ONZE VRIJHEID IS IN GROOT GEVAAR – 03/08/2020

Met de uitbraak van het Covid-19 virus staat de wereld op zijn kop.
Als leraar had ik natuurlijk ook te maken met de Intelligente Lockdown van onze overheid. Toen de scholen op 16 maart dicht gingen was ik precies 1 dag bang voor dit virus.
Maar er kwam al gauw een analyse van Maurice de Hond en geruststellende woorden van Robert Jensen. Eerst dacht ik dat die twee blaaskaken weer eens wat onzin zaten te verkopen maar al snel ging er bij mij toch een lampje branden.

Toen er grote Covid-19 uitbraken waren in de verzorgingshuizen werd ik achterdochtig. Waarom zoveel mensen tegelijk? Hoe kan dat?
Jensen was al begonnen met analyses van de hoeveelheid Corona doden en gaf al snel aan dat er relatief gezien helemaal niet zoveel doden zouden vallen als voorspeld door het RIVM.
Maurice de Hond kwam al snel met zijn theorie over aerosolen, omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Robert Jensen vind Maurice de Hond bij het establishment behoren en negeert verder zijn bevindingen. Dat is erg jammer.

Toen de Lockdown in Nederland van kracht werd, was ik blij. Want hiermee kon het virus worden ingedamd, toch? De verpleeghuizen gingen geheel op slot. Dat vond ik niet zo erg want het zou toch niet te lang duren en de ouderen zouden relatief veilig zijn.

Helaas…… De ouderen vielen bij bosjes om in de verpleeghuizen. Volgens velen omdat de beschermingsmaterialen er NIET waren, namelijk mondkapjes en kleding. Dit soort materialen kwamen inderdaad pas als laatste terecht bij de verpleeghuizen.

Maar ik denk dat de grootste oorzaak van de vele doden is geweest dat de aerosolen hun werk hebben gedaan. Het was in die tijd nog erg koud. Dus veel kans op verspreiding van het virus in gesloten ruimtes. 

(UPDATEdeze uitzending van Cafe Weltschmerz is echt belangrijk!)

En hier laten de overheid en RIVM dus grote steken vallen. Ze hebben het alleen maar over die 1,5 meter , handen wassen en elkaar niet aanraken. Dit terwijl naar mijn mening de kleine microdruppels (aerosolen) de grote verspreider (in gesloten ruimtes) zijn van dit akelige virus.
De tijd zal het aantonen. Vandaag de dag zijn er steeds meer wetenschappers die aerosolen als belangrijkste verspreidingsbron aanwijzen. Precies zoals Maurice de Hond al veel eerder had voorspeld.

Ik vind dan ook dat áls aerosolen de belangrijkste verspreidingsveroorzaker blijken te zijn, dit gehele kabinet, leden van het OMT en de belangrijkste verantwoordelijken bij het RIVM strafrechtelijk vervolgd dienen te worden.

Mensen mogen van mij (grote) fouten maken maar moedwillig goede theorieën opzij schuiven vind ik persoonlijk een misdaad tegen de rechtstaat en mensheid.

Op de sub-pagina’s van het RIVM neemt ventilatie langzaam maar zeker wel steeds meer een prominente rol in. Er is dus beweging maar nog lang niet genoeg…

Onze democratie is in ernstig verval. Corona boetes, huisvredebreuk, kinderen wegsturen of beboeten bij de skatebaan en mensen beboeten die elkaar een hand gaven of géén 1,5 meter afstand hielden.. Het kan/kon allemaal.

Wat mogelijk nog erger was: onze ouderen die tegen hun wil werden vastgehouden in de verpleeghuizen. Immers, er mocht niemand in (behalve personeel). Wat niemand zich echter afvroeg (ook ik in het begin niet), was of de ouderen er dan wel zelf uit mochten lopen?

Grondwettelijk mag namelijk niemand tegen zijn wil worden vastgehouden. Tenzij er sprake is van een gerechtelijke gevangenneming of dwangverpleging.

Toen de regels wat werden versoepeld, konden de (wilsbekwame) ouderen weer het verpleeghuis uit om een wandeling te maken. Echter was het niet de bedoeling om familie te bezoeken of om ver weg te gaan. Wie bepaalt dat? Het verzorgingshuis? Nee toch?  Ik heb hen er dan ook op gewezen dat grondwettelijke bepalingen boven huisregels staan.
Ik vergelijk het maar met de bepalingen in de detailhandel die soms tegen de  (grond)wet indruisen. Die zijn dan ook automatisch ongeldig.

Al met al zitten we nu met een groot probleem in onze samenleving.
De 1,5 meter bestaat nog altijd. Ook zijn er overal looproutes gemaakt en de Corona wet komt eraan. Tot overmaat van ramp hebben sommige steden ook nog eens besloten om mondkapjes in bepaalde gebieden verplicht te stellen (ook buiten)!

Onze nieuwe minister Medische Zorg en Sport mevrouw Tamara van Ark (WIE?????) heeft letterlijk gezegd dat mondkapjes géén medische redenen dienen maar om gedragsverandering te bewerkstelligen (link). Net zo’n uitspraak als van Burgemeester Bruls. Dus we worden gemuilkorfd om ons deugwaarden en normen bij te brengen.

Een aantal hoogleraren staatsrecht heeft al gezegd dat dit in strijd is met de grondwet. Je kunt immers in onze rechtstaat burgers niet verplichten om bepaalde kleding te dragen.

Al deze wetgeving is naar mijn mening dus gebaseerd op niet relevante aannames betreffende de verspreiding van het Covid-19 virus.

Ik durf te wedden dat eens zal blijken dat de aerosolen de grote boosdoener in de verspreiding zijn en dat ventilatie dus één van de belangrijkste tegenmaatregel zal worden.

Als we nu niets doen dan hebben we in de maanden oktober tot april wéér een grote uitbraak met vele doden tot gevolg.
Maurice de Hond roept op tot een deltaplan ventilatie.
Ik ben het hartgrondig met hem eens en misschien zal dan ook nog wel blijken dat andere virussen zoals de griep ook opeens veel minder slachtoffers maken met een goed ventilatiesysteem in combinatie met HEPA filters en ionisator. 

 
Nick Govaart

Bronnen: wikipedia, RIVM, hartvannederland.nl, RTL nieuws, Rijksoverheid, NRC en Maurice.nl

Similar Posts