekt naar mijn mening weer eens voor haar beurt.

Nederland kan in 2050 toch wel klimaatneutraal zijn, zeggen experts. Maar het zal wel megacomplexe verandering vereisen. Nou, dan hoef ik niet eens verder te lezen. De elite gaat gewoon 5x per jaar op vakantie met het vliegtuig, maar u en ik krijgen een CO2 budget voor onze kiezen. En niet alleen voor de vakantie, maar ook voor uw woning, auto en voor uw voedsel.

De Koala’s hebben het koud hier in Nederland. Vandaar dat Ouwehands Dierenpark de bomen wil verwarmen. Ha, ha. Zo ver de opwarming van de Aarde. Ik geloof werkelijk niets van dat verhaal. Ja, er is klimaatverandering. Maar dat is een natuurlijk proces dat al net zo oud is als de Aarde zelf. CO2 is géén probleem. De computer modellen die Doomsday voorspellen, die zijn het probleem.


CORONA & VACCINS
Artsen slaan alarm net een vaccinatiecampagne. Er zal een heel leven gevaccineerd worden. Dat is de doelstelling. Ondertussen loopt de mazzelen in Europa snel op. Zouden er overal anti-vaxxers zijn of is er meer aan de hand. Is het immuunsysteem wereldwijd slechter geworden door de Covid-prikjes of l*l ik uit mijn nek en is de vaccinatiebereidheid door het drang en dwangbeleid van het regime overal kleiner geworden (en terecht, denk ik maar zo).

Het aantal patiënten met hartontsteking groeit, zegt Prof. dr. Bart Meuris in HLN. Ik kan het hele artikel niet lezen, maar ik vermoed dat hij de oorzaak niet zoekt in de prikjes. Sommige artsen beweren dat het door klimaatverandering komt. Er worden allerlei smoezen verzonnen om maar te ontkennen dat de prikjes ermee te maken kunnen hebben. Maar er komt een tijd dat de waarheid uitkomt. Waar ik zo bang voor ben is dat de overgebleven populatie dan zal zeggen: wat gebeurd is is gebeurd. De oversterfte is er nog steeds. Ik blijf mij zorgen maken over de toekomst van velen.

Herman Steigstra zet nog maar eens op een rijtje wat een desinformatie ‘wetenschapsjournalist’ Maarten Keulemans van de Volkrant allemaal heeft verspreid tijdens en na het Coronatijdperk. Er zijn vooral veel grafieken te zien.

Er blijven idioten in Nederland die vóór de vaccinatieplicht zijn. En dat met al die bijwerkingen. Ik vind het ongekend dat deze idioten (waaronder Roland Pierik en Marcel F. Verweij) dit soort uitspraken kunnen doen. En zeker met de huidige oversterfte en bijwerkingen. Dan ben je echt van het padje af. Voor dit soort personen mag wat mij betreft de boevenwagen voorrijden.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Oekraïne komt mankracht te kort om nog maar iets te kunnen betekenen in deze zinloze oorlog. Ik denk dat het beter is om over te geven en vredesonderhandelingen te starten. Daarbij zal Oekraïne dan elke Westerse invloed van zich af moeten laten glijden. En als ze niet ober geven (dat snap ik ook heel goed), dan is het een kwestie van tijd. Die miljarden extra zullen niet gaan helpen. Zonder mankracht is er géén tijdswinst te behalen en zeker ook géén overwinning.

De VS stuurden in het geheim lange afstandsraketten naar Oekraïne. Zouden die de reden zijn dat er in Rusland diverse doelen zijn getroffen? Het zou indirect bewijs zijn dat de VS hier dus achter kan zitten en dus zijn we weer een stapje dichterbij de grote oorlog. Het is ongelofelijk dat dit kan en mag. Hoewel\: volgens mij mag het ook niet van het internationale (oorlog) recht.

Oorlogshitser Olongkreng (natuurlijk D666), vindt dat de samenleving zich moet voorbereiden op een grootschalig conflict. We zijn er zelf debet aan omdat we allemaal wapens sturen naar de Oekraïne. Dat is vragen om moeilijkheden. Elke omgekomen Rus door onze wapens is er één. En als dat er teveel worden zal Rusland tegenmaatregelen gaan treffen. Ik vind nog dat Putin zich erg rustig houdt naar het Westen toe, ondanks de geheime leveringen vanuit de VS van lange afstand wapens aan Oekraïne. Vredesbesprekingen, dat is het pad om te gaan. Maar het Westen wil dat helemaal niet. Nu nog China erbij betrekken en het kan los gaan. En de schapen maar denken dat het Westen het goede doet en is, en voor gemak maar even vergeet dat kernwapens complete landen kunnen wegvagen.


ECONOMIE
China legt grote voorraden aan van diverse grondstoffen en (edel)metalen. Dat belooft niet veel goeds. Zoiets doen landen als er crisissen ontstaan zoals oorlog, inflatie of economische malaise. Zou er een valuta herwaardering gaan plaatsvinden?

ASML gaat flink groeien in Nederland. Er komen zo’n 20.000 banen bij en het bedrijf verdubbeld in omvang. Nadat de directie van ASML zo’n 6 weken geleden het regime onder druk zette, werden er meteen miljarden beloofd. En dat betaalt zich nu uit. ASML blijft in Nederland en zal flink gaan groeien. Totdat het regime weer iets flikt en dan begint het spelletje opnieuw. Net zo lang totdat ASML genoeg subsidies binnen heeft geharkt en vertrekt dan alsnog. Ik zie het zo gebeuren.
UPDATE – ASML krijgt miljarden van het Nederlandse regime en gaat dus uitbreiden. Echter, ze hebben ook nog een Plan B achter de hand, mocht de uitbreiding in Nederland niet lukken. En ik vermoed dat ASML dan over de grens gaat kijken.

De staatsschuld van de EU landen blijft torenhoog, ondanks dat ze iets zijn gedaald. Ook hier een teken dat de inflatie niet onder controle is. De prijzen stijgen nog steeds gestaag door.

Ik ben voor de boeren, maar had ook al voorspeld dat ze gaan mekkeren over het koude en natte weer. Nu is het wel zo dat het regime zich steeds meer gaat bemoeien met zaaien/poten en oogsten en zelfs met wát de boer mag zaaien of poten. In ieder geval voorzie ik weer hogere prijzen voor aardappelen en diverse soorten fruit, waaronder de kersen die ik juni komen.

De winkelstraten lopen steeds verder leeg. Door faillissementen en doordat de huren te hoog zijn. Ik had het vorig jaar al gezegd. Echter gaat het niet zo snel als dat ik dacht. Maar wat niet is kan nog komen.

Frankrijk gaat er met de reizigers van Schiphol vandoor. Schiphol moet krimpen vanwege de CO2– en stikstofregels, maar Frankrijk is een groter land, dus zal wel reserve hebben. Of er zijn dealtjes gemaakt met de EU en/of Nederland. En daarbij komt ook nog eens dat KLM geallieerd is met Air France. Ook hier is Nederland gidsland. Alle regels worden hier nageleefd terwijl elders dat niet gebeurd. We zijn de facto uitgekocht en uitgeleverd aan derde partijen. Of te wel: we zijn bezet gebied.
Steeds meer mensen verlaten Nederland dan ook en gaan off-grid leven in Portugal. Willem Engel van voorwaarheid.nl is daar ook mee bezig. Mensen willen weer vrij zijn en een zo soeverein mogelijk leven leiden.

Een Amerikaanse bank Republic First Bank die dreigde om te vallen is overgenomen. Gaat het feestje weer beginnen?
Er is ook al slecht nieuws over de Amerikaanse inflatie. Die blijft hoog en maakt de beslissingen over de rente moeilijk die de FED moet gaan nemen. Ik vermoed dat de FED de regie kwijt is en langzaam maar zeker ook de controle over het financiële systeem aan het verliezen is. Maar de vraag blijft hoe lang kan deze sh*t nog doorgaan?

Franse wijngaarden worden massaal vernietigd. Lage marges, hoge inflatie, minder consumptie (door de hoge prijzen?) zijn de redenen om de wijngaarden op te geven. Dat gebeurt dan met subsidie. De Franse wijnboeren kunnen hun hoofd niet meer boven water houden. Triest. En zo gaat het dus ook in andere sectoren. Wat is er toch aan de hand? Ik wijt het grootste deel aan een falend economisch systeem dat op omvallen staat. Maar het lijkt allemaal nog redelijk te gaan. Daarom ben ik ook bang dat áls het fout gaat, het zo snel zal gaan dat mensen verwonderd om zich heen zullen kijken in de (financiële) puinhopen. En dat is een groot gevaar voor de (al zo onzekere) Westerse stabiliteit en veiligheid.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #306: Long COVID door mRNA-vaccinatie? | De ‘war on cash’ | Studio Paradiso.
Blckbx today #307: Rechter duikt in vaccinzaak | Europese spanning kernwapens | Mysterie bijensterfte.
DE VERLEIDERS | Door de bank genomen: 10 jaar later. Via satire wordt de aankomende CBDC uitgelegd. Met George van Houts.
De EERSTE ‘De Wereld Is Vierkant’ | Met George van Houts, Ronald Meester, Jan Bonte en Sander Janson | DWIV #1.
Weekoverzicht #17 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts