|

BERICHTEN VAN WEEK 39 – 02/10/2022

Ik ga de komende tijd de berichten per week opsparen want elke dag updaten kost teveel tijd én zaken gaan elkaar nu zó snel opvolgen dat er anders updates op updates blijven komen.

BREAKING NEWS: Credit Suisse staat op omvallen. Of toch niet?

Staat de Zwitserse investeringsbank Credit Suisse op omvallen? Zo ja, dan krijgen we misschien wel een herhaling van 2007/2008 waarbij een serie banken en verzekeraars achter elkaar omvielen. Bailouts? Die werken gewoonweg niet meer. Het zijn spannende tijden. Het schijnt dat medewerkers van Credit Suisse dit gehele weekend klanten hebben opgebeld met de mededeling dat er niets aan de hand is. Waar ken ik dat van? Doorlopen, mensen. Er is niets te zien…. hm……
UPDATE: Deutsche Bank wordt ook genoemd. Morgen een (lokale) beurscrash? Er wordt op internet voor morgen ook een spoedbijeenkomst van de FED gemeld.

De Amerikaanse beurs heeft in de maand september 2022 zo’n 9% ingeleverd. Ik hou nu dagelijks de beurskoersen bij. Ook het Engelse Pond heeft flink verloren. Het is wachten op pariteit met de Amerikaanse Dollar.

Oud Kamer voorzitter Khadija Arib heeft de Tweede Kamer verlaten nadat zij beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. De aanleiding waren 2 anonieme brieven aan het Presidium waarin Arib beschuldigd werd. Echter, Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft Arib niet ingelicht over de beschuldigingen en Arib moest de beschuldigingen dus vanuit de media vernemen. Een vreemde zaak. Enkele kleine oppositiepartijen hebben vóór a.s. maandagmiddag nadere uitleg van Bergkamp geëist. Arib zou de komende tijd de Corona commissie over het beleid van de aanpak corona gaan leiden. Ik denk dat D666 vlak voor de start van deze commissie Arib onder de bus heeft gegooid omdat de uitkomst wellicht voor D666 minder goed zou uitpakken. Deze partij zit volgens mij achter elke rel. Het lijkt wel de nieuwe VVD. Deze partij zal alles doen om Nederland voorgoed uit te leveren aan de EU. Ik weet zeker dat D666 daarin zal falen en ik hoop dat de partij en sommige leden (Kaag, Sjoerdsma, Ollongren, van Huffelen, Kuipers, Jetten, Paternotte, Bergkamp, Van Meenen en Paulusma) voor een tribunaal zullen verschijnen wegens misdaden tegen de menselijkheid en minachting van de democratie. Vroeg of laat. Pff, wat een hoop D666’ers zijn dat, zeg!

Er is deze week ook een wet aangenomen dat strenger optreden mogelijk maakt tegen bedreiging van Kamerleden.
Maar ik heb in de debatten nooit bedreigingen geuit gezien. Deze wet gaat ervoor zorgen dat de Kamervoorzitter parlementsleden gemakkelijker het woord kan ontzeggen. Ik weet nog wel dat FvD Kamerlid van Houwelingen tegen D666 Kamerlid Sjoerdsma had gezegd dat er tribunalen zouden komen. Die ging bijna janken. Maar dat is toch echt géén bedreiging, eerder een mogelijk toekomstig feit. Zelfs de voorman van de SGP (Van der Staaij) vond dit géén bedreiging maar eerder een mening van een Kamerlid. En zo is het.

Enkele energiereuzen hadden vorige week hun klanten geïnformeerd met het feit dat de energieprijzen 10 dagen later verhoogd zouden worden. Het is wettelijk geregeld dat elke verandering in de leveringsvoorwaarden minimaal 1 maand van te voren gecommuniceerd dienen te worden. Verschillende bedrijven hielden zich daar dus niet aan en dat was reden van de ACM om in te gaan grijpen. Hoge boetes dreigden. Deze criminele partijen zijn nu toch overstag gegaan en gaan de prijzen uit ‘coulance’ nu per begin november verhogen. Dit gedoe is weer een bewijs dat ons land bezet gebied is én de grote multinationals de facto de baas zijn (of proberen te zijn) én de EU. Voor nu heeft de ACM gewonnen. Maar een volgende keer?
Het prijsplafond dat door het regime is ingesteld zal trouwens ook niet veel gaan helpen. In mijn geval zeker niet.
Ik ben aan het onderzoeken of ik niet wat kleine zonnepanelen kan neerleggen op mijn uitstekende randen van mijn huis. Dan kan ik een paar honderd Watt elektriciteit opwekken en op die manier mijn aquarium verwarmen.

De inflatie is inmiddels opgelopen tot 17,1 procent. Dat is het officiële getal. Ik merk in de winkel nu ook sterk stijgende prijzen. In een vorig bericht had ik het over een koopkracht verlies van 25 tot 30 procent. Mijn schatting komt zeker uit, maar ik ben bang dat onze koopkracht de komende tijd nog véél meer achteruit zal gaan. We zullen zien.

De ECB zal de rente blijven verhogen om de inflatie te kunnen beteugelen. Maar dat heeft als nadeel dat zwakke landen om kunnen vallen en de Euro dus in groot gevaar zal komen.

De woekerprijzen van huizenhuur tot 1000 euro wordt aan banden gelegd. Daarboven is het vrij. Tja, ingrijpen moet, maar zal dan snel enorme gevolgen kunnen hebben voor de vrije marktwerking.
Veel kleine ondernemers uit het MKB dreigen kopje onder te gaan. Ik voorspel grote ellende, nog hogere prijzen, uitverkochte producten én meer branden in bedrijven. Want een failliete ondernemer is tot veel in staat. En ik begrijp dat. Zelf heb ik best een goede en gegarandeerde baan in het onderwijs, maar ik leef enorm mee met de ondernemers. En dit is helaas nog maar het begin. Al mijn voorspellingen gaan uitkomen. En het ziet er steeds meer naar uit dat we dezelfde kant opgaan als in 1929. Die tijd zal ons weer armoede en wellicht ook een grote oorlog gaan brengen.
Ook de sportbonden luiden de noodklok. Het verwarmen van bijvoorbeeld de zwembaden is eigenlijk niet meer te doen. Het gevolg zal zijn dat vele sportclubs de deuren moeten gaan sluiten. Ook kerken zullen daar last van hebben.
Maar dit is natuurlijk allemaal de schuld van Putin. Ik blijf het sarcastisch zeggen. Want hoe wordt dan verklaard dat alle prijzen (en die van energie in het bijzonder) al sinds vorig jaar flink zijn gestegen? Toen was er nog géén oorlog.
Nee, de Great Reset ondersteund door onder andere VVD, GL, PVDA, CDA en D666 is de oorzaak van alle ellende. Deze partijen (drammers) hebben de situatie zéér instabiel gemaakt. Dat zijn de échte schuldigen. De EU en het WEF zijn uiteindelijk onze ondergang. En ja, onze Westerse manieren van leven hebben een grote ecologische voetafdruk, maar dat wist men 40 jaar geleden ook al. Toen hadden we moeten inzetten op schone energie. Maar de invloed van onze ‘bevrijder’ Amerika is tot op de dag van vandaag zeer merkbaar. Deze etterstralen zijn het grote kankergezwel van deze wereld.
Ik vermoed dan ook dat de Amerikanen de Nordstream pijpleidingen hebben opgeblazen. President Joe Biden heeft zelf gezegd dat ze niet toelaten dat Nordstream blijft bestaan als Rusland de grenzen van de Oekraïne zou oversteken. Natuurlijk krijgt ook hier weer Putin de schuld. Maar dat zou onlogisch zijn, want Rusland kan de kraan gewoon dichtdraaien. Sabotage is totaal niet nodig. Nee, dit is gedaan door de Amerikanen óf het leger van Oekraïne (met behulp van…). Hoe dan ook, het is eigenlijk een directe oorlogsverklaring naar Denemarken en Duitsland, want in die gebieden (wellicht wel internationale wateren, maar toch) is het gebeurd. Rusland zou zoiets nooit riskeren. Zeker nu niet. Het gevolg is wel dat de gastoevoer naar Europa via pijplijnen voor nu over is en dat gaat hele grote gevolgen hebben voor de herfst en winter. Niet alleen de prijzen van energie (gas met daaraan gekoppeld elektriciteit) zullen nog verder gaan stijgen, maar als de aankomende herfst en winter kouder worden dan verwacht, treden er snel gasleveringsproblemen op en valt de economie verder stil. En ik denk dat zoiets gaat gebeuren. Het is game over. De Amerikanen zijn voor nu de grote winnaars. Maar als Europa gaat, gaat de Verenigde Staten uiteindelijk ook down the drain.
De EU komt met de oplossing dat we allemaal het energieverbruik verplicht nog meer moeten gaan verminderen. Het is een kwestie van tijd voordat de fabrieken worden afgeschaald en huishoudens gewoonweg worden afgesloten van energie. We gaan een zwarte tijd tegemoet. En er is ook nog steeds géén noodplan in Nederland.
In Duitsland houden ze al rekening met toekomstige black-outs.

Volgens de mainstreammedia is er kans dat de Russen bij verdere tegenslagen nucleaire bommen gaan gebruiken.
Ik geloof daar voor nu (nog) niet zo in. Dat kan alleen gebeuren als het Westen verregaande bemoeienis vertoont in deze nutteloze strijd. Het opblazen van de Nordstreampijpen is echter al een stap in de verkeerde richting. Want iedereen gelooft dat Rusland het heeft gedaan. En dat kan verdere provocatie veroorzaken.

Op het gebied van Corona is nog niet zoveel te melden. Mensen worden weer bang gemaakt met berichten dat het aantal infecties toeneemt. Ja, duh. Het herfstseizoen is aangebroken. Mensen worden verkouden maar niet zwaar ziek. De IC’s liggen nu helemaal niet vol met corona patiënten (er is ook nog eens een verschil tussen DOOR corona of MET corona). Ik verwacht binnenkort overigens wel een toename. Namelijk tijdens de nieuwe vaccinatieronde die nu gestart is. De prikjes gaan weer veel leed veroorzaken maar gelukkig zijn er héél veel mensen die ze niet meer nemen. Dus de vaccinatieschade kan beperkt gaan blijven.
Maar helaas: Er zijn weer doden en gewonden gevallen die ik mogelijk toeschrijf aan die prikjes. Voorbeelden: een musical acteur en een Engelse soldaat van 18 jaar.
Wil je zwaar ziek worden van corona voorkomen? Dan is het plaatsen van een CO2 meter essentieel. Deze meter geeft een maat weer voor de luchtkwaliteit. De scholen werd geadviseerd om in alle lokalen zo’n meter te plaatsen. De gierigheid van de schoolbesturen voorkwam dit noodzakelijke beleid echter. Maar deels is het óók de schuld van het regime die verspreiding van corona via de lucht tot op de dag eigenlijk nog steeds ontkend. Maar nu gaat de minister het dan toch verplichten. Eindelijk! Deze CO2 meters zijn net zo belangrijk als brandmelders.

Dan is er nog het Wetsvoorstel Inlichtingendiensten. Ik schreef vorige keer dat Bert Hubert (toezichthouder) ontslag had genomen omdat hij het helemaal niet eens met de gang van zaken was. Hij zegt nu in een interview dat de poorten wijd open gaan staan en overal informatie vandaan kan worden gesleept. Dat vind ik vrij ernstig. Het zal op den duur onze democratie (of wat er van over is) totaal verminken. Het afluisteren van alles en iedereen vind ik verwerpelijk. Maar het regime heeft het nodig omdat de elite in opstand komt tegen het volk. Ronald Plasterk heeft zelf zoiets gezegd in de Azijnbode (Volkskrant). Dus vandaar dat zoveel mogelijk controle mechanismen in gang worden gezet. Er zijn de afgelopen 2 jaar al zeker al 6 wetten aangenomen die totalitarisme of dictatuur een stap dichterbij kunnen brengen en het gewone volk dus het nakijken geven.

En dan nog een laatste bericht dat er door de regen allerlei soorten paddenstoelen de lucht inschieten. Ieder jaar komen er 80 nieuwe soorten bij, staat er dus in dit bericht.
Paddenstoelen zijn een maat voor de grondkwaliteit én de hoeveelheid stikstof daarin. Paddenstoelen kunnen NIET tegen stikstofverbindingen (o.a. ammoniak), zie dit oudere bericht hier. Maar het gaat blijkbaar op dit moment dan toch erg goed in Nederland. Dus een stikstofcrisis? Ik geloof er TOTAAL niet in! Deze stikstofcrisis is er puur om het Nederlandse volk in angst te houden, de boeren weg te jagen en dus iedereen kort te houden. Maar het ergste moet nog komen en als de schaapjes dan wakker worden is het voorbij voor het regime en zal het volk ze desnoods met harde hand verdrijven. Dat gebeurt overigens alleen in een situatie waarbij de economische crisis op het eindpunt is en/of het sociaal krediet systeem ingevoerd is.

DE TOESTAND IS ZËÉR KRITIEK; ER IS GÉÉN WEG MEER TERUG

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, telegraaf.nl, nu.nl, cnbc.com, bnr.nl, rijnmond.nl, tweakers.net, maurice.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, wikipedia.com, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl en nos.nl.

Similar Posts