PERSVRIJHEID EN DEMONSTRATIERECHT ONDER DRUK – 29/03/2021

” NEDERLAND IS FEITELIJK EEN DICTATUUR EN POLITIESTAAT GEWORDEN “

Gisteren liep het toch weer uit de hand op het museumplein in Amsterdam.
Toen het te druk werd bij de demonstratie tegen de coronamaatregelen greep de politie wéér in.
Zo’n 1000 demonstraten verlieten het gebied niet ondanks een politieverordening.
Daarna werden de waterkanonnen ingezet. Wat mij wel opviel was dat deze waterkanonnen over de demonstranten heen spoten in plaats van met volle kracht op ze in te spuiten. Maar dat zal ook met de stevige tegenwind te maken hebben gehad.

Arnold Karskens, Journalist en oprichter van aspirant omroep ‘‘Ongehoord Nederland‘ werd ook aangehouden ondanks dat hij zijn politieperskaart toonde. Maar volgens de agenten moest hij zich na de vordering ook verwijderen. Wat een onzin natuurlijk, De pers heeft het volledige recht om alles vast te leggen. Anders kunnen misstanden ook niet aan het licht worden gebracht.
Hij werd per bus afgevoerd maar werd snel daarna weer vrijgelaten.
Het aantal aanhoudingen was ruim 300. Dat wordt elke week meer.
Ook politie- en legerveteranen bemoeien zich met onze democratische vrijheid en staan pal vóór de demonstraten en dus tegenover hun (ex) collega’s van de politie.
Volgens politieman Dennis Spaanstra heeft 1/3 van de politieagenten zeker moeite met de gang van zaken omtrent vrijheid van meningsuiting, persvrijheid én demonstratierecht.
Niet alleen worden demonstraties tegen corona steeds meer verboden maar ook de pers komt meer en meer onder druk te staan. Helaas ook door kerkgangers uit Urk.
Natuurlijk zijn een aantal journalisten van de mainstreammedia naar mijn mening verkeerd bezig met de coronaverslaggeving, maar dat is nog géén reden om ze dan maar aan te vallen.
Het aantal demonstraties neemt toe en het aantal mensen dat eraan meedoet ook.
Ik sluit binnenkort ook aan maar zal na een eventuele vordering de plaats verlaten. Nog wel…
Het verzet tegen dit regime komt op gang. En natuurlijk is het nog niet zó erg als in Myanmar.
Daar worden mensen op straat gewoon door het leger geëxecuteerd.
Maar als je onze vrijheid van nu vergelijkt met februari vorig jaar dan zijn we er sterk op achteruit gegaan. Het oude normaal moet terug maar zal, als het aan dit regime ligt, nooit meer terug komen. En dat moeten we gewoon als volk niet pikken. Corona heeft een IFR vergelijkbaar met die van griep. Dat heeft van Dissel zelf gezegd. Maar voor een griepseizoen zetten we niet alles dicht, toch?
Nu het warme weer in aantocht is gaat het zelfs wringen bij de bruikbare idioten.
Het worden interessante weken…

Nick

Bronnen: Telegraaf.nl, ad.nl, nieuwsblad.be en nu.nl

Similar Posts