NIEUWE LOCKDOWN? – 11/10/2020

Dinsdag worden er nieuwe, nog strengere maatregelen aangekondigd.
Via nu.nl lees ik dat het wel eens zou kunnen zijn dat er een nationale mondkapjesplicht komt en dat de regering overweegt om koopavonden te schrappen,  reisbewegingen sterk verminderen én misschien het uitgaan of culturele activiteiten nog verder aan banden legt.

Nog erger zou zijn als  er een avondklok (spertijd) komt. Ik moet er niet aan denken. Robert Jensen heeft het al eerder gezegd: de maatregelen zullen alleen maar erger worden of gaan nooit meer weg zonder revolte.
Ik ben het daar hartgrondig mee eens.

” Het kabinet wil een Lockdown zoals in maart proberen te voorkomen “
Nou, dat is dan mooi want anders is de grootste crisis ná de 2e wereldoorlog een feit.

In ieder geval zal ik in het openbaar nooit een muilkorf dragen. Dus als dat verplicht wordt dan zal ik voortaan na mijn werk meteen naar huis gaan en binnen blijven. Boodschappen laat ik bezorgen. Wetende dat ik dan de bezorgers opzadel met een muilkorf….

Verder lees ik dat de meeste ziekenhuisopnames zijn van mensen met een niet westerse achtergrond. Tja, wat moet ik daar nou van denken. Is dat onmacht, onkunde of gewoon pech? Misschien belangrijke mededelingen ook maar eens vertalen. Zou dat helpen, Mark Rutte?

               #ikdoenietmeermee

 

P.S.: Burgemeester Aboutaleb heeft ook Corona opgelopen. Hij is toch zo van het naleven van de corona regels?
Dan heeft hij zich er niet aan gehouden óf hij heeft het gekregen via aerosolen. Oftewel: niet goed geventileerd! 

Nick

 

Bronnen:  nu.nl, telegraaf.nl, ad.nl

Similar Posts