BRUIKBARE IDIOTEN – 20/10/2020

Vandaag ging ik even wat spulletjes afgeven bij mijn moeder. Ik mag nog steeds niet naar binnen bij het verzorgingshuis. Corona hier en Corona daar. Wat mij wél meteen opviel was dat de hoofdeuren open stonden. Dat is normaal nooit zo. Bij navraag bleek dat ze de boel nu steeds goed aan het doorluchten zijn. Alles gaat meer en meer lijken op het aerosolen verhaal van Maurice de Hond. Maar officieel staat er op de RIVM pagina nog steeds niets over grondig ventileren als anti virusmaatregel.
Ook wilde de receptioniste mij niet vertellen op welke afdelingen dan precies corona was vanwege privacy. Maar ook op de vraag of het dan al was aangekomen bij de afdeling van mijn moeder wilde ze ook om privacy redenen géén antwoord geven. Dit hoort toch publieke informatie te zijn? Gelukkig wist mijn moeder wel te vertellen dat in haar woongroep nog géén coronabesmetting was. Ik heb het gevoel dat verpleeghuizen allemaal terughoudend zijn met cijfers over zogenaamde coronabesmettingen. Mijn voorlopige conclusie: het virus is bijna overal en gaat niet meer weg. Het aantal ziekenhuisopnames / IC toenames zijn weer te wijten aan 80+ denk ik.

Dan de muilkorven. Na het bezoek aan het verpleeghuis ging ik boodschappen doen bij de Jumbo in Vlaardingen. Bij de ingang stond een medewerker met een bak vol mondkapjes. ik wilde met winkelwagen naar binnen gaan en de medewerker wilde mij een muilkorf aanbieden. Met mijn verbaasde blik vroeg ik of dat verplicht was. Ja, zei de medewerker. Toen zei ik “oké, dan ga ik weer weg”, zette de winkelwagen netjes terug en ben toen boodschappen bij Boon’s gaan doen (zonder muilkorf). Steeds meer en meer mensen dragen die afschuwelijke muilkorven. Nu zelfs ook buiten!
Deze laffe bruikbare idioten stralen dan uit dat je buiten ook besmet kunt raken. Dat is onmogelijk (tenzij je langere tijd face to face praat). Waanzin ten top. Ik ga er nu last van krijgen.

Het kort geding dat was aangespannen door horecaondernemers tegen de staat is vanmiddag al weer verloren. Motivatie van de rechter is pas over 2 weken. Burgers hebben tot nu toe nog géén enkele Corona rechtszaak weten te winnen. En dat vind ik vreemd. Want vele zaken schuren op of over het randje heen van onze grondrechten. Het wordt tijd voor een constitutioneel hof dat de grondrechten van Nederlanders met hand en tand zal verdedigen.
De coronacrisis heeft bij mij aangetoond dat onze grondrechten blijvend in groot, groot gevaar zijn. Verder zullen de BOA’s de opdracht krijgen om bij een corona overtreding zoals handen schudden of géén 1,5 meter afstand houden de adresgegevens van de overtreder noteren als waarschuwing. Bij een tweede overtreding wordt er dan meteen bekeurd. Als ik het goed kan inschatten wordt deze maatregel door 75% van het volk gedragen.

Het aantal bruikbare idioten zie ik op dit moment dan ook met lede ogen alleen maar toenemen.
Dat stemt mij somber. Ik voorzie op de middellange termijn grote onrust. Zeker als de financiële situatie verder zal verslechteren. Schermutselingen met BOA’s zullen het begin van de grote vrijheidsstrijd inluiden. Want dacht u dat onze ingenomen vrijheden terug zullen komen? Ha, ha, natuurlijk niet! Daar is een revolutie voor nodig. En die komt, zeker weten!

Over enkele weken de verplichte muilkorven en natuurlijk het ingaan van de spoedwet. Dat zal toch niet meer zolang duren?  Onze dagen zijn geteld….op naar de dictatuur.

Nick

Bronnen:  nu.nl. ad.nl

Similar Posts