BRIEF NAAR DE VO-RAAD – 17/01/2021

BRIEF NAAR DE VO-RAAD – 17/01/2021

Vrijdag kreeg ik een vernieuwd protocol van mijn teamleider die dit protocol had van de website van de VO-Raad. Op pagina 6 zag ik een mededeling die mij zéér verontrustte, namelijk:

Een personeelslid/leerling mag weer naar school als de corona test een negatieve uitslag heeft.”.

Een onwettige bepaling uit dit document. Want deze bepaling dwingt leerlingen en docenten een PCR test te doen (direct of indirect) want anders mogen ze niet naar school komen ná hun ziekte.
En dat is bij grondwet artikel 11 verboden. Niemand is verplicht zich te laten testen, direct of indirect.
Wellicht is dit weer een voorbode om nóg meer (grond)rechten van de burgers te ontnemen.
Ik heb dan ook een mail gestuurd naar de VO-Raad en gisteren al naar viruswaarheid.nl.
De mail naar de VO-Raad heeft de volgende boodschap:

 

Onwettig protocol: onderwijs tijdens corona

 

Contactfoto

Ontvanger info@vo-raad.nlAdd contact Datum Zo 23:21

 

Berichtinhoud

 

Vlaardingen, 17 januari 2021.

Aan de voorzitter van de VO-Raad,

Geachte heer, mevrouw,

Tot mijn grote ontsteltenis kreeg ik vrijdag 15 januari 2021 van mijn teamleider op school een vernieuwd protocol van de sociale partners: onderwijs tijdens corona onder ogen. Deze was gedownload van uw site.
(Link: https://www.vo-raad.nl/system/downloads/attachments/000/001/141/original/Protocol_Onderwijs_tijdens_Corona_gedeeltelijke_sluiting.pdf)

Daarin staat op pagina 6 het volgende: “Een personeelslid/leerling mag weer naar school als  de corona test een negatieve uitslag heeft”.
Indirect staat daar dus dat een docent of leerling zich moet laten testen om weer naar school te kunnen komen. Dat is echter bij wet verboden. Het is een advies, geen verplichting. Niemand kan, direct of indirect, gedwongen worden om zich te laten testen!

Verderop in het document heeft u het wel weer over het adviseren zich te laten testen. Dit zijn wél juiste en rechtmatige teksten.

Het vernieuwde protocol is dus een grove inbreuk van de lichamelijke integriteit (artikel 11 van de grondwet) en het is voor de werkgever/schooldirectie niet toegestaan (direct of indirect) een negatieve uitslag van een PCR test te vragen aan zijn personeel of leerlingen die ná ziekte weer naar het werk of school willen gaan (ook niet stilzwijgend). En het is trouwens ook verboden voor werkgevers/schooldirectie om een PCR test op te leggen aan personeel of leerlingen.

De juiste tekst zou moeten zijn (zoals ongeveer omschreven in uw protocol van november 2020): “als hij/zij 24 uur klachtenvrij is of een vrijwillig genomen corona test een negatieve uitslag heeft.”

Ik vind dan ook het ongelofelijk dat u als VO-raad dit soort onrechtmatige protocollen kunt uitgeven en ik eis van u dan ook dat u dit protocol onmiddellijk aanpast en betreffende scholen met grote spoed op de hoogte stelt van dit foute en onwettige protocol.

Indien u hier binnen 5 werkdagen géén gehoor aan geeft zal ik ieder geval de instantie Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op de hoogte stellen van uw illegale protocol en verdere juridische stappen onderzoeken.

Ik hoop spoedig op een reactie.

Hoogachtend,

Nick Govaart (docent VO) 

 Ik ben benieuwd naar de reactie vanuit de VO-Raad. Wordt vervolgd…

 

UPDATE: Viruswaarheid had het er al vanavond over in zijn wekelijkse zoombijeenkomst (link). 

Dat komt vast en zeker door mij 🙂

 

UPDATE 19/01/2021: Hey! Een update van het protocol vanuit de VO-Raad (update 19 januari 2021). Zou het dan toch???  NEE! Geen aanpassing van de door mij vervloekte passage. Ik wacht weer af…

 

UPDATE 21/01/2021: De VO-Raad heeft een soort van standaard e-mail naar mij gestuurd met een bedankje voor voorstellen, bla, bla, bla. Maar NIETS aangepast van wat mijn eis was.
Dus dit weekend een klacht naar de Autoriteit Persoonsgegevens. De eerste stap. Ik ga de oorlog aan met dit tuig!


 Geachte heer Govaart,

Dank u wel voor uw bericht, wij hebben het in goede orde ontvangen. Wij krijgen op dit moment veel mails met vaak waardevolle suggesties en voorstellen. Gezien de hoeveelheid berichten zijn we echter niet in staat om op iedere mail inhoudelijk te reageren. Wel garanderen wij u dat ieder bericht gelezen wordt en bij de juiste persoon/personen binnen de VO-raad terecht komt.

Rianne van Dam | Projectsecretaresse

Tel:
Mob: (verwijderd)
Email: (verwijderd)

The information transmitted, including attachments, is intended only for the person(s) or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and destroy any copies of this information.

 

UPDATE 23/01/2021: Team e-mail van Viruswaarheid heeft mij een bedankje gestuurd en mijn e-mail wordt doorgestuurd naar hun juridisch team. Geweldig!

Beste Nick,

Allereerst onze excuses van deze verlate reactie.
Bedankt voor je bericht en het aandragen van je email. Ik kan het als lid van het E-mailteam niet voor je oppakken, dus ik stuur je email door aan het juridische team. Houd er rekening mee dat er enorm veel mail binnenkomt. We gaan er naar kijken.

Hartelijke groet,

Lisanne

Het E-mailteam van Viruswaarheid

 

UPDATE 23/01/2021: Zojuist een melding (een tip) bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan.
Over 3 maanden krijg ik een voortgangsbericht. SLIK. Nou ik hoop dat ze het snel zullen oppakken.
Het is immers een ernstige melding.

 

Nick

Bronnen: VO-Raad.nl en viruswaarheid.nl

 

Similar Posts