SNEL OPLOPENDE BESMETTINGEN – 11/07/2021

” NEDERLAND IS FEITELIJK EEN DICTATUUR, TESTMAATSCHAPPIJ EN POLITIESTAAT GEWORDEN “


Na de vorige versoepelingen leek het even goed te gaan. Maar de laatste dagen lopen de besmettingen in rap tempo weer op.
Als scepticus had zelfs ik dit niet verwacht want in de zomertijd zijn er, volgens mijn mening, nauwelijks besmettingen.
Ook het vaccin doet zijn werk (op de korte termijn) een beetje en voorkomt ziekenhuisopnames.
De doelstelling van het regime was om de ziekenhuizen te ontlasten. Maar nu is die doelstelling veranderd om het aantal besmettingen terug te dringen.

Ik ben echter benieuwd of dit wel nieuwe besmettingen zijn. Want in de media lees ik alleen maar de paniekberichten over jongeren die met de Deltavariant besmet zijn en deze razendsnel doorgeven. En dat is zeker zorgelijk. Maar is het ook niet zo dat een groot aantal van deze jongeren zich laat testen omdat ze op vakantie willen óf naar een evenement willen gaan?
Als ze dan positief getest worden zegt dat niets. Dat kan een oude infectie zijn. Als ze zich echter met lichte klachten hebben laten testen dan is het wel degelijk een ander verhaal. Dan waart het virus dus inderdaad letterlijk rond. Maar dat is op zich nog géén alarm want de ziekenhuizen stromen vooralsnog leeg. Pas volgende week zal er daarover meer duidelijkheid zijn.

Ik was zo gefocust op het seizoen, ventilatie en het weer dat ik het naliet om een betere voorspelling te doen. Echter als u kijkt naar mijn pictogrammen hieronder, dan komt de echte reden van de besmettingen snel naar boven.


Terrassen vormen naar mijn mening (en die van vele anderen) géén enkel gevaar voor besmetting. Want buiten is het veilig. Zeker in de zomermaanden. Jaap van Dissel blijft echter zijn dogma’s aanhangen van 1.5 meter, handen wassen en testen. Dat zijn onzinnige regels. Ook ontkent hij nog steeds de grote rol van aerosolen en staat ventilatie nog steeds NIET als basismaatregel genoemd.
De Discotheken en nachtclubs zullen terecht claimen aan alle basisregels voldaan te hebben. Maar een goede ventilatie? Dat staat niet in de maatregelen. Vandaar dat de echte reden van de snelle toename van het aantal besmettingen onder jongeren naast het massaal testen natuurlijk ook het feit is dat de disco’s en andere uitgaansgelegenheden in de avond POTDICHT zitten. Ramen en deuren zijn zo veel mogelijk gesloten om geluidsoverlast te beperken. Airco’s zijn er zeker wel. Echter die staan op recirculatie want de koude lucht moet zo snel en efficiënt mogelijk gemaakt blijven worden. Het is eigenlijk een logisch verhaal. Het zijn de clubs die het gezeur geven. Niet de openlucht evenementen. Op Koningsdag was er ook niets aan de hand. En ik geloof dus ook niet dat de Deltavariant voor meer problemen zorgt in de buitenlucht.
Nog een mening van mij: omdat de Deltavariant volgens van Dissel zo’n 30% besmettelijker is dan is er, denk ik, maar één conclusie: het virus is airborne. Want ik kan mij niet voorstellen dat de grote druppels voor véél meer besmettingen zorgen. Echt niet!

” De nachtclubs zijn het grote probleem. Deze binnenruimtes zitten potdicht. “

De grote oplossing: de nachtelijke clubs sluiten. Nou, dat is wel héél radicaal maar de enige oplossing. Maar deze clubs moeten daarbij óók een buitenevenementenvergunning verstrekt krijgen zodat ze buiten hun uitgaansfeestjes kunnen organiseren. Dat geeft (geluid) overlast voor anderen maar zo kan onze jeugd toch nog uitgaan. Er zijn vast wel plekken waar ’s nachts feestjes gehouden hunnen worden zonder teveel overlast te veroorzaken. Zo simpel is het en zo raak je de oplopende besmettingen snel weer kwijt. In de winter echter, tja, dan wordt het wel weer een probleem. Vanwege de kou is een buitenfeestje dan niet prettig. We zullen zien.

Maar dit regime is de weg totaal kwijt. Want nu draaien ze zaken terug om de verkeerde redenen maar straks in de herfst en winter wordt het dus vanzelf weer spannend op de scholen en waarschijnlijk ook in de verzorgingstehuizen. Die gaan we dan ook weer sluiten of de positief geteste senioren weer tegen hun zin opsluiten (want door het vaccin worden ze waarschijnlijk minder ziek)?

Ik vind het trouwens ook wel steeds meer verdacht worden dat ondanks de vaccinaties er toch steeds meer mensen besmet worden. Het geeft mij het gevoel dat vaccineren alleen jezelf beschermt tegen ernstig ziek worden en beschermd zeker niet de ander.
Ook gevaccineerden geven het virus in meer of mindere mate gewoon door. Daar heb ik het in een ander bericht al eerder over gehad. Ik vind het maar linke soep dat gekloot met die vaccinaties die dus niet volledig werken en waarvan de lange termijn effecten onbekend zijn.

Het worden en blijven spannende tijden!

Met het sluiten van de nachtclubs en het minder testen verwacht ik de komende dagen en weken weer een daling van het aantal besmettingen.


UPDATE 11 juli 2021 – Hersenbloedingen bij bekende Nederlanders in het nieuws.
Zojuist in de Telegraaf: Sandra Timmermans ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis met een hersenbloeding.
5 Juli kreeg Foeke Booij een herseninfarct. Deze maand dus al 2 bekende Nederlanders (waarvan ik weet) een hersenbloeding/infarct. Mijn vraag is dan meteen of ze (onlangs) gevaccineerd zijn en met welk middel. Ik heb naar mijn weten nooit eerder in het nieuws gelezen dat 2 bekende Nederlanders binnen 1 maand geveld zijn door een hersenaandoening. Ik vertrouw het niet. Stel dat ze al een tijdje geleden gevaccineerd zijn. Dan is er bij vaccinatie dus toch kans op lange termijn complicaties. ENG!

UPDATE 14 juli 2021 – Er waren wel degelijk tenten bij de buitenactiviteiten.
Er waren wel degelijk binnen activiteiten bij de zogenaamde buiten feesten. Het was slecht weer dus mensen vluchtten tenten in die op het terrein stonden. Maurice de Hond heeft dit behandeld in zijn blog.
Er is nu een politiek debat bezig in de Tweede kamer. Die enge Paternotte van die vreselijke partij D666 is weer lekker bezig met zijn vaccinatieverhaal maar hij is zó autistisch dat hij niet inziet wat de echte reden is. Vaccineren en de foute modellen van het RIVM verdedigen. Dat is het enige wat hij doet. Ongelofelijk wat een duivelse partij met duivelse mensen. Het beleid wordt bijgestuurd van leidende ziekenhuisopnames naar leidende besmettingen (die géén opnames tot gevolg hebben).
Dus er wordt weer teruggegaan naar sturen op besmettingen. Een ernstige zaak.
Ik had het misschien dan toch fout. Ik heb altijd gedacht dat er pas in begin september weer meer problemen zouden komen. Maar nee, het is nu al. Onterecht, maar dit regime is totaal de weg kwijt. Eens zal blijken dat ventilatie de belangrijkste tegenmaatregel was.
Maar die klote van Dissel is zó stronteigenwijs (opzettelijk?) dat ventilatie in dit land géén optie is als belangrijkste maatregel.

FOUTE BOEL! We gaan weer regelrecht naar de lockdown situatie.
Mijn theorie: het experimentele vaccin werkt blijkbaar ook niet zoals het zou moeten. En is het misschien ook niet zo dat het virus daardoor sneller muteert en juist problemen veroorzaakt?

UPDATE 14 juli 2021 – Wat later in het debat lijkt die Paternotte toch nog wat zinnigs te zeggen over buiten evenementen. Zou hij tussendoor de recente blog van Maurice even gelezen hebben? Want er komen letterlijke woorden in zijn interruptie van terug.

Nick

Bronnen: nu.nl, RTV Oost en telegraaf.nl

Similar Posts