BOSBRANDEN – 07/08/2021

Omdat het klimaat veel aandacht krijgt zijn er ook de randzaken die opvallen. Bosbranden zijn er altijd al geweest. Maar nu worden ze uitgelicht en lijkt het alsof de wereld in brand staat. Een natuurbrand door bijvoorbeeld bliksem kan zich binnen korte tijd flink uitbreiden. Zeker als de omgevingstemperatuur hoog is.
Maar in de Telegraaf lees ik dat de bosbranden in Griekenland bestempeld worden als een ramp met Bijbelse omvang. De foto’s (update 8 augustus 2021) zeggen inderdaad genoeg.
Vervolgens lees ik dat er brandstichters zijn opgepakt. En nu gaat het kwartje vallen. Veel bosbranden worden, denk ik, opzettelijk veroorzaakt.
Niet door mensen die een fout maken met barbecueën of achteloos hun peuk weggooien. Nee, deze pyromanen teringlijers zetten opzettelijk een bos in brand. Waarom? Ik zou het niet weten. Aandacht vragen? Spannend om te doen? Wraak nemen op de mensheid omdat die persoon ergens door gekwetst is? Een narcist die een superieur machtsgevoel wil ondervinden door de natuur te doden?
In Italië is trouwens ook al iemand opgepakt die een stuk bosrand opzettelijk in de brand stak.

Zelf ben ik ook een boze witte man. Maar ik zal nooit, maar dan ook nooit, kinderen, dieren of natuur het slachtoffer laten worden van mijn boosheid.

Nick

Laat ik duidelijk zijn. Ik ben altijd principieel tegen de doodstraf geweest. Maar sinds het Coronatijdperk ben ik emotioneel beschadigd.
Mijn mededogen voor anderen is verdoofd. Mensen die opzettelijk grote natuurbranden veroorzaken én daarbij dieren en mensen verwonden of ombrengen, verdienen wat mij betreft de dood.

Als ik agent zou zijn en ik zou een pyromaan op heterdaad betrappen dan zou ik zo iemand meteen kapot willen schieten. Maar de kogel zelf kan ook brand veroorzaken, bedenk ik me nu opeens. Nou ja, toch schieten en direct daarna de brandweer bellen.
Deze brandstichters zijn echt de grootste idioten laffe pleurishonden die op deze wereld rondlopen. Nogmaals, ik heb het hier niet over mensen die achteloos een sigaret weggooien (ook idioten) in een natuurgebied. Nee, ik heb het hier over pyromanen die met brandbare stoffen opzettelijk brand stichten om ergens aandacht om te vragen. Ons klimaat kan op dit moment elke boom gebruiken die er is. Dus géén vergiffenis voor dit soort klootzakken. Voorgoed weg ermee. No mercy.

Brandweer bezig met blussen beginnende brand in struikgewas.

Nick

Bronnen: telegraaf.nl en ad.nl

Similar Posts