|

BERICHTEN VAN WEEK 3 – 16/01/2023

Ik ga de komende tijd de berichten per week opsparen want elke dag updaten kost teveel tijd én zaken gaan elkaar nu zó snel opvolgen dat er anders updates op updates blijven komen.

Trots op de boeren!


Rutte en trawanten reizen deze week af naar Davos om een bijeenkomst van het World Economic Forum bij te wonen. Hier de agenda van deze organisatie met ongekozen leiders. Gezien de hoeveelheid Nederlandse ministers dat meegaat vrees ik het ergste. Rutte heeft ons land (inclusief ons spaargeld en pensioenen) namelijk verkocht aan het buitenland en daarom wordt Nederland gezien als experimenteerland en gidsland voor nieuwe ideeën zoals het sociaal krediet systeem. Het WEF is meer dan een praatclubje blijkt op deze manier. De mondiale agenda van het WEF stuit op steeds meer weerstand onder de volkeren. Ik was nog niet zo lang geleden zelfs voor een wereldregering. Tja, tijd maakt men wijzer, he?
Wat nu wel opvalt is dat, net als bij de Bilderberg conferenties, deze WEF praatclub in het daglicht staat. De mainstream media heeft het er nu ook over, terwijl 2 jaar geleden bijna niemand het WEF kende. Sterker nog: vragen over het WEF werden afgedaan als complottheorieën. Binnenkort leert het Nederlandse volk nog meer ideeën kennen van het WEF. En reken maar dat die niet in ons voordeel zullen zijn.
In het NRC een uitgebreid verhaal over de polycrisis en of dat verhaal terecht is. In de laatste alinea heeft men het over “een mondiale accountancy-norm voor klimaatrapportages“. Ik weet op dit moment niet precies wat dat allemaal inhoudt, maar ik vermoed dat in de toekomst alle bedrijven zich moeten gaan verantwoorden over hun CO2 uitstoot. En dat zal op den duur dus ook gaan doorsijpelen naar de burgers of klanten van die bedrijven. Dus ook hier lees ik een opmaat naar een sociaal kredietsysteem. Eerst via extra belasting, daarna via belasting en limieten.

Langzaam stroomt er wat echt nieuws naar de mainstreammedia over de forse bijwerkingen van de corona prikjes. Reuters heeft het hier over een Pfizer link met een hersenbloeding (stroke). De link naar een bloedstolsel is dan ook snel gelegd en dan kom je bij longembolie en hartproblemen/hartstilstand. Gezien de vele doden en gewonden die er elke week nog zijn in binnen- en buitenland, vrees ik het ergste voor de toekomst. In Nederland zal er géén diepgaand onderzoek komen. naar de vaccinaties. Dat wordt actief tegengehouden door het regime Rutte IV, echter je kunt zaken niet meer tegenhouden. Er gaan nog véél meer (jonge) mensen dood de komende tijd en de roep om onderzoek zal toenemen. Kijk maar eens een stukje van deze BlckBx uitzending. Spoel door naar minuut 45.

Klimaatdemonstraten terroristen hebben een gebouw van de Universiteit van Amsterdam bezet. Dit vanwege de band van de universiteit met multinational Shell. De universiteit deed aangifte van huisvredebreuk waarna de politie en ME besloot om in te grijpen. Ik hou van andersdenkende mensen, maar ik hou er niet van als ze de energietransitie (die toch al niet best is), saboteren. Ze kunnen beter gaan demonstreren tegen het WEF, WHO en wat ons verder te wachten staat, en dat is niet de klimaatverandering maar een ongekende crash van het Westerse systeem.

Nou, hier weer een lijstje met verdachte gewonden door wellicht de Corona prikjes. (1), (2), (3) en (4).
Hier gaat een cardioloog tekeer over de effectiviteit en veiligheid van de Corona ‘vaccinaties’.

Er waren erg veel mensen ziek in 2022, meer dan ooit zegt Arbo branche HumanCapitalCare. En ook nu zijn er veel mensen ziek thuis. Verlaagd immuunsysteem? Hoe komt dat? Misschien door de prikjes, doordat mensen vaak hun handen kapot moesten wassen óf omdat we niet veel contact met elkaar hadden? En natuurlijk spelen stress en burn-out ook een grote rol. Mijn complottheorieën zeggen dan ook dat veel mensen (onbewust) spijt hebben van hun gedrag tijdens de coronaperiode. Elkaar niet meer bezoeken, knuffelen, etc. Er is door de regimes in bijna alle landen héél veel stuk gemaakt op het gebied van de menselijkheid. Denk maar eens aan het opsluiten van de senioren én bezoekverbod. Dat kan uiteindelijk gaan knagen bij de mensen. En omdat we nu in nog meer crises zitten, zullen de problemen alleen maar toenemen. In maart kunnen we bij de Provinciale Staten verkiezingen weer eens afrekenen met het regime. Doe dat dan eens zou ik zeggen!

Het Rode Kruis is bezorgd over de vele aanvragen voor hulp betreffende voedsel. Volgens het Rode Kruis is voedsel een sluitpost voor veel mensen geworden. Dat is géén gekke gedachte in deze tijd waarin prijzen exploderen.

Het onderwijs is in paniek omdat de nieuwe aanwinst van OpenAI een IQ heeft behaald van 80. Daarmee kan deze bot (ChatGPT) hele mooie verslagen en huiswerkopdrachten produceren en informatie zoeken en verwerken op ongekende snelheid. Leraren zijn hier helemaal overstuur van, want de plagiaat controle werkt ook niet goed meer. Het is dan ook goed te zien dat het onderwijs een generatie achterloopt op de werkelijkheid. Jammer. Omarm deze techniek en doe er je voordeel mee in het onderwijs, zou ik zeggen. Ik zal het mijn leerlingen zeker aanleren.

Vorige week heeft Sigrid Kaag een speech gehouden bij een lezing (of zoiets). Die speech is hier te lezen. Schrikbarend dat deze vrouw zoveel onzin kan vertellen en zelfs Vicepresident is. In deze context ben ik maar wat blij dat ze mij rechts extremistisch vind. Liever dat dan een deugburger van D666 zijn. Zelfs ome Roon, Ronald Plasterk (PVDA) vind D666, net als ik, ook veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting. Hier de gehele column van Plasterk.

Het wereldwijde oliegebruik stijgt dit jaar naar recordhoogte meldt BNR. Dat kan zo maar betekenen dat de prijs van aardolie enorm kan stijgen vanwege de tekorten of omdat de OPEC niet méér olie wil produceren. Dus ook peakoil kan er een oorzaak van zijn dat die benodigde olie helemaal niet geleverd kan worden, met economische krimp tot gevolg. Het zou mij niets verbazen.

Econoom Barbara Baarsma vertrekt onverwachts bij de Rabobank. Omdat haar leercurve afvlakt bij de Rabobank is te lezen in een interne memo. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een andere reden is, en het memo opzettelijk is opgesteld en gelekt. Maar hoe dan ook, dit soort mensen is altijd op zoek hoe ze baasje kunnen spelen over andere mensen. Ze zouden echter terug in hun hok moeten worden geschopt. Baarsma is bijvoorbeeld een groot voorstander van een persoonlijk CO2 budget voor burgers, en gaf bij een presentatie op tv (of radio) vervolgens ook aan dat als je arm bent, je jouw eigen deel CO2 deel wel aan de rijkeren kan doorverkopen voor een beetje geld. Zulke uitspraken zijn voor mij reden om witheet te worden. Het is een typische D666 uitspraak. We gaan ook die kant op, want Rutte blijft ons land in stukjes verkopen aan derde machten. Zo hoorde ik vandaag bij BNR dat er plannen zijn om Nederlandse bedrijven die in het buitenland opereren via een nationale wet verantwoordelijk te houden voor klimaatvriendelijk ondernemen en kinderarbeid. Dit is natuurlijk weer een plannetje van D666 en Groen Links, samen met wat NGO’s. Maar zolang dit géén Europees beleid is, zullen Nederlandse bedrijven dan enorm achtergesteld gaan worden op buitenlandse bedrijven, want hogere kosten. Dus ook hier weer geldt: Nederland gidsland. Nederland is het grootste proefkonijn van het WEF, WHO en de Bilderberg groep. Wat een <vloekwoord> land zijn we geworden. Waarbij ik ook nog maar even wil opmerken dat ik tegen kinderarbeid ben.

Kaas blijkt trouwens toch gezond te zijn, volgens nieuw onderzoek. Zelfs volvette kaas. Maar kaas is in het verleden van de Schijf van Vijf gehaald omdat ‘wetenschappelijk’ onderzoek toen aantoonde dat kaas slecht was, want vetten bleken slecht voor de mens. Ook daarop wordt nu steeds meer teruggekomen. En dus blijkt kaas toch weer gezond te zijn. Hier weer een bewijs dat de wetenschap nooit vaststaat. Wetenschap zal zichzelf altijd vragen dienen te stellen. In ieder geval wil NGO Schijf van Vijf kaas niet terugplaatsen. Het zegt ook weer wat over die vreselijke NGO’s. Boycotten en uitlachen. Dat is wat we moeten doen bij NGO’s en ook bij die vreselijke types als Rutte, Kaag en Baarsma.

En nog een raar videobericht van BlckBx.tv. Daar zijn beelden te zien vlak voor de arrestatie van Greta Thunberg. Zij was voor de tweede keer aangehouden bij protesten tegen een Duitse kolenmijn. Er zijn nu beelden opgedoken die niet echt lijken op een arrestatie, maar meer op een pose. Het lijkt wel of ze tussen 2 agenten poseert voor de pers. Ik vind dit echt hele rare en bizarre beelden die ook aanzetten tot nadenken. Maar goed, het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze de eerste keer wat prettiger werd weggevoerd dan de tweede keer of andersom.

Ik had het er in de vorige blogpost (zie stukje over Kijkwijzer) nog over dat het regime enorme ingewikkelde regelgeving op regelgeving heeft gemaakt, en nu lees ik er een bericht over op nu.nl. Het wordt nu gewoon verstikkend. Dit is nou precies de Rutte doctrine. Denk aan de toeslagenaffaire (en de compensatie daarvan blijft maar uit). In principe al genoeg reden om Rutte geboeid af te voeren richting Scheveningen.

Naast de gewone vissers worden nu ook de garnalenvissers aangepakt door het regime. Op zich ben ik voor maatregelen, want de intensieve visserij is echt onhoudbaar geworden. Maar feit is dat deze vissers massaal gecompenseerd dienen te worden, echter ik heb het vermoeden dat ze met een klein zakje geld weg worden gestuurd.

De Nieuw-Zeelandse premier Ardern (wie???) heeft onverwachts haar vertrek aangekondigd. Ze heeft géén energie meer, zegt ze. Dat kan best zo zijn, maar ik denk dat haar werkelijke aftreden te maken heeft met haar zéér ondemocratische en vrijheid berovende manier van optreden tijdens de corona NEP pandemie. Ze weet dat ze vroeg of laat hierop wordt afgerekend en dat knaagt nu misschien wel aan haar. Alle (WEF, WHO) adepten zullen in de toekomst hun tol gaan betalen voor hun ondemocratische handelingen en inhumane beleid. Ze kan zich, wat mij betreft, beter meteen melden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag en daar meteen gevangen worden gezet. Ik heb haar verleden jaar vast wel een aantal keer genoemd in mijn blog en wellicht staat ze ook op mijn Interpollijstje, ha, ha.

Ene Susan Jebb (wie???) uit Engeland vindt dat mensen op het werk géén gebak meer moeten trakteren. Dat is sociaal immoreel zegt ze in een krant. Mensen moeten niet in de verleiding worden gebracht met al die zoetigheid en meer gezond gaan eten. De bemoeienis van al die NGO’s gaat nu echt te ver. Misschien moet ik maar een stichting op gaan richten die de aanval gaat inzetten op dit soort NGO’s (oeps, dat is dan ook een NGO, toch?) . Ik ben er echt helemaal klaar mee. De Telegraaf gaat nog een stap verder en komt met de stelling dat gebak op het werk zelfs verboden moet worden. Misschien verkeerde vertaling of misschien gewoon lekker een rel veroorzaken.

De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft deze week de 31 biljoen Dollar aangetikt. Een nieuw record.
Als er volgende maand géén oplossing komt (maar die komt er waarschijnlijk), dan is het land failliet en is het klaar.
Dan start wat eigenlijk broodnodig maar zeker niet gewenst is, een wereldwijde recessie en later een depressie.
Een ideale mogelijkheid tot een wereldwijd conflict. Ik moet er maar even niet aan denken.

Willem Engel (van voorwaarheid.nl) is, volgens verwachting, grotendeels vrijgesproken van de 7 aanklachten die er tegen hem waren ingediend. Alleen de aanklacht wegens opruiing om naar een verboden demonstratie te komen werd gegrond verklaard. Willen Engel kreeg 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Hij gaat nog in hoger beroep. Wordt vervolgd. Zie hier een evaluatie bij Potkaars over het vonnis.

Minister Adema moest hals over kop vanuit Berlijn terugkeren naar Nederland voor een spoedoverleg met de ministerraad vanwege een probleem met het uitrijden van mest. De boeren was beloofd dat ze tot 30 maart 2024 mest mochten uitrijden en de boeren hebben dus een oogst voorbereid. Die oogst moet nu worden afgebroken omdat ze tot 30 maart 2023 hebben. En dus moet de oogst als verloren beschouwd worden. met alle gevolgen van dien zoals voedseltekort en stijgende prijzen. Het wordt tijd voor één grote middelvinger richting Brussel en Nederland moet zaken weer in eigen hand gaan nemen. Ik geloof nooit dat andere landen dit soort zaken wel op orde hebben. Nederland is naar mijn mening een EU proefland om te kijken hoe ver het regime kan gaan voordat er grote opstanden uitbreken. Die gaan hier niet zo snel uitbreken, denk ik. Maar het is net een veenbrand. Ik hoop op politieke verschuivingen bij de eerstvolgende verkiezingen. Zo niet, dan zal de veenbrand uitbreiden en dan…. dan opeens gaat het echt los en zullen we ongekende toestanden mee gaan maken in dit kikkerlandje.

De Televaag komt met een (premium) artikel met de vraag of de oversterfte veroorzaakt wordt door de gifspuit of Covid19? (Hier is het artikel misschien helemaal leesbaar.) Het is voor het eerst dat ik zo’n artikel in de mainstream media zie verschijnen. En daarbij ook nog de informatie dat het antwoord uit moet blijven omdat de onderzoekers NUL informatie hebben. Dat klopt als een bus omdat die informatie vanuit het RIVM géén ruwe data bevat én er vele gegevens zijn weggelaten (zoals overlijdens).
Mijn conclusie: het regime weet precies wat er aan de hand is, maar probeert alles in de doofpot te stoppen. Ik denk dat er duizenden Nederlanders zijn omgekomen of gewond zijn geraakt door die gifspuit. En dan heb ik het nog niet eens over die duizenden senioren die om het leven kwamen door foutieve beslissingen zoals opsluiten (misdaad tegen de menselijkheid) én zonder goede ventilatie (want Van Dissel was ervan overtuigd dat het virus via grote druppels werd overgebracht). Als later blijkt dat de vaccines inderdaad levensgevaarlijk blijken te zijn, dan vind ik dat dit liegende regime en aanverwanten voor een tribunaal gebracht dienen te worden.

In Oekraïne is een Amerikaanse Navy-Seal omgekomen. Deze soldaat zou in 2019 al zijn gedeserteerd uit het Amerikaanse leger en vocht nu op eigen houtje tegen de Russen. Nou, ik vind dit een ongelofelijk verhaal.
Ik ben bang dat er legeronderdelen vanuit het Westen aanwezig zijn in Oekraïne om te adviseren en om geheime operaties ut te voeren. Dat gebeurde in andere oorlogen ook. En dus is het Westen feitelijk in oorlog met Rusland. Als het Westen failliet gaat (depressie), is de kans op een grootschalig conflict erg groot. Het Amerikaanse leger heeft natuurlijk dit verhaal de lucht in moeten slingeren, anders zou er nu al een grote oorlogsdreiging ontstaan. De VS heeft deze Navy-Seal dus tegen wil en dank moeten loslaten om een oorlog te voorkomen.

Er zijn wéér geheime documenten gevonden in de woning van president Joe Biden. Deze documenten stammen af in de tijd dat hij bij de senaat zat en vicepresident onder Obama was. Donald Trump wordt hiervoor vervolgd. Wat zal er met Biden gebeuren? Ik ben benieuwd. Biden werkt volledig mee, Trump niet. Maar dat heeft er verder niets mee te maken. Beide heren hebben de fout gemaakt dat ze de documenten aan het archief hadden moeten overhandigen.
Wordt vervolgd…

Het Nibud (ook een NGO), vind dat het regime bij steun niet alleen naar het inkomen maar ook naar de uitgaven moet kijken. Ik snap het standpunt vanuit het Nibud erg goed. Echter met dit regime gaat dat compleet verkeerd uitpakken. En dat kun je van te voren ook al inschatten. Want als het regime al zoiets zou doen, dan is het gevolg dat ze met geheven vingertje de mensen die steun nodig hebben gaan beknotten op zaken die leuk zijn. Bijvoorbeeld een fles wijn kopen voor een speciale gelegenheid. is dat nodig? Nee, mag dus niet. De overheid weet wat goed voor u is. Uw dure energierekening betalen wij, maar die fles wijn is dus niet nodig.
Deze inmenging wil je toch niet? De mensen die steun krijgen hebben het al zwaar. Dus meer overheidsinmenging is zéér ongewenst. Laten ze liever ingrijpen op de inflatie en de energiemarkt. De vrije marktwerking op energiegebied is desastreus geweest. Net als het huidige zorgstelsel. Het is een ramp!

Ondertussen kopt de Televaag weer met het bericht “Bijna iedereen erop vooruit.“. Ik heb nog géén loonstrookje gezien van januari, maar ik ben bang dat het woordje “bijna” op mij en vele anderen zal slaan. Ik denk dat alleen de hele rijke mensen erop vooruit gaan. Enig koopkracht verlies is voor hun niet aan de orde. Waar ik bij mij thuis vele zaken heb afgeschakeld en slechts één lamp en elektrisch kacheltje aan heb als licht- en warmtebron, is het bij de rijken goed verlicht en lekker warm. Als ik in de ochtend opsta is het koud. Slechts 9 graden Celsius op dit moment. En ik heb het zeker niet slecht met een netto maandinkomen van zo’n 3470 Euro. Maar mijn huis fatsoenlijk verwarmen is gewoonweg onbetaalbaar geworden. Kom bij mij dus niet aan dat bijna iedereen erop vooruit gaat. Dat is een grote leugen, want in de koopkracht berekening zijn zaken weggelaten zoals hypotheek, energiekosten, etc.
De tijd vóór Rutte was toch nog een betere tijd, want zeker tot de jaren ’90 kon een gezin nog rondkomen van één salaris. Nu is dat praktisch onmogelijk geworden. Ik ben benieuwd hoe lang ik het financieel nog uit kan houden. Ja, met sober leven. Géén vakanties, géén tropische vissen, géén verwarming, géén verlichte etalage meer, etc. Ach, ik zit weer te klagen. Er zijn altijd mensen die het vele malen slechter hebben, toch? Ik schrijf dit dan ook omdat ik mij zorgen maak om een groot deel van de bevolking, die het niet zo breed heeft als ik en die nog maar nét het hoofd boven water kan houden (of al schulden heeft). Om die mensen maak ik mij erg zorgen, want die gaan komende maanden (nog meer) kopje onder, omdat de winkelprijzen én inflatie (heropening China) nog wel even blijven stijgen of hoog blijven.
UPDATE – Ik lees in het AD (DPG media) dat het Nibud stelt dat bijna iedereen er 0,5 tot 8 procent erop vooruit gaat. Echter zij berekenen dat bij een inflatie van 3,5%. En de officiële inflatie staat op dit moment vele malen hoger; zo’n 8%. Maar ik schat dat de echte inflatie zo’n 25% bedraagt (alles meegerekend en voor mensen die een variabel energiecontract hebben). Typisch wéér zo’n DPG media bericht. DPG Media wordt direct aangestuurd door Brussel denk ik, want de eigenaren van deze mediagroep zijn onbekend. Ik vind deze hele berichtgeving dus maar pure propaganda. Terwijl de VS wéér afstevent op faillissement, zal dat hier in Europa niet beter zijn. Stilte voor de storm…

KIJKTIP: Weekoverzicht met Jeroen en Willem

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, nu.nl, hln.be, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, voorwaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, nieuwnieuws.nl, Schiedam24.nl, potkaars.nl, powned.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, nrc.nl, nspublieksprijs.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, www.businessinsider.nl en nos.nl.

Similar Posts