DRUKKE NATUURGEBIEDEN – 07/11/2020

DRUKKE NATUURGEBIEDEN – 07/11/2020

CODE ROOD in Brabantse natuurgebieden” kopte het AD vandaag, vergezeld met een telefoto en onderschrift waarbij het lijkt of het mega druk is in het bos. Natuurlijk vertekent de telefoto . Maar hoe goed ik ook kijk, ik zie géén drukte. Het is lekker weer en mensen willen even gaan wandelen. 
Hoe durf je met een mega krantenkop zo’n artikel te publiceren? Dan ben je echt van de pot gerukt!

Als we dit bericht serieus moeten nemen dan betekent het gewoon dat buiten zijn mega besmettelijk is.
Of te wel wordt dan indirect toegegeven dat aerosolen een grote rol spelen bij de verspreiding van het virus.

Want de mensen die bij elkaar lopen (houden onderling meestal 1,5 meter aan maar is door het telelens foto niet te zien) en komen natuurlijk ook uit één gezin. de verschillende groepen mensen die je ziet lopen zijn echt op grote afstand van elkaar. Maar de foto van het AD suggereert anders. Ik vind dit misleiding. Dat verbaast mij niets meer. Mainstreammedia IS het virus!

Buiten is er zéér weinig kans om besmet te raken. Volgens Maurice de Hond kun je buiten alleen besmet worden bij langdurig face to face contact.  
Maar Maurice is toch géén viroloog? Dat klopt maar hij is wel een goede data-analist. Hij heeft in binnen- en buitenland onderzoek gedaan naar de verspreiding én verspreidingsfactoren van het Covid19 virus en weet er dus veel van af. Meer dan de RIVM want die blijven tot 2 tellen: handen wassen en 1,5 meter aanhouden.
Wat een afgang. Er is een relatie tussen temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie met betrekking tot dit venijnige covid19 virus.

 

 

Nick

Bronnen: ad.nl, rtlnieuws.nl, maurice.nl

Similar Posts