BERICHTEN VAN WEEK 18 – 29/04/2024

Trots op de boeren!


mijn pagina was dinsdag al zó vol dat het leek of er een hele week in verwerkt was. Naar mijn mening een teken dat er steeds meer aan de hand is in deze (voor mij) omgekeerde wereld.


BINNENLAND & ALGEMEEN
Zo, Koningsdag is weer voorbij. Heerlijk. Ik heb er niet veel van meegemaakt. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde in chaos door plotsklaps veranderende veiligheidseisen van de gemeente. Tenminste, dat is wat de organisatie claimt. Wat ook de waarheid is, interesseert mij verder niet. Feit is dat organisatoren van evenementen vanwege toenemende regeldruk door steeds meer en kleinere hoepels moeten springen. Op een gegeven moment is het gewoon klaar en houdt het op. En dat vind het regime helemaal niet erg, want dan kan er verder ook niets gebeuren, toch? In mijn eigen stad Vlaardingen vind ik het allemaal maar een dode boel worden. Vroeger waren de feestjes door heel het centrum. Nu is dat heel erg uitgekleed. Mede door die gemeentelijke veiligheidsregels en natuurlijk ook door de hogere kosten. Ik zie de teloorgang steeds groter worden. Oh, wat verlang ik terug naar de jaren 80. Daar waren de feestjes nog leuk en kon er nog zoveel.
UPDATE – Bezoekers van het Loveland festival krijgen 10 Euro compensatie maar hebben heel veel dure consumptiemuntjes over vanwege de grote wachttijden.

De veiligheidsregels betreffende de 4 mei herdenking op de Dam te Amsterdam zullen nog scherper worden. Nu moeten belangstellenden zich zelfs aanmelden om te mogen herdenken. Vlaggen en geluidsapparatuur waren al verboden en iedereen (ook de leden van het regime en hoogwaardigheidsbekleders zoals de koning en zijn gezelschap? Nee, dat denk ik niet.) wordt gefouilleerd, maar nu dus worden ook om aanvullende gegevens gevraagd. De organisatie zegt deze alleen te gebruiken voor de telling én toewijzing. De gegevens worden door hun niet gebruikt om te screenen. Een slimme opmerking van de organisatie. Zij zullen inderdaad niet screenen (zie hier hun privacy verklaring), maar de veiligheidsdiensten doen dat wel of kunnen dat doen. De organisatie geeft de gegevens gewoon door aan die diensten als daar om gevraagd word, want er is een algemeen belang van veiligheid. Zo’n dodenherdenking was al niets voor mij, maar nu is het helemaal niets meer voor mij. Achtung! Ausweiss bitte. Dat is wat ik voel bij al deze maatregelen. Brrr!
UPDATE – Veel deskundigen vinden (een van) de maatregelen van de dodenherdenking ook te ver gaan. Ik sta hier dus niet helemaal alleen in.
UPDATE 4 MEI – De eerste toeschouwers zijn toegelaten op de Dam. In mijn ogen lijkt het wel een oorlogssituatie. Er is een noodverordening van kracht, mensen worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. Als dit zo moet, is dodenherdenking nutteloos geworden, vind ik. Meerdere kanten van de verhalen zijn belangrijk en dienen verteld te kunnen worden.
De politie heeft een rapper aangehouden die opriep tot schreeuwen voor Palestina. Het OM heeft die oproep tot ‘opruien‘ verklaard en dus strafbaar gesteld.
UPDATE – Mijn uitgebreide mening en onderbouwing over bovenstaande heeft 10 seconden online gestaan, maar ik heb het gewist. Het zou toch niet begrepen worden. Nog niet, in ieder geval.
UPDATE 4 MEI, 20.02 UUR – Er zijn op dit moment slechts 4400 mensen (waarvan 1500 genodigden) aanwezig bij de dodenherdenking op de Dam, terwijl alle 10.000 plaatsen gereserveerd waren. Dus een kleine 3000 mensen. Dat geeft te denken.
Er zijn naar mijn idee 4 5 redenen denkbaar waarom er slechts 4400 mensen (volgens Geert Dales nog veel minder) aanwezig waren:
1) Door de strenge controles van de politie lukte het 6000 mensen niet om op tijd in de vakken te staan. Deze redenering is, na het bekijken van de live beelden op NPO 1, niet waar.
2) De mensen die ergens wilden tegen protesteren, hebben uit protest aangemeld maar zijn niet verschenen en hebben op deze manier een stil protest veroorzaakt. Dat kan een protest tegen het regime zijn, tegen deze manier van herdenken (met al die poortjes en fouillering) of tegen de oorlog in Gaza. Ik noem maar wat.
3) Het Comité 4 & 5 mei heeft gelogen over het aantal reserveringen. Alle 10.000 reserveringen waren gedaan volgens Staatscourant nu.nl. Echter, hebben zich in werkelijkheid maar zo’n 4500 mensen (waarvan 1500 genodigden) aangemeld. De organisatie heeft dat verzwegen omdat de dodenherdenking anders een nare nasmaak zou hebben.
4) Door het slechte weer hebben mensen op het laatste moment besloten om niet te gaan. Maar deze reden geloof ik ook niet, want mensen die naar deze dodenherdenking gaan, kiezen daar uit volle overtuiging voor en zijn op dit gebied echte die hards! Respect!
5) Het regime en/of de burgemeester vond 10.000 personen toch nog teveel en heeft het comité 4 & 5 mei opdracht gegeven om maximaal 2000 of 3000 mensen in te schrijven (de uitgenodigden niet meegerekend).

Dus blijven redenen 2,3 en 5 naar mijn mening over. Ik ben benieuwd of de pers hier in (durft) te duiken. Want ik wil wel weten waarom er zo weinig mensen bij de dodenherdenking waren. Zelfs ik had dat niet gedacht.

UPDATE 4 MEI, 21.00 UUR – Ik zag in het journaal dat de politie één man met petje en een man met een spandoek heeft afgevoerd.
UPDATE 5 MEI – Het Comité 4 & 5 mei geeft aan dat regen waarschijnlijk de reden is dat er zo weinig mensen naar de Dam zijn gekomen. Er zijn géén aanwijzingen voor andere redenen. Ik zit er ook altijd naast, ha, ha.
UPDATE 5 MEI – Bewaking voor gelegde kransen. Ergens in het land bewaken vrijwilligers de herdenkingskransen die zijn neergelegd bij een monument. Dat moet omdat de kransen van vorig jaar in het water waren gegooid. Welke idioot doet nu zoiets? Ik heb niets met de dodenherdenking, maar dit soort acties vind ik echt achterlijk. Als je zoiets doet, heb je géén actieve hersencellen.

Geenstijl komt met een bericht dat pensioenfondsen 25 miljard Euro willen investeren in de woningbouw, maar dan moeten PVV, BBB en NSC wel voor het nieuwe pensioenstelsel blijven. VVD was dat al. Dit riekt toch naar omkoping zou ik zo zeggen. Uiteindelijk zijn de gepensioneerden of de 40 plussers de klos. PVV en BBB zijn nu ook voor het nieuwe pensioenstelsel. Ongelofelijk.

De politie zal vanaf 7 mei géén boete meer geven voor lichte overtredingen vanwege het uitblijven van een nieuwe regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU). Prima dat de politie op deze manier actievoert, echter ik vind dat er sowieso géén bekeuringen uitgedeeld dienen te worden voor dat soort lichte overtredingen. Ik ben dan meer voor een 2x geel is rood principe. Mensen maken nu eenmaal fouten, dat hoort erbij. Laat mensen 1 of 2 keer per jaar een lichte overtreding begaan en straf dat dus niet direct af, want dat zorgt voor minder respect voor de politie.
UPDATE – Het vroegpensioen staat helemaal op de tocht. Niet alleen voor de politie. Wat te denken van die stratenmaker en bouwvakker? Maar ook docenten halen vaak hun pensioenleeftijd niet is mijn ervaring. Dit regime weet mij elke keer wéér nog bozer te maken. Wat een stelletje krankzinnige idioten. Wanneer rotten ze nu eens een keer op?

Een klant had last van een haperende zelfscankassa en haalde diverse keren een winkelmedewerker erbij. Uiteindelijk dacht ze dat alles betaald was, maar dat bleek na de poortjes toch niet. Nu staat ze te boek als winkeldief, mag ze een jaar de winkel niet in en kreeg ze een boete van 180 Euro. Ik vraag mij af wie die boete heeft opgelegd. De winkel? Dat kan toch niet zomaar. Daar hoort toch de politie of het OM tussen te zitten? Maar ook het feit dat de zelfscankassa kuren had, is genoeg reden om deze mevrouw het voordeel van de twijfel te geven. Ik had laatst ook zoiets bij de supermarkt. Ik had alles gescand en wilde afrekenen, maar de zelfscankassa gaf aan dat er een medewerker zou komen controleren. Oké, die medewerker controleert mijn tas en slaat vervolgens 5 repen chocolade aan, terwijl ik er maar 4 had gekocht. Maar ik kon die 5e er zelf niet afhalen, dus ik weer naar die medewerker toe. Die maakte er weer 4 van. Door alle consternatie vergat ik blijkbaar af te rekenen en wilde doorlopen, echter ik had natuurlijk geen bon om de poortjes te openen. Ik dacht dat die in mijn tas zat, maar ik had gewoon nog niet betaald! Een medewerker opende het poortje, maar toen ik door wilde lopen riep een andere medewerker dat ik nog niet had afgerekend. Toen viel bij mij het kwartje. Bij een controle word ik zenuwachtig, want ik heb te goeder trouw gehandeld en voel mij dan altijd als een crimineel behandeld. Maar juist dan worden er fouten door mij of het winkelpersoneel gemaakt en kan het zomaar fout gaan.

Vanaf 1 juli 2024 mogen supermarkten géén rookwaar meer verkopen. Om verzet te plegen tegen deze verregaande betutteling vanuit het regime (en natuurlijk om geld te verdienen), heeft Supermarkt Jumbo Kornneef een maas in de wet gevonden door het openen van een tabaksshop in de Jumbo vestiging van Naaldwijk. Ik ben al een aantal keer in deze vestiging geweest. Het is een hele grote supermarkt met een aantal inpandige ondernemingen zoals bijvoorbeeld een pizzabakkerij en ondernemingen die vers voedsel bereiden en verkopen. Nu wil Jumbo daar dus een tabakszaak aan toevoegen. Als fel antiroker vind ik dat een slim idee. Alles wat het regime tegenwicht geeft vind ik namelijk belangrijk. Wat nu ook weer opvalt is dat NGO’s zich met deze zaak gaan bemoeien.
De Nederlandse Hartstichting is boos op Jumbo Kornneef en eist onmiddellijke sluiting. Want zij vinden dat het illegaal is om inpandig een tabaksshop te openen. Deze <vloekwoord> NGO heeft helemaal niets te eisen! Als ik kijk naar de missie van NGO Hartstichting, dan is één van die grondslagen “De leefomgeving gezonder te maken en mensen aan te moedigen om gezonder te leven“. In dit deel van de website is te lezen dat ze kinderen rookvrij willen laten opgroeien vanaf 2035. Klinkt prachtig, maar wat ze nu doen is actief bemoeien met de wetgeving. Ik heb al eerder gezegd dat NGO’s steeds meer op de stoel van de wetgeving en politiek gaan zitten. Karel van Wolferen heeft het er in deze video ook over. Ik ben daar (uit principe) helemaal klaar mee. Ik vind de lobby vanuit dit soort stichtingen al vervelend worden, maar dat ze een onmiddellijke sluiting eisen gaat mij veel te ver en ik vind dan ook dat ze hun grote bek moeten houden. Mijn activistische houding neemt steeds meer toe bij repressie vanuit het regime of dit soort NGO’s. Of het nou de gezonde kantine, Lays chips die zijn aangepast, de frisdranken met minder suiker of rookwaar door de afspraken (convenanten) met het regime of NGO’s. het gaat erom dat NGO’s teveel macht hebben gekregen zonder een vorm van mandaat vanuit de bevolking. Want NGO’s worden immers geleid door ongekozen directeuren. Ze kunnen echter via lobby veel invloed uitoefenen op de politiek of maatschappij en vaak ook nog eens met subsidie vanuit diezelfde politiek of maatschappij.
Neem de rechtszaak tegen Shell bijvoorbeeld. NGO’s vechten zelfs met succes de legale bestaande wetgeving aan (met subsidie van de wetgever zelf notabene) en die achterlijke D666 rechters gaan vaak nog mee ook. We leven in een omgekeerde wereld, vind ik en vandaar dat ik zo fel tegen die NGO’s ben. Van mij krijgen ze niets meer. Alleen de dierenbescherming geef ik zo nu en dan nog wat omdat het hier om levende wezens gaat. Ik vind zelfs dat er in de wet moet worden opgenomen dat NGO’s (stichtingen) zich niet meer actief met de wetgeving mogen bemoeien en dat zoiets verplicht in de statuten moet worden opgenomen. De Nederlandse Hartstichting dient zich dus alleen te richten op onderzoek en voorlichting wat mij betreft. Dan doen ze hun werk goed. Maar actief bemoeien met de gezondheid van mensen is wat mij betreft een NO GO. Zij gaan niet over het uitbannen van rookwaar of het in 2035 rookvrij leven voor kinderen, dat is een politieke keuze en dus uiteindelijk een keuze van het volk. En ook ik hoop dat de jeugd stopt met roken, natuurlijk hoop ik dat! Maar geef de jeugd eerlijke en goede voorlichting met de voor- en nadelen van roken en VAPEN. Dan dooft het wellicht vanzelf (wat) uit, maar dat is een andere manier dan rookwaar actief te gaan verbieden zoals dit soort NGO’s wil. De jeugd laat zich niet leven en zoekt vanzelf andere wegen. Mag roken niet meer? Dan gaan ze VAPEN. Mag VAPEN niet meer? Dan komt er weer wat anders voor in de plaats (energiepoeder om langer door te feesten bijvoorbeeld). En dat is niet goed te controleren, waardoor de gezondheid juist in gevaar kan komen van die jongeren.

Peppijn van Houwelingen (FvD) heeft een document op “X” gezet waarin het regime uiteenzet dat de Nederlanders 50 procent plantaardige en 50 procent dierlijke eiwitten eet. De zogenaamde eiwittransitie. Deze doelstelling wordt erdoorheen gedrukt en het komt dus neer op een verplichting. Ik denk dat we tegen die tijd alleen nog maar eten en drinken kunnen kopen met een digitaal ID. Heeft u trek in een kipfilet? Dan mag dat alleen als u nog niet aan de 50 procent dierlijke eiwitten zit. Kweekvlees zal er dan ook al volop zijn, maar het regime moet vanuit Eu afspraken meedoen met dit beleid. Dus het sociaal kredietsysteem komt eraan. Wellicht doen we tegen die tijd een swap met China. Zij vrij, wij in een communistisch en totalitair systeem.

Burgemeester Sharon Dijksma (Utrecht) stuurt alle ouders van relschoppers die aanwezig waren bij onrusten in de wijk Overvecht een brief. Hierin maakt ze duidelijk dat de ouders verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag van hun kinderen. Daar is op zich niets mis mee, want het staat zo in de wet omschreven. Echter, 2 van de 4 aangehouden relschoppers zijn meerderjarig en ben je voor de wet dus volwassen. En op dat ogenblik mag de burgemeester in het kader van de AVG wet geeneens een brief naar de ouders sturen, want deze jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden en gedrag. Dus hier overtreedt de burgemeester bewust de privacywetgeving. En dat is toch ook strafbaar. Of is dit weer een gevalletje van Powerplay en wordt er gebluft in de mainstream media, maar krijgen de ouders van die 2 jongeren toch géén brief? Sterker nog: door de publicatie in de krant en op internet zullen slimme ouders al snel doorzien waar hun kind was op die dag.

Natuur- en landbouwgebied maakte de afgelopen tien jaar plaats voor verbouwing., een gebied bijna ter grootte van Amsterdam om precies te zijn. Dat is nogal wat en ik vraag mij dan ook af wat de gevolgen zijn voor de temperatuur, want meer grijze omgeving en meer mensen geeft een hogere omgevingstemperatuur en dan kan zich weer uitten in ‘extreme’ warme temperaturen. We moeten juist meer groen hebben, maar de bevolking van Nederland gaat al naar de 18 miljoen mensen toe. Ik weet nog dat in de jaren 90 het liedje ‘15 miljoen mensen‘ populair was.


BUITENLAND
Een bekende Palestijnse Britse chirurg Ghassan Abu Sitta is de toegang tot het land ontzegd door Frankrijk. Hij zou een bijeenkomst van de Franse senaat bijwonen en daar ook een toespraak houden betreffende de oorlog tussen Israël en Hamas. Maar Ghassan Abu Sitta werd vastgehouden op het vliegveld en teruggestuurd. Op verzoek van Duitsland is hem de toegang tot alle schengenlanden ontzegd. Want hij had vorige maand tijdens een Pro Palestijnse conferentie ook willen spreken. Ook Duitsland ontzegde hem toen de toegang. Ik ben vóór de absolute vrijheid van meningsuiting. Dus ook die meningen die controversieel zijn of die niet Westers geaard zijn. Zolang daar geen oproep tot haat of geweld wordt gepleegd is wat mij betreft alles bespreekbaar en mag alles geuit worden. Maar dat vinden de regimes van Duitsland en Frankrijk blijkbaar niet. Net als het regime van Nederland dat tijdens het Coronatijdperk David Icke niet wilde toelaten en hem ook 2 jaar lang het Schengengebied ontzegde. Ik vind dat verwerpelijk en een democratie onwaardig. Maar ik ben dan ook al heel lang van mening dat we de facto niet meer in een democratie leven. De smoes van veiligheid en openbare orde vind in niet legitiem. De politie moet de orde bewaken en ingrijpen als het uit de hand loopt. Demonstratierecht (ook voor buitenlanders) dient heilig te zijn voor landen die claimen vrijheid en democratie te hebben. Het grootste gevaar van democratie en vrijheid komt van binnenuit, onze eigen regimes dus. De Europese Unie is wat mij betreft van een droom naar een antidemocratische en totalitair systeem aan het transformeren. De toekomst ziet er niet goed uit.

De verkiezingen voor het Europese Parlement komen eraan. Maar voor het eerst heb ik géén zin om te stemmen. Want als ik stem, dan doe ik mee aan het in mijn ogen fascistische en totalitaire Europa. Wel, misschien kom ik nog tot inkeer, maar op dit moment ga ik het skippen. Ik ben helemaal klaar met die <vloekwoord> EU.

De Franse kustplaats Nice voert een avondklok in voor kinderen jonger dan 13 jaar (die zonder begeleiding van een volwassene buiten zijn). Dit ter voorkoming van gewelddadige incidenten waarbij een 15 jarige jongen omkwam. Is die jongen dan vermoord door twaalfjarigen? NEE, dat niet. Dus een vreemde maatregel, niet? Het zal er mee te maken hebben dat het regime krachtig wil laten zien dat ouders verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kind. Hoge boetes volgen als hun jonge kind in de avond of nacht dus op straat loopt. Dit is ook typisch weer een maatregel die het daglicht niet kan verdragen en tegen de grondwet en internationale verdagen zal zijn. Het regime van Nice wil deze maatregel wellicht ook voor 14 t/m 17 haar gaan invoeren. Nog meer provocatie. Ik hoop dan ook dat die jeugd juist dan massaal de straat op gaat. Het kan niet anders meer. We moeten ons tegen dit soort krankzinnige bestuurders verzetten, met man en macht. Hoe kunnen we dan die gewelddadige incidenten bestrijden? Ik denk door onze Westerse cultuur te beschermen tegen culturen die niet compatible met de onze zijn. Maar vooral door gelijkheid onder kinderen te krijgen. Dus géén achterbuurten meer toestaan en gelijke onderwijskansen (onderwijs dat alle kosten dekt vanuit de overheid) voor iedereen. Want die sociale ongelijkheid zorgt voor dit soort onrusten.

Eva Vlaardingerbroek heeft op een Hongaars congres (dat verboden was?) haar speech betreffende omvolking gegeven en haar conclusie is dat het einde van het Westen nadert. Een indrukwekkende speech waar de politiek zeker lering uit zou moeten trekken. Maar ik ben bang dat het te laat zal zijn.

Er is wéér een Boeing klokkenluider dood. Dit keer gaat het om een kwaliteitscheck medewerker die uit de school wilde klappen omtrent de slechte onderdelen die Boeing gebruikt. Hij is plotseling gestorven aan een ‘vreemde’ ziekte. Ik blijf het maar vreemd vinden hoor, die doden bij Boeing. Er is natuurlijk héél veel geld gemoeid met Boeing. We hebben het hier over vele honderden miljarden Dollars. Ook zit Boeing in de militaire industrie. Dus een connectie met een geheim moordcommando sluit ik dan ook niet uit. Wellicht heeft de overheid Boeing zelfs geholpen met het monddood maken van deze klokkenluiders. Als je kijkt hoe graag ze Julian Assange willen hebben, weet ik genoeg. Daar hoef je géén complottheoreticus voor te zijn.
UPDATE – De Televaag weet meer te vertellen over de klokkenluider.

De Belgische Kamer heeft een wet aangenomen dat dierenwelzijn een onderdeel maakt van de grondrechten. Dit is goed nieuws voor alle levende wezens. Maar het gaat op den duur ook wrijving geven bij veebedrijven en jagers bijvoorbeeld. De rechten van dieren zullen toenemen en dus kan het in de toekomst ook zo zijn dat dieren niet meer in (kleine) hokken gehouden mogen worden of dat vlees van dieren bijvoorbeeld niet meer mag omdat het doden van dieren tegen de wet zal zijn. Maar ook hier zullen alternatieven zoals kweekvlees wellicht uitkomst bieden. Ik ben daar géén tegenstander van omdat we het hier hebben over levende wezens met een bewustzijn, zoals onderzoek steeds meer laat zien. Maar via de politiek van gekozen mensen is dat een hele andere weg dan NGO’s die wel even gaan bepalen wat wij als mensen moeten doen of denken.


POLITIEK
Pieter Omtzigt is met zijn team bijeengekomen in aanloop naar de week van de formatie. De formatie moet volgende week rond zijn en dus moeten de 4 formerende partijen besluiten met elkaar in zee te gaan. Het zal een spannende week worden. Het CPB heeft alles doorgerekend en dat zal dus besproken gaan worden.

De Raad van State is zéér kritisch op het plan van de Tweede Kamer om vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en cliënten af te gaan luisteren. Deze gesprekken zijn na tussenkomst van een rechter dan af te luisteren. Deze plannen zijn onverenigbaar met de grondwet en internationale verdragen. Maar BBB en VVD zijn voor. En ik schat zo in dat een meerderheid van het Nederlandse volk ook voorstander zal zijn. Echter, als je goed over dit voorstel nadenkt dan kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat deze aankomende wet een onaanvaardbare inbreuk op de privacy zou zijn. Denkt u maar eens in dat er de gehele dag een camera op u gericht zal staan die alles opneemt in beeld en geluid. Ook criminelen of verdachten hebben rechten. Aan de gevangenissen van een land kan men zien hoe het is gesteld met de mensenrechten. En in Nederland wordt het alleen maar soberder heb ik het gevoel.
Nee, dit is géén goede wet. Als crimineel zit je al gevangen, heb je bijna géén privacy en worden je gesprekken ook nog eens opgenomen. Een rechter (een pion in de Trias Politica) die jou moet veroordelen kan vervolgens ook nog eens jouw vertrouwelijke gesprekken met advocaten inzien nadat een collega dat heeft goedgekeurd. Dit kan echt niet en maakt het rechtssysteem niets anders dan een slager dat zijn eigen vlees keurt. Of te wel: corruptie en onrecht liggen dan op de loer. Maar dat deze wet er zomaar doorheen kan komen verbaast mij niets. Lulletjes als Brekelmans (VVD) zijn eigenlijk pure communisten en sociopaten. We gaan met rasse schreden richting een totalitair regime. Ik zie op dit moment nog géén stap terug in de goede richting.
UPDATE – Advocaten merken al bij hun bezoek aan de gevangenis dat ze uitgehoord en bespiedt worden. Ook zij zijn blijkbaar verdachten geworden. Er heerst dus grote onrust bij de advocaten die geregeld grote zaken op zich nemen.

De EU grijpt in bij Social Media bedrijven om nepnieuws en desinformatie rondom de Europese verkiezingen aan te pakken. Zie hier de uitwerking van de nieuwe DSA wetgeving. Ik blijf het de censuurwet noemen. Met deze wet kan de EU Social Media dwingen om bepaalde content te weren of te verwijderen. Op deze manier worden de verkiezingen juist gemanipuleerd of beïnvloed!

Nieuwe milieueisen veroorzaken nog meer bouwachterstand. Deze nieuwe schok betekent dat de bouw van 500.000 woningen op losse schroeven staat. Het is ongelofelijk dat dit kan in deze tijd. Een tijd waarin je toch zou verwachten dat de mensen snel op de hoogte zijn van deze idiote regels en zich kunnen verzetten. Maar er gebeurt helemaal niets. De huizenprijzen blijven daardoor verder stijgen, de rente blijft hoog én de inflatie is nog steeds niet onder controle. Dit is naar mijn idee een mix voor grote problemen.


WEER & KLIMAAT
In Zuid en Zuid-Oost Azie zijn gemiddelde temperaturen gemeten van 45 graden Celsius. Extreem warm dus. Klimaatverandering? Wellicht. Maar kan het ook zo zijn dat de bevolking aan het uitbreiden is en deze temperaturen vooral in grote steden worden gemeten. Dat is dan een logische verklaring. Ondertussen worden de weerkaarten in dieprood weergegeven en blijven de scholen dicht.

In Griekenland zijn 6 mensen veroordeeld voor één van de dodelijkste natuurbranden in de geschiedenis. Ze zijn veroordeeld voor dood door schuld en grove nalatigheid. Wat ze precies gedaan hebben staat niet in het artikel. Dat is wellicht bewust weggelaten zodat mensen het later aan klimaatverandering toe kunnen blijven schrijven. Maar deze grote natuurbranden zijn gewoon door menselijk falen of handelen ontstaan. Denk aan het achteloos weggooien van een peuk of een barbecue waar de smeulende kolen gewoon gedumpt worden. Heeft verder niets met het klimaat te maken. Vandaar dat ik dit bericht even plaats. Dit soort mensen zouden voorgoed uit de maatschappij verwijderd moeten worden, vind ik. Ze hebben zoveel leed aan de flora, fauna en mensen toegedaan.

Schiphol heeft een streepje voor bij het regime. De stikstofregels werden speciaal voor Schiphol versoepelt. Daar ben ik op tegen, want ik ben voor gelijkheid tussen alle bedrijven. Maar bovenal ben ik tegen die stikstofregels. Weg ermee. Natuurlijk moeten er regels zijn betreffende milieu, maar deze regels gaan veel te ver en de limiet is al snel bereikt, waardoor niets meer kan, zoals het bouwen van huizen.

Als het de komende dagen lekker warm weer wordt, voorspelt Raisa Blommestijn dat er grote krantenkoppen zullen verschijnen met paniekboodschappen als droogte, extreme hitte, rode weerkaarten en klimaatverandering. Ik denk het ook. We gaan het meemaken. Maar wellicht blijft het gewoon nog koud en nat. Ik heb nog steeds mijn kacheltje aan.
UPDATE – Hier is het eerste bericht met het woord ‘extreem’.

Die knettergekke Robot Jetten overweegt om biomassacentrales weer subsidies toe te kennen. Echt absurd dat deze idioot en nitwit zulke beslissingen kan nemen. Dit regime is zo fout dat ik er gewoonweg geen woorden meer voor heb. Ik had altijd commentaar op het regime van Bakellende (Balkenende), maar die was een heilig boontje als je dat vergelijkt met wat het regime Rutte allemaal wel niet uitspookt.

De verkoop van warmtepompen is in Nederland sterk ingezakt. Dat komt deels doordat er bijna géén nieuwbouw bijkomt, maar ook het but van de warmtepomp wordt door vele mensen betwijfeld. Ook ik ben tegen de warmtepomp. Pas als we een ongelimiteerde schone vorm van energie hebben, is zo’n ding waardevol. Maar dan moet ook nog eens de infrastructuur op orde komen. En dat is ook niet het geval.

Uit de oude doos (2018) – De ASN bank raadt tweede kind af vanwege de extra Co2 uitstoot. In 2018 was ik nog niet altijd wakker, want dit stuk lees ik nu voor het eerst. De ASN bank heeft het artikel na veel kritiek dan ook snel weer ingetrokken. Maar ja, eens op het internet, altijd op het internet. En nu, 6 jaar later, zal dit soort berichten eerdaags gewoon weer oppoppen. Want de klimaatgekkies hebben nog steeds de overhand.


CORONA & VACCINS
In Engeland zijn de eerste rechtszaken betreffende vaccinatieschade in aantocht. Nu is Astra Zeneca aan de beurt. De fabrikant heeft toegegeven dat het vaccin in zeer zeldzame gevallen tot bloedstolsels kan leiden. Astra Zeneca is volgens mij wereldwijd niet zo heel veel gebruikt. Maar als er vaccinatieschade optreedt, dan kan het ernstig zijn. Volgens ex Neuroloog Jan Bonte heeft Astra Zeneca een véél beter veiligheidsprofiel dan de vector- of mRNA vaccins zoals Moderna of Pfizer. Het gaat volgens hem bij Astra Zeneca om een kans op Sinustrombose die is veroorzaakt door de drager van het vaccin, terwijl de mRNA soorten iets met het IgG4 doen (via de spikes?). Daar komen dus de turbokankers en andere immuunziektes vandaan. Maar dat is officieel nog niet toegegeven of bewezen. Want de oorzaak van de oversterfte is nog niet bekend.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) verbiedt PowNed om woensdagavond een documentaire uit te zenden over het afslankmiddel Ozempic op straffe van een dwangsom van 150.000 Euro. Er is namelijk nogal een hype rondom dit medicijn, ook bij de vele influencers op internet. Reden voor het verbod door IGJ is dat er in Nederland geen reclame gemaakt mag worden voor geneesmiddelen die op recept verkrijgbaar zijn. Een drogreden, want het gaat hier om een documentaire. Tijdens het Coronatijdperk had clown De Jonge wél een echte reclamespot over het vaccin (=medicijn) Janssen, namelijk “Dansen met Janssen“. Het enige discussiepunt is wellicht dat Janssen in die tijd zonder recept genomen kon worden, maar zeker niet vrij verkrijgbaar was. Of te wel, het IGJ wil gewoon géén aandacht voor dit medicijn omdat men bang is voor kopieergedrag. Maar deze documentaire verbieden? Ik zou een kort geding aanspannen als ik de directeur van PowNed zou zijn.
UPDATE – IGJ ontkent dat er een verbod is uitgevaardigd. Ja, ja. Ik denk dat juristen van IGJ na overleg met een hogere instantie toch maar bedacht hadden dat het verbieden van deze documentaire buiten hun gezag valt en ook de vrijheid van meningsuiting in de weg zit. De vraag is hoe nu verder?
UPDATE – De NPO heeft PowNed aangeboden om met juristen naar de mogelijkheden te kijken. IGJ geeft aan dat de documentaire gewoon mag worden uitgezonden en zal later dan evalueren (of boetes uitdelen). Journalistieke vrijheid boven alles! Dat ondersteun ik van harte. Maar waar waren die journalisten tijdens het Coronatijdperk? Toen heulden ze met het regime. Denk aan Pieter Klok van de Volkskrant. Hij liep, samen met zijn Volkskrant, als een vazal achter het regime aan.

Nog even over het Coronaherstelfonds. Nederland heeft zo’n 30 miljard coronasteun aan de EU gegeven en zou daarvan 5,4 Miljard Euro terugkrijgen, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoen. En dat kan Nederland niet omdat ze demissionair zijn en bepaalde maatregelen controversieel hadden verklaard, of/en is er sprake van trage wetgeving. Maar het regime zoekt natuurlijk naar uitwegen. En lukt dat niet? Dan zijn we die 30 Miljard gewoon kwijt en komt er géén 5,4 miljard terug. Ik heb zelden zo’n krankzinnig regime meegemaakt als dat van Rutte. En we zijn nog steeds niet van ze af, dat is nog het ergste. Ik vrees dat er nog veel fout zal gaan voor Nederland. En de kans op Wilders I neemt ook steeds verder af, dus dan kan Frans Timmermans een poging gaan wagen. Nou dan is Nederland de facto verkocht aan de EU.

Een Chinese arts die werkzaam was in het lab van Wuhan en als eerste over Corona schreef is uit het lab van Wuhan gezet. Daarmee wil het Chinese regime verhullen hoe slecht hun aanpak betreffende Corona is geweest. Nou, zeker. Ik weet nog dat mensen werden opgesloten, deuren dichtgelast, dieren gedood en lockdowns die hun weerga niet kenden. Alleen daarom al haat ik Chinese regime en vind ik dat ze de hoogste straf verdienen die op onze wereld mogelijk is. Ook dat regime dient voor een internationaal tribunaal te verschijnen en de maximale straf toegekend te krijgen, als het aan mij ligt, tenminste.
Maurice de Hond is nog steeds bezig om aan te tonen dat het virus wel degelijk uit het lab van Wuhan ontsnapt is. En deze week (1 mei zo rond 16.00 uur) komt daar wellicht meer duidelijkheid over tijdens een hearing. ook zal er over een tijd een boek verschijnen over het Wuhanlab en het Covid19 virus van ex Neuroloog Jan Bonte. Ik ben benieuwd met welke bewijzen hij zal komen.

Er is in Nederland een nieuwe coronamutatie dominant geworden en dat is de JN.1 variant. En dus wil het Europees Geneesmiddelen Bureau (EMA) dat de gifspuit het vaccin wordt aangepast.

De invoering van de coronapas tijdens de pandemie was geen schending van de grondrechten, heeft de rechter besloten. Klaar.
Ik heb verder géén zin in commentaar. men weet hoe ik erover denk. Op het gebied van corona wordt zaak na zaak verloren. Het is ongekend, zelfs nu achteraf blijkt dat er wetenschappelijk géén enkele grond was voor de maatregelen (en dus ook niet voor die zinloze coronapas. Want ook gevaccineerden konden het virus gewoon doorgeven), en dus is de (juridische) grondslag voor zo’n pas weggeslagen. Maar de rechter heeft dus anders beslist.
Hier nog een tweet over de discriminatie van ongevaccineerden tijdens het Coronatijdperk. De rechter heeft het van tafel geveegd, ondanks het duidelijke Artikel 1 van de grondwet. Dat mag van mij dan ook maar geschrapt worden, want in de praktijk werkt het niet.

Er is een stijgend aantal kinkhoestgevallen in Nederland merkbaar. Over de gehele wereld komt mazelen ook op. Hoe komt dat toch? Deskundigen wijten dat aan de verminderde vaccinatiegraad die ontstond tijdens en na corona. Maar het lijkt inmiddels een wereldwijd probleem, dus kan er ook meer aan de hand zijn? Wat als het prikje het immuunsysteem heeft aangetast in een negatieve vorm. Kan dat dan géén gevolgen hebben voor de uitbraak van andere ziekten?


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
De bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten geeft aan dat de situatie slechter wordt. Er blijft een tekort aan munitie en manschappen. De beloftes van (financiële) hulp uit het Westen zijn nog niet allemaal nagekomen. Maar ik betwijfel of die hulp nog wel zin heeft. Rusland is gewoon te sterk en kan teren op grote voorraden en manschappen. Deze vreselijke oorlog moet zo snel mogelijk ten einde komen. Het klinkt cru, maar stoppen met wapen leveranties zorgt ervoor dat Oekraïne niets meer kan doen dan zichzelf overgeven. En dan kan de ruimte gepakt worden om vredesbesprekingen te voeren. Op die manier kan Putin onder druk worden gezet om beloftes te doen en bufferzones te creëren. En die kunnen bikkelhard worden gemaakt. Aan dit conflict is de NAVO schuldig, vind ik. Zij hebben de grenzen die Gorbatsjov had onderhandeld niet gerespecteerd en tussen de jaren 90 en nu zijn er vele landen bij de NAVO gekomen wat tot gevolg had dat de NAVO grens rap richting het Oosten trok en dus Rusland de facto klem zette. Daardoor is deze oorlog uitgebroken, samen met couppoging op het Maidan plein die de EU, in opdracht van de VS, pleegde. Toen was de mainstream media nog wel neutraal, maar nu is alles tegen Rusland. Vreemd toch?
UPDATE – De mainstream media schreeuwt nu ook dat het niet goed gaat met Oekraïne. Ze hadden beter kunnen schreeuwen toen de NAVO werd uitgebreid. Zowel de NAVO als Rusland zullen in de toekomst ter verantwoording moeten worden geroepen door een internationaal tribunaal, hoop ik. Putin zal moeten verdwijnen wegens misdaden tegen de menselijkheid en clown Zelensky moet gewoon oprotten. Wat een zinloze oorlog, bah!

Het Kremlin spreekt van een directe escalatie in de oorlog omdat de Britten Oekraïne toestemming hebben gegeven om Engelse wapens direct in te zetten tegen doelen in Rusland. Het Kremlin is (terecht) woedend. Dat ziet er niet goed uit. De VS heeft ook al in het geheim lange afstand wapens aan Oekraïne gegeven om doelen in Rusland aan te vallen. We zijn wéér een stapje dichterbij een groot conflict. ZUCHT.
UPDATE – Ook Nederland is soepeler betreffende het inzetten van Nederlandse wapens op Russisch grondgebied. Dit zijn stappen die géén weg terug kunnen nemen. Bij een eventuele overwinning van Rusland op Oekraïne (en dat gaat gewoon gebeuren), zal Rusland messcherpe eisen stellen aan de NAVO en landen die Rusland dwarsgezeten hebben. Dat is logisch, want de overwinnaar claimt alles. En dus gaat de koude oorlog dan weer een nieuwe fase in waarvan de uitkomst een grotere kans heeft op een totale oorlog. Dat is altijd zo geweest en zo lang we niets leren van de geschiedenis, zal dit altijd zo blijven. Ik vind dat Nederland op het verkeerde paard heeft gewed. Het zal ons gaan kosten.

De VS doen alles om de Russen zwart te maken. Nu heeft Putin weer een geavanceerd kernwapen in de ruimte rondzweven en proberen ze China te beïnvloeden om een veto tegen het gebruik uit te spreken. Maar de VS is ook niet brandschoon. Zij ontwikkelden in de jaren 80 het zogenaamde Star Wars project. Daarbij zouden krachtige laserstralen Russische raketten in de buitenste lagen van de atmosfeer onschadelijk kunnen maken. Het Star Wars project is beëindigd (tenminste, dat moeten we maar aannemen) en omgezet naar een raketsysteem dat lijkt op de Iron Dome van Israël. In ieder geval is het onzin om aan te nemen dat Putin een NAVO land zal aanvallen. Dat zal het einde van de mensheid betekenen over de gehele wereld.

Turkije staakt alle handel met Israël vanwege de humanitaire crisis in Gaza en wil de handel pas weer hervatten als de humanitaire hulp voor Gaza voldoende doorgang biedt. Als ik de beelden van Gaza bekijk zie ik complete woongebieden weggebombardeerd. Het geeft mij een beeld van een zinloze oorlog tussen een dictator en een terroristische organisatie. De echte slachtoffers zijn de Palestijnse burgers van Gaza. Aan de andere kant zijn er vele verhalen dat die burgers de terreurorganisatie Hamas (ten volle) steunen.

Israël heeft zich weer van haar beste kant laten kennen en een kantoor van nieuwszender Al Jazeera binnengevallen en daarbij apparatuur in beslag genomen. Netanyahu heeft vorige maand al gezegd dat hij de nieuwszender wil verbieden om vanuit Israël uit te zenden en heeft zijn woorden nu in daden omgezet. Ik wil géén kant kiezen tussen Israël of de Palestijnen, maar mij bekruipt het gevoel dat Israël , overtuigd van haar gelijk, steeds meer de bully uit aan het hangen is. Ook de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties houden de boel goed in de gaten en ik stel vast dat Israël steeds meer en vaker over de scheef gaat. Het sluiten van perscentra zal géén sympathie kweken bij een groot deel van de wereld.


ECONOMIE
Eneco rekent iedere klant met zonnepabelen die energie terug levert 11,5 Eurocent per kWh. Get voordeel daarbij is wel dat klanten (zoals ik) die géén zonnepanelen hebben daar niet meer aan mee hoeven te betalen. Want voorheen moest iedereen meebetalen om de overtollige energie te dumpen. Nu blijft dat bij de zonnepanelen eigenaren. En dat is een goede zaak. Maar deze mensen zijn natuurlijk wel voorgelogen met lage terugverdientijden en goedkopere energie. Dat zal een wassen neus blijken. Maar aan de andere kant zijn er ook veel mensen die een overkill aan zonnepanelen hebben en die dachten winst ermee te kunnen maken. Ik zelf denk ook altijd aan overkill. Ik zou hetzelfde hebben gedaan, echter ik zou off-grid zijn gegaan en dus zou ik daar niemand mee benadelen en ik zou dus ook géén subsidie kunnen aanvragen. Maar helaas heb ik geen tuin of eigen dak en dus zijn zonnepanelen even geen optie voor mij. Maar voor mij is één ding duidelijk: de groene energietransitie is een farce.

Had ik pas nog een bericht geplaatst dat het zo slecht ging met de winkels en nu gaat het opeens weer goed. Maar ja, het zijn vooral opkomende tabaks- en doe het zelf winkels. Dat is niet zo gek. Rookwaar komt steeds meer in de verdrukking en mag binnenkort niet meer in de supermarkt verkocht worden. Het regime maakt de hoepels steeds kleiner en u als burger moet er maar doorheen blijven springen.
UPDATE – Schoenenmode winkelketen Sacha sluit de deuren van een meerderheid van de winkels.

Een zinloos bericht: de inflatie is iets afgenomen maar de boodschappen blijven duur. Goh, echt? De inflatie is niet meer onder controle te krijgen. Samen met een stagnerende economie heet dat ‘stagflatie‘. En dat is een slecht teken. Hoewel de economie volgens deskundigen wel een kleine opleving heeft gehad begin dit jaar.

De lonen stijgen minder hard vanwege de onzekere economie. Het gaat maar op en neer. En dat is géén goed teken. Ik blijf het stagflatie noemen, ook al is de inflatie wel wat gedaald. Dat komt vooral door de goedkopere energie.
UPDATE – De prijzen zijn wel harder gestegen dan de lonen, dus de facto loopt de werknemer/consument weer achter de feiten aan en levert dus koopkracht in, ondanks dat de werkende Nederlander gemiddeld zo’n 7 procent loonsverhoging kreeg.

De olieprijzen zijn tegen mijn verwachting in, snel gedaald. Echter in Nederland merk je dat aan de pomp niet of nauwelijks. De pomphouders geven die verlaging pas laat door aan de consument. Maar bij een verhoging staan ze op de eerste rij. Maar goed: dat is hoe het economische systeem werkt, toch? Het is alleen jammer dat er een overkill aan accijns op zit. Trouwens, deze snelle daling kan ook zomaar weer omslaan in een snelle stijging als er weer een groot event plaatsvind, of als de wereldeconomieën wat aan zullen trekken en de olievoorraden dus afnemen.

Ik heb vaak winkelketen Blokker genoemd als nieuw slachtoffer van de economische malaise. Dat is gelukkig tot nader order uitgesteld, want Blokker is gered door een Amerikaanse geldschieter.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today special #308 | WEF Saudi-Arabië over: geopolitiek, klimaat en wereldwijde samenwerking.
Blckbx today #309: Boerenleed vs Schiphol’s gunst | Cruciaal lablek-verhoor | Interview Doegin.
DWIV #2 – Waarom coronapas wél grondrechten schond | Terugkeer van de SRV-wagen | Marcel Crok over het klimaat.
DE JENSEN SHOW #633 – Robert Jensen te gast bij Forum Inside (FvD).
Weekoverzicht #18 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts