WEER STRENGERE MAATREGELEN – 28/09/2020

Vanavond zullen Mark Rutte en Hugo de Jonge nieuwe en strengere maatregelen aankondigen. Te denken valt hierbij aan horeca om 22.00 uur dicht, winkelwagentjes verplicht en géén publiek meer bij voetbalwedstrijden.
Deze maatregelen zullen het aantal besmettingen (zijn die zo hoog?) zeker niet omlaag brengen. De kroegen om 22.00 uur dicht draagt niets bij. Wel dat ze de bezoekers buiten bedienen. Dus de binnenruimtes dicht! Dat zou wel helpen.
Maar dit eigenwijze kabinet negeert alle buitenlandse kennis en weigert de aerosolen te erkennen als belangrijkste verspreidingsbron. Dus ventilatie is zéér belangrijk.
Op mijn school (oud gebouw) wordt op 2 manieren geventileerd, namelijk via het buizensysteem en via open ramen en deuren. 

De gehele dag is hier verse lucht aanwezig en er is nog géén besmetting geconstateerd.
Er zijn wel veel zieken, allemaal verkoudheidsklachten. De testen draaien overuren.

De Corona maatregelen zouden slechts kort duren en zie waar we nu staan.
Onze overheid zal ons nog lang gijzelen want ze nemen de verkeerde maatregelen en geven ons de schuld. 
Nu lees ik al op de Telegraaf dat de vakanties pas vanaf 2024 weer normaal zullen zijn.
Dat is allemaal niet nodig. De virusverspreiders zijn gesloten ruimtes zoals café’s, kerken, OV, vliegtuigen?, etc.  Wanneer komt dat nu eens aan in Den Haag?

Open voetbalstadions hebben naar mijn mening géén invloed op de verspreiding van het virus. Net zoals in Bergamo. Daar waren het natuurlijk feestvierders die in de cafe’s en openbaar vervoer van en naar het stadion het virus verspreidden. 

En nog steeds zeuren over een landelijke mondkapjesplicht (ook buiten) en verplichte registratie bij alle horeca en andere zaken waar je als gast naar binnen gaat. Ik gruwel ervan en zal mij steeds verder uit de maatschappij terugtrekken. #ikdoenietmeermee

 

Update  19:30 uur:  Zojuist vroeg een journalist aan Hugo de Jonge (brrr) dat er in Duitsland heel veel aandacht is voor ventilatie(systemen) en luchtbehandeling. Waarom dat in Nederland niet zo is.
Antwoord van de Jonge:  Het RIVM heeft altijd ventilatie belangrijk gevonden.  WATTTTTTTT?
Waarom staat het dan niet op de voorpagina van het RIVM, droplul????
Wel de handen wassen en 1,5 meter. Maar géén woord over deuren en ramen open.
Schei toch uit, vuile huichelaar. Maurice de Hond zal wel weer een schoen naar zijn TV hebben gegooid.

Maar die mainstream media. Wat een losers. Ik had dus gevraagd waarom ventilatie dan niet op de voorpagina van het RIVM staat. Maar nee, dat soort vragen stellen ze niet.

               #ikdoenietmeermee

 

Nick

 

Bronnen:  nu.nl,  telegraaf.nl, nos.nl, npo.nl

Similar Posts