MILJARDENTEKORT GEMEENTEN – 23/08/2020

De gemeenten hebben een lege kas. Een aantal gemeenten staan zelfs onder curatele (zoals mijn gemeente Vlaardingen). Alles lijkt echter gewoon door te gaan. Maar op de achtergrond worden grote en dure (toekomstige) projecten stop gezet of soberder uitgevoerd. Het kabinet heeft echter géén rekening gehouden met de negatieve balans van de gemeenten. Dit gaat in de toekomst tot grote problemen leiden. Ook diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft grote financiële problemen maar is gered.

Corona heeft onze economie een enorme klap toegediend en gaat dat nog véél meer doen, zeker lokaal waar de burgers in de toekomst met enorme zware lasten geconfronteerd zullen worden.
Wat kan blijven bestaan? Het theater? Of toch maar een nieuwe broodnodige brandweerauto aanschaffen? Er zullen moeilijke keuzes gemaakt moeten gaan worden.
En natuurlijk kijken de gemeenten eerst naar de burgers. Ach, een beetje meer OZB, rioolheffing. Dat merken ze toch niet zullen ze denken. Maar ondertussen gaan ook de prijzen van voedsel en andere broodnodige producten en belastingen omhoog. Het kabinet heeft met wat trucs ons salaris wat omhoog gekrikt wat het gevoel kan geven dat één en ander in goede balans is.
Maar per saldo zullen wij als burger er zeer sterk op achteruitgaan. We zitten in een achtbaan naar beneden, echter de baan stopt opeens…. Wanneer? Ik zou niet precies een datum kunnen geven.
In 2007 had ik voorspeld dat de dollar zou vallen. En dat gebeurde ook bijna in 2008. Echter toen kwam de bail-out van de banken. En was de boel voor een tijdje gered.

Maar nu staat bijvoorbeeld de Deutsche bank er ook heel slecht voor.
Ook hier worden er trucs uitgehaald om het systeem te behouden. Maar het Europese stabilisatie  systeem (lees: reddingsysteem) zal toch eerdaags in werking moeten treden. Echter het zal niet voldoende blijken te zijn en de economie zal verder instorten. De volgende en laatste stap zijn dan het formeren van één Europese unie én het pensioensysteem plunderen al dan niet via het Europese stabilisatiefonds.

Vandaar ook het ontstaan van de cancelcultuur en de universele uitvoering van de Coronamaatregelen.
Alle burgers van Europa (de wereld) moeten deugburgers worden zodat het systeem ze beter kan plunderen. En gaat dat niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

UPDATE 07/12/2020 – De gemeentelijke belastingen gaan voor huiseigenaren met een paar tientjes omhoog.
Oh. Slechts een paar tientjes. Ik ben bang dat dit weer een artikel is om ons gerust te stellen. Neem van mij aan dat de burgers tussen de één en tweehonderd euro meer gaat betalen. Ga toch weg met je paar tientjes…
Oh ja, hier nog een artikel.

UPDATE 11/01/2021 – In dit artikel gaat het wel om meer dan een paar tientjes. Zoals verwacht natuurlijk.

UPDATE 27/01/2021 – Ja, veel meer dan een paar tientjes. Onze loonsverhoging wordt direct teniet gedaan.
In mijn geval betekent het dat mijn koopkracht wéér lager is geworden. Ik denk met zo’n 300 euro per jaar.

UPDATE 26/02/2021 – Telegraaf opent weer met een kop over hogere lasten.
Ik heb mijn Regionale Belasting deze week binnen gekregen. Ik ga zo’n 130 euro méér betalen. Dus zo’n 1027 euro per jaar.
Met alle andere kosten die stijgen zoals verzekeringen kan ik nu al zeggen dat ik mijn 300 euro salarisstijging per jaar ver ga ontstijgen. Ik ga het wel eens een keer uitrekenen en hier publiceren.
We gaan gezamenlijk ‘down the drain’.

Nick

Bron:  ad.nl, Café Weltschmerz.nl, ad.nl, grondzakenindepraktijk.nl, binnenlandsbestuur.nl

Similar Posts