ONZE KONING IS STOER – 17/10/2020

ONZE KONING IS STOER – 17/10/2020

Onze koning had het geweldige idee om met zijn gezin op vakantie te gaan naar Griekenland tijdens de herfstvakantie. Toen de fake news journalisten dat doorhadden sloeg de vlam in de pan.
Het bericht stond op voorpagina’s van de kranten.
Op zich begrijpelijk dat de koning er even uit wilde na alle hectiek maar niet handig gezien de adviezen vanuit de overheid.
Echter, het was een individuele keuze en dat moet gerespecteerd worden.
Nu ben ik geen liefhebber van het koningshuis, sterker nog van mij mag het gisteren weg.
Maar ik heb het gevoel dat onze koning deze corona maatregelen ook zat is of niet meer respecteert.
Misschien wel om dezelfde redenen als ik. De regering maakt verkeerd beleid en de koning is daar wars van. Zo zei hij tijdens de dodenherdenking het volgende: “Niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is. En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin.”

Zou hij dan toch, net als 20% van de Nederlanders, tegen deze maatregelen zijn?
Ik proef dat er wel uit maar bewijs heb ik er verder niet voor.
Maar stoer vind ik het wel van onze koning. Wetende dat er ophef over komt maar het toch proberen.
En Rutte, tja die zal het vast ontraden hebben maar met zijn liberale hart achter de beslissing van de koning hebben gestaan. Ook netjes. 

Maar goed, de meerderheid van de Nederlanders, koningshuis gezinden, waren dus tégen de vakantiereis van de koning. Een mes in zijn rug. Ik ben tegen het koningshuis maar ik vind dat de koning mag doen en laten wat hij goed dunkt.
Hij is gewoon genaaid door de mainstream media, net als het volk.

      #ikgundekoningzijnvakantie


Update:
de koning is weer terug. Zonder mondkapje in de auto. Een statement? Ik hoop van wel!
Hij mag wat mij betreft terecht boos zijn op zijn onderdanen en de pers. Dat zijn verraders. En ik, fervent tegenstander van de monarchie, sta in dit geval 100% achter de koning!

Update: de dochters Amalia en Alexia bleven nog enkele dagen langer in Griekenland. Waarschijnlijk hadden deze meiden géén zin om meteen terug te gaan naar Nederland. En terecht! De kranten schrijven dat er géén plaats was op de lijnvlucht voor de dames om meteen terug te vliegen. Dat is vreemd in deze coronatijd. Er is plek genoeg in de vliegtuigen, lijkt mij. Maar goed. Maakt mij verder niets uit. Laat die mensen lekker hun vakantie vieren. Dat doe ik toch ook? (Alleen niet in Griekenland maar in eigen land en teruggetrokken op mijn zolderkamer. Veilig, want géén corona in de buurt. Want ik ben zoooo bang. Hahaha.

#ikgundekoningzijnvakantie-enzijndochtersook!

 

Nick


Bronnen:  nu.nl, telegraaf.nl, ad.nl, parool.nl

Similar Posts