Prijzen stijgen harder; inflatie omhoog – 31/07/2022

Zoals ik al verwachtte blijven de prijzen alsmaar stijgen. Benzine was de afgelopen tijd wel wat goedkoper geworden, maar daar komt ook snel een einde aan. De overige energie is wéér sterk gestegen, net als de inflatie (geldontwaarding). Die is onverwachts ook weer met zo’n 11,6% toegenomen in juli. En dat is dan nog het officiële getal. In de praktijk ligt dat nog veel hoger.
Trouwens, in Nederland zijn de prijzen het hardst omhoog gegaan. Dat is ook niet zo gek. Ik denk namelijk dat Nederland en Duitsland zwaar betalen om de andere landen overeind te houden. Als we alleen al kijken naar de opname van het aantal vluchtelingen, dan scoort Nederland ook relatief hoog. Rutte moet wel om zijn toekomstige Europese baan te krijgen. Maar daardoor mag het Nederlandse volk creperen. In Duitsland is het regime bezig om voor de komende herfstperiode te overbruggen met diverse maatregelen. Denk aan verlichting uitzetten, oproepen tot minder gasgebruik, warmte afsluitingen in openbare gebouwen. Noem het maar op. In Nederland worden de zwembaden een paar graden kouder gezet om gas uit te sparen. Dat zijn nog zachte maatregelen. Wat als het straks winter is? Dan ben ik benieuwd wat de regimes voor ons hebben bedacht.

Volgens Madelon Vos, een bekende economie analist op YouTube, is de Stagflatie (afnemende economische groei bij stijgende inflatie) inmiddels aangekomen. Als dat waar is, zijn de rapen gaar en begint de moeilijke economische periode voor ons allemaal. Dat gaat hele grote gevolgen hebben. Denk hierbij niet alleen aan recessie maar ook mensenrechten, producten op de bon want schaars), explosieve groei van de voedselbanken, faillissementen en misschien komt het sociaal kredietsysteem wel in beeld.

Winkels verkopen minder, maar maken wel meer omzet door de gestegen prijzen. Dat zegt echter niets, want hun winst is misschien wel weg (mede door de hogere inkoopprijzen en minder klanten). Ik voorzie een hoop sluitende winkels (en fusies) de komende tijd. Het boerenprotest is nog steeds actief. De omgekeerde vlaggen schijnen in het Westland op veel plaatsen te hangen. Zelfs ik overweeg om 2 of 3 omgekeerde vlaggen aan te kopen en op te hangen aan de gevel van mijn woonhuis (voormalig winkelpand). Ik heb niet zo veel op met boeren, maar ik weet dat ze zéér belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mensheid en de economische kracht van ons land. We zullen ze dus door dik en dun moeten steunen.

UPDATE 1 AUGUSTUS 2022 – GEVAAR VOOR TOTALE NUCLEAIRE VERNIETIGING
De Televaag heeft een artikel waarin de baas van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, de mensheid waarschuwt voor de totale nucleaire vernietiging. Dat komt door de opeenstapeling van crisissen.
En door één misverstand kan er op de knop gedrukt worden volgens hem. Hij heeft wel degelijk een punt, maar we moeten ons niet bang laten maken. Het blijft van belang om te praten met elkaar, maar ook grenzen te stellen.
We hadden dan ook niet moeten toestaan de Oekraïne bij de NAVO en Europa wilde en daar gesprekken over aan ging. Dat was tegen het zere been van Poetin. En natuurlijk onderdrukte Zelensky ook de Russische minderheid in het Oosten van zijn land. Een mogelijk volgend conflict wordt China dat aan de deur van Taiwan gaat rammelen. De gehele wereld zou moeten zeggen: STOP! Tot hier en niet verder. Maar er is teveel verdeeldheid. Dat gaat ons zeker een keer opbreken. Maar het grootste probleem zie ik toch nog steeds bij de Verenigde Staten. Die proberen uit alle macht hun Dollar als wereldmunt te behouden én hun macht uit te breiden. Zouden zij Europa gebruiken als voetveeg? Ik ben bang van wel. Maar in China heb ik in ieder geval ook niet veel trek.

UPDATE 2 AUGUSTUS 2022 – MEDICIJNTEKORTEN NEMEN TOE
Ik zeg al jaren dat er grote tekorten gaan ontstaan van goederen. Dat komt omdat de wereldbevolking sterk aan het toenemen is, ons (Westers economisch) systeem kapot aan het gaan is, we nog te weinig recyclen en omdat China en wat andere voormalige derde wereld landen flink bezig zijn met hun economische macht uit te breiden. De Chinese bevolking wil immers ook steeds meer suiker, graan en medicijnen hebben. Het AD komt nu met een artikel (helaas premium) dat er per dag tientallen keer ‘NEE’ aan klanten verkocht moet gaan worden. Het regime Rutte heeft echt alles verkloot wat er te verkloten viel. En dit is nog maar het begin.

UPDATE 2 AUGUSTUS 2022 – HET PEROONLIJKE CO2 BUDGET WORDT WERKELIJKHEID
Gisteren was er weer één of andere RABOBANK hoofdeconoom trut die het bij Zomergasten had over het klimaat en dat we er wat aan moeten gaan doen, anders is er straks géén economie meer over. Zij heeft het over een persoonlijk CO2 budget (hier nog een link naar ander artikel) voor iedereen. En hier de reacties op Geenstijl. Maar de banken zijn al bezig met verregaande maatregelen tegen hun klanten. Het gaat niet lang meer duren of je krijgt géén hypotheek meer omdat je elke dag teveel/te lang doucht, géén zonnepanelen hebt of teveel met een vliegvakantie gaat. Marianne Zwagerman heeft het hierover in haar Podcast. De Tweede Kamerleden van het FvD zeggen dit al langer maar worden compleet weggezet als gekken. Maar neem van mij aan dat het CO2 budget (en dus het sociaal kredietsysteem) op de stapel ligt van de regimes over de gehele wereld. Zal wel eens afgesproken kunnen zijn via het World Economic Forum. Het wordt allemaal eerst via de staatsomroep via een gezellig praatprogramma als proefballon de wereld ingesmeten, daarna wordt er gekeken wat de reacties zijn en daarna gaan de spindokters aan de slag om er beleid op te maken. Er moet dan eerst weer eens een angstcampagne bedacht worden om deze maatregelen erdoorheen te kunnen drukken. Donkerrode weerkaarten, bosbranden, droge rivieren en smeltend ijs. Noem het maar. De meeste bosbranden ontstaan trouwens door menselijk handelen (expres of per ongeluk) en soms door blikseminslagen door de natuur. De complotgekkies (waar ik ook toe behoor hebben wel degelijk gelijk. En zelfs nu zijn er natuurlijk ook deugburgers die zeggen dat een CO2 echt wel nodig is. Diezelfde deugburgers hebben altijd gestemd op partijen die niet investeerden in schone energie en de oren naar de groot kapitalisten richtten. Behalve nu het te laat is. Jullie zijn schuldig! Door jullie is het neokapitalisme ontstaan.
En zowat de enige partij, FvD, die het allemaal heeft voorspeld? Die staat op 5 zetels. Dat zijn 3 zetels minder bij de volgende verkiezingen volgens de laatste peilingen. Men leert niet van het verleden. Pas als het veel te laat is gaan de ogen open en is er grote paniek. Terwijl de zéér, zéér kleine minderheid waar ik toe behoor wel degelijk al tientallen jaren roepen dat ons economisch systeem anders moet. En daardoor zou dan ook het milieu beter worden. Toen hadden we al moeten investeren in kernfusie en ruimtevaart. Nu is het te laat en gaan we richting depressie (dat is nog véél erger dan een recessie), suppressie (onderdrukking, mensenrechtenschending door regimes én een sociaal krediet systeem (controle over gedrag, consumeren en financiën van alle burgers vanuit het regime). Ik word nu zo langzamerhand weer erg boos op de mensheid. Ik heb al eerder gezegd dat ik nooit zal meedoen aan een sociaal kredietsysteem. NOOIT. Gelukkig ben ik ook technisch genoeg om mijn recht op leven te verdedigen. Ik kan, als het moet, zelf oplossingen verzinnen om een eventueel CO2 budget te omzeilen of te torpederen. Maar misschien is de beste oplossing wel voor het klimaat dat de deugburgers zelf een doosje Ibuprofen innemen en voorgoed gaan slapen, want ademen geeft ook CO2 uitstoot. Wat zeg ik nou weer? Nee, doe maar niet! We moeten wel van het regime Rutte & Kaag af, de Euro loslaten én het EU lidmaatschap opzeggen. Dát zou al een deel van de oplossing kunnen zijn.

UPDATE 4 AUGUSTUS 2022 – Slinkend koolstofbudget.
Zojuist bij nu.nl: Slinkend koolstofbudget maakt klimaatdoelen van 2030 nog belangrijker.
Dat houdt gewoon in dat als burgers ook zo’n CO2 budget krijgen het nooit veel zal zijn en zullen er dus keuzes gemaakt moeten gaan worden. Ik denk zelfs dat voor de gewone burger vliegen zomaar een no go kan gaan worden., of bijvoorbeeld nog maar 1x per 2 of 3 jaar een vliegvakantie. Alles alleen nog maar voor de welgestelden.
Die zijn bezig met zichzelf nog verder weg te plaatsen van de gewone mensen. Uiteindelijk zal dit opgelost gaan worden zoals is gebeurd in de Franse revolutie.

UPDATE 3 AUGUSTUS 2022 – China blokkeert Zeestraat Taiwan na bezoek Pelosi.
Nadat gisteren voor het eerst sinds lange tijd een hoge Amerikaanse functionaris (Pelosi) op bezoek was in Taiwan heeft China als vergelding de Straat van Taiwan afgesloten. Dat is het stuk zee dat ligt tussen China en Taiwan.
China verhoogt hiermee de druk op Taiwan. Het kan de opmaat zijn naar een nieuwe crisis, want China claimt Taiwan als een van haar provincies. Het moet maar eens klaar zijn met dat landje pik. China, terug in je hok!

UPDATE 5 AUGUSTUS 2022 – WINKELS OPGEROEPEN OM DEUREN DICHT TE HOUDEN OM ENERGIE TE BESPAREN
Zojuist werd er in de internet editie van de Televaag een bericht geplaatst waarin staat dat er nog vóórdat september begint aan winkels wordt opgeroepen om hun deuren gesloten te houden om energie te besparen. Wéér een teken dat er een groot gastekort aankomt. Poetin heeft de strop om de EU verder aangetrokken. En dat snap ik ook nog.
Gelukkig was ik het al voor en heb ik al vele maanden geleden een elektrische boiler gekocht. Deze heb ik nu sinds een paar weken in gebruik. Ik heb voor warm water géén gas meer nodig. In de winter is het wel ijskoud bij mij thuis, maar dat deert mij niet zoveel. Ik ga mijn huis nog beter proberen te isoleren. Als ik het bij mij 15 graden Celsius zou kunnen krijgen is het goed.
Het kan ook maar zo zijn dat het regime de stroom (noodgedwongen) gaat afsluiten. Dan heb ik wél een grote uitdaging. ook gezien mijn tropische vissen. Maar als dat gebeurt, zitten we sowieso in een oorlogssituatie. Ik hoop niet dat zoiets ooit zal gebeuren. Maar het gas? Daar komt zeker een tekort aan als het allemaal zo doorgaat.
Oh ja, ook in de Televaag: huishoudens gaan zo’n 5000 euro meer betalen per jaar aan hun energieleverancier.
Dus de energieleveranciers gaan natuurlijk een hoger maandbedrag eisen van hun klanten. De mijne van vorig jaar (Vrij op Naam) wilde mij 720 euro per maand gaan rekenen. Ondanks dat ik zei van het gas af te gaan wilden ze dit termijnbedrag niet aanpassen. Toen heb ik meteen opgezegd. Nu betaal ik zo’n 350 per maand bij Vattenval waarvan ik zo’n 250 euro per maand echt gebruik. Dus ik heb wat reserve. Die zal ik zeker nodig hebben want ook de elektriciteit zal vele malen duurder gaan worden. 2022 was al géén best jaar, maar 2023 gaat ons nog véél meer problemen geven. En daarna? Ik wil er nu even niet aan denken. Als Cojona of de griep een groot beslag gaan leggen op de zorg (is niet nodig maar met de huidige denkwijze van het regime een feit), dan zijn de rapen gaar en komt het sociaal kredietsysteem snel in ons leven en zal de strijd gaan beginnen. Ik, en vele anderen met mij, zullen dat Chinese systeem nooit accepteren.

UPDATE – FARMERS DEFENCE FORCE DREIGT MET HARDSTE ACTIES OOIT
Na het (mislukte) overleg met Remkes dreigt de FDF nu met de hardste acties ooit. De grootste boerenorganisatie, het LTO, is wat gematigder maar is ook (nog) niet tevreden met de resultaten van het gesprek. Rutte had Remkes natuurlijk slechts een kleine onderhandelingsruimte gegeven. Maar Rutte vergeet dat de boeren eigenlijk veel macht hebben. Zijn carrière in Nederland is voorbij. Dat voel ik steeds meer. En Kaag? Dat gaat hem ook niet worden.
Ik blijf de boeren steunen, want onze voedselvoorziening is nummer één in ons levensonderhoud. Nummer 2, een dak boven ons hoofd, kan al niet meer waar worden gemaakt. Ons geweldige land is door het regime Rutte compleet, maar dan ook compleet kapotgemaakt en overgeleverd aan de EU.

UPDATE 8 AUGUSTUS 2022 – CHINA BANKROET???
Er gaan al langer filmpjes op het internet rond van Chinese burgers die hard protesteren omdat ze al hun spaargeld kwijt waren geraakt bij het kopen van een huis of zoiets. Het Chinese regime heeft als wanhoop de Corona red flag aangezet in de app van de mensen waardoor ze positief zijn en zich niet meer op straat mogen vertonen. Dus einde demonstratie denkt het regime. Maar eens zijn de mensen het zat en gaan ze revolten. Dat is nu bezig in China, maar natuurlijk niet te zien op de mainstream media. Zelfs YouTroep collaboreert met het foute regime.
Hier een filmpje waarin iemand uitlegt dat China over ongeveer een maand failliet zal zijn. Spannend!
Oh ja, paragnost Jan C. van der Heide heeft eind 2021 voorspeld dat er in China een coup zal plaatsvinden. Ik ben benieuwd (en ik hoop het van harte)!
Ik hoop het. Het Chinese regime mag, wat mij betreft, op de harde manier omver gegooid worden. Een dictatuur met een sociaal krediet systeem is een NO GO.
In ieder geval gaan we overal ter wereld een spannende herfst/wintertijd tegemoet! Ik ga weer preppen.
Wat heb je daarbij zeker nodig: Gangbare medicijnen, radio op batterijen, batterijen, kaarsen, lucifers, brandhout, watervoorraad, houdbare voedselvoorraad, huisdierenvoer, waterfilter, zonnepanelen en misschien wat accu’s.

UPDATE 11 AUGUSTUS 2022 – DIT JAAR ZIJN MEESTE ONDERNEMERS SINDS 15 JAAR GESTOPT
Zojuist in de Televaag: tienduizenden ondernemers gooien het bijltje erbij neer. Sinds 15 jaar zijn er niet zoveel ondernemers gestopt als dit jaar, en de mainstreammedia natuurlijk propaganda verspreiden dat het de schuld van de Russen is. Ook de ondernemers zelf geloofden in grote getale heilig dat 2022 een goed jaar zou worden, net als die pleuris banken die een positieve groei voor 2022 (met onzekere vooruitzichten) voorspelden. Oh ja, de voedselbanken hebben het ook druk, ondanks de zomerperiode.
Mijn voorspelling: we gaan een ongekende situatie meemaken in 2023. Op vele gebieden. Energie, prijzen, hyperinflatie, EU ruzies, noodwetten, noodtoestand, etc. Het zijn de voorboden van een nieuwe ‘Great Depression’ waar meestal grote oorlogen en sociale of maatschappelijke onrusten uit ontstaan. Ik hoop dat ik er naast zit. Maar deze koers is alleen nog maar een beetje uit te stellen. De mensheid is te dom om een nieuwe weg in te slaan. Een weg met als zoektocht vrije energie, ruimtevaart en exploratie. Bezinning komt echter pas na de oorlog.

UPDATE 13 AUGUSTUS 2022 – EVEN EEN TUSSENDOOR EINDCONCLUSIE:
Zonder goedkope energie stokt onze welvaart & verzorgingsstaat en gaat alles (vroeg of laat) op z’n gat.
Denk aan distributie, productie (o.a. medicijnen, woningbouw en voedsel!) en op den duur ook diensten.
Dus buckle up! RED ALERT.

ONZE GRONDWET BESCHERMT ONS TEGEN DE OVERHEID, MAAR NU EVEN NIET.

Nick

Bronnen: YouTube.com (Madelon Vos), nu.nl, nos.nl, www.jancvanderheide.com, geenstijl.nl, metronieuws.nl, preppen.nl, telegraaf.nl en wikipedia.nl

Similar Posts