WEER BRAND BIJ PICNIC – 14/08/2022

DIT BERICHT IS TERUGGETROKKEN, MAAR BLIJFT WEL STAAN OMDAT HET NU EENMAAL GETYPT IS VOORDAT ER EXTRA INFO BESCHIKBAAR KWAM

Enige weken geleden was er een grote brand in een Picnic distributiecenter. Die was veroorzaakt door de elektrische transportwagentjes die Picnic gebruikt om de bestelde waren uit te leveren aan de klanten.
Maar vandaag lees ik dat er weer brand is uitgebroken bij Picnic. Ook weer door die wagentjes.
Echter de sprinklerinstallatie heeft erger voorkomen, lees ik. Er schijnen 3 transport wagentjes in de brand te hebben gestaan maar die zijn dus geblust door de sprinklerinstallatie. Ik vind dat echter vreemd, want het is algemeen bekend dat brandende elektrische wagens niet zo maar geblust kunnen worden. En al zeker niet door een sprinklerinstallatie.
Brandende elektrische auto’s worden vaak voor enige dagen in een grote container met water gestopt zodat ze rustig kunnen uitbranden. Dus even blussen is er echt niet bij. Ik vind het dus een vreemd verhaal en heb het gevoel dat er iets niet klopt. Zeker niet niet in deze rare tijd waarin de voedselzekerheid sterk onder druk staat. Mijn gevoel zegt dus dat er meer aan de hand is. In ieder geval kunnen we stellen dat deze branden een zéér ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn geweest. Distributie én etenswaren. Dat zijn onze laatste veilige strohalmen die we hebben hier in Nederland. Als die wegvallen hebben we echt een groot probleem.
Ik ben er dus niet gerust op. Net als de vele bosbranden. Er is meer focus op, dat wel. Maar in roerige tijden zijn er roerige mensen (lees: idioten of psychopaten) die misbruik maken van de crisis en de zaak opjutten door te zorgen voor escalatie.
Maar misschien ben ik wel teveel een complotdenker en is het inderdaad allemaal toeval en ontstaan door technische onvolkomenheden. We gaan het zien.


UPDATE: Het AD heeft een iets ander verhaal waardoor bovenstaand verhaal niet meer interessant is. Dus dit artikel beschouwen als teruggetrokken.
Doorlopen mensen. Er is niets aan de hand.

ONZE GRONDWET BESCHERMT ONS TEGEN DE OVERHEID, MAAR NU EVEN NIET.

Nick

Bronnen: telegraaf.nl en ad.nl

Similar Posts