ARJEN LUBACH OVER COMPLOTDENKERS – 19/10/2020

ARJEN LUBACH OVER COMPLOTDENKERS – 19/10/2020

Arjen Lubach slaat met zijn uitzending “De online fabeltjesfuik” in één keer alle complotdenkers keihard neer. Als je de uitzending zo ziet dan ben je er 100% van overtuigd dat complottheorieaanhangers compleet gestoord zijn. Onderwerpen zoals over president Trump, Pizzagate, 11/9, 5G krijgen een beurt van Lubach. Ook jurist en filosoof Sven Hulleman wordt indirect weggezet als een complottertje. En met de korte videofragmenten die Lubach over Rapper Lange Frans en Sven Hulleman laat zien, is dat méér dan terecht!
Janet Ossebaard, een graancirkelgekkie maakt de boel compleet ongeloofwaardig. Net als de FlatEarth movement. Maar deze laatste werd nu niet genoemd door Lubach.

Theatermaker en acteur George van Houts komt ook even langs met 9/11. Maar Lubach noemt hem veel te kort om daar een oordeel over te vellen. Er zijn vreemde zaken gebeurd tijdens 9/11. Waarom wordt daar niet meer onderzoek naar gedaan?

Lubach heeft het ook over het verdienmodel van YouTube. Zouden de complotters puur voor het geld gaan?
Nee toch? Maar ik kan dat zeker niet meer uitsluiten.
Overigens: mensen als Sven Hulleman zeggen doorgaans hele wijze woorden. De foute highlights worden er door Lubach uitgehaald en sterk vergroot. Ook hier: doe zelf onderzoek.

Wat ik trouwens nog even als tegenargument wil geven is dat YouTube video’s heeft verwijderd van de huisarts Elens waarin hij uitlegt hoe hij 10 Coronapatiënten heeft genezen door een goedkope medicijncombinatie. Waarom worden dit soort video’s verwijderd? Omdat YouTube de WHO richtlijnen volgt! Maar wat als die fout blijken te zijn? Dan kan het een complotzaak worden. Maar goed.

Er zijn echter altijd zaken die naar het complotniveau worden getild, waar of niet. Door onduidelijkheid vanuit de overheid of media zijn er zaken die het daglicht gewoon niet kunnen verdragen. Anders hadden we een perfecte wereld gehad, En die hebben we niet.

Dus complotten bestaan gewoon. Alleen het probleem is dat heel veel mensen maar wat roepen en zaken verder indikken. Ik denk wel eens dat ze door instanties worden betaald om zichzelf op een bepaald ogenblik te verloochenen om complotten vervolgens te ontkrachten. Hmm, dat is een complotgedachte van mij.

Ik heb niets met Pizzagate, Trump en 5G. 5G en corona hebben bijvoorbeeld niets met elkaar te maken.
Maar ik heb wel wat met 9/11, de maanlanding, het fotorolletje van Sebrenica, de valse PowerPoint van Colin Powell en de valse montage van de NOS over Putin inzake M117.

En dan natuurlijk recentelijk de Coronacrisis. Dat Rutte en van Dissel de bevindingen van Maurice de Hond niet overnemen vind ik schandalig en nog steeds een “Act of Betrayal”. Genoeg om ze te vervolgen wegens dood door schuld, vind ik. Maar zou het een complot zijn? Ik denk het niet. Ik denk dat het een kwestie is van ijdelheid en koppigheid. Niet van corruptie.
Ook de rol van onze Mainstream media vind ik ronduit discutabel te nomen. Ze lopen veel te veel achter het beleid van de regering en WHO aan. Dit is géén complot maar een feit. Gedreven door angst of subsidies. Zie het interview met een Volkskrant hoofdredacteur die één lijn wil volgen in de Coronacrisis, de lijn van de regering. En dat is nu net wat een (onderzoeks)medium niet hoort te doen.
Net als bij de persconferenties van Rutte. Geen (goede) vraag over aerosolen en/of ventilatie vanuit de mainstream media. Complot? Nou nee, eerder een geval van: wiens brood men eet diens woord men spreekt.

Gezien de economische crisis (waar we al vanaf 2008 zichtbaar inzitten), komt de coronacrisis de wereldleiders wel heel goed uit, denk ik. Alle financiële rampen die er vanaf nu zijn, kunnen worden afgewenteld op de coronacrisis. En op deze manier kunnen nieuwe (economische) wetten er gemakkelijk doorheen worden gejaagd. Op wereldniveau wel te verstaan!

Nog even terug naar Lubach: Hij noemde George van Houts heel kort als complotgekkie.
George heeft 2 prachtige educatieve theaterstukken over 9/11 en overige complotten geschreven en deze op YouTube gezet. Zie hier de links van Deel 1 en deel 2De moeite waard om te zien en vervolgens zelf te beslissen of er een complotten in het spel zijn of niet.
Het schijnt overigens zo te zijn dat zijn theatergroep “de verleiders”, waar George van Hout deel van uitmaakt, door de coronacrisis nu failliet is.

Lubach heeft mij wel weer aan het denken gezet. Dat wel. Maar als “complotter” doe ik veel onderzoek en ben ik pragmatisch ingesteld. We zullen in de toekomst zien wat een complot was en wat niet.

Eén ding voel ik, net als vele anderen, goed aan: de wereld waarin we nu leven, die met corona, is niet de wereld waar de mens in kan verblijven. We moeten zo snel mogelijk weer terug naar het ‘oude normaal’.


Update 21/10/2020: 
Ik lees net op het YouTube kanaal van Jensen dat de producent van Zondag met Lubach niet minder is dan Irene van den Brekel. Dit is volgens bronnen de partner van onze minister Kajsa Ollongren.
Deze minister staat erom bekend dat ze het Russische Nepnieuws wilde aanpakken. Het werd een obsessie.
En nog elk jaar waarschuwt ze ervoor maar met harde bewijzen komt ze niet.
Is het toeval dat haar partner alweer voor de zoveelste keer bij Lubach het onderwerp complotgekkies en nepnieuws in de show brengt?  Nee, ik vind dat géén toeval.

Kajsa Ollongren: de minister van waarheid en deugmedia. Ze wordt altijd keihard aangepakt door Martin Bosma van de PVV.

En ook Ad Nuis dient Arjen Lubach nog van repliek. Zie hier de website/video van Café Weltschmerz.

Update 22/10/2020: nadat YouTube kanaal van Lange Frans heeft verwijderd, blijkt ook 1 deel van Complot van George van Hout opeens weg. Toeval? Misschien. Maar ik heb de link aangepast.

Update 23/10/2020: Ik heb gemerkt dat er opeens méér complot YouTube kanalen zijn schoongeveegd. Kanalen die een alternatieve boodschap hebben. YouTube verwijdert ze zonder mededogen met als excuus hun eigen richtlijnen. Een alternatief? Lastig te vinden. D-Tube misschien?

Update 24/10/2020: Het lijkt erop dat YouTube wereldwijd een ‘purge’ aan het doen is. Niet alleen kanalen betreffende Covid19 verdwijnen maar ook kanalen betreffende economie. Controversiële kanalen? Misschien, maar YouTube kan toch niet blijven bepalen wat wel en niet gepost mag worden? Het is een privaat kanaal, maar ik heb begrepen dat ze voor de Amerikaanse wet een open platform (Article 230) zijn en ze dus ook zo dienen te gedragen. Google wordt op dit moment aangepakt vanwege machtsmisbruik. Ik hoop dat YouTube de volgende is.

Nick

Bronnen:  nu.nl, polygon.com en cnn.com

Similar Posts