DEMONSTRATIE TEGEN CORONAWET IN DEN HAAG – 20/08/2020

 

Vandaag werd er in Den Haag (weer) eens gedemonstreerd tegen de nog in te voeren Coronawet van het kabinet (met medewerking van de 2e kamer, want die vroeg erom!). Deze wet zal de vervanging zijn voor de huidige noodwetten en zal een landelijke betekenis hebben.
Wie de concept versie van de wet goed had gelezen kwam er al gauw achter dat de BOA’s en politie achter de voordeur konden handhaven. Dit onderdeel is er, onder grote maatschappelijk druk, inmiddels uitgehaald. Maar er blijven elementen inzitten die een grote tegenslag zullen betekenen voor onze democratie. Ook de strafmaat zal enorm zijn. Hoge boetes of zelfs gevangenisstraffen voor delicten die we vorig jaar niet voor mogelijk zouden houden.

Vandaag was er een demonstratie tegen deze nieuw in te voeren wet.
De demonstranten, bestaande uit gewone mensen zoals u en ik, protesteerden luidkeels met de kreet “wij zijn Nederland!”.  De politie heeft vervolgens de ingangen van het gebouw van de 2e kamer en binnenhof afgesloten.

Een aantal demonstranten werd hard aangepakt door de politie. Wat mij opvalt is dat bij Corona demonstraties het gewone volk harder wordt aangepakt dan het volk dat in de avond de steden onveilig maakt. 

Een aantal politieagenten kwam in het nauw en kreeg soms ook wat klappen te verwerken. Natuurlijk nadat ze zelf eerst hadden geslagen met hun wapenstok.

Op Nieuwskoerier heb ik maanden geleden wel eens voorspeld dat deze schermutselingen verder zullen uitdijen. Het begint met de eerste golf (zie vorige bericht) en eindigt met grof geweld.

Ik vind wel dat de politie eens goed moet nadenken over hun rol in deze Coronacrisis.
Het grote probleem is namelijk dat onze grondrechten lokaal en nationaal onder enorme druk staan en zelfs grof geschonden worden. Het rechtssysteem is naar mijn mening dan ook ernstig ondermijnd omdat héél veel wetgeving naar Brussel is verhuisd en de grondwet niet meer genoeg is verankerd bij onze rechtspraak. Zie mondkapjesplicht.

Denk eens aan de Corona boetes die je kan krijgen als je bijvoorbeeld iemand een hand geeft of géén 1,5 meter uit elkaar staat of iets dergelijks. Totaal tegen de grondwet.
Echter die klote D666 rechters doen er niets aan, want we moeten allemaal Europese deugburgers worden.

Maar het gewone volk komt steeds meer in opstand tegen deze absurde Corona regels.
Nu.nl  heeft vandaag als kop “Demonstranten vallen agenten aan bij Corona protest in den Haag. Tja, als je het zo wil uitleggen….

Ik denk dat de gewone burger steeds meer tot inzicht komt dat onze overheid een verkeerd en onrechtmatig Corona beleid uitvoert. Ook heb ik het gevoel ze halsstarrig vasthoudt aan dogma’s zoals de 1,5 meter en handen wassen. Terwijl ventilatie een véél belangrijker onderwerp behoort te zijn. 
Een overheid die ook de eigen burgers terroriseert. Denk aan de belastingdienst die na vele, vele hoorzittingen en spoedwetten nog steeds niet de gedupeerde ouders schadeloos kan stellen. Echt schandalig. En natuurlijk pure obstructie vanuit de overheid. Laat mij voor één dag staatssecretaris zijn en ik schop al die incompetente en corrupte (top) ambtenaren meteen eigenhandig het binnenhof af.

Als de gewone burgers zich zó machteloos gaan voelen ten opzichte van hun corrupte overheid dan gaat het binnenkort natuurlijk goed fout. De politie en BOA’s zullen het steeds zwaarder gaan krijgen. 

Natuurlijk is de politie ervoor om de nationale veiligheid te garanderen maar dat kunnen ze helaas al niet meer. Want groepen jongeren kunnen een stad verbouwen en politie verjagen maar normale mensen die voor hun grondrechten demonstreren worden met de wapenstok geslagen. Nadat 2 vrouwen zijn geslagen door een opgefokte agent,
is er een aardige collega die ze beschermt en een veilige weggeleide geeft. Ook de politie is dus naar mijn mening erg verdeeld over deze kwestie. Daar ben ik blij om. Er is dus nog steeds menselijkheid aanwezig in het corps.
Oh ja, hier en hier nog een ooggetuigenverslag van de demonstratie.

De politieagenten moeten nu gaan inzien dat ze zich dienstbaar blijven opstellen naar het volk. Want als er géén draagvlak bij het volk meer is, staan ze alleen. En dat is het einde. Dan komen er vanzelf meer schermutselingen waarbij zwaargewonden zullen gaan vallen aan de kant van handhaving én burgers. Ik hoop het niet. 

Oud omaatje tot 2 keer toe neerhalen. Hoe durf je, kl***zak!

Update 21/08/2020 – Ik heb er nog eens over nagedacht. Een agent kl***zak noemen is niet aardig van mij. Ik was er immers niet bij. En dat omaatje was waarschijnlijk aan het provoceren. Maar wacht: een ouder iemand zó neerslaan? Dan mag je van mij de t*ring krijgen. Ik ben nóg bozer dan gisteren. Ik hoop dat deze hersenloze idi**t zo snel mogelijk ontslagen en vervolgd wordt wegens mishandeling van een oudere vrouw.
Ja, dat is discriminatie want de politie mag géén onderscheid maken volgens de wet.
En daar gaat het nu mank. Deze vrouw kan zo maar maanden nodig hebben om hier lichamelijk van te kunnen herstellen. Deze agent had de oude vrouw op een héél andere manier tot stoppen kunnen/moeten dwingen. Schaam je diep. Ik hoop dat je eigen ouders je hierop zullen aanspreken.  En ik hoop ook echt dat de Rijksrecherche hier onderzoek naar gaat doen en tot passende maatregelen overgaat.

Ik vind het geweld tegen die oude vrouw zéér vergelijkbaar met het volgende fragment uit de V.S. De politieagenten werden vlak erna geschorst. De man heeft het volgens mij overleefd maar zal waarschijnlijk nooit meer de oude worden.

Update 21/08/2020 – Hier wat completere beelden van het incident met de oude vrouw.
Zij staat met haar scootmobiel voor een politiebus. Deze wil wegrijden met zwaailichten en sirenes. Maar de oude vrouw houdt de bus tegen. Dat is fout. Mag niet, en is zelfs strafbaar. Dan proberen agenten de vrouw weg te rijden/halen. Op zich is dat natuurlijk prima. Hier is ook de foute agent bij die haar hier al tikken geeft?  Dus later gaat de vrouw verhaal halen en loopt het uit de hand. Dus de vrouw is zeker fout bezig. Maar ik blijf bij mijn mening dat dit disproportionele handhaving (waarbij ze tot 2x toe op de grond valt) is geweest tegen de oude vrouw.

 

En dan nog wat. In de Main Stream Media geklaag over het aanvallen van agenten.
In dit filmpje zie je hoe ‘stillen’ van de politie worden aangevallen door de demonstranten.
Schandalig natuurlijk. De stillen gaan vervolgens één voor één de politiebus in en rijden weg. Opgejaagd door de demonstranten. Lijkt mij een gevalletje ruzie zoeken met de politie. Zo op het eerste gezicht. Echter, als je de beelden goed bekijkt, zie je dat normale agenten ook gewoon tussen de demonstranten staan (en het toelaten dat de stillen worden weggejaagd :-).
Zij worden echter NIET aangevallen door de demonstranten en worden verder dus ook niet bedreigd. En dat bevreemdt mij.  Is hier dan toch wat meer aan de hand?

Nog een update: hier de beelden va de stillen van een andere camera. Mijn mond viel open bij het zien van deze beelden. Wat is hier precies aan de hand??? De gewone politie staat rustig tussen de boze/agressieve demonstranten terwijl hun collega’s (stillen) weg worden gejaagd?  Ik zou schieten ?  Maar de agenten blijven rustig en kalmeren de relschoppers. Echt chill om dat te zien. Die agenten.  Rustûggh. Hahaha. Wat een goede agenten zijn dat zeg. Die stralen gezag uit. En de demonstranten laten ze met rust.

Maar hier is dus zeker meer aan de hand zou ik zo zeggen. Provocatie vanuit de stillen??
Wie weet…… 

Update 26 september 2020 – Hier het verhaal van het slachtoffer. Een man die daar toevallig was en in elkaar werd geslagen door de ME (waarschijnlijk door een misverstand).

 

Nick

 

Bronnen:  nu.nl, Café WeltschmerzGeenstijl,  Dumpert, Trouw, CNBC.com, YouTube , RTLNieuws en telegraaf.nl 

Similar Posts