BERICHTEN VAN WEEK 33 – 14/08/2023

Trots op de boeren!


BREAKING NEWS
Evergrande groep, de tweede na grootste projectontwikkelaar uit China heeft faillissementsbescherming in Manhattan aangevraagd. Dit kan wereldwijde gevolgen hebben. Zou dit het begin van een groot economisch event zijn? Wordt vervolgd…

En dit is ook Breaking News: Attje Kuiken verlaat de Tweede (slaap)Kamer na de verkiezingen! YES! Maar ik had dit al voorspeld, lang voordat het regime Rutte IV viel. Haar positie is gewoonweg niet langer houdbaar. Ik vind dit één van de domste politica van dit moment. Haar uitspraak dat ze artsen die kritiek op het coronabeleid hadden ‘kwakzalvers‘ noemde was voor mij de druppel. Dit knettergekke mens wilde die artsen ook hun BIG registratie ontnemen. Kuiken staat open voor een ministerpost. Ha, ha, wat een zelfkennis. Nee, er is maar één post geschikt voor haar en dat is een plekje in de internationale gevangenis in Scheveningen. Daar kan ze als bijbaantje wellicht soep koken voor haar medegevangenen. Wat een trut. Oeps…ik ga helemaal los. Komt echt door haar.


ALGEMEEN
Onze jeugd wordt langzamerhand steeds meer wakker en wantrouwt het regime steeds meer. Een goede zaak. Tijdens Corona werd hen onderwijs en plezier ontnomen. En dat terwijl al lang bekend was dat ze niet ziek werden en ook het virus niet doorgaven, want ze kregen vaak ook géén symptomen. Maar de jeugd heeft ook door dat de cancelcultuur alleen maar geldt voor mensen of groepen die tegen het narratief van het regime zijn. In ieder geval worden er steeds meer mensen wakker. Maar het gaat helaas nog steeds niet snel genoeg. Als een Robot Jetten en Timmermans lijsttrekker kunnen worden, dan is er nog steeds Top->Down arrogantie aanwezig.

Energieleverancier Van de Bron gaat nieuwe klanten met zonnepanelen een vaste bijdrage per maand laten betalen om de overtollig opgewekte energie af te nemen. Dit is net zo krom als de negatieve energieprijs, maar ergens wel logisch om klanten die géén zonnepanelen hebben, niet mee te laten betalen. Toch voelt het ook hier als de omgekeerde wereld. Nu weet ik ook dat klanten bij Van de Bron zonnepanelen op parken konden huren en dus een paar honderd kilowatt energie op jaarbasis besparen. Gaan deze klanten nu ook een extra bijdrage betalen?

Het Erasmus MC gaat de Mars en vlees in de ban doen. Het alternatief zal zijn: salade met peultjes. Ook deze idioten hebben niet door dat gezondheid méér is dan gezond eten. Uiteindelijk zal de prijs hiervoor betaald gaan worden. We zullen ons moeten ontdoen van dit soort gezondheidsfreaks. Vroeg of laat gaat het regime (met behulp of controle van influencers, bedrijven en instellingen) al uw levensgewoonten bepalen en dat zal uw en uiteindelijk hun gezondheid niet ten goede komen. Verzet is nodig, want voordat we het doorhebben zitten we in 1984.


BINNENLAND
Steeds meer mensen worden fotograaf (vooral vrouwen). Omdat fotograaf géén beschermd beroep is, kan iedereen zich fotograaf noemen en er geld mee verdienen. In het digitale tijdperk zie je steeds meer van dit soort banen, terwijl ik mij toch afvraag of het niet beter is om te studeren in techniek, maakindustrie, voedselproductie of onderwijs. Op internet zie je ook steeds meer influencers. Mensen die vooral jongeren een bepaalde kant op willen sturen. Die rolmodellen zijn tegenwoordig niet meer optimale spiegel voor de maatschappij, en dat is jammer.

De sociale werkplaats nieuwe stijl kampt met geldtekort. Per werknemer zo’n 10.000 Euro per jaar. Ik weet de redenen niet, want het is een premium artikel, maar ik zit zelf te denken aan hogere loonkosten, hogere plaatsingskosten, hogere opleidingsbudgetten, en verhoging van sociale premies. in ieder geval, de goedkopere arbeid wordt ook stukken duurder in deze tijd.

Ex D666’r Wouter Koolmees, nu directeur van de NS, heeft maar weer eens besloten om de prijzen in de spits flink te verhogen. Een verschrikkelijk domme zet, natuurlijk. Reizen wordt voor veel mensen onbetaalbaar. D666 is niet goed voor uw hart, land en uw portemonnee!


POLITIEK
Klaus Schwab van het World Economic Forum heeft gezegd dat iedere burger super transparant moet worden in deze nieuwe wereld. Als je niets hebt te verbergen hoef je ook niet bang te zijn. Nou, ik heb genoeg te verbergen. Mijn pincode, mijn stem in het stemhokje (hoewel, lezers weten dat ik op FvD ga stemmen), wat ik eet, drink en snoep. Noem het maar op. En die kluns wil nu dat elke burger transparant wordt? Nou, dacht het niet. Het regime is ook niet transparant. Laten zij eerst maar eens open kaart spelen. Want zij werken voor ons.

Leden van de PVDA of Groen Links die ook lid zijn van de andere partij (mag dat?) kunnen dubbel stemmen of ze TimmerFrans zien zitten als lijsttrekker. Hiermee zijn vooral die leden die juist voor de combinatielijst van PVDA en GL zijn, héél erg in het voordeel. Dubbel stemmen kunnen ze niet voorkomen, want de AVG verbiedt uitwisseling van de gegevens. En is er trouwens ook nog een tegenkandidaat? Bij D666 niet. Robot Jetten won daar de verkiezing van lijsttrekker. Duh, als er géén tegenstander is. Het lijkt hier de USSR wel.

25 Augustus 2023 zal de Europese DSA (ik noem het nog steeds censuurwet) ingaan. Ik lees steeds meer berichten dat sommige landen plannen hebben om een lijst met verboden websites bij te gaan houden. Providers en andere web dienstverleners dienen alle verboden websites te blokkeren in zoekresultaten óf zelfs onvindbaar te maken. Een eng idee. Sites met alternatieve media kunnen dus verboden gaan worden, want desinformatie. Nou, ik weet dan genoeg. Als dat gaat gebeuren, is het totalitair systeem een feit en zal ik tot actie over moeten gaan. Maar wellicht is dit (nu nog) voorbarig nieuws. Ik hoop het. We gaan het binnenkort meemaken.

Pieter Omtzigt gaat met zijn partij “Nieuw Sociaal Contract” meedoen aan de verkiezingen van november 2023. Hij wil Nederland hervormen op het gebied van bestuurscultuur en wil een grondwettelijk Hof zodat rechters ook aan de grondwet kunnen toetsen. Dat zijn goede speerpunten, maar ik ben niet vergeten dat Pieter Omtzigt erg kritisch is op wetsvoorstellen, maar uiteindelijk gewoon net het regime meestemt.


BUITENLAND
In Duitsland stijgt het aandeel van de politieke partij AfD naar zo’n 21 procent en staat daarmee op de 2e plaats. En dus moet die partij verboden worden, want extreem rechts, etc. Dat is tegenwoordig vrijheid en democratie. Als ik Duitser was, zou ik ook zeker op deze partij gestemd hebben, alleen al om het huidige regime te sarren.


KLIMAAT
Er heerst in Spanje een ‘dodelijke’ temperatuur van boven de 50 graden Celsius. Maar iemand van Twitter X heeft een krantenartikel uit 1939 gepost, waar het toen ook al boven de 50 graden Celsius was. Weinig aan de hand, mensen. Doorlopen. Hoewel: op de Canarische Eilanden is een Nederlandse vrouw onwel geworden en overleden. Men denkt dat het door de hitte komt.

In dit kaartje is te zien dat China en Azië elk jaar meer en meer CO2 uitstoten. En Europa probeert elk jaar minder uit te stoten, dat tot productieverlies leidt en dus ook economisch verval veroorzaakt. Ons Westers economisch systeem wordt gegijzeld door een klimaathoax. En dat terwijl de BRICS landen gestaag doorgaan met het opbouwen van hun economie.

Er zijn de afgelopen weken zware bosbranden geweest. Hawaii en Tenerife hadden het zwaar. Van Tenerife wordt nu gezegd dat deze branden zijn aangestoken. Dat is overigens meestal het geval. Maar de aandacht op bosbranden geeft ook meer bosbranden, want een aantal (klimaat)gekkies willen er een slaatje uitslaan. Dit soort idioten horen wat mij betreft niet op deze mooie planeet thuis en dienen voorgoed uit de maatschappij te worden gezet. Laat ze maar wegrotten in de cel.


CORONA
Steeds meer ondernemers komen in de problemen ná het Coronatijdperk. Ik had het al eerder aangegeven. En nu heeft het de mainstream media ook bereikt. Er gaan de komende maanden zware klappen vallen, vrees ik. En wie blijven er weer over? De hele grote multinationals. Die krijgen steeds meer macht en geld.

Er komen steeds meer jongeren met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. Het regime en de (corrupte) medici wijten dit aan het roken. Maar vroeger werd er nog véél meer gerookt en was er géén sprake van een hartziekte epidemie onder jongeren. Nee, hier worden zaken met opzet onder het tapijt geschoven. Ik trap er niet in. Ik blijf erbij: de bijwerkingen van de vaccinaties zijn funest voor onze jongeren. Maar het regime zal dit aangrijpen om met een rookverbod te komen.

Voor het eerst sinds de uitbraak van Corona in Nederland ligt er géén patiënt met corona meer op de IC. Dat is mooi, maar ik denk dat er al héél lang géén patiënten met corona op de IC meer lagen. Nee, ze lagen op de IC met een andere kwaal en hadden toevallig ook nog eens corona. Dat is wat ik denk. Maar goed, het is over. En toch weer met die prikjes aankomen. Herman Steigstra verwacht de komende weken ondersterfte en ná de vaccinaties weer oversterfte. We gaan het zien.

Hieronder nog eens de waanzin van het Coronatijdperk weergegeven in enkele foto’s. Ik hoop dat men ervan geleerd heeft. Helaas zal ik niet vergeten en vergeven. Het zit nog te diep bij mij.OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De Russen hebben een, van Nederland afkomstig pantservoertuig veroverd en deze tentoongesteld in een park ‘Patriotpark’ genaamd. De Nederlandse tekst is goed te lezen binnenin het voertuig. Ook zijn vele kogelgaten te zien. De Russen zullen Ollongkreng wel dankbaar zijn voor dit prachtige kunstwerk!


ECONOMIE
Een bestuurder van de Europese Bank (ECB) stelt dat het zéér onwaarschijnlijk is dat Europa in een diepe recessie terecht zal komen. Nou, Ik voorzie een ernstige depressie in het gehele Westen (dus ook de EU) en door de oplopende rente kan die zo maar beginnen in de knoflooklanden. Maar ook de VS kan het startschot geven, natuurlijk. We zullen zien. Op welke termijn zal dit gebeuren? Ik weet het niet. Het had al moeten gebeuren. Maar door allerlei economische trucs kunnen zaken steeds maar weer worden uitgesteld. Echter, wij het volk, worden steeds armer omdat onze koopkracht minder wordt. De komende 3 maanden zal één en ander vast wel duidelijk zichtbaar gaan worden. Ik had de economische crisis van 2007/2008 ook goed voorspeld, echter wat ik nooit had verwacht was het feit dat de banken toen via bail outs gered werden. Totale onzin en zelfs onwettig in een kapitalistisch systeem. Vandaar dat we nu ook in een NEO kapitalistisch systeem zitten. De omgekeerde wereld.

Nederlanders krijgen volgend jaar iets meer geld in hun portemonnee. Het CBS gaat uit van een koopkrachtvooruitgang van 1,9 procent. Ha, ha. Die sukkels zitten er altijd naast. Ja, het loonstrookje van januari 2024 zal vast wel weer enkele tientjes meer zijn. Maar het regime kan en wil de inflatie niet onder controle krijgen, dus de prijsstijgingen alleen al zullen de vermeende koopkracht verbetering al ruimschoots teniet gaan doen. Daarnaast voorzie ik weer enorme prijsstijgingen op de energiemarkt en dat gaat ons ook treffen. Dus ik voorspel dat u nog meer koopkracht gaat inleveren. Tweeverdieners zullen dat niet meteen merken, maar alleenstaanden en de onderkant van de samenleving des te meer. Er zullen vast wel weer wat belastingtrucjes uit de hoge hoed worden getoverd, maar dat zal uiteindelijk niets gaan helpen. Uw vakanties worden soberder, u koopt minder kleding en u zal gaan bezuinigen op luxe goederen. En daardoor gaan ook steeds meer bedrijven op de fles.

Betaalbedrijf Ayden en Mabel van Oranje verliezen miljarden volgens de Televaag. Aandeelhouders stappen ut het betaalbedrijf. Dat zegt wat. Dit is een voorbode van ernstige economische en financiële crises. Er zal wel snel een contrabericht (met positief nieuws) worden losgelaten over Ayden. We zullen zien.
Volgens NRC is Ayden in de problemen omdat ze heel veel personeel werven. Dat zou betekenen dat hun diensten nog steeds gewild zijn en dus uitbreiden. Maar wat als de recessie een depressie wordt (en ik denk dat)? Dan komt zo’n bedrijf snel (mensen kopen minder én teveel personeelslasten) zonder liquide middelen te zitten en kan dan zomaar omvallen. Dus ik blijf bij mijn standpunt dat Ayden zomaar nog meer kan verliezen door onze oververhitte economie.
UPDATE – Een paar uur na bovenstaand bericht lees ik op staatsmedia nu.nl dat de handel in aandelen Ayden kort is stilgelegd na een koersval van 25 procent! De winst valt tegen en voor de komende periode is er een winstwaarschuwing. Dus nu wil opeens iedereen er tegelijk uit. Dat vind ik raar voor een betaalbedrijf als Ayden.
UPDATE – Betaalbedrijf Ayden heeft in één dag zo’n 19 miljard Euro aan beurswaarde verloren. OEPS. Daar kun je 3.000.000 armen een eenmalige uitkering van zo’n 6.300 Euro van geven.
UPDATE – Ayden heeft nu, op vrijdag 18 augustus, een beurswaardevermindering van 40 procent!

Het gaat niet goed met China. De economische groei blijft uit. Er is, volgens mij, zelfs hier en daar sprake van deflatie. Veel bedrijven willen zich terugtrekken uit het land. En dat vind ik een goede zaak. Eerst moet het land vrijheid van meningsuiting en een vrije economie hebben en moet het regime geëxecuteerd worden weg. Dan pas kan China een mooi en welvarend land worden. Madelon Vos legt het hier nog eens even fijn uit wat er met China aan de hand is.
UPDATE – De jeugdwerkloosheid neemt ook steeds meer toe in China. Dat is een teken aan de wand. De economie is oververhit, denk ik. Het regime heeft inmiddels de publicatie van de jeugdwerkloosheidcijfers voor onbepaalde tijd opgeschort. Ha, ha. Zo doen ze dat daar. Hier in het Westen zullen ze de getallen hier en daar wat manipuleren om het wat beter te doen lijken, daar gaan de getallen gewoon de kluis in.
UPDATE – Ook de Chinese munt (Yuan) daalt naar het laagste niveau in sinds november 2022.

Ook in Nederland gaat het niet goed. Onze economie zit officieel in een recessie. Maar bijna iedereen blijft positief, want er is nog een beetje consumptiegroei, en dat ondanks de nog steeds stijgende prijzen. Maar omdat we in de omgekeerde wereld leven, lijkt dit een normale procedure. Dat is het echter niet. Ik blijf erbij: we gaan naar een ongekende depressie toe. Men heeft het ook nog steeds over de krapte op de arbeidsmarkt. Maar dat kan ook een teken van economische oververhitting zijn. En de coronaschulden bij het MKB komen er ook nog aan. Dus nee, er staat een groot economisch event te gebeuren. De loon-prijsspiraal zal ook eens roet in het eten gaan gooien.

Wall Street verloor ook omdat beleggers inflatiezorgen hebben. De inflatie in de VS was de laatste maanden gedaald, maar waarschijnlijk was dat ook te wijten aan andere rekenregels, want de gemiddelde Amerikaan merkt, net als hier in Nederland, dat de prijzen in het algemeen steeds maar blijven stijgen.

Big Bazar gaat 20 winkels sluiten vanwege tegenvallende resultaten. Op die manier hoopt Big Bazar dat de rest dan kan blijven draaien. Ook hier is de kentering van de economie zichtbaar. Ik weet dat er veel winkels (en niet alleen van Big Bazar) gaan omvallen dit laatste trimester.
UPDATE – Er wordt weer faillissement aangevraagd voor 3 winkels.

De energiecrisis is nog niet voorbij. Dat schreef ik vorige week ook al. Maar nu komen er steeds meer berichten over. Ik voorzie weer prijsstijgingen en adviseer u om uw energiecontract voor zo lang mogelijk vast te zetten. Want ik zie géén energieprijzen van 2020 (of eerder) meer terugkomen. 1Kwh kost nu zo’n 40 Eurocent en 1 m3 gas ongeveer 1,30 Euro. Dat zal zeker niet zo blijven. Ik denk dat energie (langzaam maar zeker) steeds duurder gaat worden.

Door de hoge temperaturen in juli (niet in Nederland) zijn de (fruit) oogsten deels mislukt en gaan de prijzen dus wéér omhoog. Dat is ieder jaar zo. En ook als het teveel heeft geregend, nemen de prijzen ook toe. Maakt dus niets uit.

De voorspeller van de bankencrisis in 2008, Michael Burry is weer short gegaan op de beurs, want hij heeft een nieuwe beurskrach voorspeld. ik weet niet op welke termijn hij doelt (premium artikel), maar ik zou dan denken dit kwartaal of begin volgend jaar. Het zou mij natuurlijk niets verbazen. Ik volg Jeremiah Babe ook weer op de voet, want er staat zeker wat te gebeuren in de VS, nee, wereldwijd.

De rente voor hypotheken staat in de VS al op zo’n 7 procent. Een huis kopen wordt daarmee steeds moeilijker voor de gemiddelde Amerikaan. En de FED hint al op nog meer renteverhogingen om de inflatie te onderdrukken. Dat zal echter niet lukken, want er worden dagelijks vele miljarden Dollars ‘bijgedrukt’. Geldcreatie uit het niets heet dat. Dus de inflatie blijft oplopen, maar de rente dus ook. Toch kan de VS met dit beleid nog wel even doorgaan omdat de Dollar nog steeds de wereldreservemunt is. Maar voor hoelang nog?


KIJK EN LEESTIPS
BlckBX.tv – #204 – Schoon schip in Den Haag.
Jeroen Pols en Willem Engel – Videowaarheid.nl – Weekjournaal week 33 – 2023

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts